မိုးအေးအေးနဲ့ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ပဲကြာဆံဆီချက်အစပ်လေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်နော်။
ပဲကြာဆံဆီချက်အစပ်
ပါဝင်ပစ္စည်း
ပဲကြာဆံ - ၃ ထုပ် (ရေစိမ်ထားပါ)
ကြက်ဥ - ၁ လုံး (ကြော်ထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ - ၆ မြွှာ (နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)
ကြက်သွန်မြိတ် - အနည်းငယ် (ပါးပါးလှီးပါ)
ပုစွန် - ၂ ကောင် (ကြော်ထားပါ)
ငရုတ်သီးမှုန့် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
ငရုတ်သီးအနှစ် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
နှမ်း - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
ရှလကာရည် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆီအပူ - စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
သခွားသီး - ၁၂ ဂရမ် (ပါးပါးလှီးပါ)
ပြုလုပ်နည်း
ပဲကြာဆံကို ၁၅ မိနစ်ခန့် ရေစိမ်ပါ။ ပြီးလျှင် ရေစိမ်ထားတဲ့ ပဲကြာဆံကို ရေနွေးဆူဆူမှာ ထည့်ပြုတ်ပါ။ ပြီးရင် ဆယ်ပြီး စစ်ထားပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးပြင်ဆင်ပြီးပြီဆိုလျှင် သုပ်မယ့် ဇလုံထဲ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးမှုန့်၊ ငရုတ်သီးအနှစ်၊ နှမ်း၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ရှလကာရည်တို့ကို ထည့်ပြီး အပေါ်မှ ဆီအပူကို လောင်းထည့်ပါ။ ပဲကြာဆံ ထည့်ပြီး သမအောင် နယ်ပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်ဖြူးပါ။ ပြီးလျှင် သခွားသီး၊ ကြော်ထားတဲ့ပုစွန်၊ ကြက်ဥကြော်တို့နဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
