8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

◾️Senior Accountant - Yangon
Company: Delous
Salary Range: MMK 800,000 - 900,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24292

◾️PR SUPERVISOR - Yangon
Company: Infinix Mobile (Myanmar)
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24291

◾️Digital Marketing - Yangon
Company: Diamond Knowledge International School
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24290

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

◾️Admin staff - Yangon
Company: Diamond Knowledge International School
Salary Range: MMK 400,000 - 500,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24289

◾️Networking Lecturer - Yangon
Company: KBTC Group of Companies Limited
Salary Range: Negotiation
https://joimyanmar.com/job/detail/24100

◾️Page Admin - Yangon
Company: Nutrihana Diet Food
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://joimyanmar.com/job/detail/24089

image

ဖုန်းကြ- ည့်နေရ-င်း ရု- တ် တ ရ- က် က- င်မရာ ဖွ- င့် မိ သောအခါ"
Me :

image

နင် အခု တလော ဘယ်သူ တွေနဲ့ ပေါ- င်: ဖြ- စ်လဲ?
Me :

image

ကိုယ့်ကို- ယ်ကိုပြ- န်ချစ်ရအောင်လည်း ငါကငါ့ ty-pe မှ မ ဟု- တ်တာ

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပုစွန် Udon ခေါက်ဆွဲကြော်

ဒီခေါက်ဆွဲလေးက များသောအားဖြင့် လန်ဒန်ကကိုရီးယားဆိုင်၊ ဂျပန်ဆိုင်တွေမှာအသုံးများတာ တွေ့ရတတ်ပါတယ်။ နန်းကြီးတို့ နန်းလတ်တို့နဲ့တူပါတယ်။ နည်းနည်းလေးတော့ အစပ်အရသာလေးကို ထည့်ပေးထားပါတယ်။ ကြည့်ရအောင် …. ။

► ပါဝင်ပစ္စည်းများ(၂ပွဲစာ)

♦ Udon noodle – ၃ဝဝ ဂရမ်( ၁၅ ကျပ်သား)

♦ Chest Nut မှို – ၃ ခု

♦ Needle မှို – ၅ဝ ဂရမ် (၃ ကျပ်သား)

♦ ငရုတ်ပွသီး – ၅ဝ ဂရမ် (၃ ကျပ်သား)

♦ Spinach ဒေါက်ခွ – လက်တစ်ဆုပ် (သို့) အရွက်တစ်မျိုးမျိုး

♦ ပဲပင်ပေါက် – လက်တစ်ဆုပ်စာ

♦ ငရုတ်ချိုနီ – ၁ တောင့် (အစပ်ပေါ့ပါတယ်)

♦ မုန်လာဥနီ – ၁ ဥ

♦ ကြက်သွန်မြိတ် – ၁ ချောင်း

♦ ကြက်သွန်နီ – ၁ လုံး

♦ အဖြူ – ၂ မြွှာ

♦ ချင်း – လက်တစ်ဆစ်

♦ ကြက်သားမှုန့် – ၂ ဇွန်း

♦ ဆား – နည်းနည်း

♦ ပဲငံပြာရည်အကြည် – စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း

► ပြုလုပ်နည်း

၁။ ကြက်သွန်နီ၊ ငရုတ်နီတောင့်၊ Chestnut မှိုကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ ဓားပြားရိုက်ထားပါ။ မုန်လာဥနီ၊ ချင်းကို အချောင်းလေးများလှီးထားပါ။ ငရုတ်ပွကို ပါးပါးလှီးထားပါ။

၂။ Fresh Noodle ဖြစ်လို့ ရေနွေးဖျောစရာမလိုပါ။

၃။ ဒယ်အိုးပေါ်တွင် ဆီ ၁ ဇွန်းခန့်ထည့်ကာ ချင်းချောင်းအနည်းငယ်ကို ပုစွန်နဲ့ရောလှိမ့်ကာ ဖယ်ထားပါ။

