7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

နီပေါ ဆန္ဒပြမှု စစ်တပ်က ကာဖျူးမိန့်ထုတ်၍ ဝင်ထိန်း

ခတ္တမန္ဒူ၊ စက်တင်ဘာ ၁၁

နီပေါနိုင်ငံတွင် ပြီးခဲ့သည့်ရက်ပိုင်းက ဆန္ဒပြမှုများ၊ ဆူပူအုံကြွမှုများ ဖြစ်ပွားခဲ့ပြီးနောက် စက်တင်ဘာ ၁၀ ရက်၌ နီပေါစစ်သားများက ခတ္တမန္ဒူ (Kathmandu) မြို့တော်၏ လမ်းများပေါ်မှာ လုံခြုံရေးယူကာ အခြေအနေကို ထိန်းသိမ်းခဲ့ကြောင်း အေပီမှ ဖော်ပြခဲ့သည်။

နီပေါတွင် သောင်းနှင့်ချီသည့် ဆန္ဒပြသူများက အစိုးရအဆောက်အအုံများကို ဝင်ရောက်စီးနင်းခြင်း၊ မီးရှို့ခြင်း၊ နိုင်ငံရေးသမားများကို တိုက်ခိုက်ခြင်းတို့ ဖြစ်ပွားပြီးနောက် တရားဥပဒေစိုးမိုးရေးအား ပြန်လည်ထိန်းသိမ်းရန် အတွက် ပြည်သူများအနေဖြင့် နေအိမ်အတွင်းမှသာ နေထိုင်ကြရန် စစ်တပ်က အမိန့်ထုတ်ထားသည်။

ထို့ပြင် ခတ္တမန္ဒူမြို့တော်၌ ကာဖျူးမိန့် ထုတ်ပြန်ထားသဖြင့် လမ်းပေါ်တွင် သွားလာနေသည့် မော်တော်ယာဉ်များ နှင့် လူများကို စစ်ဆေးမည်ဖြစ်ကြောင်း စစ်သားများက ပြောကြားခဲ့သည်။

စက်တင်ဘာ ၉ ရက်ကလည်း စစ်တပ်သည် တရားဥပဒေစိုးမိုးရေးအတွက် လုံခြုံရေးတပ်ဖွဲ့ဝင်များက တာဝန်ယူ သွားမည်ဖြစ်ကြောင်း သတိပေးခဲ့သည်။

"ဆူပူအုံကြွမှုတွေကို အခွင့်ကောင်းယူပြီး အချို့အဖွဲ့တွေက သာမန်ပြည်သူတွေနဲ့ အစိုးရရုံး အဆောက်အအုံတွေ ကို ဖျက်ဆီးတာ၊ ပစ္စည်းတွေ ဝင်ရောက် လုယက်တာနဲ့ မီးရှို့တာတွေ ပြုလုပ်နေတဲ့ ရာဇဝတ်မှုတွေကို ရပ်တန်းက ရပ်တန့်ဖို စစ်တပ်က သတိပေးပါတယ်" ဟု နီပေါစစ်တပ်၏ ထုတ်ပြန်ချက်တွင် ဖော်ပြခဲ့သည်။

ဆူပူအုံကြွမှုများအတွင်း ပစ္စည်းများကို ဝင်ရောက် လုယက်သည့် သံသယရှိသူ ၂၇ ဦးကို ဖမ်းဆီးထားကြောင်း လည်း စစ်တပ်က ထုတ်ပြန်ခဲ့သည်။

စက်တင်ဘာ ၉ ရက် အစောပိုင်းက ဆန္ဒပြသူများသည် အစိုးရ အဆောက်အအုံများ၊ နိုင်ငံရေးသမားများ၏ နေအိမ်များကို မီးရှို့ခဲ့ပြီးနောက် ဝန်ကြီးချုပ် ကေပီ ရှာမာအိုလီ (KP Sharma Oli) သည် ရာထူးမှ နုတ်ထွက် ကြောင်း ကြေညာခဲ့သည်။

ထို့ပြင် စက်တင်ဘာ ၉ ရက်က ဆန္ဒပြသူများ၏ တိုက်ခိုက်မှုကြောင့် လုံခြုံရေးတပ်ဖွဲ့ဝင်များသည် ၎င်းတို့၏ စစ်ဆေးရေး ဂိတ်စခန်းများကို စွန်ခွာထွက်ပြေးခဲ့ပြီးနောက် ခတ္တမန္ဒူမြို့တော်နှင့် အခြားမြို့များရှိ အကျဉ်းထောင် များတွင် ရာနှင့်ချီသည့် အကျဉ်းသားများ ထွက်ပြေးလွတ်မြောက်ခဲ့သည်။

နီပေါနိုင်ငံတွင် လူမှုမီဒီယာ ပလက်ဖောင်း ၂၆ မျိုးကို ပိတ်ပင်လိုက်ပြီးနောက် နိုင်ငံတစ်ဝန်းရှိ လူငယ်များ ဆန္ဒပြ ခဲ့ကြပြီး လုံခြုံရေး တပ်ဖွဲ့ဝင်များနှင့် အဓိကရုဏ်း ဖြစ်ပွားခဲ့သည်။

ထို့နောက် ပိတ်ပင်ထားသည့် လူမှုမီဒီယာများကို ပြန်ဖွင့်ပေးခဲ့ကြောင်း ပြန်ကြားရေးဝန်ကြီးဌာနက ကြေညာခဲ့ သည်။

Source: အေပီ

#centralnewsnaypyitaw

image

ရခိုင်နဲ့နယ်နမိတ်ထိနေတဲ့ ပဲခူး၊မကွေးနဲ့ဧရာဝတီတိုင်းအစပ်က ဒေသတွေမှာ စစ်ရေးအရှိန်မြင့်လာနေ

စက်တင်ဘာ ၁၁

ရခိုင်ပြည်နယ်နဲ့ နယ်နမိတ်ထိစပ်နေတဲ့ ဧရာဝတီတိုင်း ၊မကွေး ၊ ပဲခူးတိုင်း အစပ်ရှိ နေရာတွေမှာ နလအဘက်မှ အင်အားအများအပြားနဲ့ထိုးစစ်ဆင်တိုက်ခိုက်လာတာကြောင့် AA နဲ့ နလအ တပ်ဖွဲ့တွေအကြား တိုက်ပွဲပြင်းထန်ဖြစ်ပွားနေတယ်လို့သိရပါတယ်။

