#ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ကြိုက်သူများ အိမ်မှာလုပ်စားလို့ရအောင်ပါ Save😋😋
ရွှေကြည်ဆနွင်းမကင်း ဖုတ်တယ် တပိသာခွဲပါ
ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲ
သကွား ၉၀ိ သား
ထောပတ် ၂၀ိ သား
ဆီ ၅၀ိ သား
ဘိန်းစေ့ ၅၀၀ ဘိုး
စပျစ်သီးခြောက် ၂၀ိ သား
အုန်းသီး ၅ လုံး
ကြက်ဥ ၁၀ လုံး
ထောပတ်နံ့လေးနဲ့ရွှေကြည်
လှော်ထားတဲ့အနံ့လေးက
မွှေးနေတယ်
အုန်းသီးကို စျေးမှာခြစ်ခိုင်း
ပြီး အုန်းနိူ့ကိုအိမ်မှာညှစ်တယ် သေချာအောင်ပါ
အိမ်မှာကအုန်းသီးညှစ်ဘို့
စကာအိတ်လေးတွေသပ်သပ်ထားတယ်
ပထမဦးရည်ကိုဖယ်ထားပြီး
ညှစ်ပြီးသားအုန်းဖတ်ကို
ရေနွေးလေးနဲနဲရောပြီး
ဒုတိယအကြိမ်ထပ်ညှစ်တယ်
စျေးထဲမှာကြတော့အဲ့လိုညှစ်
ပေးမနေတော့ဘူး
တခါထဲညှစ်ပေးလိုက်တာ
ရွှေကြည်မှုန့် ၁ဆကို အုန်းနိူ့
၂ဆ ကျနော်ထည့်တယ်
ရွှေကြည်မှုန့် ၁၁ ခွက်ရှိတော့
အုန်းနိူ့ရည် ၂၂ ခွက်ထည့်တယ် အုန်းနိူ့ရည်လိုတယ်ဆို
Ready Made အုန်းနိူ့ဘူးလေးတွေထည့်တယ်
အခုကတော့ မလိုတော့
မထည့်တော့ဘူး
သကြားကို ရွှေကြည် ၁ပိသာ
သကြား ၁ပိသာထည့်ကြတယ် ကျနော်လည်းအရင်က
အဲ့လိုထည့်တယ်
အခု ရွှေကြည် ၁ပိသာခွဲကို
ကျနော်သကြား ၉၀ိ သား
ထည့်ထားတယ်
သကြားလျှော့ထည့်ထားတယ် အရမ်းချိုသွားမှာစိုး
လို့ အချိုလျှော့ထားတယ်
အခုအနေအထားကသိပ်လည်းမချိုဘူး အချိုလည်း
မပေါ့ဘူး ခပ်စိမ့်စိမ်အနေ
အထားပါ..နိူင်ငံခြားသားတွေ
ကြိုက်မယ်..
ဆီ ၅၀ိသား...ထောပတ် ၂၀ိ
သားထည့်ထားတယ်
ဆီများလွန်းရင်ခပ်ထုတ်နေ
ရမယ်
အိမ်စားဘို့ တဘန်း
ပေးဘို့ ၂ဘန်း
ဌက်ပျောသီးဆနွင်းမကင်းကရွှေကြည်လောက်လုပ်ရ
တာမပင်ပမ်းဘူး
ရွှေကြည်က နဲနဲမွှေရတယ်
၇ ပိသာတခါထဲထိုးဘူးတော့
အခု ၁ပိသာခွဲကမပင်ပမ်းပါဘူး
မုန့်က အေးသွားမှလှီးတာ
ပိုကောင်းတယ် အခုပူနေတုန်းလှီးတော့နဲနဲကျေသွား
တယ်
အခုလှီးထားတဲ့ဘန်းက
မီးသွေးဖိုနဲ့ဖုတ်တာပါ
အထက်မီး, အောက်မီးလေး
သတိထားရတယ်
အခုတော့မီးအနေအထား
လည်းညီပါတယ်
စကားမစပ် အခုမီးလာတော့
တဘန်းကို Oven ထဲသွား
ထည့်လိုက်ဦးမယ်
နေ့လည်က မုန့်ဖုတ်နေရင်း
မီးပျက်သွားလို့ တဘန်းကျန်
တယ်
မိတ်ဆွေတို့စားဘို့ မုန့်လှီး
ပေးထားခဲ့မယ် Tea လေးနဲ့
ဆွဲဗျာ!
ကိုးကန့်လဘက်ခြောက်လှော်ထားတဲ့အခါးရည်လေး
လည်း သုံးဆောင်နော်
မီးလာတုန်း ကျနော်မုန့်သွား
ဖုတ်လိုက်ဦးမယ် 😁