၄။ ပြီးမှ ကြက်သွန်နီ၊ ဖြူကို ချင်းထည့်ပြီး ဆီပါးပါးနဲ့ကြော်ပါ။ အနံ့မွှေးလာပြီး ကြက်သွန်ကျက်ပြီဆိုရင် ကြက်သွန်မြိတ်၊ ပဲပင်ပေါက်မှလွဲ၍ ကျန်သောအသီးအနှံများ ထည့်ကြော်ပါ။

၅။ ၅ မိနစ်ခန့်ကြော်ပြီးရင် ခေါက်ဆွဲထည့်လုံးပါ။ ခေါက်ဆွဲနူးဖို့လိုရင် ရေအနည်းငယ်တောက်ပြီး ကြော်ပါ။ ကြက်သားမှုန့် ၂ ဇွန်း၊ ဆားနည်းနည်း၊ ပဲငံပြာရည်တို့ထည့်ပါ။ ပြီးမှ ပဲပင်ပေါက်၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ ကြော်ပြီးသား ပုစွန်လေးများ ထည့်ပါ။ ခရုဆီတစ်ဇွန်း နောက်ဆုံးမှထည့် မွှေကြော်ပြီးရင် ခေါက်ဆွဲကြော်မွှေးမွှေး အရသာရှိရှိလေးရပါပြီ။

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ဆီထမင်း ပူပူလေး လုပ်စားလို့ရအောင် နည်းလေးပါ Save😋😋
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
👉 ကောက်ညှင်းဆန် (၂) ဗူး နို့ဆီဗူး
👉 ဆား အနည်းငယ်
👉 နှမ်း (၂)ဇွန်း
👉 ဆီ (၃)ဇွန်း
👉 နနွင်း အနည်းငယ်
👉 ကြက်သွန်နီ (၆)လုံး
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
ပထမဦးစွာဒယ်ပူလာလျှင် ဆီ ထည့် ဆနွင်းအနည်းငယ် ထည့်ပါ။
ပြီးလျှင် ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထားကာထည့်ပြီး ရွှေညိုရောင် ရသည်အထိ ကြော်ပေးပါ။
(ဆီထမင်း ပေါ် ဖြူးပြီး စားရန်ပါ)
ပြီးနောက်ကြက်သွန်ကြော်ရလျှင် ဆယ်ထားပြီး ကျန်ဆီများထဲ ရေစိမ်ထားသော ကောက်ညှင်းများ ရေစစ်ထည့်ပါ။
ဆား အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ၁ မိနစ်ခန့်မွှေပေးပါ
ပြီးလျှင် ကောက်ညှင်းရေမြုပ်သည်အထိ ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်တည်ထားပါ။
ရေခန်းခါနီးလျှင် ၁ မိနစ်ခန့် ထပ် မွှေပေးပါ။
ရေခန်းလျှင် ဒယ်အိုးဖုံးပြန်မပိတ်တော့ဘဲ ဒယ်အိုးမကပ်စေရန် မကြာခဏမွှေပေးပါ။
တစ်ဖျစ်ဖျစ်မြည်လာသည်အထိ မွှေပြီးလျှင် ဆီထမင်းအိအိလေးရပါပြီနော်
ငါးခြောက်-ဖု-တ် ကြက်သွန်ကြော်တို့ ဖြူးပြီးစားလိုက်ရင်အရမ်းကို အရသာရှိစေမှာဖြစ်ပါတယ်နော်
ဆီထမင်းကို လုပ်စားလို့ရအောင် ပို့စ်ကိုရှဲထားကြပါနော်

