#ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ကြိုက်သူများ အိမ်မှာလုပ်စားလို့ရအောင်ပါ Save😋😋
ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ဖုတ်တယ် တပိသာခွဲပါ
ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲ
သကွား ၉၀ိ သား
ထောပတ် ၂၀ိ သား
ဆီ ၅၀ိ သား
ဘိန်းစေ့ ၅၀၀ ဘိုး
စပျစ်သီးခြောက် ၂၀ိ သား
အုန်းသီး ၅ လုံး
ကြက်ဥ ၁၀ လုံး
ထောပတ်နံ့လေးနဲ့ရွှေကြည်
လှော်ထားတဲ့အနံ့လေးက
မွှေးနေတယ်
အုန်းသီးကို စျေးမှာခြစ်ခိုင်း
ပြီး အုန်းနိူ့ကိုအိမ်မှာညှစ်တယ် သေချာအောင်ပါ
အိမ်မှာကအုန်းသီးညှစ်ဘို့
စကာအိတ်လေးတွေသပ်သပ်ထားတယ်
ပထမဦးရည်ကိုဖယ်ထားပြီး
ညှစ်ပြီးသားအုန်းဖတ်ကို
ရေနွေးလေးနဲနဲရောပြီး
ဒုတိယအကြိမ်ထပ်ညှစ်တယ်
စျေးထဲမှာကြတော့အဲ့လိုညှစ်
ပေးမနေတော့ဘူး
တခါထဲညှစ်ပေးလိုက်တာ
ရွှေကြည်မှုန့် ၁ဆကို အုန်းနိူ့
၂ဆ ကျနော်ထည့်တယ်
ရွှေကြည်မှုန့် ၁၁ ခွက်ရှိတော့
အုန်းနိူ့ရည် ၂၂ ခွက်ထည့်တယ် အုန်းနိူ့ရည်လိုတယ်ဆို
Ready Made အုန်းနိူ့ဘူးလေးတွေထည့်တယ်
အခုကတော့ မလိုတော့
မထည့်တော့ဘူး
သကြားကို ရွှေကြည် ၁ပိသာ
သကြား ၁ပိသာထည့်ကြတယ် ကျနော်လည်းအရင်က
အဲ့လိုထည့်တယ်
အခု ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲကို
ကျနော်သကြား ၉၀ိ သား
ထည့်ထားတယ်
သကြားလျှော့ထည့်ထားတယ် အရမ်းချိုသွားမှာစိုး
လို့ အချိုလျှော့ထားတယ်
အခုအနေအထားကသိပ်လည်းမချိုဘူး အချိုလည်း
မပေါ့ဘူး ခပ်စိမ့်စိမ်အနေ
အထားပါ..နိူင်ငံခြားသားတွေ
ကြိုက်မယ်..
ဆီ ၅၀ိသား...ထောပတ် ၂၀ိ
သားထည့်ထားတယ်
ဆီများလွန်းရင်ခပ်ထုတ်နေ
ရမယ်
အိမ်စားဘို့ တဘန်း
ပေးဘို့ ၂ဘန်း
ဌက်ပျောသီးဆနွင်းမကင်းကရွှေကြည်လောက်လုပ်ရ
တာမပင်ပမ်းဘူး
ရွှေကြည်က နဲနဲမွှေရတယ်
၇ ပိသာတခါထဲထိုးဘူးတော့
အခု ၁ပိသာခွဲကမပင်ပမ်းပါဘူး
မုန့်က အေးသွားမှလှီးတာ
ပိုကောင်းတယ် အခုပူနေတုန်းလှီးတော့နဲနဲကျေသွား
တယ်
အခုလှီးထားတဲ့ဘန်းက
မီးသွေးဖိုနဲ့ဖုတ်တာပါ
အထက်မီး, အောက်မီးလေး
သတိထားရတယ်
အခုတော့မီးအနေအထား
လည်းညီပါတယ်
စကားမစပ် အခုမီးလာတော့
တဘန်းကို Oven ထဲသွား
ထည့်လိုက်ဦးမယ်
နေ့လည်က မုန့်ဖုတ်နေရင်း
မီးပျက်သွားလို့ တဘန်းကျန်
တယ်
မိတ်ဆွေတို့စားဘို့ မုန့်လှီး
ပေးထားခဲ့မယ် Tea လေးနဲ့
ဆွဲဗျာ!
ကိုးကန့်လဘက်ခြောက်လှော်ထားတဲ့အခါးရည်လေး
လည်း သုံးဆောင်နော်
မီးလာတုန်း ကျနော်မုန့်သွား
ဖုတ်လိုက်ဦးမယ် 😁

