နင်က ဉာ" ဏ်လည်းမကော" င်: ဘူးနော်
Me : 🥲

image

> ပါမောက္ခ ဒေါ်ခင်ဖြူပြောသော <••
> ဆေးသောက်လျှင်သတိထား <<••
> ရမည့်အချက်များ <••
ဆေးသောက်လျှင် ဒါတွေသတိထားပါ
ဆေး သောက်လျှင်ရေနှင့်သောက်သည်ကို မသိသူမရှိပေ။သို့သော် ဤလွယ်ကူ၍ အရေးကြီးသောကွင်းဆက်ကို လူတို့မေ့လျော့သည့်အတွက် ဆေး အာနိသင် ရသင့်သလောက်မရသည့်အပြင် အစာမျိုပြွန်ကို ထိခိုက်နိုင်သည်။ ဆေး ပြားသည် သာမန်အားဖြင့် အဓိကဆေးမှုန့်နှင့် ပုံသွင်းမှုန့်(ကော်မှုန့်၊ သကြား စသည်) တို့ကို ဖိ၍ ပုံသွင်းထားခြင်းဖြစ်သည်။ ဆေး အာနိသင် မြန်၊ နှေး၊ ပြင်း၊ ပျော့သည် အဓိက ဆေး မှုန့်၏ အစာအိမ် အူလမ်းကြောင်း တလျှောက် စုပ်ယူခံရမှု အမြန်နှုန်းပေါ်တွင် မူတည်သည်။
ဆေးပြားသည် သွေးအတွင်းသို့ စုပ်ယူမခံရမီ အစာအိမ်နှင့် အူလမ်းကြောင်းတွင် သေးငယ်သော၊ ထောင်သောင်းမကသောအမှုန့်ငယ်များအဖြစ် ကွဲကြေသွားပြီး အရည်ထဲ ပျော်၀င်နေမှသွေးထဲစုပ်ယူခံနိုင်မည်။
ဆေးသောက်ပြီးရေများများသောက်မှ သွေးထဲသို့ စုပ်ယူခံရမှု ပိုမိုမြန်ဆန်မည်။ ထို့ကြောင့်
ဆေးမသောက်မီ_ရေနွေးနွေးတခွက်
သောက်ခြင်းဖြင့် အစာလမ်းကြောင်းကို စိုစွတ်စေနိုင်သည်။ ပြီးမှ ဆေး ကို ရေများများနှင့် သောက်ခြင်းဖြင့် အာနိသင်မြန်ဆန်ထက်မြက်စေနိုင်မည်။
ရေသောက်နည်းလျှင် ဆေးပြား၊ဆေး တောင့်တို့ သည် အစာမျိုပြွန်၊ အစာအိမ်နံရံတွင် ကပ်နေနိုင်ပြီး ထိခိုက်ဒဏ်ရာရစေနိုင်သည်။
ဥပမာ-အက်စ်ပရင်၊ ပရိုဖင်၊ အကိုက်အခဲ ပျောက်ဆေးမျိုးစုံ၊ပရီနိုစလုံးဆေး၊ ကင်ဆာရောဂါကု ရူဘီဒိုမိုက်ဆင် စသည်တို့ဖြစ်သည်)။
လှဲလျက်မသောက်ရ ဆေး သောက်သည့်အခါ မတ်တတ်ရပ်လျက် သို့မဟုတ်-ထိုင်လျက်ဆေး သောက်ရမည်။ လှဲလျက် ဆေး မသောက်ရ။ ဆေး သောက်ပြီးချက်ချင်း မလှဲရ။ အနည်းဆုံး ၃-မိနစ်၊ ၅-မိနစ် ဆက်လက်ထိုင်နေသင့်သည်။ နာတာရှည် ရောဂါသည်နှင့် အစာမျို ခက်ခဲသူများသည်ဆေး အရည်ကို သောက်သင့်သည်။
