#နေပြင်းပြင်းမှာ_သွေးတိုးပြီး_ခေါင်းမူးလာပါက_ချက်ခြင်း_သက်သာစေမယ့်_နည်းလမ်းများ
==================
#သွေးတိုးရောဂါရှိသူများ
သွေးတိုးပြီး ခေါင်းမူးလာပါက
အောက်ပါ သဘာ၀နည်းများဖြင့် သွေးတိုးရောဂါ သက်သာသွားေ အာင် ပြုလုပ်နိုင်ကြပါတယ်။
(၁) ဒန့်သလွန်ရွက်ကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ထောင်းလိုက်ပါ။ အရည်ညစ်ယူပြီး လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်းခန့်ကို သော က်လိုက်ပါ။ သွေးတိုးချက်ချင်း သက်သာသွားစေပါသည်။
(၂) သံပုရာသီးကို ခွဲလိုက်ပါ။ အထဲမှာ အစေ့များကို ၅ စေ့ခန့် ဝါးစားလိုက်ပါ။ သွေးတိုးချက်ချင်း သက်သာပါလိမ့်မည်။
(၃) သံပုရာသီး ချက်ချင်းမရနိုင်ပါက သံပုရာပင်၏ အခေါက်ကို ဆေးကြောပြီး ရေနဲ့ သွေးပြီး သောက်ပေးနိုင်ပါသည်။
(၄) ဗန်ဒါရွက်အနု ၃၊၄ ရွက်ခန့်ကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ၅ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပြီး သောက်ပေးပါ။ တစ်နေ့ကို လက်ဖက်ရည် ခွက် ၃ ခွက်ခန့် သောက်ပေးပါ။ ၅ ရက်နဲ့ ၁ ပတ်အတွင်း သွေးတိုးရောဂါ သက်သာသွားပါမည်။
✅၄င်းဆေးနည်းများသည် မြန်မာ့ရိုးရာဆေးမြီးတိုနည်းများဖြစ်ပါသည်။
❌ (သတိပြုရန်) ဗန်ဒါရွက်ပြုတ်ရည်ကို အလွန်အ ကျွံေ သာက်ပါက ၀မ်းချုပ်တတ်ပါသည်။
#credit