image

#ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ကြိုက်သူများ အိမ်မှာလုပ်စားလို့ရအောင်ပါ Save😋😋
ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ဖုတ်တယ် တပိသာခွဲပါ
ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲ
သကွား ၉၀ိ သား
ထောပတ် ၂၀ိ သား
ဆီ ၅၀ိ သား
ဘိန်းစေ့ ၅၀၀ ဘိုး
စပျစ်သီးခြောက် ၂၀ိ သား
အုန်းသီး ၅ လုံး
ကြက်ဥ ၁၀ လုံး
ထောပတ်နံ့လေးနဲ့ရွှေကြည်
လှော်ထားတဲ့အနံ့လေးက
မွှေးနေတယ်
အုန်းသီးကို စျေးမှာခြစ်ခိုင်း
ပြီး အုန်းနိူ့ကိုအိမ်မှာညှစ်တယ် သေချာအောင်ပါ
အိမ်မှာကအုန်းသီးညှစ်ဘို့
စကာအိတ်လေးတွေသပ်သပ်ထားတယ်
ပထမဦးရည်ကိုဖယ်ထားပြီး
ညှစ်ပြီးသားအုန်းဖတ်ကို
ရေနွေးလေးနဲနဲရောပြီး
ဒုတိယအကြိမ်ထပ်ညှစ်တယ်
စျေးထဲမှာကြတော့အဲ့လိုညှစ်
ပေးမနေတော့ဘူး
တခါထဲညှစ်ပေးလိုက်တာ
ရွှေကြည်မှုန့် ၁ဆကို အုန်းနိူ့
၂ဆ ကျနော်ထည့်တယ်
ရွှေကြည်မှုန့် ၁၁ ခွက်ရှိတော့
အုန်းနိူ့ရည် ၂၂ ခွက်ထည့်တယ် အုန်းနိူ့ရည်လိုတယ်ဆို
Ready Made အုန်းနိူ့ဘူးလေးတွေထည့်တယ်
အခုကတော့ မလိုတော့
မထည့်တော့ဘူး
သကြားကို ရွှေကြည် ၁ပိသာ
သကြား ၁ပိသာထည့်ကြတယ် ကျနော်လည်းအရင်က
အဲ့လိုထည့်တယ်
အခု ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲကို
ကျနော်သကြား ၉၀ိ သား
ထည့်ထားတယ်
သကြားလျှော့ထည့်ထားတယ် အရမ်းချိုသွားမှာစိုး
လို့ အချိုလျှော့ထားတယ်
အခုအနေအထားကသိပ်လည်းမချိုဘူး အချိုလည်း
မပေါ့ဘူး ခပ်စိမ့်စိမ်အနေ
အထားပါ..နိူင်ငံခြားသားတွေ
ကြိုက်မယ်..
ဆီ ၅၀ိသား...ထောပတ် ၂၀ိ
သားထည့်ထားတယ်
ဆီများလွန်းရင်ခပ်ထုတ်နေ
ရမယ်
အိမ်စားဘို့ တဘန်း
ပေးဘို့ ၂ဘန်း
ဌက်ပျောသီးဆနွင်းမကင်းကရွှေကြည်လောက်လုပ်ရ
တာမပင်ပမ်းဘူး
ရွှေကြည်က နဲနဲမွှေရတယ်
၇ ပိသာတခါထဲထိုးဘူးတော့
အခု ၁ပိသာခွဲကမပင်ပမ်းပါဘူး
မုန့်က အေးသွားမှလှီးတာ
ပိုကောင်းတယ် အခုပူနေတုန်းလှီးတော့နဲနဲကျေသွား
တယ်
အခုလှီးထားတဲ့ဘန်းက
မီးသွေးဖိုနဲ့ဖုတ်တာပါ
အထက်မီး, အောက်မီးလေး
သတိထားရတယ်
အခုတော့မီးအနေအထား
လည်းညီပါတယ်
စကားမစပ် အခုမီးလာတော့
တဘန်းကို Oven ထဲသွား
ထည့်လိုက်ဦးမယ်
နေ့လည်က မုန့်ဖုတ်နေရင်း
မီးပျက်သွားလို့ တဘန်းကျန်
တယ်
မိတ်ဆွေတို့စားဘို့ မုန့်လှီး
ပေးထားခဲ့မယ် Tea လေးနဲ့
ဆွဲဗျာ!
ကိုးကန့်လဘက်ခြောက်လှော်ထားတဲ့အခါးရည်လေး
လည်း သုံးဆောင်နော်
မီးလာတုန်း ကျနော်မုန့်သွား
ဖုတ်လိုက်ဦးမယ် 😁