အိပ်ခါနီး သောက်လျှင် အိပ်ခါနီး ဆေး သောက်ရန် လိုအပ်လျှင်ဆေးသောက်ပြီး၂-မိနစ်၊ ၃-မိနစ်ခန့် သွားလာလှုပ်ရှားပြီးမှ အိပ်သင့်သည်။
နွားနို့နှင့်မသောက်သင့် ဆေး ကို နွားနို့နှင့် မသောက်သင့်ပါ။ နွားနို့သည် ပရိုတင်းဓာတ်နဲ့ ဖက်တီးအက်စစ်ပါသည့်အတွက် ဆေး မှုန့်လေးများ၏ပတ်ပတ်လည်တွင် အမှေးပါးတထပ် ဖြစ်ပေါ်အုပ်ဆောင်းထားတတ်သည်။
ထို့ပြင် နွားနို့တွင် ကြွယ်၀စွာပါ၀င်သော ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ်၊မီးစုန်းဓာတ်၊ သံဓာတ်တို့သည်လည်း အချို့ဆေးဝါးပစ္စည်းများနှင့်ဓာတ်ပြုနိုင်ပြီး ပျော်၀င်ရန် ခက်ခဲသော ဆားများအဖြစ်သို့ဓာတ်ပြောင်းလဲသွားနိုင်ပါသည်။ ထို့ပြင် ဟင်းရည်၊ လက်ဖက်ရည်၊ ကော်ဖီ၊ ရေနွေးကြမ်း၊ အချိုရည်၊
ဘိလပ်ရည်တို့နှင့် ဆေးကို မသောက်ရ။
ရေနွေးနွေးနှင့်သာသောက်သင့်ပါသည်။
ဆာလ်ဖာဆေးဝါးသောက်လျှင် ကျောက်တည်ခြင်းမှ ကာကွယ်ရန် အထူးသဖြင့် ရေများများပိုသောက်ရမည်။ အနည်းဆုံး ရေတပုလင်းခွဲခန့် (၁၅၀၀-မီလီမီတာ)ထိုနေ့တွင်သောက်ရမည်။
သို့မှသာ သွေးကျဲ၊ ဆီးရွှင်၊ ကျောက်ကပ်ကာကွယ်ရာ ရောက်မည်။
အကိုက်အခဲပျောက်ဆေး၊ အဖျားကျ ဆေး များ သောက်လျှင်လည်းရေများများသောက်ရန် လိုအပ်သည်။ သို့မှသာ ကိုယ်ပူကျပြီးချွေးများများ ထွက်သောအခါ ရှော့ခ်ဖြစ်ခြင်းမှ ကာကွယ်နိုင်မည်။သို့သော် မည်သည့်ဆေးကို သောက်သည်ဖြစ်စေ ရေများများသော်က
ရမည်ဟူ၍ကား မဟုတ်ပေ။ အချို့ ချောင်းဆိုးပျောက်ဆေးသည် သောက်ပြီး ၅-မိနစ်ခန့်ကြာမှ
ရေသောက်ရသည်။ ထို့ကြောင့် ဆေးအာနိသင်ကောင်းစေရန် ဆေးပေးသူကိုဆေးသောက်ရမည့်အချိန်၊ နည်းလမ်းတို့ကို သေချာမေးမြန်းပြီး မှတ်သားလိုက်နာရမည် ဖြစ်ပါသည်။
ကျန်းမာချမ်းသာလို့ပျော်ရွှင်ကြပါစေခင်ဗျာ🙏
သင့်မိတ်ဆွေတွေလည်းသိစေရန်ပြန်လည်မျှဝေခြင်းဖြင့်ကျန်းမာရေး ကုသိုလ်ယူပေးပါ။
ကျန်းမာရေးဗဟုသုတများကိုနေ့စဉ်နှင့်အမျှတင်ဆက်ပေးနေတာကြောင့် page ကိုfollowလုပ်ထားပါ။
#ကျန်းမာရေး #ဗဟုသုတ #စာပေ

