ပေါက်ဆီ
အသားချက်နည်း
အထဲထည့်မည့်အသားအတွက် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ကြက်သား ဝက်သားကိုကြိတ်ပါ ပြီးလျှင် တရုတ်မဆလာ နှမ်းဆီမွှေး ကော်မှုန့် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်နုပ်စင်း ကြက်သွန်မိတ် ပဲငံပြာရည် ကြာညို တို့ကိုနှံ့အောင်နယ်ပါ
အိုးထဲသို့ဆီပါတယ်ဆိုရုံထည့်ပြီးလှိမ့်ပါ အသားကျက်လျှင်ရပါပြီ ဝက်အူချောင်း(သို့) အသားချောင်းကို အနေတော်ပိုင်းဖြတ်ပြီးကြော်ပါ ကြက်ဥကိုပြုတ်ပြီး အခြမ်းခြပ်းပြီး၄ပိုင်းပိုင်းထားပါ
ပေါက်ဆီအပြင်အခွံအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းမျာ
ဂျုံဆန်ချိန်ခွက်၂ခွက််
Baking powderလက်ဖက်ရည်ဇွန်းဇွန်းဝက်
Yeastလက်ဖက်ရည်ဇွန်း၁ဇွန်း
သကြား ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ်
ရေဆန်ချိန်ခွက်တဝက် (လိုတို့ပိုလျော့လုပ်ပါ)
ဆီလက်ဖကရည်ဇွန်း၂ဇွန်း
ရေနှင်ဆီမှလွဲ၍ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို သမအောင်နယ်ပါ
ပြီးလျှင်ရေကိုနည်းနည်းချင်းထည့်ပါ ရေများလျှင် ဂျံုများပျော့ပြီးမုန့်သားပျက်တတ်ပါသည် ပြီးလျှင်ဆီထည့်ပါ
ဂျံုသားလေးချာမွေ့လာလျှင် မိနစ်၃၀လောက်နှပ်ထားပါပြီးလျှင် မိနစ် ၃၀လောက်နယ်ပေးပါ ဂျုံသားလေးချောမွေ့လာလျှင်လေလုံအောင်ဖုံးပြီး ၁နာရီထပ်နှပ်ထားပါ
နှပ်ပြီးလျှင် ၂ဆပွလာတဲ့အနေအထားရပါမယ် လက်နဲ့ထိုးကြည့်လို့ပြန်ကန်မလာဘူးဆိုရပါပြီ
ပြီးလျှင်ဂျုံကိုယူပြီးဖိပြီးအသာအယာလေထုတ်ပါ မနယ်ရတော့ပါဘူး
ဂျုံအခင်းပေါ်မှာ မကပ်အောင်ဂျံုမှုန့်လေးတွေဖြူးပြီး ကိုယ်လိုသလောက်အရွယ်အစားဂျုံလေးတွေပိုင်းဖြတ်ပါ
အပိုင်းလေးမိားကိုအလုံးလေးများဖြစ်အောင်လုံးပါ ဂျုံမှုန်းဖြူးပြီးဂျုံလှိမ့်တုံးဖြင့် အပြားလေးများဖြစ်အောင်ပြားပါ
ပြားပြားလေးဖြစ်သွားလျှင် အသားကြက်ဥ အသားချောင်း များထည့်ပါ
ပြီးလျှင် ပေါက်ဆီပုံလုံးပါ ပြီးလျှင် အောက်ခံစက္ကူကပ်ပြီးပေါင်အိုးထဲထည့်ပါ အောက်ခံပေါင်းအိုးထဲရေထည့်ပါ
ရှာလကာရည်၂စက်လောက်ရေထဲထည့်ပါ ပေါက်ဆီသားပိုဖြူစေပါတယ်
ပေါက်ဆီလေးများကိုပေါင်အိုးထဲထည့်လျှင်နည်းနည်းခွါထည့်ပါ ပွလာလျှင်တခုနှင့်တခုကပ်တတ်ပါသည် ပေါက်ဆီနှင့်အိုးအဖုံးကြား အဝတ်ပါးစလေးတခုခံထည့်ပါ အပေါ်မှရေကျလျှင်ပေါက်ဆီပေါ်တိုက်ရိုက်မကျစေရန်ပါ
၁၅-၂၀မိနစ် လောက်ဆို ပေါက်ဆီပူပူလေးရပါပြီ ချက်ချင်းမထုတ်သေးပဲ ၅-၁၀မိနစ်လောက်အိုးထဲမှနှပ်ထားပါ
ပြီးလျှင်အရသာပြီးပြည့်စုံပြီးသန့်ရှင်းလတ်ဆပ်သော ပေါက်ဆီပူပူကောင်းကောင်းလေးရပါပြီး