ဧရာဝတီတိုင်းမှာဆိုရင် စက်စက်ယိုရွာ အနီးပတ်ဝန်းကျင်တဝိုက်မှာတိုက်ပွဲဖြစ်ပွား နေပြီး ပဲခူးတိုင်းအစပ်မှာဆိုရင်တော့ ဆင်လမ်ရွာ အနီးပတ်ဝန်းကျင်တဝိုက် နေရာတွေနဲ့ ရိုးတောင်အစပ် နေရာတွေမှာ တိုက်ပွဲဖြစ်ပွားနေကာ မကွေးတိုင်းမှာဆိုရင်တော့ငဖဲမြို့နယ်၊ စွန်တက်ကျေးရွာ တဝိုက် နဲ့ ကုန်းဘက်မှာ တိုက်ပွဲတွေပြင်းထန်နေတာဖြစ်တယ်လို့ သိရပါတယ်။

" တိုက်ပဲဲဖြစ်နေတဲ့ ဆင်လမ်ရွာနဲ့ ညောင်ကျိုးဘက်တွေမှာ ရွာသားတွေမရှိကြတော့ဘူး။အဲဒီဘက်မှာ ပစ်ခတ်နေကြတာကြာပြီ။ခုရက်ပိုင်းတော့ပိုကြမ်းလာတဲ့သဘောရှိတယ်။လက်နက်ကြီးသံတွေကြားရတယ်။စစ်ကားတွေလည်းသွားတယ်။အဲဒီရွာတွေက ပဲခူးအစပ်ကရွာတွေပါ။အဲဒီဘက်တွေက သွားလို့လဲမရပါဘူး။ရှောင်တဲ့သူတွေကလည်း နီးစပ်ရာရွာတွေမှာနေကြတာ။" လို့ ဒေသခံကပြောပါတယ်။

မကွေး၊ငဖဲမြို့နယ်ထဲက စွန်တက်ရွာနဲ့ နတ်ရေကန်ဘက်မှာလည်း စွန့်လွှတ်လိုက်ရတဲ့တပ်စခန်းပြန်ရရှိရေးနဲ့ ငဖဲမြို့နယ်ထဲက ကပစ စက်ရုံတွေဆီ AA ထိုးဖောက်ဝင်ရောက်လာမှုမရှိစေရေးအတွက် အင်အားအများအပြားသုံးကာ ထိုးစစ်ဆင်လာနေတယ်လို့သိရပါတယ်။

ငဖဲမြို့နယ်ထဲမှာ ကပစ အမှတ် ၁၄ ကာကွယ်ရေးပစ္စည်းစက်ရုံ ၊ ကပစ ၁၀ ၊ ကပစ ၂ ၊ ကပစ ၁၃ လည်းရှိနေတာဖြစ် တယ်လို့သိရပါတယ်။

"စွန်တက်နဲ့ နတ်ရေကန်က သိပ်မဝေးဘူး။အဲဒီဘက်တွေမှာ စစ်တပ်က အင်အားတော်တော်များများတိုးမြှင့်ချလာတာတွေ့ရတယ်။ နတ်ရေကန်လေကြောင်းကာကွယ်ရေးစခန်းကလည်းရှိတယ်။အဲဒါကို မပါအောင် တပ်ဘက်က အပြင်းအထန်တိုက်နေတယ်။ငဖဲမှာကလည်း ကပစစက်ရုံကရှိနေတော့ တပ်က စစ်ရေးအရှိန်မြှင့်လာတာမျိုးပေါ့။ငဖဲမြို့နယ်ဘက်မှာ စစ်ဆေးရေးတွေလည်းတင်းကြပ်တယ်။" လို့ စစ်ရေးသတင်းအခြေအနေသိရှိသူဒေသခံ ကပြောပါတယ်။

ဧရာဝတီတိုင်းဘက်မှာက စက်စက်ယိုရွာတဝိုက်မှာ တိုက်ပွဲပြင်းထန်နေပြီး အဆိုပါလမ်းကြောတဝိုက် ကျေးရွာတွေဘက်မှာ စစ်ဆေးမှုတွေပိုမိုတင်းကြပ်ထားပြီး အသွားအလာကန့်သတ်မှုတွေလည်းရှိနေပါတယ်။

AA ဘက်ကလည်း ရခိုင်နဲ့ နယ်နမိတ်ထိစပ်နေတဲ့ ဧရာဝတီတိုင်း ၊ပဲခူးတိုင်း နဲ့ မကွေးတိုင်းအစပ်ရှိ ဒေသတွေဘက်မှာ စစ်တပ်က အင်အားအများအပြားသုံးပြီး စစ်ရေးအရှိန်အဟုန်မြှင့်လာတာကြောင့် တိုက်ပွဲတွေပြင်းထန်လာနေတယ်လို့ ထုတ်ပြန်ထားပါတယ်။

ယခုစက်တင်ဘာလအတွင်း ဖြစ်ပွားခဲ့တဲ့ တိုက်ပွဲတွေမှာပင် စစ်တပ်ဘက်ကမှ အကျဆုံးများကြောင်းနဲ့ လက်နက်ခဲယမ်းတွေပါ သိမ်းဆည်းရမိကြောင်း AA ဘက်မှသတင်းထုတ်ထားပြီး နလအဘက်ကတော့ ရခိုင်အစပ်ကတိုက်ပွဲတွေနဲ့ပတ်သက်လို့ သတင်းထုတ်ပြန်တာမျိုးမတွေ့ရှိရသေးပါဘူး။

စစ်ရေးပြင်းထန်လာနေတဲ့ ရခိုင် - ဧရာဝတီအစပ် ၊ မကွေးအစပ် ၊ ပဲခူးအစပ်ဒေသတွေက ပြည်သူတွေမှာ စစ်ဘေးတိမ်းရှောင်နေရတာ ကြာမြင့်နေပြီဖြစ်တာနဲ့အညီ နေအိမ်ဖောက်ထွင်းခံရမှုတွေ စားနပ်ရိက္ခာ လိုအပ်ချက်တွေရှိလာနေတယ်လို့သိရပါတယ်။

စားနပ်ရိက္ခာလိုအပ်ချက်အရ ဝယ်ယူရာမှာလည်း လမ်းပိုင်းမှာ စစ်ဆေးမှုတွေရှိနေပြီး ကုန်ပစ္စည်းသယ်ယူမှုအပေါ် ကန့်သတ်မှုရှိတာကတကြောင်း၊ စစ်ရှောင်နေရတဲ့အတွက် ဒေသခံတွေမှာ လယ်ယာစိုက်ပျိုးရေးလုပ်ကိုင်နိုင်ခြင်းမရှိတာကြောင့် ငွေကြေးလိုအပ်ချက်ရှိပြီး ဝယ်ယူနိုင်မှုမရှိတဲ့အခြေအနေတွေရှိလာနေပြီး အခက်အခဲကြုံနေရတယ်လို့သိရပါတယ်။