image
12 hrs - Translate

ဝဥပင် အကြောင်း သိကောင်း စရာ
အပင်မျိုးစိပ်ပေါင်း ၂၀ ရှိသည့် အနက် A.conjak မျိုး နှင့် A.campanulatus မျိုးစိတ် နှစ်မျိုး သည် အာနိသင် အကောင်း ဆုံး ဖြစ်သဖြင့် နိုင်ငံခြား မှ ဝယ်ယူ လိုသော မျိုးဖြစ်သည်။
ဥရှိသော အပင်မျိုး ဖြစ်ပြီး အမြင့် ၂ ပေ မှ ၄ ပေ ခန့် ရှိသည်။ မိုးရွာ သည်နှင့် တစ်ပြိုင် နက် အစို့များ ထွက်လာသည်။ အရွက်---ရွက်လွှဲ ထွက်သည်။
ရွက်ပြား ကျယ်ပြန့် သည်။ အလျား ၁-၃ ပေထိ ရှိသည်။ ရွက်ညှာတံ မှာ ချောမွတ်၍ စိမ်း မှိုင်းသော အရောင်ရှိပြီး အစက်အပြောက် များပါရှိ သည်။ လက်ဝါးရွက်ပေါင်း ဖြစ်ပြီး ရွက်ထိပ် ချွန်သည်။ ရွက်မြွှာ ၃ မှ ၅ မြွှာ ထိ ရှိသည်။
၄-၅ နှစ်သား ကျော်လျှင် ပွင့်တံ ထွက်လာ သည်။ အပွင့်--မြေပေါ်သို့ ဥမှနေပြီး ၁-၂ ပေခန့် အထိ ရှိသော ရိုးတံ ထွက်လာ သည်။
၎င်း ရိုးတံပေါ် တွင် အစက်အပြောက် များရှိသည်။ ပွင့်ကာရွက် အုပ်သည် အလွန်ကြီးမား ပြီး ကတော့ သို့မဟုတ် ခေါင်းလောင်း ပုံသဏ္ဌာန် ရှိသည်။
၎င်း ပွင့်ကာရွက် အုပ်၏ အကျယ်မှာ ၁၁/၂ -၂ ပေ နီးပါး အထိ ရှိတတ်ပြီး အလျား ၁၅ လက်မခန့် ရှည်၍ အနား များ မှာ ပိန်းပင် ကဲ့သို့ ညီညာ ခြင်း မရှိဘဲ လှိုင်းထကာ တွန့်နေသည်။
ပွင့်ကာရွက် အုပ် တစ်ခုလုံး ၏ အနား တစ်ဝိုက် တွင် နီညိုရောင် ဖြစ်ပြီး အောက်ဘက်တွင် အဖြူစက်များ နှော သော မီးခိုးရောင် ဖြစ်လာကာ ကတော့ ပုံသဏ္ဌာန် အတွင်းထဲ၌ ခရမ်းရင့်ရောင် ဖြစ်သွား သည်။
အလွန် ပြင်းထန်သော အနံ့ ရှိသည်။ အပွင့်ကလေး များသည် အလွန်သေးငယ် ပြီး ၁၀-၁၂ လက်မ အရှည် ရှိသော ပွင့်ခိုင် ရိုးတံပေါ် တွင် စီတန်းလျက် ပွင့်ကြသည်။
အသီး --ပွင့်ခိုင် ရိုးတံပေါ်တွင် စီတန်း ပြွတ်သိပ်ပြီး သီးသည်။ ပြောင်းဖူး နှင့်သဏ္ဌာန် တူသည်။ နုစဉ်တွင် အစိမ်းရောင် ဖြစ်ပြီး အသီးများ နှင့်သဏ္ဌာန် တူသည်။ နုစဉ်တွင် အစိမ်းရောင် ဖြစ်ပြီး အသီးများ ရင့်မှည့်လာသော အခါ လိမ္မော်နီရောင် သို့ ပြောင်းသွားသည်။
မှတ်ချက် ၁ ။ Conjak မျိုး၏ အခြားသော ၀ဥမြား နှင့် ခြားနား ချက် မှာ Conjak မျိုးသည်- (က) ရိုးတံစိမ်းသည်။ (ခ) ဥ၏ အရောင် မှာ ပန်းရောင် အနုဖြစ်သည်။ (ဂ) အစေ့အိမ် များ ပိုမိုများပြား စွာ ပါဝင်သည်။
(ဃ) အရွက်တွင် ၀ဥပုံကဲ့သို့ မျိုးပွားရန် ဥငယ် ကလေးများ (ဂလင်း) ရှိသည်။
