ရှာဖွေပါ။ ပို့စ်များExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
◾️Baker - Yangon
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24280
◾️Cashier - Yangon
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24197
◾️Office Staff - Yangon
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24287
ကမ္ဘာတစ်ဝန်း ရာသီဥတု ဖြစ်ပေါ်ပြောင်းလဲမှုတို့ကြောင့် နိုင်ငံများစွာတွင် ရေကြီးမှု၊ မိုးခေါင်မှု၊ လေတိုက်မှု၊ မြေပြိုမှုတို့ ဖြစ်ပေါ်နေကြရသည်။ ရာသီဥတု ပုံမမှန်ဖြစ်ပေါ်မှု၏ ဆိုးကျိုးသည် စိုက်ပျိုးသည့် မြေကြီး (မြေဆီလွှာ) ပျက်စီးမှုကို ဖြစ်ပေါ်စေသည်။ ဤတွင် ဓာတ်မြေဩဇာ အသုံးပြုမှုသည်လည်း များပြားလာသည်။
မြေမလပ် သီးနှံမျိုးစုံ ဆက်တိုက် စိုက်ပျိုးမှု၊ သီးနှံတစ်မျိုးတည်း ဆက်တိုက်မြေတစ်နေရာတည်းတွင်နှစ်ကြာရှည် စိုက်ပျိုးလာမှု၊ မြေကြီး ထိန်းသိမ်းမှုကိုမဆောင်ရွက်ကြခြင်း၊ သဘာဝမြေဩဇာအသုံးပြုမှု နည်းပါးခြင်းနှင့် ဓာတ်မြေဩဇာ စနစ်တကျ အသုံးမပြုခြင်းကြောင့်လည်း စိုက်ပျိုးမြေချို့ယွင်းလာသည်။ ပျက်စီးမှုကြုံလာရသည်။
စိုက်ပျိုးရေးသုံးဓာတ်ပစ္စည်းများကိုစနစ်တကျအကျိုးရှိအောင်ထည့်သွင်းအသုံးပြုတတ်ရန် လိုအပ်လာသည်။ မြေ၊ ရေ၊ သီးနှံနှင့်သင့်တော်သော မြေဩဇာနှုန်း ထားကို ထည့်နိုင်မှသာ အကျိုးခံစားကြရမည် ဖြစ်သည်။
စိုက်ပျိုးရေး ဓာတုဗေဒ ဆိုသည့် စိုက်ပျိုးရေးနှင့် နှီးနွယ် ဆက်စပ်သော ဘာသာရပ်သည် ယနေ့တွင် အရေးကြီးသော ဘာသာရပ် ဖြစ်လာသည်။ ထို့အတူ စိုက်ပျိုးရေး မိုးလေဝသဆိုသော ဘာသာရပ်မှာလည်း ရှေ့တန်းသို့ ရောက်လာခဲ့သည်။
ဤနှစ်ခုကို အလေးမထားဘဲ ခရီးဆက်ကြလျှင် စိုက်ပျိုးရေး၏ အခြေခံမြေယာ ချို့ယွင်း ပျက်စီးနိုင်သဖြင့် မြေဆီဩဇာ ကောင်းလာရန်၊ တိုးတက်လာရန် အလေးထားဆောင်ရွက်မှုကို ပြုလုပ်လာကြပြီ ဖြစ်သည်။
မြေကြီးကို ပြုပြင်ပေးနိုင်သည်မှာ သဘာဝ မြေဩဇာများ ဖြစ်သည်။ သီးနှံအထွက်ကို ပြုပြင်ပေးနိုင်သည်မှာ ဓာတ်မြေဩဇာဖြစ်သည်။ သီးနှံစိုက်ပျိုး၍ မြေမှလျော့နည်း သွားသောဓာတ်ကို ပြန်လည်ဖြည့်ပေးနိုင်သည်မှာ ဓာတ်မြေဩဇာဖြစ်သည်။
