[အသက် ၆၇ နှစ် ရှိပြီးဖြစ်တဲ့ ဦးဘစစ်သည် သူ့ဘဝတစ်လျှောက်လုံး လယ်ယာလုပ်ငန်းတွေ လုပ်ကိုင်ခဲ့ရတဲ့အတွက် ခါ;နာ၊ ခါးရို:နာ၊ အကြောတက်တာတွေ ခံစားနေရပါတယ်။ ဂေါက်ရောဂါလည်း နှစ်ပေါင်းများစွာ ခံစားခဲ့ရပြီး အကြာကြီးလမ်းလျှောက်တာ ဒါမှမဟုတ် ထိုင်တာမျိုးလုပ်ရင် ကြွက်တက်တာနဲ့ ခြေထောက်နာတာတွေ ခဏခဏဖြစ်ပါတယ်။]
[သမီးဖြစ်သူက "အုန်းရည်ထဲ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ထည့်ပြီး" မနက်တိုင်း အစာမစားခင် သောက်ဖို့ အကြံပြုခဲ့ပါတယ်။ ဦးလေးက ၁ ပတ်တိတိ ဆက်တိုက်စမ်းသောက်ကြည့်တော့ ခန္ဓာကိုယ် ပေါ့ပါးလာတယ်၊ လမ်းလျှောက်ရတာ လွယ်ကူလာတယ်၊ ခါးနာတာ၊ အကြောတက်တာတွေ သက်သာလာတယ်၊ ဆီးသွားတာ ပိုကောင်းလာတယ်ပြီး ဂေါက်ရောဂါကြောင့် နာကျင်တာတွေလည်း သိသိသာသာ လျော့နည်းလာတယ်လို့ ခံစားရပါတယ်။]
[အဲဒီနောက်ပိုင်းမှာလည်း ဒီနည်းလမ်းအတိုင်း တစ်ပတ်ကို ၃-၄ ရက် ပုံမှန်ဆက်သောက်ခဲ့ရာ ခန္ဓာကိုယ် ပိုမိုသန်မာလာပြီး အရင်ကလို အကိုက်အခဲပျောက်ဆေးတွေ ခဏခဏ သောက်စရာ မလိုတော့ပါဘူး။]
***🥥 ပြုလုပ်နည်းနှင့် သောက်သုံးနည်း 👇***
>> ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......... 👇<<
- အုန်းရည် ၁ လုံး
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် (သို့မဟုတ် ငရုတ်ကောင်းစေ့ ၇-၁၀ လုံးကို ညက်အောင်ထောင်းထားပါ)
>> ပြုလုပ်နည်း.......... 👇<<
၁။ အုန်းသီးကို ခွဲပြီး အုန်းရည်ကို ဖန်ခွက်ထဲထည့်ပါ။
၂။ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ကို ထည့်ပါ။
၃။ သမအောင် မွှေပြီး မနက်ခင်း ဒါမှမဟုတ် အစာမစားခင် ဗိုက်ထဲ ဘာမှမရှိတဲ့အချိန်မှာ ချက်ချင်းသောက်ပါ။
>> သောက်သုံးရန် အကြိမ်ရေ ......... 👇<<
တစ်နေ့လျှင် ၁ ကြိမ် သောက်ပါ။
၅-၇ ရက် ဆက်တိုက်သောက်ပြီး ၂-၃ ရက်နားပြီးမှ ပြန်စသောက်ပါ။
*** အုန်းရည် + ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ***
>> ထူးခြားသော အစွမ်းသတ္တိများ......... 👇<<
အုန်းရည်ကို ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် ရောစပ်သောက်သုံးခြင်းသည် ရိုးရာဓလေ့တစ်ခုဖြစ်ပြီး ကာလကြာရှည်စွာ အသုံးပြုခဲ့ကြပြီး ၎င်းတွင် အမျိုးမျိုးသော အစွမ်းသတ္တိများ ပါဝင်သည်။
