2 w - Translate

ပူပြင်းလှတဲ့ ရာသီဥတုမှာ အပူဓါဏ်ကို အံတုပြီး အေးမြလန်းဆန်းတဲ့ , လေထုသန့်စင်ပေးတဲ့ အရွက်ဆန်းဆန်းလေးနဲ့ စုံမပင် 🌬️🌤️
အသင့်အလှထား စုံနဲ့မ (Umbrella Tree)🫶🏻🌿

image
2 w - Translate

ပူပြင်းလှတဲ့ ရာသီဥတုမှာ အပူဓါဏ်ကို အံတုပြီး အေးမြလန်းဆန်းတဲ့ , လေထုသန့်စင်ပေးတဲ့ အရွက်ဆန်းဆန်းလေးနဲ့ စုံမပင် 🌬️🌤️
အသင့်အလှထား စုံနဲ့မ (Umbrella Tree)🫶🏻🌿

image
2 w - Translate

ပူပြင်းလှတဲ့ ရာသီဥတုမှာ အပူဓါဏ်ကို အံတုပြီး အေးမြလန်းဆန်းတဲ့ , လေထုသန့်စင်ပေးတဲ့ အရွက်ဆန်းဆန်းလေးနဲ့ စုံမပင် 🌬️🌤️
အသင့်အလှထား စုံနဲ့မ (Umbrella Tree)🫶🏻🌿

image
2 w - Translate

ပူပြင်းလှတဲ့ ရာသီဥတုမှာ အပူဓါဏ်ကို အံတုပြီး အေးမြလန်းဆန်းတဲ့ , လေထုသန့်စင်ပေးတဲ့ အရွက်ဆန်းဆန်းလေးနဲ့ စုံမပင် 🌬️🌤️
အသင့်အလှထား စုံနဲ့မ (Umbrella Tree)🫶🏻🌿

image
image
image

Guinea Pig Peruvian - ပူးဗွေအမွှေးရှည်ထဲက
ပူးတူးတူးလေးတွေပါရှင့် 🥰
အမွှေးလေးတွေရော အရောင်လေးတွေရော
ရုပ်ထွက်လေးတွေရော အရမ်းလှပြီး
လှပသန့်ရှင်းရောဂါကင်းပါတယ် 🥰♥️

image

Guinea Pig Peruvian - ပူးဗွေအမွှေးရှည်ထဲက
ပူးတူးတူးလေးတွေပါရှင့် 🥰
အမွှေးလေးတွေရော အရောင်လေးတွေရော
ရုပ်ထွက်လေးတွေရော အရမ်းလှပြီး
လှပသန့်ရှင်းရောဂါကင်းပါတယ် 🥰♥️

image

Guinea Pig Peruvian - ပူးဗွေအမွှေးရှည်ထဲက
ပူးတူးတူးလေးတွေပါရှင့် 🥰
အမွှေးလေးတွေရော အရောင်လေးတွေရော
ရုပ်ထွက်လေးတွေရော အရမ်းလှပြီး
လှပသန့်ရှင်းရောဂါကင်းပါတယ် 🥰♥️

image

Guinea Pig Peruvian - ပူးဗွေအမွှေးရှည်ထဲက
ပူးတူးတူးလေးတွေပါရှင့် 🥰
အမွှေးလေးတွေရော အရောင်လေးတွေရော
ရုပ်ထွက်လေးတွေရော အရမ်းလှပြီး
လှပသန့်ရှင်းရောဂါကင်းပါတယ် 🥰♥️