အဆိုပါ ဒေသကပြည်သူတွေမှာ စစ်ရှောင်နေရတဲ့ကာလကြာမြင့်လာပြီး အခက်အခဲတွေရောက်နေရပေမယ့် ထိရောက်တဲ့အကူအညီအထောက်အပံ့တွေရရှိမှု မရှိသလောက်နည်းနေတယ်လို့သိရပါတယ်။

Credit - VOM News Agency

#သတင်းဟင်းလေးအိုးကြီး

image
7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

Kimbab
#ကိုရီးယားထမင်းလိပ်
#ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန် ၂ ဗူး
ရေညှိဖတ် ၁၀ ရွက်၊
ကြ က်ဥ ၃ လုံး၊
အသားပြား ၅ ချပ်၊
CP ကြ က်အူချောင်း ၄ ချောင်း၊
ဂဏန်းအသားချောင်း ၅ ချောင်း၊
သခွားသီး ၂ လုံး၊
မုန်လာဥနီ ၁ ချောင်း၊
ဟင်းနုနွယ် ၁ စည်း၊
ဆလပ်ရွက် ၅ ရွက်၊
နှမ်းဆီမွှေး၊
နှမ်းစေ့၊သကြားနည်းနည်း၊
( ကိုယ်နှစ်သက်တဲ့အသားချောင်းလေးတွေထည့်လို့ရပါတယ်)
ကိုရီးယားထမင်းလိပ်ပြုလုပ်နည်း
⏩⏩⏩⏩⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန်နို့ဆီဗူး ၂ ဗူးရေဆေးပြီး ရေနို့ဆီဗူး ၂ ဗူးခွဲထည့်ပြီး ချက်ထားပါ။ ပုံမှန်ဆန်ထက်ရေလျော့ထည့်ပြီးချက်ရပါတယ်။
ကျက်ပြီးဆို နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆား၊သကြားနည်းနည်း ထည့်ပြီးနယ်ထားပါ။
ကြက်ဥ ၃ လုံး ခလောက်ပြီး ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး အချပ်ပါးပါးလေးတွေ ၄ ချပ်လောက်ရအောင်ကြော်ပါ။
ကြော်ပြီးလျင် အချပ်အားလုံးဖြန့်ထပ်ပြီး ပါးပါးလေးတွေလှီးထားပါ။
ထည့်မယ့်အသားချောင်း၊အသားပြားတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး နှမ်းဆီမွှေးနည်းနည်းစီထည့်ပြီး တစ်ခုခြင်းကြော်ထားပါ။
သခွားသီးကိုအစေ့လှီးပစ်ပြီး ပါးပါးရှည်ရှည်လှီးထားပါ။
မုန်လာဥနီကိုအခွံနွှာပြီးပါးပါးရှည်ရှည်လေးလှီးပြီး ဆား၊နည်းနည်းထည့်ကြော်ထားပါ။
ဟင်းနုနွယ်ကိုနွှင်ပြီးရေဆူအိုးမှာထည့် အစိမ်းရောင်မပျက်လေးအနေမှာဆယ်ပြီး ရေစစ်ပြီး နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆားထည့်ပြီးသုပ်ထားပါ။ဟင်းနုနွယ် အရိုးကြီးလျင် ခွဲထည့်ပါ။
ဆလပ်ရွက်ရေဆေးထားပါ။ ဆလပ်ရွက်က အလိပ်တိုင်းမထည့်လဲရပါတယ်)
အားလုံးအဆင့်ပြုလုပ်ပြီးပြီဆို ရေညှိရွက်ဖြန့်ပါ (ချောတာကအပြင်ဘက်ထားပြီးကြမ်းတဲ့ဘက်က အတွင်းဘက်ပါ)
ယင်းလိပ်ရှိပါက ယင်းလိပ်ပေါ်မှာရေညှိရွက်တင်ပါ။
ပြီးလျင် နယ်ပြီးသားထမင်းလေးတွေဖြန့်ထည့်ပါ ထမင်းအပေါ်ကမှ လှီးပြီးအသားချောင်း၊ဂဏန်းချောင်း၊ကြက်အူချောင်း၊ကြက်ဥ၊သခွားသီး၊ဟင်းနုနွယ်၊ဆလပ်ရွက် သင့်သလိုလေးထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
အဖျားနားထိ ထမင်းမထည့်ရပါ။အဖျားနားကို နှမ်းဆီသုပ်ပေးပါ။
ဒါမှ ရေညှိရွက်ကကပ်ပြီးပြန်မကွာမှာပါ။
ယင်းလိပ်မရှိပါကလဲ ဒီအတိုင်းလက်နဲ့ထိန်းပြီးလိပ်လို့ရပါတယ်။
အားလုံးကို လိုသလိုလေးအလှဆင်ပြီး တစ်လိပ်ခြင်းလိပ်ပါ။
ဓားထက်ထက်နဲ့လှီး နှမ်းဆီလေးသုပ်၊နှမ်းစေ့ဖြူးပြီး စားလို့ရပါပြီ။
မရောနိရှိက အပေါ်ကအလှဆင်ပြီး စားလို့ရပြီ။
အိမ်မှာတော့မရှိလို့ နှမ်းစေ့လေးပဲဖြူးစားလိုက်တယ်။
⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭
ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ကိုရီးယားမာလာသုပ်က ပိုတဲ့ကြက်အူချောင်း၊အသားပြား၊CP ချောင်း၊သခွားသီး၊မုန်လာဥနီ၊ဆလပ်ရွက်တွေကို ရယ်ဒီမိတ်မာလာအနှစ်ရည်နဲ့ဆော့ထည့်ပြီး သုပ်စားလိုက်တာပါပဲ။
ထမင်းလိပ်ချည်းကျအီစေတာမို့ ကိုရီးယားမာလာသုပ်လေးနဲ့တွဲစားလိုက်တော့ တကယ့်ကိုစားကောင်းသွားစေတယ်။
တူမလေးအလုပ်ပိတ်ရက်မို့သာ လုပ်စားဖြစ်တာ တစ်ယောက်ထဲဆိုလုပ်စားဖို့ထက် ဝယ်စားပါလို့ပဲပြောချင်ပါတယ်။😁
သူငယ်ချင်းတွေစုပြီး တစ်ခုခုလုပ်စားကြမယ်ဆိုရင်တော့ ဒီချစ်စရာ ကိုရီးယားထမင်းလိပ်လေးလုပ်စားဖို့တိုက်တွန်းပါတယ်။

