မုန့်ဖက်ထုပ် လုပ်နည်း
ဝါဝင်တော့မယ်ဆိုတော့ 😁
ယိုးဒယားသာကူစေ့ - ၂ထုပ်
ကောက်ညှင်းမှုန့် - ၁ထုပ်
ဆား -အနည်းငယ်
သကြား -၃၀ကျပ်သား
မြေပဲဆီ -အနည်းငယ်
အုန်းသီး- ၁လုံး( ခြစ်ထားရပါမယ်)
ရေ - အတော်သင့်
...အိုးတစ်ခုထဲတွင် အုန်းသီး ၊သကြား၊ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီးမွှေ၊ လိုက်ပါ။ရေခန်းလို့ ပျစ်ပျစ်လေးဖြစ်လာပြီဆိုရင် အုန်းယိုရပါပြီနော် အအေးခံထားပါရှင့်
...ကောက်ညှင်းမှုန့်ကိုဇလုံထဲမှာထည်ု့ပြီး သာကူစေ့ကိုရေအရင်ဆေးပြီးမှ ဇလုံထဲကိုလောင်းထည့်မယ် ပြီးလျှင်ရေအနည်းငယ် ထည့်ပြီ သမအောင်နယ်ပေးပါ နာရီဝက်လောက်နှပ်ထားပေမယ်နော်
နှပ်နေတုန်းမှာ သာကူကပွလာအုံးမှာမို့ ရေနည်းနည်းပြန်ထည့်ပြီရင်သမအောင်နယ်ပေးရမယ်
....ငှက်ပျောဖက်များကို သန့်စင်ပြီး နေလှန်း သို့ မီးကင်ထားပါ။ အထုပ် ထုပ်မည့်ဆိုလျှင်အောက်မျက်နှာပြင်နဲ့ပဲ ထုပ်ရပါမယ်။
.....ပြင်ဆင်နေတုန်းမှာပေါင်းမည့်အိုးကို ရေတည်ပေးထားမယ်နော်
.....ငှက်ပျောဖက်ကို အနေတော် ညှပ်ထားပြီး ဆွေဇင်တော့မညှပ်ဘူး ဒီအတိုင်းပဲ ကန်တော့ပုံနဲ့ထုပ်တယ်။ ဖက်ကို ဆီအနည်းငယ် သုတ်ပေးပါ။ မသုတ်လျှင် မုန့်ကျက်လို့ ခွာလျှင် ကပ်ကုန်မှာဆိုးလို့ပါ။မုန့်ဖတ်တစ်ဇွန်းစာကို ကန့်တော့ထဲထည့်၊ ချိုင့့်ခွက်အနေထားလေး ဖြစ်အောင် လုပ်ပြီး အလယ်မှာ အုန်းယို လေးအစာသွပ်ပါမယ်နော် အထုပ်ကို လုံအောင် ပိတ်ပြီး ပေါင်းမည့် အိုးထဲသို့ ထည့်ထားပါ။
...အားလုံး ပြီးလျှင်ရေလည်းဆူနေပြီလေ နာရီဝက် ပေါင်းပေးရပါမယ်။ အဲဒါဆိုရင် ရေနွေးငွေ့က ကြိုရနေတဲ့အတွက် မုန့်အကျက်မြန်ပါတယ်။
အမှားပါရင်ခွင့်လွှတ်ပေးကြပါရှင့် ...
Crd💕 swezin💕

image

မုန့်ဖက်ထုပ် လုပ်နည်း
ဝါဝင်တော့မယ်ဆိုတော့ 😁
ယိုးဒယားသာကူစေ့ - ၂ထုပ်
ကောက်ညှင်းမှုန့် - ၁ထုပ်
ဆား -အနည်းငယ်
သကြား -၃၀ကျပ်သား
မြေပဲဆီ -အနည်းငယ်
အုန်းသီး- ၁လုံး( ခြစ်ထားရပါမယ်)
ရေ - အတော်သင့်
...အိုးတစ်ခုထဲတွင် အုန်းသီး ၊သကြား၊ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီးမွှေ၊ လိုက်ပါ။ရေခန်းလို့ ပျစ်ပျစ်လေးဖြစ်လာပြီဆိုရင် အုန်းယိုရပါပြီနော် အအေးခံထားပါရှင့်
...ကောက်ညှင်းမှုန့်ကိုဇလုံထဲမှာထည်ု့ပြီး သာကူစေ့ကိုရေအရင်ဆေးပြီးမှ ဇလုံထဲကိုလောင်းထည့်မယ် ပြီးလျှင်ရေအနည်းငယ် ထည့်ပြီ သမအောင်နယ်ပေးပါ နာရီဝက်လောက်နှပ်ထားပေမယ်နော်
နှပ်နေတုန်းမှာ သာကူကပွလာအုံးမှာမို့ ရေနည်းနည်းပြန်ထည့်ပြီရင်သမအောင်နယ်ပေးရမယ်
....ငှက်ပျောဖက်များကို သန့်စင်ပြီး နေလှန်း သို့ မီးကင်ထားပါ။ အထုပ် ထုပ်မည့်ဆိုလျှင်အောက်မျက်နှာပြင်နဲ့ပဲ ထုပ်ရပါမယ်။
.....ပြင်ဆင်နေတုန်းမှာပေါင်းမည့်အိုးကို ရေတည်ပေးထားမယ်နော်
.....ငှက်ပျောဖက်ကို အနေတော် ညှပ်ထားပြီး ဆွေဇင်တော့မညှပ်ဘူး ဒီအတိုင်းပဲ ကန်တော့ပုံနဲ့ထုပ်တယ်။ ဖက်ကို ဆီအနည်းငယ် သုတ်ပေးပါ။ မသုတ်လျှင် မုန့်ကျက်လို့ ခွာလျှင် ကပ်ကုန်မှာဆိုးလို့ပါ။မုန့်ဖတ်တစ်ဇွန်းစာကို ကန့်တော့ထဲထည့်၊ ချိုင့့်ခွက်အနေထားလေး ဖြစ်အောင် လုပ်ပြီး အလယ်မှာ အုန်းယို လေးအစာသွပ်ပါမယ်နော် အထုပ်ကို လုံအောင် ပိတ်ပြီး ပေါင်းမည့် အိုးထဲသို့ ထည့်ထားပါ။
...အားလုံး ပြီးလျှင်ရေလည်းဆူနေပြီလေ နာရီဝက် ပေါင်းပေးရပါမယ်။ အဲဒါဆိုရင် ရေနွေးငွေ့က ကြိုရနေတဲ့အတွက် မုန့်အကျက်မြန်ပါတယ်။
အမှားပါရင်ခွင့်လွှတ်ပေးကြပါရှင့် ...
Crd💕 swezin💕