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

သရေကျစေမည့် ငါးသံပုရာပေါင်း လုပ်နည်း 😋
ငါးသံပုရာပေါင်း ကို အမျိုးမျိုးလုပ်စားတဲ့နည်းထဲကမှ ဒါကနည်းတမျိုးပါ ။
လုပ်နည်းကတော့ လွယ်ကူပါတယ် လုပ်စားကြည့်နော် ။
အခြားနည်းတွေနဲ့လဲ အရမ်းတော့ သိပ်မကွာပါဘူးည။
ဒါပေမယ့် ပိုလွယ်လို့.. လုပ်စားကြည့်နော်။
ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ
၁။ ကကတစ်ငါး (သို့) စလားဗီးယားငါး ၁ ကောင်
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ
၃။ ငရုတ်သီးစိမ်း ၃ တောင့်
၄။ ကြက်သွန်မြိတ် ၂ ပင်
၅။ နံနံပင် ၅ ပင်
၆။ ဂျင်း လက်တဆစ်
၇။ ပဲငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ
၈။ သကြား (သို့) အချိုမှုန့်- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ၀ကြ
၉။ ကြက်သားမှုန့်- ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၀။ သံပုရာသီး ၁ ခြမ်း
၁၁။ ရေ ၁ ခွက်
( ၁ ခွက် = 240ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် = ထမင်းစားဇွန်း16ဇွန်း) ( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml) (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ငါးကို သန့်စင်ထားပါ ။ ဂျင်းကို ထောင်းထားပါ ။ ကြက်သွန်ဖြူကို ပါးပါးလှီးထားပါ ။ ငရုတ်သီးကို အသေးလေးတွေလှီးထားပါ ။ ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် နံနံပင်ကို နှုတ်နှုတ်ဆင်းထားပါ ။
၂။ သန့်စင်ထားသော ငါးပေါ်ကို ထောင်းထားသော ဂျင်းမှအ၇ည်များညှစ်ချပါ ။ ပြီးလျှင် မိနစ် ၂၀ ခန့်ပေါင်းပါ ။ ပေါင်းပြီး ငါးမှထွက်လာသော အ၇ည်များကို သွန်ပစ်ပါ ။
(အညှီနံ့များပါသွားပါလိမ့်မည်။)
၃။ ပေါင်းထားသော ငါးပေါ်ကို ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် နံနံပင်များ အုပ်ထားပါ ။
၄။ ဒယ်အိုးတစ်ခုထဲတွင် ရေထည့် ၊ သကြား(သို့) အချိုမှုန့် ပဲငံပြာရည် တို့ကို ထည့်၍ ဆူလာအောင်တည်ပါ။
ဆူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ငရုတ်သီးကို ထည့်ပြီ ငရုတ်သီး အနံ့မွှေးလာသည်အထိတည်ပါ ။
ငရုတ်သီး အနံ့မွှေးလာလျှင် မီးဖိုကို ပိတ်ရ်ျ သံပုရာရည်ကို ညှစ်ထည့်ပါ ။ (ချဉ်မချဉ်ကြည့်ပြီး သံပုရာရည်လိုသလောက်ထပ်ထည့်ပါ။)
၅။ ပြုလုပ်ထားသော အ၇ည်ကို ပေါင်းထားသော ငါးပေါ်ကို ဆမ်းပါ ။
၆။ အရသာရှိရှိ ငါးသံပုရာပေါင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ ။

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

သားဆုပန်ဘုရား
ပုဂံ​ရှေး​ဟောင်း သု​တေသနပြတိုက်ရှေ့က နှစ်ထပ်ဆင်းထုလေးအတွင်းထဲက တစ်ဆူဟာ ပျူလက်ရာဖြစ်ပြီး ပုဂံထက်ကိုရှေးကျပါတယ် အပေါ်ဆင်းထု​တော်က အနော်ရထာမင်း ကုသိုလ်​တော်ပါ။
နာရီတွေလှူရတဲ့အကြောင်းက ပုပ္ပါး ဘိုးမင်းခေါင်နဲ့ ဆက်စပ်ပါတယ် သားဆုပန်တဲ့အခါ နရီစည်းဝါး ၊ဖိုမ ကိုက်ညီအောင် နရီ(နာရီ)ကို ပုဂံမှာလှူပြီး စည်းနဲ့ဝါးကို ပုပ္ပါးမှာ လှူပါတယ်။
(ယ​နေ့ခေတ်အချို့က ကျောက်ဆည်မြို့ ရွှေကူကြီးဘုရားမှာလည်း စည်းနဲ့ဝါးကို လှူကြပါတယ်) ရွှေကူကြီးဘုရားက ဆင်းထုသုံးထပ်ပါ။
အပေါ်ဆင်းထုက အတွင်းဆင်းထုကို ငုံထားတဲ့သဘောကမိခင်ဟာ ရင်သွေးကိုမထိမခိုက်အောင် ကာကွယ် ထွေးပိုက်တယ်လို့ ယူဆကြပါတယ်။
အဘ ဘိုးမင်းခေါင်ရဲ့အလိုအရ ဘဝမှာ နာကျင်စရာတွေ့တိုင်း ရယ်မောစေဖို့ နာရီလှူရမယ်ဆိုတဲ့ အယူလည်း တွင်ကျယ်ပါတယ် ကျောက်ပန်းတောင်းကဘုရားအများစုမှာ အဲ့အယူဆ တွေ့ရပါတယ်။
ပုဂံက မင်းအိုချမ်းသာဘုရားမှာလည်း နာရီလှူတဲ့ဓလေ့ ရှိပါတယ် ဘုရားစောင့်တဲ့ဘီလူးရုပ်ကိုတောင် နာရီ ပတ်ပေးထားပါတယ်။
သားသမီးလိုချင်သူများက နရီ၊စည်းဝါးမှန်လာရင်
သားသမီး သန်မာတယ်ဆိုပြီး တိုင်ကပ်နာရီလှူကြသလို
အချို့ကဘဝရဲ့ နာစရာတွေ့တိုင်း ရီရီမောမော ဖြတ်သန်းရပါစေဆိုပြီး နာရီလှူကြပါတယ်။
#သွားမယ်&တည်းမယ်