image

#ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ကြိုက်သူများ အိမ်မှာလုပ်စားလို့ရအောင်ပါ Save😋😋
ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ဖုတ်တယ် တပိသာခွဲပါ
ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲ
သကွား ၉၀ိ သား
ထောပတ် ၂၀ိ သား
ဆီ ၅၀ိ သား
ဘိန်းစေ့ ၅၀၀ ဘိုး
စပျစ်သီးခြောက် ၂၀ိ သား
အုန်းသီး ၅ လုံး
ကြက်ဥ ၁၀ လုံး
ထောပတ်နံ့လေးနဲ့ရွှေကြည်
လှော်ထားတဲ့အနံ့လေးက
မွှေးနေတယ်
အုန်းသီးကို စျေးမှာခြစ်ခိုင်း
ပြီး အုန်းနိူ့ကိုအိမ်မှာညှစ်တယ် သေချာအောင်ပါ
အိမ်မှာကအုန်းသီးညှစ်ဘို့
စကာအိတ်လေးတွေသပ်သပ်ထားတယ်
ပထမဦးရည်ကိုဖယ်ထားပြီး
ညှစ်ပြီးသားအုန်းဖတ်ကို
ရေနွေးလေးနဲနဲရောပြီး
ဒုတိယအကြိမ်ထပ်ညှစ်တယ်
စျေးထဲမှာကြတော့အဲ့လိုညှစ်
ပေးမနေတော့ဘူး
တခါထဲညှစ်ပေးလိုက်တာ
ရွှေကြည်မှုန့် ၁ဆကို အုန်းနိူ့
၂ဆ ကျနော်ထည့်တယ်
ရွှေကြည်မှုန့် ၁၁ ခွက်ရှိတော့
အုန်းနိူ့ရည် ၂၂ ခွက်ထည့်တယ် အုန်းနိူ့ရည်လိုတယ်ဆို
Ready Made အုန်းနိူ့ဘူးလေးတွေထည့်တယ်
အခုကတော့ မလိုတော့
မထည့်တော့ဘူး
သကြားကို ရွှေကြည် ၁ပိသာ
သကြား ၁ပိသာထည့်ကြတယ် ကျနော်လည်းအရင်က
အဲ့လိုထည့်တယ်
အခု ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲကို
ကျနော်သကြား ၉၀ိ သား
ထည့်ထားတယ်
သကြားလျှော့ထည့်ထားတယ် အရမ်းချိုသွားမှာစိုး
လို့ အချိုလျှော့ထားတယ်
အခုအနေအထားကသိပ်လည်းမချိုဘူး အချိုလည်း
မပေါ့ဘူး ခပ်စိမ့်စိမ်အနေ
အထားပါ..နိူင်ငံခြားသားတွေ
ကြိုက်မယ်..
ဆီ ၅၀ိသား...ထောပတ် ၂၀ိ
သားထည့်ထားတယ်
ဆီများလွန်းရင်ခပ်ထုတ်နေ
ရမယ်
အိမ်စားဘို့ တဘန်း
ပေးဘို့ ၂ဘန်း
ဌက်ပျောသီးဆနွင်းမကင်းကရွှေကြည်လောက်လုပ်ရ
တာမပင်ပမ်းဘူး
ရွှေကြည်က နဲနဲမွှေရတယ်
၇ ပိသာတခါထဲထိုးဘူးတော့
အခု ၁ပိသာခွဲကမပင်ပမ်းပါဘူး
မုန့်က အေးသွားမှလှီးတာ
ပိုကောင်းတယ် အခုပူနေတုန်းလှီးတော့နဲနဲကျေသွား
တယ်
အခုလှီးထားတဲ့ဘန်းက
မီးသွေးဖိုနဲ့ဖုတ်တာပါ
အထက်မီး, အောက်မီးလေး
သတိထားရတယ်
အခုတော့မီးအနေအထား
လည်းညီပါတယ်
စကားမစပ် အခုမီးလာတော့
တဘန်းကို Oven ထဲသွား
ထည့်လိုက်ဦးမယ်
နေ့လည်က မုန့်ဖုတ်နေရင်း
မီးပျက်သွားလို့ တဘန်းကျန်
တယ်
မိတ်ဆွေတို့စားဘို့ မုန့်လှီး
ပေးထားခဲ့မယ် Tea လေးနဲ့
ဆွဲဗျာ!
ကိုးကန့်လဘက်ခြောက်လှော်ထားတဲ့အခါးရည်လေး
လည်း သုံးဆောင်နော်
မီးလာတုန်း ကျနော်မုန့်သွား
ဖုတ်လိုက်ဦးမယ် 😁