image
7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

Kimbab
#ကိုရီးယားထမင်းလိပ်
#ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန် ၂ ဗူး
ရေညှိဖတ် ၁၀ ရွက်၊
ကြ က်ဥ ၃ လုံး၊
အသားပြား ၅ ချပ်၊
CP ကြ က်အူချောင်း ၄ ချောင်း၊
ဂဏန်းအသားချောင်း ၅ ချောင်း၊
သခွားသီး ၂ လုံး၊
မုန်လာဥနီ ၁ ချောင်း၊
ဟင်းနုနွယ် ၁ စည်း၊
ဆလပ်ရွက် ၅ ရွက်၊
နှမ်းဆီမွှေး၊
နှမ်းစေ့၊သကြားနည်းနည်း၊
( ကိုယ်နှစ်သက်တဲ့အသားချောင်းလေးတွေထည့်လို့ရပါတယ်)
ကိုရီးယားထမင်းလိပ်ပြုလုပ်နည်း
⏩⏩⏩⏩⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန်နို့ဆီဗူး ၂ ဗူးရေဆေးပြီး ရေနို့ဆီဗူး ၂ ဗူးခွဲထည့်ပြီး ချက်ထားပါ။ ပုံမှန်ဆန်ထက်ရေလျော့ထည့်ပြီးချက်ရပါတယ်။
ကျက်ပြီးဆို နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆား၊သကြားနည်းနည်း ထည့်ပြီးနယ်ထားပါ။
ကြက်ဥ ၃ လုံး ခလောက်ပြီး ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး အချပ်ပါးပါးလေးတွေ ၄ ချပ်လောက်ရအောင်ကြော်ပါ။
ကြော်ပြီးလျင် အချပ်အားလုံးဖြန့်ထပ်ပြီး ပါးပါးလေးတွေလှီးထားပါ။
ထည့်မယ့်အသားချောင်း၊အသားပြားတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး နှမ်းဆီမွှေးနည်းနည်းစီထည့်ပြီး တစ်ခုခြင်းကြော်ထားပါ။
သခွားသီးကိုအစေ့လှီးပစ်ပြီး ပါးပါးရှည်ရှည်လှီးထားပါ။
မုန်လာဥနီကိုအခွံနွှာပြီးပါးပါးရှည်ရှည်လေးလှီးပြီး ဆား၊နည်းနည်းထည့်ကြော်ထားပါ။
ဟင်းနုနွယ်ကိုနွှင်ပြီးရေဆူအိုးမှာထည့် အစိမ်းရောင်မပျက်လေးအနေမှာဆယ်ပြီး ရေစစ်ပြီး နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆားထည့်ပြီးသုပ်ထားပါ။ဟင်းနုနွယ် အရိုးကြီးလျင် ခွဲထည့်ပါ။
ဆလပ်ရွက်ရေဆေးထားပါ။ ဆလပ်ရွက်က အလိပ်တိုင်းမထည့်လဲရပါတယ်)
အားလုံးအဆင့်ပြုလုပ်ပြီးပြီဆို ရေညှိရွက်ဖြန့်ပါ (ချောတာကအပြင်ဘက်ထားပြီးကြမ်းတဲ့ဘက်က အတွင်းဘက်ပါ)
ယင်းလိပ်ရှိပါက ယင်းလိပ်ပေါ်မှာရေညှိရွက်တင်ပါ။
ပြီးလျင် နယ်ပြီးသားထမင်းလေးတွေဖြန့်ထည့်ပါ ထမင်းအပေါ်ကမှ လှီးပြီးအသားချောင်း၊ဂဏန်းချောင်း၊ကြက်အူချောင်း၊ကြက်ဥ၊သခွားသီး၊ဟင်းနုနွယ်၊ဆလပ်ရွက် သင့်သလိုလေးထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
အဖျားနားထိ ထမင်းမထည့်ရပါ။အဖျားနားကို နှမ်းဆီသုပ်ပေးပါ။
ဒါမှ ရေညှိရွက်ကကပ်ပြီးပြန်မကွာမှာပါ။
ယင်းလိပ်မရှိပါကလဲ ဒီအတိုင်းလက်နဲ့ထိန်းပြီးလိပ်လို့ရပါတယ်။
အားလုံးကို လိုသလိုလေးအလှဆင်ပြီး တစ်လိပ်ခြင်းလိပ်ပါ။
ဓားထက်ထက်နဲ့လှီး နှမ်းဆီလေးသုပ်၊နှမ်းစေ့ဖြူးပြီး စားလို့ရပါပြီ။
မရောနိရှိက အပေါ်ကအလှဆင်ပြီး စားလို့ရပြီ။
အိမ်မှာတော့မရှိလို့ နှမ်းစေ့လေးပဲဖြူးစားလိုက်တယ်။
⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭
ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ကိုရီးယားမာလာသုပ်က ပိုတဲ့ကြက်အူချောင်း၊အသားပြား၊CP ချောင်း၊သခွားသီး၊မုန်လာဥနီ၊ဆလပ်ရွက်တွေကို ရယ်ဒီမိတ်မာလာအနှစ်ရည်နဲ့ဆော့ထည့်ပြီး သုပ်စားလိုက်တာပါပဲ။
ထမင်းလိပ်ချည်းကျအီစေတာမို့ ကိုရီးယားမာလာသုပ်လေးနဲ့တွဲစားလိုက်တော့ တကယ့်ကိုစားကောင်းသွားစေတယ်။
တူမလေးအလုပ်ပိတ်ရက်မို့သာ လုပ်စားဖြစ်တာ တစ်ယောက်ထဲဆိုလုပ်စားဖို့ထက် ဝယ်စားပါလို့ပဲပြောချင်ပါတယ်။😁
သူငယ်ချင်းတွေစုပြီး တစ်ခုခုလုပ်စားကြမယ်ဆိုရင်တော့ ဒီချစ်စရာ ကိုရီးယားထမင်းလိပ်လေးလုပ်စားဖို့တိုက်တွန်းပါတယ်။