သီးနှံပင်များတွင် မြေမှရယူထားသော အာဟာရဓာတ်များ ပါရှိရာ တစ်ကြိမ်တစ်ခါ သီးနှံ စိုက်ပျိုးပြီးလျှင် မြေမှာရှိသော အာဟာရဓာတ်များ ယူသွားရာတွင် စပါးစိုက်လျှင် တစ်ဧကမှ ပေါင်ချိန် ထောင်ချီ၍ ယူသွားသည်။ တချို့ဆိုလျှင် သောင်းနှင့်ချီ၍ ယူသွားသည်။
ထို့ကြောင့်ရိတ်သိမ်းပြီး သီးနှံမှန်သမျှတွင် အပင်အကြွင်းအကျန်များ၌ မြေမှယူသွားသော ဓာတ်များ အကြွင်းအကျန်ရှိနေသဖြင့် ဤသည်တို့ကိုသဘာဝမြေဩဇာ ပြောင်းလဲပြီး မြေကောင်းအောင် မြေဩဇာပြန်လည်ဖြည့်ပေးနိုင်ရန် မစွန့်ပယ်ဘဲ အသုံးပြုသင့်သည်။
မြေဩဇာအသုံးပြုရာတွင် မိမိမြေတွင် မြေဆီမြေနှစ် မည်မျှရှိပါသနည်း၊ မည်သို့သော မြေဩဇာထည့်မည်နည်း၊ မည်သည့်အချိန်၌ မည်မျှပမာဏ ထည့်မည်နည်း၊ မိမိစိုက်ပျိုးသောသီးနှံသည် မည်သည့်ဓာတ်ကို များများစားသနည်း၊ နည်းနည်းပါးပါးစားသနည်း ဆိုသည်ကိုလည်း သိသင့်သည်။
သတ္တဝါမှန်သမျှ၏ စွန့်ပစ်ပစ္စည်းများ၊ မြို့ရွာဈေးများမှ ဟင်းသီးဟင်းရွက် စွန့်ပစ်ပစ္စည်းများ၊ သီးနှံပင်စိုက်ခင်းများမှ ကြေပျက်လွယ်သော ပစ္စည်းများ၊ အလေအလွင့်များ၊ အပင်ဆွေးများ၊ အမှုန့်များ၊ အခွံများ၊ အကြီးမြန်၊ အရည်ရွှမ်း၊ အရွက်ပြားကြီးသော ဆွေးလွယ်သည့် အပင်များသည် နှစ်လနှင့် မြေဆွေးရနိုင်သည်။
ချက်ပြုတ်ထားသော ဟင်းလျာများနှင့် ခုတ်ထစ်ပြီး အသားစ၊ အရိုးများကို မသုံးသင့်။ ကတ်ထူပြား၊ စက္ကူ၊ ကောက်ရိုး၊ ရွေဘော်စာတို့သည် ကာဘွန်ဓာတ် ပါရှိ၍ သုံးသင့်သည်။
သီးနှံစိုက်ပျိုးရေးတွင် အပင်များသည် လေနှင့်ရေမှ ဟိုက်ဒရိုဂျင်၊ အောက်စီဂျင်၊နိုက်ထရိုဂျင်၊ ကာဘွန်ရရှိပြီး မြေမှ ဖော့စပရပ်၊ ပိုတက်စီယမ်၊ ကယ်စီယမ်၊ ဆာလဖာ၊ ကြေးနီ၊ သွပ်၊ ကလိုရင်း၊ သံဓာတ်၊ မဂ္ဂနီစီယမ်၊ဘိုရွန် (လက်ခြား)၊ မဂ္ဂနီးစ်၊ မိုလစ်ဒီနမ် စသည့်ဓာတ်များ ရရှိသဖြင့်၊ မြေမှရနိုင်သော ဓာတ်သည် နည်းပါးသော်လည်း အပင်အတွက်မဖြစ်မနေ လိုအပ်ချက် ရှိနေပါသည်။ ထို့ကြောင့် မြေသည် စိုက်ပျိုးရေးတွင် အခြေပြု၍ စိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်နေကြရဦးမည်မှာ ဖြစ်ပါတော့သည်။