imageimage

နာမည်ကြီးတဲ့ #ပြည်ထမင်းသုပ် နဲ့ #ဗူးသီးဟင်းခါးလေး....အရမ်းကြိုက်😋😋
ထမင်းနဲ့ဟင်းမစားချင်တာနဲ့ဘဲ
အလုပ်ရှုပ်တဲ့ ထမင်းကို သုပ်ပါတယ်
ရိုးရိုးထမင်းသုပ်တာနဲ့သိပ်မကွာပေမယ့်
သူ့နည်းသူ့ဟန်ကွဲ ပြားတာလေးတွေလည်းရှိတာပေါ့လေ
လိုအပ်တာလေးတွေကတော့
ထမင်းသုပ်ဆိုတော့ ထမင်းအဓိကတော့ပေါ့😁
ကျန်တဲ့ တန်ဆာပလာလေးတွေက
ကိုယ့်ထည့်လို့လွယ်သလောက်ပေါ့
- ပဲပြား ကြော်ပြီး ပါးပါးညှပ်
- အာလူးကို နူးနေအောင်ပြုတ်
- ပဲပင်ပေါက်လေးရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေနွေးလေးဖျော
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်လေးလည်း တခွက်ထား
- ပဲ ကြာဆံလေးလည်း ရေနွေးဖျောထား
- ခေါက်ဆွဲလေးပြုတ်
-ဂေါ်ဖီ ကြက်သွန်မိတ် နံနံပင်လေးလှီးထား
ဆီနီ ဆီချက် ရယ်
ကြက်သွန်ဖြူကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆီများများနဲ့
ဆီချက်ချက်ပါမယ်
ပြီးရင်တော့ မန်ကျည်းရည်
အနည်းငယ်ဖျော် ၊ ပဲမှုန့် ၊ငံပြာရည် ၊အချိုမှုန့်
စတဲ့ လိုတာလေးတွေပြင်ပြီးရင် ထမင်းစသုပ်လို့ရပါပြီ
နေ့တိုင်း ထမင်းနဲ့ဟင်းချည်း
စားလို့ညည်းငွေ့လာတဲ့အခါ
ဒီလိုအသုပ်လေးတွေကလည်း
ခံတွင်းလိုက်ပြီး စားလို့ကောင်းတာမို့
သုပ်စားကြည့်အုံးနော်....

