Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ငါးငပိချက် ချက်နည်း
ငါးကြင်း(ကိုယ်အဆင်ပြေတဲ့ငါးသုံးလို့ရပါတယ်)
အလယ်သားလက်တဝါးစာလောက်ကို
စပလင်ငံပြာရည်လေးနဲ့ပြုတ်ပြီးအရိုးနွင်ထားပါ
ငရုပ်သီးစိမ်းကိုယ်အစပ်စားနိုင်သလောက်ထောင်းပါကြက်သွန်ဖြူနီတဥစီလောက်ထည့်ထောင်းပါ
ငပိရည်ကျိုပြီးအရိုးတွေစစ်ထုပ်ထားပါ
ဒယ်အိုးထဲဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီးနနွင်းလေးထည့်ပါပြီးရင်ထောင်းထားတဲ့ငရုပ်သီးကြက်သွန်တွေထည့်ဆီသတ်ပါ
ဆီသတ်တာစိမ်းနံပျောက်ပြီးမွှေးလာရင်အရိုးနွင်ထားတဲ့ငါးအသားလေးတွေထည့်လုံးပါ
ငါးအနံ့လေးမွှေးလာရင်ငပိဇွန်းကြီးနဲ့တဇွန်းစာလောက်ထည့်ပါကိုယ်လိုချင်တဲ့ရေအပျစ်အကျဲကိုကြည့်ပြီးရေကိုလည်းထည့်ပါ
ငပိများများနဲ့စားချင်ရင်ရေကိုလျော့ထည့်ပြီးငပိရည်များများထည့်ပါ
ပြီးရင်အရသာမုန့်လေးထည့်ပြီးအရသာအပေါ့အငန်ကိုယ်စိတ်ကြိုက်မြည်းပြီးနံနံပင်လေးအုပ်ပြီးငါးငပိချက်လေးရပါပြီ
ဝက်ပင်စိမ်း ဝက်ကဖောင်းချက်နည်း
လွယ်လွယ်နဲ့မြန်မြန်ချက်နည်းလေးပါ
ဝက်သား300g(နှစ်ဆယ်သားနီးပါး)
ငရုပ်သီအနီ ရှစ်တောင့်(ကိုယ်အစပ်စားနိုင်သလောက်)
ကြက်သွန်ဖြူတလုံး
ကြက်သားမုန့်လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတဇွန်းမရှိတရှိ
ခရုဆီထမင်းစားဇွန်းနှစ်ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည်နှစ်ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အနောက်ဇွန်းတဝက်
ပင်စိမ်းသို့မဟုတ်ကဖောင်းရွက်တို့လိုအပ်ပါတယ်
ဒယ်အိုးထဲမှာဆီပူအောင်တည်ပြီးကြက်သွန်ဖြူ
ငရုပ်သီးထောင်းထာတာကိုဆီသတ်ပါမယ်
ဆီသတ်နံလေးမွှေးလာရင်ဝက်သားတောက်တောက်စင်းထားတာကိုထည့်ပါ
ကြက်သားမုန့် ပဲငံပြာရည်ခရုဆီတို့ကိုထည့်ပါ ရေထမင်းစားဇွန်းနဲ့နှစ်ဇွန်းလောက်ထည့်ပါ
ရေခမ်းပြီးဆီပြန်လာရင်ပင်စိမ်းရွက်သို့မဟုတ်ကဖောင်းရွက်ကိုထည့်မွေပြီးတာနဲ့ ဝက်သားကဖောင်း
လေးရပါပြီရှင်
ဝက်သားနေရာမှာကြက်သား ပုဇွန် ရေဘဝဲအကုန်သုံးလို့ရပါတယ်ရှင်
Kay Khaing Oo
#အာပူလျှာပူရခိုင်မုန့်တီသုပ်အနှစ် အလွယ်လုပ်နည်း
ချက်ရတာလည်းလွယ်ပြီးအရမ်းကြိုက်လို့ထမင်းမစားချင်တဲ့နေ့ဆိုခဏခဏလုပ်စားဖြစ်တယ်။
လုပ်နည်းကတော့.......