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

သားဆုပန်ဘုရား
ပုဂံ​ရှေး​ဟောင်း သု​တေသနပြတိုက်ရှေ့က နှစ်ထပ်ဆင်းထုလေးအတွင်းထဲက တစ်ဆူဟာ ပျူလက်ရာဖြစ်ပြီး ပုဂံထက်ကိုရှေးကျပါတယ် အပေါ်ဆင်းထု​တော်က အနော်ရထာမင်း ကုသိုလ်​တော်ပါ။
နာရီတွေလှူရတဲ့အကြောင်းက ပုပ္ပါး ဘိုးမင်းခေါင်နဲ့ ဆက်စပ်ပါတယ် သားဆုပန်တဲ့အခါ နရီစည်းဝါး ၊ဖိုမ ကိုက်ညီအောင် နရီ(နာရီ)ကို ပုဂံမှာလှူပြီး စည်းနဲ့ဝါးကို ပုပ္ပါးမှာ လှူပါတယ်။
(ယ​နေ့ခေတ်အချို့က ကျောက်ဆည်မြို့ ရွှေကူကြီးဘုရားမှာလည်း စည်းနဲ့ဝါးကို လှူကြပါတယ်) ရွှေကူကြီးဘုရားက ဆင်းထုသုံးထပ်ပါ။
အပေါ်ဆင်းထုက အတွင်းဆင်းထုကို ငုံထားတဲ့သဘောကမိခင်ဟာ ရင်သွေးကိုမထိမခိုက်အောင် ကာကွယ် ထွေးပိုက်တယ်လို့ ယူဆကြပါတယ်။
အဘ ဘိုးမင်းခေါင်ရဲ့အလိုအရ ဘဝမှာ နာကျင်စရာတွေ့တိုင်း ရယ်မောစေဖို့ နာရီလှူရမယ်ဆိုတဲ့ အယူလည်း တွင်ကျယ်ပါတယ် ကျောက်ပန်းတောင်းကဘုရားအများစုမှာ အဲ့အယူဆ တွေ့ရပါတယ်။
ပုဂံက မင်းအိုချမ်းသာဘုရားမှာလည်း နာရီလှူတဲ့ဓလေ့ ရှိပါတယ် ဘုရားစောင့်တဲ့ဘီလူးရုပ်ကိုတောင် နာရီ ပတ်ပေးထားပါတယ်။
သားသမီးလိုချင်သူများက နရီ၊စည်းဝါးမှန်လာရင်
သားသမီး သန်မာတယ်ဆိုပြီး တိုင်ကပ်နာရီလှူကြသလို
အချို့ကဘဝရဲ့ နာစရာတွေ့တိုင်း ရီရီမောမော ဖြတ်သန်းရပါစေဆိုပြီး နာရီလှူကြပါတယ်။
#သွားမယ်&တည်းမယ်

image