image

နာမည်ကြီးတဲ့ #ပြည်ထမင်းသုပ် နဲ့ #ဗူးသီးဟင်းခါးလေး....အရမ်းကြိုက်😋😋
ထမင်းနဲ့ဟင်းမစားချင်တာနဲ့ဘဲ
အလုပ်ရှုပ်တဲ့ ထမင်းကို သုပ်ပါတယ်
ရိုးရိုးထမင်းသုပ်တာနဲ့သိပ်မကွာပေမယ့်
သူ့နည်းသူ့ဟန်ကွဲ ပြားတာလေးတွေလည်းရှိတာပေါ့လေ
လိုအပ်တာလေးတွေကတော့
ထမင်းသုပ်ဆိုတော့ ထမင်းအဓိကတော့ပေါ့😁
ကျန်တဲ့ တန်ဆာပလာလေးတွေက
ကိုယ့်ထည့်လို့လွယ်သလောက်ပေါ့
- ပဲပြား ကြော်ပြီး ပါးပါးညှပ်
- အာလူးကို နူးနေအောင်ပြုတ်
- ပဲပင်ပေါက်လေးရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေနွေးလေးဖျော
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်လေးလည်း တခွက်ထား
- ပဲ ကြာဆံလေးလည်း ရေနွေးဖျောထား
- ခေါက်ဆွဲလေးပြုတ်
-ဂေါ်ဖီ ကြက်သွန်မိတ် နံနံပင်လေးလှီးထား
ဆီနီ ဆီချက် ရယ်
ကြက်သွန်ဖြူကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆီများများနဲ့
ဆီချက်ချက်ပါမယ်
ပြီးရင်တော့ မန်ကျည်းရည်
အနည်းငယ်ဖျော် ၊ ပဲမှုန့် ၊ငံပြာရည် ၊အချိုမှုန့်
စတဲ့ လိုတာလေးတွေပြင်ပြီးရင် ထမင်းစသုပ်လို့ရပါပြီ
နေ့တိုင်း ထမင်းနဲ့ဟင်းချည်း
စားလို့ညည်းငွေ့လာတဲ့အခါ
ဒီလိုအသုပ်လေးတွေကလည်း
ခံတွင်းလိုက်ပြီး စားလို့ကောင်းတာမို့
သုပ်စားကြည့်အုံးနော်....

image

နာမည်ကြီးတဲ့ #ပြည်ထမင်းသုပ် နဲ့ #ဗူးသီးဟင်းခါးလေး....အရမ်းကြိုက်😋😋
ထမင်းနဲ့ဟင်းမစားချင်တာနဲ့ဘဲ
အလုပ်ရှုပ်တဲ့ ထမင်းကို သုပ်ပါတယ်
ရိုးရိုးထမင်းသုပ်တာနဲ့သိပ်မကွာပေမယ့်
သူ့နည်းသူ့ဟန်ကွဲ ပြားတာလေးတွေလည်းရှိတာပေါ့လေ
လိုအပ်တာလေးတွေကတော့
ထမင်းသုပ်ဆိုတော့ ထမင်းအဓိကတော့ပေါ့😁
ကျန်တဲ့ တန်ဆာပလာလေးတွေက
ကိုယ့်ထည့်လို့လွယ်သလောက်ပေါ့
- ပဲပြား ကြော်ပြီး ပါးပါးညှပ်
- အာလူးကို နူးနေအောင်ပြုတ်
- ပဲပင်ပေါက်လေးရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေနွေးလေးဖျော
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်လေးလည်း တခွက်ထား
- ပဲ ကြာဆံလေးလည်း ရေနွေးဖျောထား
- ခေါက်ဆွဲလေးပြုတ်
-ဂေါ်ဖီ ကြက်သွန်မိတ် နံနံပင်လေးလှီးထား
ဆီနီ ဆီချက် ရယ်
ကြက်သွန်ဖြူကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆီများများနဲ့
ဆီချက်ချက်ပါမယ်
ပြီးရင်တော့ မန်ကျည်းရည်
အနည်းငယ်ဖျော် ၊ ပဲမှုန့် ၊ငံပြာရည် ၊အချိုမှုန့်
စတဲ့ လိုတာလေးတွေပြင်ပြီးရင် ထမင်းစသုပ်လို့ရပါပြီ
နေ့တိုင်း ထမင်းနဲ့ဟင်းချည်း
စားလို့ညည်းငွေ့လာတဲ့အခါ
ဒီလိုအသုပ်လေးတွေကလည်း
ခံတွင်းလိုက်ပြီး စားလို့ကောင်းတာမို့
သုပ်စားကြည့်အုံးနော်....

