Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ငါးကြင်း.ဒန့်ဒလွန်သီးချက်နည်း
==================
ငါးရံ့နဲ့ချက်ရင်ပိုစားကောင်းပေမယ့် အိမ်မှာရှိတာလေးနဲ့ချက်ထားပါတယ်....
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
=========
ငါးကြင်း..၃၀သား
ဒန့်ဒလွန်သီး..၅တောင့်
ကြက်သွန်နီ..၃လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ.. အမွှာကြီး၅မွှာ
ငရုပျပု.၂ကပျြသားခနျ့.ရစေိမျ အစေ့ဖယျ
ဆား..မထငြးစား..၁ဝကြ
မျှင်းငါးပိ ...လက်ဖက်ဇွန်း၂ဇွန်း
နနွင်းမှုန် ့ အနည်းငယ်
ဟင်းခတ် ကြက်သားမှူန့်ကြိုက်ပါက လက်ဖက်ဇွန်း၁ဇွန့်ထည့်နိုင်ပါတယ်ရှင်။
ရသနြေ့ ..500ml..ရသနြေ့ဗူးဝကြ
ဆီ..၅ကျပ်သား
ငရုပ်သီးစိမ်း..၅တောင့်ခန့်
ချက်နည်းအဆင့်ဆင့်
=============
ပထမဦးစွာ ငါးကြင်းကိုအနေတော်တုံးပြီး ဆားနနွင်းဟင်းခတ် အရသာမှူန့်တို့ဖြင့်နယ်ထားပါ။
ဒန့်ဒလွန်သီး ကိုအနေတော်ပိုင်းဖြတ်ထားပါ။
ငရုပ်ပု ကြက်သွန်ဖြူ နီတို့ကိုညှက်အောင်ရောထောင်းထားပါ။
ချက်မည့်ကိုအပူပေး၍ ဆီထည့်ပါ..ဆီပူလာပါက
ထောင်းထားတဲ့ငရုပ်အနှစ်နဲ့မျှင်ငါးပိထည့်ပါ။မဆလာကြိုက်ပါကအနည်းငယ် ထည့်နိုင်ပါတယ်။ငရုပ်အနှစ်များမွှေးနေအောင်ဆီသတ်ပြီး
အရသာနယ်ထားတဲ့ငါး ထည့်ပါသမအောင်ကြော်ပြီး ဒန့်ဒလွန်သီး ထည့်ပါ..ရေအမြုပ်ထည့်ပြီးအဖုံးအုပ်ထားပါ။
ပွက်ပွက်ဆူ ပါကငရုပ်သီးစိမ်းခွဲထည့်.. မန်ကျည်းရည်အုပ်ပြီး ၅မီနစ်ခန့်ဆက်တည်ထားပြီးရင်တော့..မီးပိတ်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ.....
ရေကြက်သုပ် (ကင်းမွန်သုပ်) .........
သုပ်နည်း - ကင်းမွန်ကို အထဲက အနှစ်တွေထုတ်၊ ကျောမှာပါတဲ့ အကြည်လွှာ၊ ခေါင်းပေါ်က လက်ချောင်းတွေရဲ့ အလယ်က အလုံးလေး နဲ့ မျက်လုံးတွေ ထုတ်လိုက်ပါ ... အရေခွံ ခွါလိုက်ပါ ... ပြီးရင် သေချာဆေးပြီး ကျက်အောင် ပြုတ်ပေးပါ ... ငရုတ်သီးစိမ်းနဲ့ ငပိစိမ်းစားအနည်းငယ်ကို မီးကင်ပေးပါ ... ပြီးရင် မီးကင်ထားတဲ့ ငရုတ်သီးနဲ့ ငပိစိမ်းစားကို ကြက်သွန်ဖြူလေး ထည့်ထောင်းပေးပါ ... ပြုတ်ထားတဲ့ ကင်းမွန်ကို ကပ်ကျေးလေးနဲ့ အတုံးလေးတွေ ညှပ်လိုက်ပါ ... ပြီးရင် အဆင်သင့်ထောင်းထားပြီးတဲ့ ငရုပ်သီး ငပိထောင်းနဲ့ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးထားတာကို ထည့်ပြီး ရောနယ်လိုက်ပါ ... သံပုရာသီးညှစ်ထည့်ပြီး ... အချို အငန် မြည်းပါ ... နံနံပင်ဖြူးလိုက်တယ် ဆိုရင်ပဲ ငပိမီးကင်နံ့လေး ၊ ကြက်သွန်ဖြူနံ့ ၊ သံပုရာသီး နဲ့ နံနံပင်နံ့လေး ရောသမမွှေပြီး ထွက်လာတဲ့ မွေးရနံ့က ခံတွင်းပျက်နေသူကိုတောင် စားကောင်းအောင် ဆွဲဆောင်သွားပါလိမ့်မယ် ...... တချို့က ငရုတ်ကောင်းလေးပါ ထည့်စားတတ်ပါတယ် .....
ငါးအသားနွှင်ငပိထောင်း
မျှင်ငပိ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးစိမ်းဖုတ်ထားပါ။ ငါးကြင်း ငါးမြစ်ချင်းကို အတုံးတုံးပြီး အရသာမှုန့်နယ်ကာ မီးဖြင့် ဟိုဘက်ဒီဘက် ကင်ပေးထားပြီး အသားနွှင်ထားပေးပါ။ ဖုတ်ထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ငရုတ်သီးစိမ်းကိုညက်အောင်ထောင်း မျှင်ငပိဖုတ်ထားတာကိုလည်းထည့်ထောင်း နောက်ဆုံးမှ ငါးအသားမျှင်လေးကိုထည့်ထောင်းပေးပါ။ အပေါ်မှ သံပုရာရည်ရွဲရွဲလေးညှစ်ပြီး ငါးအသားနွှင်ငပိထောင်းရှူးရှဲလေးစားကြရအောင် ချစ်တို့ရေ …