image
7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

Kimbab
#ကိုရီးယားထမင်းလိပ်
#ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန် ၂ ဗူး
ရေညှိဖတ် ၁၀ ရွက်၊
ကြ က်ဥ ၃ လုံး၊
အသားပြား ၅ ချပ်၊
CP ကြ က်အူချောင်း ၄ ချောင်း၊
ဂဏန်းအသားချောင်း ၅ ချောင်း၊
သခွားသီး ၂ လုံး၊
မုန်လာဥနီ ၁ ချောင်း၊
ဟင်းနုနွယ် ၁ စည်း၊
ဆလပ်ရွက် ၅ ရွက်၊
နှမ်းဆီမွှေး၊
နှမ်းစေ့၊သကြားနည်းနည်း၊
( ကိုယ်နှစ်သက်တဲ့အသားချောင်းလေးတွေထည့်လို့ရပါတယ်)
ကိုရီးယားထမင်းလိပ်ပြုလုပ်နည်း
⏩⏩⏩⏩⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန်နို့ဆီဗူး ၂ ဗူးရေဆေးပြီး ရေနို့ဆီဗူး ၂ ဗူးခွဲထည့်ပြီး ချက်ထားပါ။ ပုံမှန်ဆန်ထက်ရေလျော့ထည့်ပြီးချက်ရပါတယ်။
ကျက်ပြီးဆို နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆား၊သကြားနည်းနည်း ထည့်ပြီးနယ်ထားပါ။
ကြက်ဥ ၃ လုံး ခလောက်ပြီး ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး အချပ်ပါးပါးလေးတွေ ၄ ချပ်လောက်ရအောင်ကြော်ပါ။
ကြော်ပြီးလျင် အချပ်အားလုံးဖြန့်ထပ်ပြီး ပါးပါးလေးတွေလှီးထားပါ။
ထည့်မယ့်အသားချောင်း၊အသားပြားတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး နှမ်းဆီမွှေးနည်းနည်းစီထည့်ပြီး တစ်ခုခြင်းကြော်ထားပါ။
သခွားသီးကိုအစေ့လှီးပစ်ပြီး ပါးပါးရှည်ရှည်လှီးထားပါ။
မုန်လာဥနီကိုအခွံနွှာပြီးပါးပါးရှည်ရှည်လေးလှီးပြီး ဆား၊နည်းနည်းထည့်ကြော်ထားပါ။
ဟင်းနုနွယ်ကိုနွှင်ပြီးရေဆူအိုးမှာထည့် အစိမ်းရောင်မပျက်လေးအနေမှာဆယ်ပြီး ရေစစ်ပြီး နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆားထည့်ပြီးသုပ်ထားပါ။ဟင်းနုနွယ် အရိုးကြီးလျင် ခွဲထည့်ပါ။
ဆလပ်ရွက်ရေဆေးထားပါ။ ဆလပ်ရွက်က အလိပ်တိုင်းမထည့်လဲရပါတယ်)
အားလုံးအဆင့်ပြုလုပ်ပြီးပြီဆို ရေညှိရွက်ဖြန့်ပါ (ချောတာကအပြင်ဘက်ထားပြီးကြမ်းတဲ့ဘက်က အတွင်းဘက်ပါ)
ယင်းလိပ်ရှိပါက ယင်းလိပ်ပေါ်မှာရေညှိရွက်တင်ပါ။
ပြီးလျင် နယ်ပြီးသားထမင်းလေးတွေဖြန့်ထည့်ပါ ထမင်းအပေါ်ကမှ လှီးပြီးအသားချောင်း၊ဂဏန်းချောင်း၊ကြက်အူချောင်း၊ကြက်ဥ၊သခွားသီး၊ဟင်းနုနွယ်၊ဆလပ်ရွက် သင့်သလိုလေးထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
အဖျားနားထိ ထမင်းမထည့်ရပါ။အဖျားနားကို နှမ်းဆီသုပ်ပေးပါ။
ဒါမှ ရေညှိရွက်ကကပ်ပြီးပြန်မကွာမှာပါ။
ယင်းလိပ်မရှိပါကလဲ ဒီအတိုင်းလက်နဲ့ထိန်းပြီးလိပ်လို့ရပါတယ်။
အားလုံးကို လိုသလိုလေးအလှဆင်ပြီး တစ်လိပ်ခြင်းလိပ်ပါ။
ဓားထက်ထက်နဲ့လှီး နှမ်းဆီလေးသုပ်၊နှမ်းစေ့ဖြူးပြီး စားလို့ရပါပြီ။
မရောနိရှိက အပေါ်ကအလှဆင်ပြီး စားလို့ရပြီ။
အိမ်မှာတော့မရှိလို့ နှမ်းစေ့လေးပဲဖြူးစားလိုက်တယ်။
⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭
ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ကိုရီးယားမာလာသုပ်က ပိုတဲ့ကြက်အူချောင်း၊အသားပြား၊CP ချောင်း၊သခွားသီး၊မုန်လာဥနီ၊ဆလပ်ရွက်တွေကို ရယ်ဒီမိတ်မာလာအနှစ်ရည်နဲ့ဆော့ထည့်ပြီး သုပ်စားလိုက်တာပါပဲ။
ထမင်းလိပ်ချည်းကျအီစေတာမို့ ကိုရီးယားမာလာသုပ်လေးနဲ့တွဲစားလိုက်တော့ တကယ့်ကိုစားကောင်းသွားစေတယ်။
တူမလေးအလုပ်ပိတ်ရက်မို့သာ လုပ်စားဖြစ်တာ တစ်ယောက်ထဲဆိုလုပ်စားဖို့ထက် ဝယ်စားပါလို့ပဲပြောချင်ပါတယ်။😁
သူငယ်ချင်းတွေစုပြီး တစ်ခုခုလုပ်စားကြမယ်ဆိုရင်တော့ ဒီချစ်စရာ ကိုရီးယားထမင်းလိပ်လေးလုပ်စားဖို့တိုက်တွန်းပါတယ်။

