တုန်ယမ်းအနှစ်လုပ်နည်း
အပြင်မှာ ဝယ်ရင် ခု စျေးကြီးတယ်နော်။
ကိုယ့်ဟာကိုယ်လုပ်ပြီး သိမ်းထားနော်။
အရမ်းလွယ်ပြီး အရသာကလည်း ကောင်းနေတာပါပဲ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့
ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်
ကြက်သွန်နီ
ကြက်သွန်ဖြူ
ဂျင်း
ပဒဲကော
ရှောက်ဘီလူးရွက်
စပါးလင်
နံနံပင်အမြစ်
ပုဇွန်ခြောက်
ပုဇွန်ငါးပိ
ဆား
အရသာမှုန့်
မန်ကျည်းရည်
သံပရာရည်
ပထမဆုံး ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်ကို အစေ့ထုတ်ပြီး ရေနွေးပူပူနဲ့နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပေးပါ။
အစေ့က ရောင်းသမားဆို ထုတ်တာ ပိုကောင်းပါတယ်ရှင့်။
အိမ်စားဆိုရင် မထုတ်ချင်လည်း ရပါတယ်။
နံနံပင်အမြစ်နှင့် ရှောက်ဘီလူးရွက်အပါအဝင် ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို တြိတ်စက်ထဲထည့်တြိတ်နိုင်တဲ့ အရွယ်ပမာဏ အထိ လှီးပေးပါ။
ပြီးရင် ပုံထဲက ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးကို တြိတ်စက်နဲ့ ညက်နေအောင် တြိတ်ပေးပါ။
ပြီးရင် ဒယ်အိုးထဲ ဆီပူလာရင် တြိတ်ထားတာ အားလုံးကို ထည့်ကြော်ပါ။ နွမ်းကျလာတဲ့ထိကြော်ပါ။ ဆီများရင် ပိုအထားခံပါတယ်။ အနည်းဆုံး နာရီဝက်ခန့်ကြော်ပေးပါ။အနံ့လေးက တအားမွှေးပြီး အတော်ဆွဲဆောင်မှူ ရှိပါတယ်။
အဆီပြန်ပြီး နွမ်းလာရင် မန်ကျည်းရည် တမျိုးတည်း ( သို့ဟုတ်) မန်ကျည်းရည် + သံပရာရည် နှစ်မျိုးလုံး ထည့်ပေးလည်းရပါတယ်။
သကြားအနည်းငယ် ၊ ဆား ၊ အရသာမှုန့်အနည်းငယ် တို့ထည့် မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာကို ပြင်ဆင်ပါ။
ပုံထဲကလို မန်ကျည်းရည်တွေခမ်းပြီး အဆီပြန်ရင်ချလို့ရပါပြီ။
ပုလင်းထဲထည့် ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်သိမ်းထားရင် အကြာကြီးခံပါတယ်။
ထမင်းကြော်၊ ခေါက်ဆွဲကြော်၊ တုန်ယမ်းဟင်းချို စသည်ဖြင့် လိုအပ်တာတွေထဲ ထည့်သုံးလို့ရပါပြီနော်။
အပြင်မှာဝယ်ရင် စိတ်မသန့်သူများ ကိုယ့်ဟာကိုယ်လုပ်ပြီး သိမ်းထားနော်။
🟥🟥🟥ရှောက်ဘီလူးရွက်နေရာမှာ မှားပြီး ရှောက်ရွက်ထည့်မသုံးရဘူးနော်။ ရှောက်ရွက်က အပူထိရင်ခါးပါတယ်။ အရွက် နှစ်ခုက အနံ့မတူသလို သုံးရတာလည်းမတူပါဘူး။ နာမည်လေးပဲ ဆင်တူနေသလောက်ပါနော် 🟥🟥🟥
အဆင်ပြေပါစေရှင့် ❤️❤️❤️
Crd - ချစ်ခြင်းဖြင့် ချက်သော စားဖွယ်စုံ
#homemadefoods #easycooking
#foodie #foodblogger#fypage #ချက်ကြီးရဲ့ချက်နည်း