imageimage

#ဒံပေါက်ချက်နည်း

-အဆီအဆိမ့်မများပဲ ရနံ့သင်းသင်းလေးရှိတဲ့ ဒံပေါက်ချက်နည်း၊ အိမ်သား (၈) ယောက်စာအတွက်ပါ

👩‍🍳ကြက်သားနှပ်ရန် အမွှေးနံ့ပြင်ဆင်ပုံ
- ဒံပေါက်မဆလာ
- ကရာဝေးရွက် (၅)ရွက်၊ သစ်ကျပိုးခေါက် (လက်ညိုးအရွယ် ၄ ပြား၊ ဇီရာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း၊ နာနတ်ပွင့် (၅) ပွင့် တို့ကို လှော်ပါ၊ မွှေးလာလျှင် အအေးခံပြီး အမှုန့်ဖြစ်အောင်ထောင်းပါ၊ ပြီးလျင် ဒံပေါက်မဆာလာနှင့်ရောလိုက်ပါ

👩‍🍳ကြက်သားနှပ်နည်း
- ဗမာကြက်ပေါင် (၈) ခု
- ဒိန်ချဉ် ထမင်းစားဇွန်း (၄) ဇွန်း
- ကြက်သွန်နီကြော် ထမင်းစားဇွန်း (၄) ဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူ တလုံးဥ (၈) ဥ ထောင်း
- ဂျင်း လက် ၂ ဆစ် ထောင်း
- နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်
- ငရုတ်သီးမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းမောက်မောက်
- ဆား အနည်းငယ်
- သကြားအနည်းငယ်
- ပူစီနံ (၁) စည်း
- ကြက်သားနှပ်ရန် အမွှေးနံ့ ထမင်းစားဇွန်း (၃) ဇွန်း

👩‍🍳အားလုံးရောနှယ်ပြီး အနည်းဆုံး (၃) နာရီနှပ်ထားရန်၊ (၃) နာရီပြည့်ပါက နှပ်ထားသောကြက်သားကို ဆီအနည်းငယ်ဖြင့် လုံးပေးပါ (ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီးလုံးပေးရန်လိုအပ်ပါသည်- ရည်ရွယ်ချက် ဒံပေါက်ကို ကြက်သားအစိမ်းဖြင့် မဖောက်ချင်သောကြောင့်)၊ ဆီပြန်လာတဲ့အထိလုံးပေးပါ။

👩‍🍳ဒံပေါက်ထမင်းချက်နည်း
- ဌက်ပျောဖက်
- Basmati ဆန် နို့ဆီဗူး (၃)ဗူး ကို ၁ နာရီခန့် ရေစိမ်ထားပါ
- စပျစ်ခြောက်ကိုရေစိမ်ပြီး သဲများသန့်စင်ပေးပါ
- သီဟိုဠ်စေ့
- ကြက်သွန်နီကြော်များများ ဒံပေါက်အနှစ်ရရန် လိုအပ်ပါသည်
- ဆား အနည်းငယ်
- သကြားအနည်းငယ်
- ပူစီနံ ၁ စည်း
- ထောပတ် ထမင်းစားဇွန်း (၃) ဇွန်း
- နို့စိမ်း ထမင်းစားဇွန်း (၃) ဇွန်း ကို ဒံပေါက်အရောင်အတွက် နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ် နှင့်ရောဖျော်ထားပါ
- ကရာဝေး (၄) ရွက်၊ ဇီရာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁)၊ နာနတ်ပွင့် (၄) ပွင့်၊ သစ်ဂျပိုးခေါက် လက်ညိုး (၃) ပြား
-ရေနွေးပွက်လာလျင် ကရာဝေး၊ ဇီရာ၊ သစ်ကျပိုးခေါက်၊ နာနတ်ပွင့်တို့ကို ထည့်ပါ၊ စိမ်ထားသောဆန်ကို ရေနွေးပွက်ပွက်ဆူတွင်ထည့်ပြီး ၈၀% လောက် ဆန်ကျက်အောင်ချက်ပါ၊ ပြီးလျင် ထမင်းရေငှဲ့ပြီး ဆန်ကို စကာနှင့် ရေစစ်ထားပါ။