image
7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

Kimbab
#ကိုရီးယားထမင်းလိပ်
#ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန် ၂ ဗူး
ရေညှိဖတ် ၁၀ ရွက်၊
ကြ က်ဥ ၃ လုံး၊
အသားပြား ၅ ချပ်၊
CP ကြ က်အူချောင်း ၄ ချောင်း၊
ဂဏန်းအသားချောင်း ၅ ချောင်း၊
သခွားသီး ၂ လုံး၊
မုန်လာဥနီ ၁ ချောင်း၊
ဟင်းနုနွယ် ၁ စည်း၊
ဆလပ်ရွက် ၅ ရွက်၊
နှမ်းဆီမွှေး၊
နှမ်းစေ့၊သကြားနည်းနည်း၊
( ကိုယ်နှစ်သက်တဲ့အသားချောင်းလေးတွေထည့်လို့ရပါတယ်)
ကိုရီးယားထမင်းလိပ်ပြုလုပ်နည်း
⏩⏩⏩⏩⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန်နို့ဆီဗူး ၂ ဗူးရေဆေးပြီး ရေနို့ဆီဗူး ၂ ဗူးခွဲထည့်ပြီး ချက်ထားပါ။ ပုံမှန်ဆန်ထက်ရေလျော့ထည့်ပြီးချက်ရပါတယ်။
ကျက်ပြီးဆို နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆား၊သကြားနည်းနည်း ထည့်ပြီးနယ်ထားပါ။
ကြက်ဥ ၃ လုံး ခလောက်ပြီး ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး အချပ်ပါးပါးလေးတွေ ၄ ချပ်လောက်ရအောင်ကြော်ပါ။
ကြော်ပြီးလျင် အချပ်အားလုံးဖြန့်ထပ်ပြီး ပါးပါးလေးတွေလှီးထားပါ။
ထည့်မယ့်အသားချောင်း၊အသားပြားတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး နှမ်းဆီမွှေးနည်းနည်းစီထည့်ပြီး တစ်ခုခြင်းကြော်ထားပါ။
သခွားသီးကိုအစေ့လှီးပစ်ပြီး ပါးပါးရှည်ရှည်လှီးထားပါ။
မုန်လာဥနီကိုအခွံနွှာပြီးပါးပါးရှည်ရှည်လေးလှီးပြီး ဆား၊နည်းနည်းထည့်ကြော်ထားပါ။
ဟင်းနုနွယ်ကိုနွှင်ပြီးရေဆူအိုးမှာထည့် အစိမ်းရောင်မပျက်လေးအနေမှာဆယ်ပြီး ရေစစ်ပြီး နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆားထည့်ပြီးသုပ်ထားပါ။ဟင်းနုနွယ် အရိုးကြီးလျင် ခွဲထည့်ပါ။
ဆလပ်ရွက်ရေဆေးထားပါ။ ဆလပ်ရွက်က အလိပ်တိုင်းမထည့်လဲရပါတယ်)
အားလုံးအဆင့်ပြုလုပ်ပြီးပြီဆို ရေညှိရွက်ဖြန့်ပါ (ချောတာကအပြင်ဘက်ထားပြီးကြမ်းတဲ့ဘက်က အတွင်းဘက်ပါ)
ယင်းလိပ်ရှိပါက ယင်းလိပ်ပေါ်မှာရေညှိရွက်တင်ပါ။
ပြီးလျင် နယ်ပြီးသားထမင်းလေးတွေဖြန့်ထည့်ပါ ထမင်းအပေါ်ကမှ လှီးပြီးအသားချောင်း၊ဂဏန်းချောင်း၊ကြက်အူချောင်း၊ကြက်ဥ၊သခွားသီး၊ဟင်းနုနွယ်၊ဆလပ်ရွက် သင့်သလိုလေးထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
အဖျားနားထိ ထမင်းမထည့်ရပါ။အဖျားနားကို နှမ်းဆီသုပ်ပေးပါ။
ဒါမှ ရေညှိရွက်ကကပ်ပြီးပြန်မကွာမှာပါ။
ယင်းလိပ်မရှိပါကလဲ ဒီအတိုင်းလက်နဲ့ထိန်းပြီးလိပ်လို့ရပါတယ်။
အားလုံးကို လိုသလိုလေးအလှဆင်ပြီး တစ်လိပ်ခြင်းလိပ်ပါ။
ဓားထက်ထက်နဲ့လှီး နှမ်းဆီလေးသုပ်၊နှမ်းစေ့ဖြူးပြီး စားလို့ရပါပြီ။
မရောနိရှိက အပေါ်ကအလှဆင်ပြီး စားလို့ရပြီ။
အိမ်မှာတော့မရှိလို့ နှမ်းစေ့လေးပဲဖြူးစားလိုက်တယ်။
⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭
ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ကိုရီးယားမာလာသုပ်က ပိုတဲ့ကြက်အူချောင်း၊အသားပြား၊CP ချောင်း၊သခွားသီး၊မုန်လာဥနီ၊ဆလပ်ရွက်တွေကို ရယ်ဒီမိတ်မာလာအနှစ်ရည်နဲ့ဆော့ထည့်ပြီး သုပ်စားလိုက်တာပါပဲ။
ထမင်းလိပ်ချည်းကျအီစေတာမို့ ကိုရီးယားမာလာသုပ်လေးနဲ့တွဲစားလိုက်တော့ တကယ့်ကိုစားကောင်းသွားစေတယ်။
တူမလေးအလုပ်ပိတ်ရက်မို့သာ လုပ်စားဖြစ်တာ တစ်ယောက်ထဲဆိုလုပ်စားဖို့ထက် ဝယ်စားပါလို့ပဲပြောချင်ပါတယ်။😁
သူငယ်ချင်းတွေစုပြီး တစ်ခုခုလုပ်စားကြမယ်ဆိုရင်တော့ ဒီချစ်စရာ ကိုရီးယားထမင်းလိပ်လေးလုပ်စားဖို့တိုက်တွန်းပါတယ်။