image
image
image

အိတာမှ ကြိုက်တဲ့ မကြိုက်တဲ့သူမရှိသလောက်နည်းပါးတဲ့ အီကြာကွေးလုပ်နည်းလေး😍😍😍😍😍
အီကြာကွေးပြုလုပ်နည်း 🌭🥓🌭🥓🌭
ပါဝင်ပစ္စည်း (အီကြာကွေး ၁၅ ချောင်းစာ)
ဂျုံ – ၅၀၀ ဂရမ်
ရေ သို့ နွားနို့ – ၃၅၀ ml
ဆား – လ္ဘက်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
သကြား – ၃ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ဆီ – ၂ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
Yeast – လ္ဘက်ဇွန်းတဝက်
Baking powder – လ္ဘက်ဇွန်းတဇွန်း
ကြက်ဥ – တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
၁။ ခွက်တခုတွင် နွားနို့ကို ခပ်နွေးနွေး အပူပေးပြီး yeast ထည့်ကာ ဖျော်ထားပါ။ ဇလုံတစ်ခုတွင် ပါဝင်ဂျုံ၊ ဆား၊ သကြား၊ ကြက်ဥဆီ၊ baking powder တို့ကိုထည့်ပြီး သမအောင် မွေပေးပါ။ နို့နွေးနွေးနှင့် yeast ရောစပ်ထားသည်ကို ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ။ ဂျုံသားများဟာ အလွန်ပျော့နေရပါ့မည်။ဤအဆင့်တွင် ပလပ်စတစ်ဖြင့် အုပ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာတွင် တစ်ညနှပ်ထားပြီး ကျန်အဆင့်များကို မနက်ကြော်ခါနည်း အချိန်မှသာ ဆက်လုပ်နိုင်သည်။
၂။ ပြီးလျှင် ဂျုံသားအားလုံးကို စားပွဲပေါ်တင်ကာလက်ဖြင့် ဖိချေပြီး ရေခြောက်လာသည်အထိ (၁၅) မိနစ်ခန့် နှယ်ပေးပါ။ အီကြာကွေး ပြုလုပ်ရာမှာ အရေးကြီးဆုံး အချက်က ဂျုံနှယ်တဲ့အချိန် ဖြစ်ပါတယ်။
၃။ ရေခြောက်ပြီး လက်တွင် မကပ်၊ စားပွဲတွင် မကပ်တော့သော အနေထားရပါက ဂျုံဖြူးပြီး လေးထောင့် အနေခေါက်ကာ ရေစိုဖန့်ဖန့် အဝတ် သို့မဟုတ် ပလပ်စတစ်ဖြင့် အုပ်ပြီး မိနစ် ၃၀ မှ ၄၅ မိနစ်ထိ အပွခံထားပါ။
၄။ လိုအပ်သော အပွအနေထားရပါက စားပွဲတွင် ဂျုံမှုန့်ဖြူးကာ ခေါက်ထားသော လေးထောင့် အနေထားအတိုင်း အောက်ဘက်မှ လက်လျိုပြီး လိုအပ်သော အထူအနေထားထိ ဆွဲဖြန့်ပေးပါ။ အထူးအပါး ညီအောင်ဖြန့်ပါ။ လိုအပ်ပါက ၁၀ မိနစ်ခန့် ပြန်ပွအောင်ထားပါ။
၅။ အပေါ်ယံ မျက်နှာပြင် မခြောက်အောင် အဝတ်ပါး အုပ်ထားပါ။ ကြော်ရန် ဆီအိုး အဆင်သင့်တည်ထားပါ။
၆။ ဆီပူပါက ဖြန့်ထားသော ဂျုံကို တစ်လက်မ အကျယ်ခန့် ဖြတ်ပေးပါ။ ဖြတ်ပြီးသား ဂျုံကို အလယ်မှ ထပ်ပိုင်းပိုင်းကာ တစ်ပိုင်းကို ရေစွတ်ပေးပြီး ကျန်တပိုင်းကို အပေါ်မှ ထပ်တင်ပေးပါ။
အရှည် ပြုလုပ်လိုပါက နှစ်ချောင်းထပ်ပါ။ ပြီးလျှင်ခေါက်ဆွဲစားသော တူဖြင့် ထပ်ထားသော ဂျုံသားကို အပေါ်မှ ဖိပေးပါ။ ပြီးလျှင် လက်ဖြင့်ကိုင်ပြီး မိမိလိုချင်သော အရှည်အနေထားထိ သာသာဆွဲပြီး ဆီပူ ထည့်ချကြော်ပါ။
၇။ ဆီပူထဲ ချကြော်စဉ် တူဖြင့် မုန့်ကို ပွလာစေရန်လှုပ်ခပ် ထိုးဆွပေးရပါမယ်။ ရွှေဝါရောင် ရသည်ထိကြော်ပြီး ဆယ်ယူ ဆီစစ်ကာ ပူပူနွေနွေး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
ရာသီဥတု အရမ်းမပူပြင်းပါက ညတွင် နယ်ထားပြီးအပွခံထားကာ မနက်မှ ပြန်နယ် အပွခံကာ ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ ရေခဲသေတ္တာ အလွန်မအေးသော အထပ်တွင်လည်း ထားနိုင်ပြီး ကျန်လုပ်နည်း အဆင့်များ အားလုံး တူတူပင် ဖြစ်ပါတယ်။
Credit to original chef&uploader
Credit photos