image

tpoSonders32t25g1f1u45l0a67gf7cmcl8acmm04lc2
3
6gl10a
h
c68f83fu
·
#လူသိနည်းတဲ့ကြက်ဟင်းခါးသီးရဲ့အဖိုးမဖြတ်နိုင်တဲ့ အစွမ်းများ...🥰🥰
ကြက်ဟင်းခါးသီး၏ စွမ်းပကား ခါးသက်သက် အရသာရှိတဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီးဟာ အပူပိုင်း စိုစွတ်တဲ့ရာသီမှာ ပေါက်လေ့ရှိပြီး အဓိကအားဖြင့် အာရှတိုင်းပြည်တွေနဲ့ တောင်အမေရိကတွေ မှာ တွေ့ရပါတယ်။ အရသာက ခါးသက်တယ်ဆိုပေမယ့် ကြက်ဟင်းခါးသီးမှာ ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူးများစွာ ရှိပါတယ်။
အာဟာရတန်ဖိုး
ကြက်ဟင်းခါးသီးမှာ ကယ်လိုရီပါ ဝင်မှု အလွန်လျော့နည်းပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ တန်ဖိုးရှိတဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေ အများ အပြား ပါဝင်ပါတယ်။ ဗီတာမင် B1 ၊ B2 နဲ့ B3၊ ဗီတာမင် စီ၊ မဂ္ဂနီဆီယမ်၊ ဖော လစ်အက်စစ်၊ ဇင့်(သွပ်)၊ ဖော့စ်ဖရပ်စ်၊ မဂ္ဂနိစ်နဲ့ အမျှင်ဓာတ်တို့ ကောင်းစွာ ပါ ဝင်နေပါတယ်။ သံဓာတ်ပါဝင်မှု များပြီး ဘီတာကယ်ရိုတင်းပါဝင်မှုဟာ ပန်းဂေါ်ဖီ စိမ်းထက် နှစ်ဆ၊ ကယ်လ်စီယမ် ပါဝင် မှုက ဟင်းနုနယ်ရွက်ထက် နှစ်ဆနဲ့ ပို တက်စီယမ်ပါဝင်မှုက ငှက်ပျောသီးထက် နှစ်ဆ အသီးသီး ပါဝင်နေပါတယ်။ ကြက် ဟင်းခါးသီးမှာ သွေးတွင်း သကြားဓာတ် ကို ကျစေတဲ့ အာနိသင်ရှိသလို Polypeptide P လို့ခေါ်တဲ့ အင်ဆူလင်လို ဒြပ် ပေါင်းတစ်မျိုးလည်း ပါဝင်တာကြောင့် ဆီး ချိုရောဂါရှိသူတချို့အတွက် ကောင်းကျိုး ရှိကြောင်း လေ့လာသူတွေက ဆိုပါတယ်။
ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူးများ
(၁) သွေးပြဿနာများ
ကြက်ဟင်းခါးသီးအရည်ဟာ သွေး ဆိပ်သင့်တာကြောင့်ဖြစ်တဲ့ အနာနဲ့ ယား ယံမှုတွေကို ကုသရာမှာ အလွန်အကျိုး ကျေးဇူးများပါတယ်။ လတ်ဆတ်တဲ့ ကြက် ဟင်းခါးသီးအရည်ကို သံပရာရည်နဲ့ ရောကာ အစာမရှိချိန် ဖြည်းဖြည်းချင်း ငုံပြီး နေ့စဉ်သောက်ပေးရင် ၄-၆လ အကြာမှာ သိသာတဲ့ တိုးတက်မှုကို တွေ့ရပါ တယ်။
(၂) ကာလဝမ်းးရောဂါ
ကာလဝမ်းရောဂါ အစောပိုင်းအ ဆင့်မှာ ကြိတ်ခြေထားတဲ့ ကြက်ဟင်းခါး ရွက် လက်ဖက်စားဇွန်း နှစ်ဇွန်းနဲ့ ကြက် သွန်နီအရည် လက်ဖက်စားဇွန်း နှစ်ဇွန်း၊ သံပရာရည် လက်ဖက်စားဇွန်း တစ်ဇွန်း တို့ကို ဆတူရောပြီး နေ့စဉ် သောက်ပေး ပါ။
(၃) ဆီးးချိုရောဂါ