image
7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

Kimbab
#ကိုရီးယားထမင်းလိပ်
#ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန် ၂ ဗူး
ရေညှိဖတ် ၁၀ ရွက်၊
ကြ က်ဥ ၃ လုံး၊
အသားပြား ၅ ချပ်၊
CP ကြ က်အူချောင်း ၄ ချောင်း၊
ဂဏန်းအသားချောင်း ၅ ချောင်း၊
သခွားသီး ၂ လုံး၊
မုန်လာဥနီ ၁ ချောင်း၊
ဟင်းနုနွယ် ၁ စည်း၊
ဆလပ်ရွက် ၅ ရွက်၊
နှမ်းဆီမွှေး၊
နှမ်းစေ့၊သကြားနည်းနည်း၊
( ကိုယ်နှစ်သက်တဲ့အသားချောင်းလေးတွေထည့်လို့ရပါတယ်)
ကိုရီးယားထမင်းလိပ်ပြုလုပ်နည်း
⏩⏩⏩⏩⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန်နို့ဆီဗူး ၂ ဗူးရေဆေးပြီး ရေနို့ဆီဗူး ၂ ဗူးခွဲထည့်ပြီး ချက်ထားပါ။ ပုံမှန်ဆန်ထက်ရေလျော့ထည့်ပြီးချက်ရပါတယ်။
ကျက်ပြီးဆို နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆား၊သကြားနည်းနည်း ထည့်ပြီးနယ်ထားပါ။
ကြက်ဥ ၃ လုံး ခလောက်ပြီး ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး အချပ်ပါးပါးလေးတွေ ၄ ချပ်လောက်ရအောင်ကြော်ပါ။
ကြော်ပြီးလျင် အချပ်အားလုံးဖြန့်ထပ်ပြီး ပါးပါးလေးတွေလှီးထားပါ။
ထည့်မယ့်အသားချောင်း၊အသားပြားတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး နှမ်းဆီမွှေးနည်းနည်းစီထည့်ပြီး တစ်ခုခြင်းကြော်ထားပါ။
သခွားသီးကိုအစေ့လှီးပစ်ပြီး ပါးပါးရှည်ရှည်လှီးထားပါ။
မုန်လာဥနီကိုအခွံနွှာပြီးပါးပါးရှည်ရှည်လေးလှီးပြီး ဆား၊နည်းနည်းထည့်ကြော်ထားပါ။
ဟင်းနုနွယ်ကိုနွှင်ပြီးရေဆူအိုးမှာထည့် အစိမ်းရောင်မပျက်လေးအနေမှာဆယ်ပြီး ရေစစ်ပြီး နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆားထည့်ပြီးသုပ်ထားပါ။ဟင်းနုနွယ် အရိုးကြီးလျင် ခွဲထည့်ပါ။
ဆလပ်ရွက်ရေဆေးထားပါ။ ဆလပ်ရွက်က အလိပ်တိုင်းမထည့်လဲရပါတယ်)
အားလုံးအဆင့်ပြုလုပ်ပြီးပြီဆို ရေညှိရွက်ဖြန့်ပါ (ချောတာကအပြင်ဘက်ထားပြီးကြမ်းတဲ့ဘက်က အတွင်းဘက်ပါ)
ယင်းလိပ်ရှိပါက ယင်းလိပ်ပေါ်မှာရေညှိရွက်တင်ပါ။
ပြီးလျင် နယ်ပြီးသားထမင်းလေးတွေဖြန့်ထည့်ပါ ထမင်းအပေါ်ကမှ လှီးပြီးအသားချောင်း၊ဂဏန်းချောင်း၊ကြက်အူချောင်း၊ကြက်ဥ၊သခွားသီး၊ဟင်းနုနွယ်၊ဆလပ်ရွက် သင့်သလိုလေးထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
အဖျားနားထိ ထမင်းမထည့်ရပါ။အဖျားနားကို နှမ်းဆီသုပ်ပေးပါ။
ဒါမှ ရေညှိရွက်ကကပ်ပြီးပြန်မကွာမှာပါ။
ယင်းလိပ်မရှိပါကလဲ ဒီအတိုင်းလက်နဲ့ထိန်းပြီးလိပ်လို့ရပါတယ်။
အားလုံးကို လိုသလိုလေးအလှဆင်ပြီး တစ်လိပ်ခြင်းလိပ်ပါ။
ဓားထက်ထက်နဲ့လှီး နှမ်းဆီလေးသုပ်၊နှမ်းစေ့ဖြူးပြီး စားလို့ရပါပြီ။
မရောနိရှိက အပေါ်ကအလှဆင်ပြီး စားလို့ရပြီ။
အိမ်မှာတော့မရှိလို့ နှမ်းစေ့လေးပဲဖြူးစားလိုက်တယ်။
⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭
ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ကိုရီးယားမာလာသုပ်က ပိုတဲ့ကြက်အူချောင်း၊အသားပြား၊CP ချောင်း၊သခွားသီး၊မုန်လာဥနီ၊ဆလပ်ရွက်တွေကို ရယ်ဒီမိတ်မာလာအနှစ်ရည်နဲ့ဆော့ထည့်ပြီး သုပ်စားလိုက်တာပါပဲ။
ထမင်းလိပ်ချည်းကျအီစေတာမို့ ကိုရီးယားမာလာသုပ်လေးနဲ့တွဲစားလိုက်တော့ တကယ့်ကိုစားကောင်းသွားစေတယ်။
တူမလေးအလုပ်ပိတ်ရက်မို့သာ လုပ်စားဖြစ်တာ တစ်ယောက်ထဲဆိုလုပ်စားဖို့ထက် ဝယ်စားပါလို့ပဲပြောချင်ပါတယ်။😁
သူငယ်ချင်းတွေစုပြီး တစ်ခုခုလုပ်စားကြမယ်ဆိုရင်တော့ ဒီချစ်စရာ ကိုရီးယားထမင်းလိပ်လေးလုပ်စားဖို့တိုက်တွန်းပါတယ်။