image

အိတာမှ ကြိုက်တဲ့ မကြိုက်တဲ့သူမရှိသလောက်နည်းပါးတဲ့ အီကြာကွေးလုပ်နည်းလေး😍😍😍😍😍
အီကြာကွေးပြုလုပ်နည်း 🌭🥓🌭🥓🌭
ပါဝင်ပစ္စည်း (အီကြာကွေး ၁၅ ချောင်းစာ)
ဂျုံ – ၅၀၀ ဂရမ်
ရေ သို့ နွားနို့ – ၃၅၀ ml
ဆား – လ္ဘက်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
သကြား – ၃ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ဆီ – ၂ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
Yeast – လ္ဘက်ဇွန်းတဝက်
Baking powder – လ္ဘက်ဇွန်းတဇွန်း
ကြက်ဥ – တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
၁။ ခွက်တခုတွင် နွားနို့ကို ခပ်နွေးနွေး အပူပေးပြီး yeast ထည့်ကာ ဖျော်ထားပါ။ ဇလုံတစ်ခုတွင် ပါဝင်ဂျုံ၊ ဆား၊ သကြား၊ ကြက်ဥဆီ၊ baking powder တို့ကိုထည့်ပြီး သမအောင် မွေပေးပါ။ နို့နွေးနွေးနှင့် yeast ရောစပ်ထားသည်ကို ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ။ ဂျုံသားများဟာ အလွန်ပျော့နေရပါ့မည်။ဤအဆင့်တွင် ပလပ်စတစ်ဖြင့် အုပ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာတွင် တစ်ညနှပ်ထားပြီး ကျန်အဆင့်များကို မနက်ကြော်ခါနည်း အချိန်မှသာ ဆက်လုပ်နိုင်သည်။
၂။ ပြီးလျှင် ဂျုံသားအားလုံးကို စားပွဲပေါ်တင်ကာလက်ဖြင့် ဖိချေပြီး ရေခြောက်လာသည်အထိ (၁၅) မိနစ်ခန့် နှယ်ပေးပါ။ အီကြာကွေး ပြုလုပ်ရာမှာ အရေးကြီးဆုံး အချက်က ဂျုံနှယ်တဲ့အချိန် ဖြစ်ပါတယ်။
၃။ ရေခြောက်ပြီး လက်တွင် မကပ်၊ စားပွဲတွင် မကပ်တော့သော အနေထားရပါက ဂျုံဖြူးပြီး လေးထောင့် အနေခေါက်ကာ ရေစိုဖန့်ဖန့် အဝတ် သို့မဟုတ် ပလပ်စတစ်ဖြင့် အုပ်ပြီး မိနစ် ၃၀ မှ ၄၅ မိနစ်ထိ အပွခံထားပါ။
၄။ လိုအပ်သော အပွအနေထားရပါက စားပွဲတွင် ဂျုံမှုန့်ဖြူးကာ ခေါက်ထားသော လေးထောင့် အနေထားအတိုင်း အောက်ဘက်မှ လက်လျိုပြီး လိုအပ်သော အထူအနေထားထိ ဆွဲဖြန့်ပေးပါ။ အထူးအပါး ညီအောင်ဖြန့်ပါ။ လိုအပ်ပါက ၁၀ မိနစ်ခန့် ပြန်ပွအောင်ထားပါ။
၅။ အပေါ်ယံ မျက်နှာပြင် မခြောက်အောင် အဝတ်ပါး အုပ်ထားပါ။ ကြော်ရန် ဆီအိုး အဆင်သင့်တည်ထားပါ။
၆။ ဆီပူပါက ဖြန့်ထားသော ဂျုံကို တစ်လက်မ အကျယ်ခန့် ဖြတ်ပေးပါ။ ဖြတ်ပြီးသား ဂျုံကို အလယ်မှ ထပ်ပိုင်းပိုင်းကာ တစ်ပိုင်းကို ရေစွတ်ပေးပြီး ကျန်တပိုင်းကို အပေါ်မှ ထပ်တင်ပေးပါ။
အရှည် ပြုလုပ်လိုပါက နှစ်ချောင်းထပ်ပါ။ ပြီးလျှင်ခေါက်ဆွဲစားသော တူဖြင့် ထပ်ထားသော ဂျုံသားကို အပေါ်မှ ဖိပေးပါ။ ပြီးလျှင် လက်ဖြင့်ကိုင်ပြီး မိမိလိုချင်သော အရှည်အနေထားထိ သာသာဆွဲပြီး ဆီပူ ထည့်ချကြော်ပါ။
၇။ ဆီပူထဲ ချကြော်စဉ် တူဖြင့် မုန့်ကို ပွလာစေရန်လှုပ်ခပ် ထိုးဆွပေးရပါမယ်။ ရွှေဝါရောင် ရသည်ထိကြော်ပြီး ဆယ်ယူ ဆီစစ်ကာ ပူပူနွေနွေး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
ရာသီဥတု အရမ်းမပူပြင်းပါက ညတွင် နယ်ထားပြီးအပွခံထားကာ မနက်မှ ပြန်နယ် အပွခံကာ ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ ရေခဲသေတ္တာ အလွန်မအေးသော အထပ်တွင်လည်း ထားနိုင်ပြီး ကျန်လုပ်နည်း အဆင့်များ အားလုံး တူတူပင် ဖြစ်ပါတယ်။
Credit to original chef&uploader
Credit photos

image