ကြက်ဟင်းခါးသီးမှာ ပါတဲ့ အပင် ထွက်အင်ဆူလင်ဟာ ဆီးနဲ့ သွေးထဲက သကြားဓာတ်ကို လျော့ကျစေတဲ့ အကျိုး ကျေးဇူး ရှိပါတယ်။ ကြက်ဟင်းခါးသီးဟာ သွေးတွင်း အင်ဆူ လင်အဆင့်ကို တိုးစေ တာမျိုး မရှိဘဲ ဂလူးကို့စ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှုက ို သိသိသာသာ ကောင်းမွန်စေတာ ဖြစ်ပါ တယ်။
(၄) စွမ်းအင် ကြက်ဟင်းခါးသီး
အရည်ကို ပုံမှန် သောက်ပေးတာကြောင့် စွမ်းအင်နဲ့ သက် လုံကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။ နှစ်နှစ် ခြိုက်ခြိုက် အိပ်မောကျစေပါတယ်။
(၅) မျက်စိပြဿနာများ
ကြက်ဟင်းခါးသီးမှာ ဘီတာကယ်ရို တင်းနဲ့ တခြားအာနိသင်တွေ ပါဝင်မှု မြင့် မားတာကြောင့် မျက်စိပြဿနာတွေကို ကင်းဝေးစေပြီး အမြင်အာရုံကို တိုးတက် ကောင်း မွန်စေပါတယ်။
(၆) အရက်နာကျခြင်း
ကြက်ဟင်းခါးသီးအရည်ဟာ အ ရက်နာကျတဲ့ ဝေဒနာကို ကုသရာမှာ ကောင်းကျိုး ရှိပါတယ်။ အရက်သောက် တာကြောင့်ဖြစ်တဲ့ အသည်းဝေဒနာ တွေကို ပြုပြင်ပေးပြီး အသည်းကို သန့် စင်စေပါတယ်။
(၇) ကိုယ်ခံစွမ်းအား ကောင်းမွန်ခြင်း
ကြက်ဟင်းခါးသီးအရည်ဟာ ကိုယ် ခံစွမ်းအားစနစ်ကို ကောင်းမွန်အောင် တည်ဆောက်ပေးပြီး ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ ရောဂါ တွန်းလှန်နိုင်စွမ်း ကို ကောင်းမွန်စေ ပါတယ်။
(၈) လိပ်ခေါင်း
ကြက်ဟင်းခါးရွက်ကရတဲ့ အရည် လက်ဖက်စားဇွန်း သုံးဇွန်းကို ထောပတ်၊ နို့ တစ်ဖန်ခွက်နဲ့ ရောကာ နံနက်တိုင်း အစာမရှိချိန်မှာ သောက်ပေးရင် တစ်လအကြာမှာ သက်သာသွား ပါလိမ့်မယ်။ လိပ်ခေါင်းက နာကျင်နေရင် ကြက်ဟင်းခါးပင်ရဲ့ အမြစ်ကို စေးပျစ်အောင် ကြိတ်ပြီး လိပ်ခေါင်းပေါ်မှာ အုပ်ပေးပါ။
(၉) ဆိုးရီးယေးစစ်အရေပြားအနာ
ကြက်ဟင်းခါးရွက်အရည်ကို ပုံမှန် သောက်ပေးရင် ဆိုးရီးယေးစစ်နဲ့ တခြား ဖန်းဂပ်စ်မှိုစွဲတဲ့ အရေပြားအနာတွေကို သက်သာစေပါတယ်။
(၁၀) အသက်ရှူလမ်းကြောင်း ပြဿနာများ
လတ်ဆတ်တဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီး အရည် နှစ်အောင်စနဲ့ ရေရောထားတဲ့ ပျားရည်တစ်ခွက်ကို ရောသောက်ပေးရင် ပန်းနာရင်ကျပ်၊ လေပြွန်ရောင်တာ စတဲ့ အသက်ရှူလမ်းကြောင်း ဝေဒနာတွေကို သက်သာစေပါတယ်။ သတိပြုရန် ဆီးချိုကုသဆေးသောက်နေတဲ့ ဆီးချိုရောဂါရှိသူတွေအနေနဲ့ ကြက်ဟင်းခါးအရည် မသောက်ခင် ဆရာဝန်နဲ့ တိုင်ပင်ပါ။
#ကိုယ်ဝန်ဆောင်တွေအနေနဲ့ အလွန်အမင်း စားသောက်တာမျိုး ရှောင်သင့်ပါတယ် ။
#credit #familycooking