✅ အကျိုးကျေးဇူးများ...........👇
၁။ ခါးနာခြင်းနှင့် ခါးရိုးနာခြင်းကို သက်သာစေသည်။
* ငရုတ်ကောင်းတွင် "ပိုက်ပီရင်း" (Piperine) ဟူသော ဓာတ်
ပါဝင်ပြီး သွေးလည်ပတ်မှုကို အားကောင်းစေကာ ခါးနှင့်
ခါးရိုးရှိ နာကျ'င်မှုနှင့် တင်းမာမှုကို လျှော့ချပေးသည်။
* အုန်းရည်တွင် ကြွက်သားများကို ပြေလျော့စေပြီး
အရွတ်များ တင်းမာမှုကို လျှော့ချပေးသည့် ဓာတ်ဆား
များ ပါဝင်သည်။
၂။ အကြောတက်ခြင်းနှင့် အကြောတင်းခြင်းကို လျှော့ချ
ပေးသည်။
* ငရုတ်ကောင်းသည် အာရုံကြောစနစ်နှင့် ကြွက်သားများ၏
လုပ်ဆောင်မှုကို လှုံ့ဆော်ပေးသည်။
* သွေးစီးဆင်းမှုကို ကောင်းမွန်စေပြီး အကြောတက်ခြင်း၊
အကြောတင်းခြင်းတို့ကို ပြေလျော့စေသည်။
၃။ ဂေါက်ရောဂါ လက္ခဏာများကို သက်သာစေသည်။
* အုန်းရည်တွင် အယ်လ်ကာလီဓာတ်ပါဝင်ပြီး သွေးတွင်း
ယူရစ်အက်ဆစ်ကို လျှော့ချပေးသည်။
* ငရုတ်ကောင်းသည် ခန္ဓာကိုယ်မှ အညစ်အကြေးများကို
ချွေးနှင့် ဆီးများမှတစ်ဆင့် စွန့်ထုတ် ဖယ်ရှားပေးသည်။
၄။ ကြွက်တက်ခြင်းနှင့် ကြွက်သားလှုပ်ခြင်းကို လျှော့ချ
ပေးသည်။
* အုန်းရည်ရှိ ပိုတက်စီယမ်နှင့် မဂ္ဂနီဆီယမ်ကဲ့သို့သော
သတ္တုဓာတ်များသည် ကြွက်သားများကို ပုံမှန်အတိုင်း
လုပ်ဆောင်စေသည်။
* ငရုတ်ကောင်းသည် ရောင်ရမ်းမှုကို လျှော့ချပေးသည်။
၅။ အစာခြေစနစ်ကို ကူညီပေးသည်။
* ငရုတ်ကောင်းသည် အူလမ်းကြောင်းကို လှုံ့ဆော်ပေးသည်။
* အုန်းရည်သည် အူလမ်းကြောင်းကို ချောမွေ့စေပြီး ဆီးမှယ
တစ်ဆင့် အဆိပ်အတောက်များကို ဖယ်ရှားပေးသည်။
၆။ ကိုယ်ခံစွမ်းအားကို မြှင့်တင်ပေးသည်။
* ငရုတ်ကောင်းတွင် အဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေသောဓာတ်
များကို တိုက်ဖျက်ပေးနိုင်သည့် အင်တီအောက်ဆီးဒန့်
(Antioxidants) ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများ များစွာ
ပါဝင်သည်။
* အုန်းရည်တွင် သဘာဝ ဗီတာမင် C ပါဝင်သည်။
ကျန်းမာချမ်းသာလို့ပျော်ရွှင်ကြပါစေခင်ဗျာ🙏
သင့်မိတ်ဆွေတွေလည်းသိစေရန်ပြန်လည်မျှဝေခြင်းဖြင့်ကျန်းမာရေး ကုသိုလ်ယူပေးပါ။