image
7 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

Kimbab
#ကိုရီးယားထမင်းလိပ်
#ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန် ၂ ဗူး
ရေညှိဖတ် ၁၀ ရွက်၊
ကြ က်ဥ ၃ လုံး၊
အသားပြား ၅ ချပ်၊
CP ကြ က်အူချောင်း ၄ ချောင်း၊
ဂဏန်းအသားချောင်း ၅ ချောင်း၊
သခွားသီး ၂ လုံး၊
မုန်လာဥနီ ၁ ချောင်း၊
ဟင်းနုနွယ် ၁ စည်း၊
ဆလပ်ရွက် ၅ ရွက်၊
နှမ်းဆီမွှေး၊
နှမ်းစေ့၊သကြားနည်းနည်း၊
( ကိုယ်နှစ်သက်တဲ့အသားချောင်းလေးတွေထည့်လို့ရပါတယ်)
ကိုရီးယားထမင်းလိပ်ပြုလုပ်နည်း
⏩⏩⏩⏩⏩⏩⏩
ရှမ်းဆန်နို့ဆီဗူး ၂ ဗူးရေဆေးပြီး ရေနို့ဆီဗူး ၂ ဗူးခွဲထည့်ပြီး ချက်ထားပါ။ ပုံမှန်ဆန်ထက်ရေလျော့ထည့်ပြီးချက်ရပါတယ်။
ကျက်ပြီးဆို နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆား၊သကြားနည်းနည်း ထည့်ပြီးနယ်ထားပါ။
ကြက်ဥ ၃ လုံး ခလောက်ပြီး ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး အချပ်ပါးပါးလေးတွေ ၄ ချပ်လောက်ရအောင်ကြော်ပါ။
ကြော်ပြီးလျင် အချပ်အားလုံးဖြန့်ထပ်ပြီး ပါးပါးလေးတွေလှီးထားပါ။
ထည့်မယ့်အသားချောင်း၊အသားပြားတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး နှမ်းဆီမွှေးနည်းနည်းစီထည့်ပြီး တစ်ခုခြင်းကြော်ထားပါ။
သခွားသီးကိုအစေ့လှီးပစ်ပြီး ပါးပါးရှည်ရှည်လှီးထားပါ။
မုန်လာဥနီကိုအခွံနွှာပြီးပါးပါးရှည်ရှည်လေးလှီးပြီး ဆား၊နည်းနည်းထည့်ကြော်ထားပါ။
ဟင်းနုနွယ်ကိုနွှင်ပြီးရေဆူအိုးမှာထည့် အစိမ်းရောင်မပျက်လေးအနေမှာဆယ်ပြီး ရေစစ်ပြီး နှမ်းဆီ၊နှမ်းစေ့၊ဆားထည့်ပြီးသုပ်ထားပါ။ဟင်းနုနွယ် အရိုးကြီးလျင် ခွဲထည့်ပါ။
ဆလပ်ရွက်ရေဆေးထားပါ။ ဆလပ်ရွက်က အလိပ်တိုင်းမထည့်လဲရပါတယ်)
အားလုံးအဆင့်ပြုလုပ်ပြီးပြီဆို ရေညှိရွက်ဖြန့်ပါ (ချောတာကအပြင်ဘက်ထားပြီးကြမ်းတဲ့ဘက်က အတွင်းဘက်ပါ)
ယင်းလိပ်ရှိပါက ယင်းလိပ်ပေါ်မှာရေညှိရွက်တင်ပါ။
ပြီးလျင် နယ်ပြီးသားထမင်းလေးတွေဖြန့်ထည့်ပါ ထမင်းအပေါ်ကမှ လှီးပြီးအသားချောင်း၊ဂဏန်းချောင်း၊ကြက်အူချောင်း၊ကြက်ဥ၊သခွားသီး၊ဟင်းနုနွယ်၊ဆလပ်ရွက် သင့်သလိုလေးထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
အဖျားနားထိ ထမင်းမထည့်ရပါ။အဖျားနားကို နှမ်းဆီသုပ်ပေးပါ။
ဒါမှ ရေညှိရွက်ကကပ်ပြီးပြန်မကွာမှာပါ။
ယင်းလိပ်မရှိပါကလဲ ဒီအတိုင်းလက်နဲ့ထိန်းပြီးလိပ်လို့ရပါတယ်။
အားလုံးကို လိုသလိုလေးအလှဆင်ပြီး တစ်လိပ်ခြင်းလိပ်ပါ။
ဓားထက်ထက်နဲ့လှီး နှမ်းဆီလေးသုပ်၊နှမ်းစေ့ဖြူးပြီး စားလို့ရပါပြီ။
မရောနိရှိက အပေါ်ကအလှဆင်ပြီး စားလို့ရပြီ။
အိမ်မှာတော့မရှိလို့ နှမ်းစေ့လေးပဲဖြူးစားလိုက်တယ်။
⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭⏭
ကိုရီးယားမာလာသုပ်
ကိုရီးယားမာလာသုပ်က ပိုတဲ့ကြက်အူချောင်း၊အသားပြား၊CP ချောင်း၊သခွားသီး၊မုန်လာဥနီ၊ဆလပ်ရွက်တွေကို ရယ်ဒီမိတ်မာလာအနှစ်ရည်နဲ့ဆော့ထည့်ပြီး သုပ်စားလိုက်တာပါပဲ။
ထမင်းလိပ်ချည်းကျအီစေတာမို့ ကိုရီးယားမာလာသုပ်လေးနဲ့တွဲစားလိုက်တော့ တကယ့်ကိုစားကောင်းသွားစေတယ်။
တူမလေးအလုပ်ပိတ်ရက်မို့သာ လုပ်စားဖြစ်တာ တစ်ယောက်ထဲဆိုလုပ်စားဖို့ထက် ဝယ်စားပါလို့ပဲပြောချင်ပါတယ်။😁
သူငယ်ချင်းတွေစုပြီး တစ်ခုခုလုပ်စားကြမယ်ဆိုရင်တော့ ဒီချစ်စရာ ကိုရီးယားထမင်းလိပ်လေးလုပ်စားဖို့တိုက်တွန်းပါတယ်။

image
image
image
image
image

Me : ကိုကိုရေ ဟိုလေ ပူတူးလေး iPhone 17 pro max လေး လိုချင်လို့
👉🏻👈🏻

image

တစ်နေ့ကို (၁၀) လုံးပဲ အစိမ်းလိုက်ဝါးစားပါ...။
ကင်ဆာကို ကာကွယ်ပေးတယ်၊ ကျောက်ကပ်နဲ့ အသည်းကို အားကောင်းစေတယ်၊ အစာအိမ်အနာမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးတယ်။ နေ့တိုင်း ဝါးစားရင် ဆီးချိုကျတယ်၊ သွေးတိုးနဲ့ သွေးတွင်းက ပုံမှန်မဟုတ်တဲ့ သွေးဥတွေကို လျှော့ချပေးတယ်။ သွေးခဲခြင်းကိုလည်း ဟန့်တားပေးတယ်။
မကြာခဏ စားပေးတာ ကောင်းပါတယ်။ မောပန်းလွယ်တာ၊ သွေးတွင်းအဆီများတာဆိုရင် ခရမ်းကစော့သီးကို ဝါးစားပါ။ အဆီကျစေဖို့ ကူညီပေးပါတယ်။
ကျွန်တော့်အဘွားကတော့ နေ့တိုင်းခူးပြီး စားရတာ ကြိုက်တယ်။ ဝမ်းမှန်စေပြီး ဝမ်းကိုလည်း ပျော့စေတာကြောင့် ဝမ်းသွားရတာ ပိုလွယ်ကူစေပါတယ်။ အသက်ကြီးလို့ ဝမ်းချုပ်တတ်သူတွေ စားပေးသင့်ပါတယ်။ ဖန်ခွက်ထဲထည့်ပြီး ရေနွေးနဲ့ သောက်လို့လည်း ရပါတယ်။ ကျန်းမာရေး ယိုယွင်းမှုကို ကာကွယ်ပေးပြီး အိုမင်းရင့်ရော်မှုကို နှေးကွေးစေပါတယ်။ ပူပူနွေးနွေးလေးသောက်ရင် အစာအိမ်ကို ကောင်းမွန်စွာ အကျိုးပြုပါတယ်နော်...

image