image

"ဆေးဖက်ဝင်တဲ့ ရွက်လေးရဲ့ အံ့ဖွယ် အာနိသင်များ"⤵
ကွမ်းရွက်လေးတစ်ရွက်မှာ အငန်မှလွဲ၍ ကျန်အရသာ ငါးမျိုးပါဝင်ပြီး ဆေးဖက်ဝင်အပင်တစ်ခုအဖြစ် အသုံးဝင်ပါတယ်။ ဒါပေမယ့် လက်ရှိမှာ ကွမ်းယာအဖြစ်သုံးစွဲမှုကြောင့် ခံတွင်းကင်ဆာ၊ သွားပျက်စီးမှုတွေ ဖြစ်ပေါ်ကာ ကွမ်းရွက်ရဲ့ဂုဏ်သတင်း ပျက်စီးနေရပါတယ်။☺
တကယ်တော့ ကွမ်းရွက်ကို ဆေးအဖြစ် မှန်မှန်သုံးမယ်ဆိုရင် ရောဂါဘယများစွာကို ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။ ဒီတစ်ခါတော့ ကွမ်းရွက်ရဲ့ဆေးဘက်ဝင်ပုံများကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
✅ မျက်စိရေတိမ်၊ မျက်မှန်စွဲနေသူများ
မျက်စိနဲ့နှာခေါင်းကြားမှာ ကွမ်းရွက်ကပ်ပေးခြင်းဖြင့် မျက်မှန်ကျွတ်အောင် ကူညီပေးနိုင်တယ်ဆိုတာ သိပါရဲ့လား?
✅ နားလေး/နားထိုင်းသူများ
ကွမ်းရွက်ကို လိပ်ပြီး နားထဲထည့်ပေးခြင်းဖြင့် သက်သာစေနိုင်ပါတယ်။
✅ ခေါင်းကိုက်/ခေါင်းမူးသူများ
နားထင်မှာ ကွမ်းရွက်ကပ်ပေးရုံနဲ့ ချက်ချင်း သက်သာစေပါတယ်။
✅ သွားဖုံးနာ/အပူဘက်ထွက်သူများ
ကွမ်းရွက်ကပ်ခြင်း၊ ငုံခြင်းဖြင့် သက်သာပျောက်ကင်းစေနိုင်ပါတယ်။
✅ နှလုံးသွေးကြောကျဉ်း/ပိတ်ဖူးသူများ
ရင်ဘက်နှလုံးနေရာမှာ ကွမ်းရွက်ကပ်အိပ်ပေးခြင်းဖြင့် ထပ်မဖြစ်အောင် ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။
ဒါတင်မကသေးပါဘူး...
· အဆုတ်မကောင်းသူများ ရင်ဘက်/ကျောဘက်ကပ်ခြင်း
· တင်းတိပ်ချွေးပေါက်ကျယ်ခြင်း ကုသခြင်း
· ချောင်းဆိုး/အဖျားအတွက် ကွမ်းရွက်ထဲ လျက်ဆားထည့်ဝါးခြင်း
· အမျိုးသမီးရောဂါများ၊ သားအိမ်ကင်ဆာအထိ သက်သာစေခြင်း
· နို့တိုက်မိခင်များ နို့ကျိတ်ရောင်ခြင်း ကုသခြင်း
· ကလေးငယ်များ နှာစေး/ချောင်းဆိုး/အသက်ရှူကျပ်ခြင်း သက်သာစေခြင်း
· လိပ်ခေါင်းသမားများ စအိုတွင် ကွမ်းရွက်ညှပ်ခြင်း
ဒီလိုမျိုး အကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီးရှိတဲ့ ကွမ်းရွက်လေးကို ဆေးအဖြစ် ပြန်လည်အသုံးချကြည့်ပါ။ နေ့စဉ် ကွမ်းရွက်တစ်ရွက်စားပေးခြင်းဖြင့် ရောဂါဘယကင်းဝေးပြီး ကျန်းမာလှပတဲ့ဘဝကို ပိုင်ဆိုင်နိုင်မှာပါ။
- ကွမ်းရွက်ကို သန့်ရှင်းစွာဆေးကြောပြီးမှအသုံးပြုပါ။ အလွန်အကျွံမသုံးစွဲပါနဲ့။