၂ ။ Campanulatus မျိုး၏ အခြားသော ၀ဥမြား နှင့် ခြားနားချက် မှာ- (က) ရိုးတံသည် ချောမွတ် ၍ အဖြူကွက် ကလေးများ အနည်းငယ် ပါသည်။ (ခ) ဥ၏ အရောင်မှာ အဝါနုရောင် ဖြစ်သည်။ (ဂ) အစေ့ အိမ်များ ပိုမို များပြားစွာ သည်။
(ဃ) အရွက်တွင် Conjak ကဲ့သို့ မျိုးပွား ရန် ဥ ငယ်ကလေး များ မပါချေ။ သို့ရာတွင် ကြီးရင့် လာသော ၀ဥမြားတှငျ ဥမှ သားတက်များ ထွက်ပေါ်လေ့ ရှိသည်။
အသုံးပြုနိုင်သည့် အစိတ်အပိုင်းများ : ဥ မြန်မာနိုင်ငံတွင် တွေ့နိုင်သောနေရာများ : ၁ ။ Conjak မျိုးသည် အေးမြသော ရာသီဥတု ရှိ တောင်ပေါ် ဒေသ များ ၌ သာ လျှင် ပေါက်သည်။
၂ ။ Campanulatus မျိုးသည် မျှတသော ရာသီ ဥတု ရှိသည့် တောင်ပေါ် ဒေသများ ၌ သာလျှင် ပေါက်ရောက်သည်။ သဘာ၀ အလျောက် ပေါက်ရောက်သည်။ အစေ့ မှ လည်းကောင်း ၊ ဥမှ ဖြာထွက်သည့် အမြစ်များ မှ ဖြစ်ပေါ် လာသည့် ဥကလေး များမှ သော်လည်းကောင်း မျိုးပြန့်ပွားသည်။
အသုံးဝင်ပုံ : ၀ဥအား အမျိုးသမီး များ ဗိုက်ရွှဲခြင်း၊ဆီးအိမ်ကြီး ခြင်း ကို ကာကွယ်ရန် လည်းကောင်း ၊ လူ့ခန္ဓာတွင် လိုအပ် သည်ထက်ပို ၍ အဆီများ အစိုင်အခဲ ဖြစ်ခြင်း ကို ဟန့်တား ရန် လည်းကောင်း သုံးသည်။
မြန်မာနိုင်ငံ၊ တနင်္သာရီတိုင်းဒေသကြီးအတွင်း တောတောင်များထဲတွင် သဘာဝ အလျောက် ပေါက်ရောက်နေသော (ဒေသအခေါ် ပိန်းဥ)ကို ဝဥ ဟုခေါ်သည်။
ယခုအခါ ထိုဝဥများအား အခြောက်ပြုလုပ်ကာ ပြည်ပသို့ တင်ပို့မှု တွင်ကျယ်စွာ ရှိလာသည်။ နောက်ပိုင်းတွင် ဝဥများကို စိုက်ပျိုးလာကြသည်။ ဝဥတစ်ပိဿာကို ကျပ် ၁၅ဝ ဈေးမှ ကျပ် ၂၅ဝ အထိကျပ်ရှိသည်။
ဝဥများကို ဇူလိုင်လမှ အောက်တိုဘာလအတွင်း တူးဖော်ရရှိကာ အဆိုပါ အချိန်များမှာ ဝဥ ပြုလုပ်သော ရာသီများ ဖြစ်ကြောင်း၊ အဆိုပါ လများမှာ မိုးကောင်းသော အချိန်များဖြစ်ကာ ဒေသခံများက ဝဥများကို တောတောင်များမှ တူးဖော်ယူလာပြီး ဒိုင်များတွင် လာရောက် ရောင်းချလေ့ရှိသည်။
ဝဥခြောက်များကို ဂျပန်နိုင်ငံနှင့် တရုတ်နိုင်ငံများသို့ တင်ပို့ရောင်းချ ပေးရပြီး ဝဥခြောက်များကို အစားသောက်များ ပြုလုပ်ကာ စားသောက်ပေးခြင်းဖြင့် အသက်ရှည်ကြောင်း သိရသည်။
ဂျပန်သို့ တင်ပို့သော ဝဥခြောက်များကို နေလှန်းခြင်းနည်းဖြင့် အခြောက်ပြုလုပ် တင်ပို့ပေးသော်လည်း တရုတ်နိုင်ငံသို့ တင်ပို့ပေးသော ဝဥခြောက်များမှာမူ ဖိုများတွင် မီးငွေ့ငွေ့ဖြင့် အခြောက်ပြုလုပ်ကာ တင်ပို့ပေးကြောင်း သိရသည်။
နေလှန်းနည်းမှာ အရောင်အဆင်းမလှဘဲ ဖိုများတွင် မီးတင်၍ အခြောက်ပြုလုပ်သော နည်းမှာ အရောင်အသွေး လှပကြောင်း သိရသည်။