image

နာမည်ကြီးတဲ့ #ပြည်ထမင်းသုပ် နဲ့ #ဗူးသီးဟင်းခါးလေး....အရမ်းကြိုက်😋😋
ထမင်းနဲ့ဟင်းမစားချင်တာနဲ့ဘဲ
အလုပ်ရှုပ်တဲ့ ထမင်းကို သုပ်ပါတယ်
ရိုးရိုးထမင်းသုပ်တာနဲ့သိပ်မကွာပေမယ့်
သူ့နည်းသူ့ဟန်ကွဲ ပြားတာလေးတွေလည်းရှိတာပေါ့လေ
လိုအပ်တာလေးတွေကတော့
ထမင်းသုပ်ဆိုတော့ ထမင်းအဓိကတော့ပေါ့😁
ကျန်တဲ့ တန်ဆာပလာလေးတွေက
ကိုယ့်ထည့်လို့လွယ်သလောက်ပေါ့
- ပဲပြား ကြော်ပြီး ပါးပါးညှပ်
- အာလူးကို နူးနေအောင်ပြုတ်
- ပဲပင်ပေါက်လေးရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေနွေးလေးဖျော
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်လေးလည်း တခွက်ထား
- ပဲ ကြာဆံလေးလည်း ရေနွေးဖျောထား
- ခေါက်ဆွဲလေးပြုတ်
-ဂေါ်ဖီ ကြက်သွန်မိတ် နံနံပင်လေးလှီးထား
ဆီနီ ဆီချက် ရယ်
ကြက်သွန်ဖြူကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆီများများနဲ့
ဆီချက်ချက်ပါမယ်
ပြီးရင်တော့ မန်ကျည်းရည်
အနည်းငယ်ဖျော် ၊ ပဲမှုန့် ၊ငံပြာရည် ၊အချိုမှုန့်
စတဲ့ လိုတာလေးတွေပြင်ပြီးရင် ထမင်းစသုပ်လို့ရပါပြီ
နေ့တိုင်း ထမင်းနဲ့ဟင်းချည်း
စားလို့ညည်းငွေ့လာတဲ့အခါ
ဒီလိုအသုပ်လေးတွေကလည်း
ခံတွင်းလိုက်ပြီး စားလို့ကောင်းတာမို့
သုပ်စားကြည့်အုံးနော်....