Crd

image
8 w - Translate

သူပဲရိုက်ပြီး
သူပဲဦးအောင်ငိုတယ်
အသားနာတာ ကျွန်တော်ဆိုပေမဲ့
အသည်းနာတာ အမေဖြစ်နေတယ်မလား
လောကဓံတင်ပါးပေါ်က တုတ်ထက်
အမေ့ပါးပေါ်က မျက်ရည်ဟာ
ပိုနာစေခဲ့တယ်...
#ဆန်းကျော်စွာဝင်း
#onlyforyou

တောင်ငူမုန့်ဟင်းခါး
တောင်ငူမုန့်ဟင်းခါးမှာ မပါမဖြစ် ကောက်ညင်းပေါက်ပေါက်မှုန့်
ကောက်ညှင်းဆန်ကောင်းကောင်း နိုဆီဗူး ၂ လုံးကို မြေသောက်ရေအိုးနဲ့ထည့်ပြီး မီးဖိုပေါ်မှာ ပေါက်ပေါက်ပွင့်အောင် လှော်ရမှာဖြစ်ပါတယ် ပေါက်ပေါက်များရလျင်အအေူခံပြီး ကြွပ်လာလျင်ဆုံမှာထည့်ထောင်းပါ နောက်အမှုန့်များကိုဇကာချပြီး ရလာသောအမှုန့်များကိုတောင်ငူမုန့်ဟင်းခါးတွင်ထည့်စားနိုင်ပါတယ်….
မုန့်ဟင်းရည်ချက်ပြုတ်ပုံ
မုန့် ၁ ပိသာ အတွက်
၁။ ငါးခူ (မန်ကျဉ်းရေစိမ်ပြီး အချွဲခြစ်ပါးဟပ်ခွာပြီးဆေးကြောသန့်စင်ထားပါ) ၂၅ ကျပ်သား
၂။ ငံပြာရည်(ဒေါ်သိန်းခင်တံဆိပ်) ၁၅၀ မီလီလီတာ (ကော်ဖီတစ်ခွက်စာ)
၃။ စိမ်းစားငပိ (လက်ဖက်စားဇွန်း) ၁ ဇွန်း
၄။ နနွင်းမှုန့် (လက်ဖက်စားဇွန်း) ၁ ဇွန်း
၅။ ဆား အနည်းငယ်
၆။ ဆီ အနည်းငယ်
၇။ ရေ ၅ လီတာ (ရေသန့်ဗူးတစ်ဗူး ၁တစ်လီတာ)
၈။ စပါးလင် (အရင်းပိုင်းများဖြတ်ပြီးထောင်းထားပါ) ၂ ပင်
၉။ ကြက်သွန်နီ (လေးစိပ်စိပ်ထားပါ) ၃ လုံး
၁၀။ ကြက်သွန်ဖြူ (ထောင်းထားပါ) ၆ တက်
၁၁။ အိမ်စားထန်းလျက်ခဲ ၆ ခဲ
ချက်ပြုတ်ပုံ
၁။ ငါးခူများကို ဆား နနွင်း ငါးပိစိမ်းစား မှုန့်နယ်ပြီး ဆီအနည်းငယ်နှင့် ငံပြာရည် ရေထည့်ပြီးပြုတ်ပါ။
၂။ ငါးပြုတ်ကျတ်ပြီး အနံမွှေးလာလျင် ငါးအသားများထွင်ထားပါ။
၃။ ငါးပြုတ်ရည်ကိုအနည်စစ်ပြီး ဆူအောင်ပြန်တည်ထားပါ။
၄။ ငါးသားများ စပါးလင် ကြက်သွန်ဖြူ နီများနှင့်ထန်းလျက်ထည့်ပြီးနူးပြီးပျော်သွားသည်
အထိမီးပျော့ပျော့နှင့်တည်ပါ။
ဟင်းအိုးကောင်းကောင်းဆူလျင် တောင်ငူမုန့်ဟင်းခါး ပြင်ဆင်နိုင်ပါပြီ..
မုန့်စားပန်းကန်တစ်ခုတည်းတွင်
မုန့်ဖတ် ကြက်ဥပြုတ် အကြော်ထည့် ဟင်းရည်ဆမ်းပြီး ပဲထောင့်ရှည် နံနံပင်များထည့်ပါ နောက်မှငရုတ်သီးမှုန့် ကောက်ညှင်းမှုန့်တစ်ဇွန်းခန့်ပြီး အရသာရှိတဲ့ တောင်ငူမုန့်ဟင်းခါး
ကိုသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image