image
12 hrs - Translate

#mogoknaturalspinel
#မိုးကုတ်သဘာဝစပင်နယ် 🤍

image
12 hrs - Translate

#mogoknaturalspinel
#မိုးကုတ်သဘာဝစပင်နယ် 🤍

image
12 hrs - Translate

#mogoknaturalspinel
#မိုးကုတ်သဘာဝစပင်နယ် 🤍

image
12 hrs - Translate

#mogoknaturalspinel
#မိုးကုတ်သဘာဝစပင်နယ် 🤍

image
12 hrs - Translate

#mogoknaturalspinel
#မိုးကုတ်သဘာဝစပင်နယ် 🤍

image
image
image
image

#ဝက်သားလုံးချိုချဉ်ကြော်.
ဝက်သား များကို တောက်တောက်စင်ထားပြီး အရသာနယ်ပေးပါ
ကြက်သားမူန့်...လက်ဖက်ရည်ဇွန်း... 1ဇွန်း
ခရုဆီ......... ထမင်းစာ ဇွန်း.............1ဇွန်း
ကြက်ဥ.... ,.....,....................1 လုံး
ငရုပ်ကောင် မူန့်.......လက်ဖက်ရည်ဇွန်း.. 1ဇွန်း
နှမ်းဆီမွှေး....... ,..လက်ဖက်ရည်ဇွန်း.. 1ဇွန်း
ကော်မူန့်.........လက်ဖက်ရည်ဇွန်း.... 1ဇွန်း
အကြော်ခံမူန့်....ထမင်းစာဇွန်း..... 1ဇွန်း......အားလုံး ကိုဝက်သားထဲထည့်နယ်ပေးပါ....(ဝက်သား နှယ်ချိန် ဝက်သားလေးစီလာတဲ့အထိနှယ်ပေးပါ..)နှယ်ပြီး ခဏနှပ်ထားပေးပါ...ပြီးရင် ဝက်သားလုံးလေး လုံးထားပေးပါ ပြီးရင်ဆီ ပူပူမှာ ထည့်ကြော် ပေးပါအညိုးရောင်လေးသန်လာရင်ဆယ်လို့ရပါပြီး။
ခရမ်းချဉ်သီး ဆော့ပြုလုပ်နည်း
ခရမ်းချဉ်သီး ဆော့.....ထမင်းစာ ဇွန်း...5ဇွန်း
သကြား...,.............ထမင်းစာဇွန်း.... 1ဇွန်း
ရှာလာကာရည်..... ထမင်းစာဇွန်း... 1ဇွန်း....
ရေ ........ဟင်းချိုး သောက်ပုဂံလုံးအသေးလေးတစ်လုံးစာထည့်ဖျော်ပေးပါ
ဝက်သားလုံးချိုးချဉ်ကြော်ရန်....
ငရုပ်ပွ..
ကြက်သွန်နီ... 4ခြမ်းစိတ်
ခရမ်းချဉ်သီး.. 4ခြမ်းစိတ်
ကြက်သွန်မိတ်.. 1ပင်
ကြက်သွန်ဖြူ..... ဓားပြားရိုက်
ဆီ ထမင်း စာဇွန်း.. 1ဇွန်း
ဝက်သားလုံးချိုးချဉ်ကြော်ကြော်ရန်
ကြက်သွန်ဖြူ......ကြက်သွန်နီ.. ဆီသ. တ်ပေးပါ...အနံ့ လေးမွှေးလာရင်လှီးထားတဲ့..ငရုပ်ပွ ခရမ်းချဉ်သီး များကိုထည့်ပြီး.ဖျော်ထားတဲ့..ခရမ်းချဉ်သီး ဆော့ လောင်ထည့်ပေးပါ...ဆော့လေးဆူလာပြီး အနစ်ရေလေးပျစ်လာရင်.... ကြော်ထားတဲ့ ဝက်သားလုံးလေး တွေထည့်ပေးပါ...ကြက်သွန်မိတ်လေးထည့်ပေပြီးရင်စားလို့ရပါပြီး...(ကော်ရည်မသုံးထားပါ..)။
အားလုံးပဲစားကောင်းကြပါစေရှင့်

image
12 hrs - Translate

Fic ထဲက Type မဟုတ်လို့ ပြန်မကြိုက်တာ သူတို့ပဲ

image
12 hrs - Translate

ချွေးပေါက်ကျယ်ခြင်းနဲ့ Aging Sign တွေကို
ကာကွယ်တာဆီးပေးမယ့် Graymelin ရဲ့ Stemcell Series Instock ပါ 🧡🧡🧡
အသက် 30 ကျော်လာပြီဆိုတာနဲ့ မျက်နှာမှာအရေးအကြောင်းတွေ ပေါ်လာတတ်လို့ Anti-Wrinkle အတွက်ကောင်းတဲ့ Skincare တွေကို ကြိုတင်သုံးစွဲကြဖို့ လိုပါတယ်နော်။
Stemcell Seriesကို ဘယ်သူတွေ သုံးသင့်လဲဆိုရင် အရေးကြောင်းတွေ ပျောက်ချင်သူ၊ ကျယ်နေတဲ့ ချွေးပေါက်တွေကျဉ်းပြီး မျက်နှာတင်းတင်းရင်းရင်းနဲ့ Glow ချင်သူတွေ သုံးသင့်ပါတယ်။
သူ့ရဲ့ texture ကလည်း Watery ဖြစ်ပြီး စိမ့်ဝင်လွယ်လို့ သုံးပြီးတိုင်း နူးညံ့ချောမွတ်တဲ့ ခံစားမှုကို ရရှိစေမှာပါ
All skin type သုံးနိုင်ပြီး Combination to oily skin တွေ ပိုသင့်တော်ပါတယ်😍
Toner - 35000k
Cream - 35000k
Serum - 35000k

image