image

နာမည်ကြီးတဲ့ #ပြည်ထမင်းသုပ် နဲ့ #ဗူးသီးဟင်းခါးလေး....အရမ်းကြိုက်😋😋
ထမင်းနဲ့ဟင်းမစားချင်တာနဲ့ဘဲ
အလုပ်ရှုပ်တဲ့ ထမင်းကို သုပ်ပါတယ်
ရိုးရိုးထမင်းသုပ်တာနဲ့သိပ်မကွာပေမယ့်
သူ့နည်းသူ့ဟန်ကွဲ ပြားတာလေးတွေလည်းရှိတာပေါ့လေ
လိုအပ်တာလေးတွေကတော့
ထမင်းသုပ်ဆိုတော့ ထမင်းအဓိကတော့ပေါ့😁
ကျန်တဲ့ တန်ဆာပလာလေးတွေက
ကိုယ့်ထည့်လို့လွယ်သလောက်ပေါ့
- ပဲပြား ကြော်ပြီး ပါးပါးညှပ်
- အာလူးကို နူးနေအောင်ပြုတ်
- ပဲပင်ပေါက်လေးရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေနွေးလေးဖျော
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်လေးလည်း တခွက်ထား
- ပဲ ကြာဆံလေးလည်း ရေနွေးဖျောထား
- ခေါက်ဆွဲလေးပြုတ်
-ဂေါ်ဖီ ကြက်သွန်မိတ် နံနံပင်လေးလှီးထား
ဆီနီ ဆီချက် ရယ်
ကြက်သွန်ဖြူကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆီများများနဲ့
ဆီချက်ချက်ပါမယ်
ပြီးရင်တော့ မန်ကျည်းရည်
အနည်းငယ်ဖျော် ၊ ပဲမှုန့် ၊ငံပြာရည် ၊အချိုမှုန့်
စတဲ့ လိုတာလေးတွေပြင်ပြီးရင် ထမင်းစသုပ်လို့ရပါပြီ
နေ့တိုင်း ထမင်းနဲ့ဟင်းချည်း
စားလို့ညည်းငွေ့လာတဲ့အခါ
ဒီလိုအသုပ်လေးတွေကလည်း
ခံတွင်းလိုက်ပြီး စားလို့ကောင်းတာမို့
သုပ်စားကြည့်အုံးနော်....

image
image
image
image
2 w - Translate

iOS 26 ကို Update တင်နိုင်မယ့် iPhone တွေပါ -
.
iPhone 11 | iPhone SE 2nd Gen ကနေစပြီး iOS 26 ကို Update တင်လို့ရမှာဆိုတော့ လွန်ခဲ့တဲ့ ၆ နှစ်က iPhone တွေအထိ Latest Update တင်လို့ရမယ်။
ဘယ်အချိန်မှာ iOS 26 Update တင်နိုင်မလဲဆိုတော့ -
- Developer Beta ကို ဒီနေ့ကစပြီး တင်လို့ရမယ်
- Public Beta ကို လာမယ့် ဇူလိုင်လ မှာ စပြီး တင်လို့ရပါမယ်
- Stable iOS 26 Update ကတော့ iPhone 17 Series ထွက်တဲ့ စက်တင်ဘာလမှ ထွက်မှာဖြစ်ပါတယ်။
အခု Developer Beta ထွက်လို့ ဘယ်လိုတင်လို့ရတယ်ဆိုတဲ့ Post တွေ တွေ့ရင်လည်း ကိုယ့်မှာ iPhone တစ်လုံးပဲ သုံးနေရတယ်၊ Data တွေ အရေးကြီးတဲ့ တစ်ခုတည်းသော Primary ဖုန်းဖြစ်နေရင် လိုက်မတင်ပါနဲ့။​ Stable ဖြစ်မှာလည်း မဟုတ်သလို Data ပျက်နိုင်တာတွေ၊​ Feature တွေက ကြေညာသွားတာအကုန်ပါဦးမှာလည်း မဟုတ်ပါဘူး။​
အရမ်း သူများထက် စောပြီး တင်ချင်တယ်ဆိုရင် ဇူလိုင်လမှ Public Beta စောင့်ကြည့်ပါ။
အကောင်းဆုံးကတော့ တစ်ခုခုဖြစ်လို့လည်း အဆင်ပြေတယ်၊ ကိုယ့်ဘာသာ ပြန်ပြီး Recover မလုပ်နိုင်ရင် Developer Beta ကတော့ မတင်ဖို့ပဲ အကြံပြုပါတယ် -

image

#ဘယာကြော် ကို ဝယ်မစားရဘဲ အိမ်မှာလုပ်စားလို့ရအောင် Save😋😋

image