ကိုယ်ကြိုက်တဲ့ငါး လက်တဝါးစာလောက်တပိုင်းကို ရေဆေးသန့်စင်ပြီး နနွင်းမှုန့်၊ ငံပြာရည်အသင့်သင့်၊ စပလင်နဲ့ ရေနည်းနည်းလေးထည့်ပြီး ဆယ်မိနစ်လောက်ပြုတ်ပြီး အသားနွင်ထားပါ။
ငရုပ်သီးစိမ်းကို ကိုယ်အစပ်စားနိုင်သလောက်နဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုပ်ကောင်းတို့ကို ထောင်းထားပါ။
ပြီးရင် စောစောကငါးပြုတ်လို့ကျန်နေ့တဲ့အရည်ထဲကို ရေကိုကိုယ်လိုချင်သလောက်အပျစ်အကျဲ ကြည့်ပြီး ချိန်ထည့်ပါ။
ကိုယ့်ရဲ့ငါးအပေါ်မူတည်ပြီးထည့်ပါ။
ငါးပြုတ်ရည်ထဲကို နွင်ထားတဲ့ငါးအသားတွေထည့် ထောင်းထားတာတွေနဲ့ စိမ်းစားငပိထည့်ပါ။
အရသာအတွက် ဆား၊ ကြက်သားမှုန့် ကိုယ်အဆင်ပြေတာထည့်ပြီးတည်ပါ။
ငရုပ်သီးလည်းကျက် ကိုယ်လိုချင်တဲ့
ရေအပျစ်အကျဲရရင်
အရသာအပေါ့အငန် ကိုယ်လိုချင်သလောက် စိတ်ကြိုက်မြည်းပြီးရင် ရပါပြီရှင့်။
ပြီးရင်မန်ကျည်းမှည့်ရည်လေးဖျော်
ကြက်သွန်နီနဲ့ နံနံပင်လေး ပါးပါလှီး
ဆီချက်လေးချက်ပြီး စားလို့ရပါပြီးရှင့်
ငါးဖယ်ကြော်လေးပါထည့်သုပ်ရင်တော့ အလွန်ကိုစားကောင်းတဲ့ ရခိုင်မုန့်တီသုပ်လေးပါရှင့်.....။ 😋
Credit - Kay Khaing Oo
ဘယ်သူအကြောင်းမှစိတ်ဝင်စားဖို့မအားသလို
ဘယ်သူကိုမှလည်း လိုက်မကြည့်
လိုက်မဆုံးဖြတ်ဘူး
ဘယ်သူဘာလုပ်နေပြီ
ဘယ်အထိရောက်နေပြီဆိုတာလဲ
ခေါင်းထဲကို မရှိဘူး
လိုက်လဲ မပြိုင် လိုက်လဲမပြောဘူး။
လူလူချင်း လေးစားစိတ်မပြည့်ရှိပေမယ့်
ဘယ်သူက ဘာကြီး ညာကြီးဆိုတာမျိုးတွေ
စိတ်ကို မဝင်စားဘူး။
ကိုယ့်အလုပ် ကိုယ်လုပ်တယ်
ကိုယ့်ဘဝနဲ့ကိုယ် အေးဆေးနေတယ်
ကိုယ့်မိသားစုကို ဘယ်လိုအကျိုးပြုရမလဲဆိုတာ
တွေးတယ်, လုပ်တယ်။
ကိုယ်နေထိုင်တဲ့ အသက်ရှင်တဲ့
လူ့အသိုင်းအဝိုင်းနဲ့
အများအကျိုးအတွက်
ဘာတွေလုပ်ပေးနိုင်လဲဆိုတာ
လိုက်ကြည့်ပြီး လိုက်ဖြည့်ဆည်းပေးတယ်
လုပ်တယ်။
ရှေ့တစ်မျိုး ကွယ်ရာတစ်မျိုး လုပ်တတ်တဲ့
အကျင့်တွေနဲ့
လုံးဝ key မကိုက်သလို
ပြန်သိရပြီးရင်လဲ
အဲ့...လူနဲ့
အဲ့...ဆက်ဆံရေးကို
ချက်ချင်းရပ်ပစ်လိုက်တယ်။
ငါ့ကို ထိရင် ဘယ်သူနဲ့ငြိမှာဆိုတဲ့
အမျိုးသမီး မဟုတ်ဘူး။
ငါ့ကိုထိရင် ငါနဲ့ငြိမှာဆိုတဲ့
အမျိုးသမီး ပဲ။
မာ,. ..တယ်
လိုအပ်လာရင် မာန်လဲ ရှိတယ်။
ငါ့ ကို မ ထိ နဲ့!!!!