အကွယ်တကူတို့ဟူးကျိုစားကြမယ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
-(မွှေး)ကုလားပဲအစိမ်းမှုန့်၁ထုတ်
-ရေနို့ဆီဘူး၂ခွက်ခွဲ
-အချိုမှုန့်အနည်းငယ်
-ဆားလက်ဖက်စားဇွန်းတဇွန်း
နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်
ချက်နည်း
(မွှေး)ကုလားပဲအစိမ်းမှုန့်ကို အိုးထဲတွင်ရေချိုးကြထည့်ပြီးအခဲလေးတွေမကျန်တော့တဲ့ထိအရေဖြစ်အောင်​ချေရမည်
ပြီးရင်ဆားထည့်အချိုမှုန့်ထည့်နနွင်းမှုန့်လက်ဖက်စားဇွန်းတစ်ဝက်ထည့်ပီးမီးအေးအေးနဲ့အဆက်မပျက်ခဲလာသည်အထိကျိုရပါမယ်
ရေခမ်းလို့အားလုံးပျစ်လာရင်ဆီစိမ်းအငယ်ထည့်ပီးမွှေပေးပါပဲအစိမ်းနံ့​ပျောက်ရင်ထည့်မည့်ပန်းကန်/လေးထောင့်ဘူးထဲသို့ဆီအနည်းငယ်သုပ်ပီးထည့်အအေးခံထားပါအေးခဲလာရင်ကြိုက်သလိုသုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်ရှင့်😍😍ဒါကတော့ကိုယ်တိုင်အလွယ်လုပ်စားတဲ့နည်းလေးပါ🥰

Crd

image
8 w - Translate

🎥 Ice Age 6: Frozen Frontiers - (2026) ❄️💦
As the ice caps begin to melt faster and faster, Manny, Sid, Diego, and Scrat return to face a new threat far greater than climate change. They discover that the melting opens the way to a previously unknown icy region: a land of mystery, unexpected prehistoric creatures, and the grave threat of an active ice volcano that could cause massive destruction.
Meanwhile, Scrat finds an ancient artifact that can control ice and decides to protect it from the strange creatures hunting him. Manny and his friends must team up with unique locals, including a flock of frozen birds who have been trapped for thousands of years, to save their crumbling frozen world.
Genre: Animation, Adventure, Comedy
Production: Blue Sky Studios and 20th Century Studios
The film promises more action, Ice Age's signature humor, and a strong message about friendship and the importance of protecting the world we live in.

image

လုပ်နည်းကအရမ်းလွယ်နေရောပဲနော်
အိမ်မှာကြော်စားတဲ့ #ဘယာကြော်
***ပြုလုပ်နည်း***
ကုလားပဲတွေကို တစ်ညရေစိမ်ထားတယ်
ကြော်ဖို့ထောင်းခါနီးမှ ရေစစ်တယ်
ဆုံထဲထည့်ထောင်းလည်းရ စက်နဲ့ကြိတ်လည်းရတယ်
အစေလေးတွေကျန်အောင် ထောင်းတယ်
ပြီးရင်.....
ဆော်ဒါမှုန့် အနည်းငယ်၊
ဆား၊ မဆလာ
ကြက်သွန်နီ နုတ်နုတ်စင်း၊ ရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီး၊
ရုတ်သီးအခြောက်တောင့် ပါးပါးလှီး
ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက် ပါးပါးလှီးတို့နဲ့ နယ်မယ်
နယ်ပြီးရင် ဆယ်မိနစ်လောက် နှပ်ထားတယ်
ပြီးမှ အလုံးလေးတွေလုံးကြော်တယ်
ဆီပူပူမှာကြော်ပါ။
ပူပူလေးစားရင် အရမ်းအရသာရှိတယ်
အချဥ်ရည်လေးနဲ့ဆို လိုက်ဖက်သောပါပဲ
Credit -

image
8 w - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေတဲ့ ရနံ့လေး......🤍🌸

image