👩‍🍳အိုးကြီးကြီးတခု၏အောက်ခြေကို ထမင်းမကပ်စေရန် ထောပတ်ဆီသုပ်ပေးပါ၊ ပြီးလျင် ဌက်ပျောဖက်ခင်းပါ၊ ဌက်ပျောဖက်ပေါ်တွင် ခုနက ရေစစ်ထားသော ဆန်တဝက်ကို ဖြူးပါ၊ ဆန်ပေါ်တွင် လုံးထားသောကြက်ပေါင်ကို စီပြီးထည့်ပါ၊ ထို့နောက် စပျစ်ခြောက်တလွှာ၊ သီဟိုဠ်စေ့တလွှာ၊ ကြက်သွန်နီကြော်တလွှာ၊ ဆားအနည်းငယ်၊ သကြားအနည်းငယ်၊ ထောပတ် ၁ ဇွန်းခွဲ၊ ဖျော်ထားသောနို့စိမ်း ၁ ဇွန်းခွဲ ဖြန်းပေးပါ၊ ပြီးလျင် ကျန်ရှိသော ဆန်များကိုဖြူးပါ၊ ဆန်အပေါ်တွင် စပျစ်ခြောက်တလွှာ၊ သီဟိုစေ့တလွှာ၊ လက်ကျန် ထောပတ် နှင့် ဖျော်ထားသော နို့စိမ်း၊ ပူစီနံ၊ ဆားနှင့်သကြား၊ ကြက်သွန်နီကြော်တို့ကိုဖြူးပေးပါ။ ပြီးလျင် ပိတ်စသန့်သန့်တခုနှင့် လုံအောင်အုပ်ပြီး အိုးအဖုံးဖုံးပါ၊ အိုးအဖုံးပေါ်တွင် အလေးတခုခုတင်ထားပေးရန် (အိုးအတွင်းထဲသို့လေလုံပြီး လေမဝင်ပဲ ဆန်ကောင်းကောင်းနှပ်ရန်)။ *တချို့တွေကတော့ဂျုံကိုနှယ်ပြီး အိုးပတ်ပတ်လည်မှာကပ်ပြီးမှ အိုးအဖုံး ဖုံးပါတယ်၊ ကိုယ်ကတော့ အလုပ်ရှုပ် သက်သာစေဖို့ ပိတ်စ သန့်သန့်ကိုပဲသုံးပါတယ်*

👩‍🍳ထမင်းကို (၁) နာရီကြာအောင် နှပ်ပေးရပါတယ်၊ အဲဒါမှ အိုးအတွင်းက ကြက်သား၊ စပျစ်ခြောက်၊ သီဟိုဠ်စေ့၊ ဒံပေါက်အနှစ်တွေက နှပ်ပြီး စားလို့ကောင်းမှာပါ၊ မိနစ် (၃၀) လောက်ကြာရင် ဒံပေါက် သင်းပျံ့ရံနံ့တွေရလာပါပြီ၊ အိုးကိုသွားမဖွင့်ပါနဲ့ ထမင်းမနှပ်ပဲနေပါမယ်၊ မိနစ် (၄၀) လောက်ကျရင် အိုးကိုဖွင့်ပြီး ထမင်းကို အပေါ်အောက် အသာလေးလှန်ပေးပါ၊ ပြီးလျင် နောက်ထပ် မိနစ် (၂၀) ထပ်နှပ်ပါ၊ ၁ နာရီပြည့်ပြီဆိုတာနဲ့ ဒံပေါက်ရံနံ့က တအားမွှေးလာပြီး ဒံပေါက်ထမင်းကျက်ပါပြီနော်
= = ==========================

image
1 w - Translate

ဘုရင်ကိုလက်ညှိုးထိုးပြီး ပြောတဲ့ စားဖိုမှူးရယ်.....
မျက်နှာငယ်လေးနဲ့ ပြန်ပြောနေတဲ့ ဂျိုဆွန်းခေတ် ဒိတ်ဒိတ်ကြဲ ဘုရင်ရယ် ပါ .....

image
1 w - Translate

💅

image
1 w - Translate

💅

image
1 w - Translate

💅

imageimage
1 w - Translate

ယိုးဒယားခေါင်ရမ်း

image
1 w - Translate

ယိုးဒယားခေါင်ရမ်း

image
1 w - Translate

ယိုးဒယားခေါင်ရမ်း

imageimage