ကျွန်မရဲ့ကျောက်ကပ်မှာ ပြဿနာရှိခဲ့ဖူးပြီး
အတော်လေး အသ၊က်အ၊န္တ၊ရာ၊ယ်ထိခိုက်လုနီးပါး ဖြစ်ခဲ့ဖူးပါတယ်။
ဒါပေမဲ့ ကျွန်မသောက်ခဲ့တဲ့ ဒီဖျော်ရည်က တကယ်ပဲ အကျိုးရှိခဲ့ပါတယ်။ မိနစ်ပိုင်းအတွင်းမှာတင် ရလဒ်ကောင်းတွေ ရခဲ့တာပါ။ သင်လည်း လွယ်လွယ်ကူကူ လုပ်ကြည့်လို့ ရပါတယ်။ ကျောက်ကပ်ကို တစ်သက်လုံး ကျန်းမာနေအောင် ထိန်းသိမ်းလိုက်ကြရအောင်နော်.....!
>> ကျောက်ကပ်ထိန်းသိမ်းရေး **
>> ဖျော်ရည်ပြင်ဆင်နည်း **
၁။ ဖရဲသီး ၂ ချပ်ကို အခွံနွှာပြီး အတုံးသေးသေး
လေးတွေ လှီးပါ။
၂။ နိုကိုဥ (beetroot) ၁ လုံးကိုလည်း အခွံနွှာပြီး အတုံးသေး
သေးလေးတွေ လှီးပါ။
၃။ ဂျင်းတက် အနည်းငယ်ကို အခွံနွှာပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထည့်ပါ။
၄။ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို Blender ထဲထည့်ပါ။
၅။ ရေသန့် ၂ ခွက်ထည့်ပြီး စက္ကန့်အနည်းငယ်ကြာအောင် ရောမွှေပါ။
၆။ ကျန်းမာရေးနဲ့ညီညွတ်တဲ့ ဖျော်ရည်ရပါပြီ။
အဖတ်တွေကို စစ်ထုတ်ပြီး သောက်သုံးနိုင်ပါ
တယ်။
#သောက်သုံးနည်း......။ <--
ဒီဖျော်ရည်ကို တစ်နေ့ ၁ ဖန်ခွက်နှုန်းနဲ့ ရက်ပေါင်း ၁၅ ရက် ဆက်တိုက်သောက်သုံးခြင်းဖြင့် ကျောက်ကပ်ထဲက အဆိပ်အတောက်တွေကို လျင်မြန်စွာ ဖယ်ရှားပေးနိုင်ပါတယ်။ ဒါ့အပြင် ကျောက်ကပ်ကျောက်တည်နိုင်ခြေကိုလည်း အံ့သြစရာကောင်းလောက်အောင် လျော့ချပေးနိုင်ပါတယ်။
ဒီသဘာဝဖျော်ရည်ကို ပုံမှန်သောက်သုံးပေးရုံနဲ့ ကျောက်ကပ်နဲ့ပတ်သက်တဲ့ ပြဿနာတွေကို စိုးရိမ်စရာ မလိုတော့ပါဘူးနော်။
ကျန်းမာချမ်းသာလို့ပျော်ရွှင်ကြပါစေခင်ဗျာ🙏
သင့်မိတ်ဆွေတွေလည်းသိစေရန်ပြန်လည်မျှဝေခြင်းဖြင့်ကျန်းမာရေး ကုသိုလ်ယူပေးပါ။

image

ဘယ်ချိန်စားစား ဒီလက်ရာလေးပဲ ပူပူမွှေးမွှေး ရှူးရှူးရှဲရှဲ နဲ့ မုန့်တီ သွားစားမယ် ❤️😋
ကျောက်မြောင်းထဲက ကျော်စစ် အကြိုက် ဆိုင်တွေထဲက တစ်ဆိုငိပေါ့ မစိုး ရခိုင်မုန့်တီ ပူပူ နဲ့ သူ့ဆီရောက်ရင် စားနေကြ သဘော်သီး ငါးဖယ်သုပ် ရယ် ရခိုင်ဗမာ သုပ်လေးရယ် အမြဲစားဖြစ်တယ် ❤️😋😋

image

ဘယ်ချိန်စားစား ဒီလက်ရာလေးပဲ ပူပူမွှေးမွှေး ရှူးရှူးရှဲရှဲ နဲ့ မုန့်တီ သွားစားမယ် ❤️😋
ကျောက်မြောင်းထဲက ကျော်စစ် အကြိုက် ဆိုင်တွေထဲက တစ်ဆိုငိပေါ့ မစိုး ရခိုင်မုန့်တီ ပူပူ နဲ့ သူ့ဆီရောက်ရင် စားနေကြ သဘော်သီး ငါးဖယ်သုပ် ရယ် ရခိုင်ဗမာ သုပ်လေးရယ် အမြဲစားဖြစ်တယ် ❤️😋😋

image

ဘယ်ချိန်စားစား ဒီလက်ရာလေးပဲ ပူပူမွှေးမွှေး ရှူးရှူးရှဲရှဲ နဲ့ မုန့်တီ သွားစားမယ် ❤️😋
ကျောက်မြောင်းထဲက ကျော်စစ် အကြိုက် ဆိုင်တွေထဲက တစ်ဆိုငိပေါ့ မစိုး ရခိုင်မုန့်တီ ပူပူ နဲ့ သူ့ဆီရောက်ရင် စားနေကြ သဘော်သီး ငါးဖယ်သုပ် ရယ် ရခိုင်ဗမာ သုပ်လေးရယ် အမြဲစားဖြစ်တယ် ❤️😋😋

image

ဘယ်ချိန်စားစား ဒီလက်ရာလေးပဲ ပူပူမွှေးမွှေး ရှူးရှူးရှဲရှဲ နဲ့ မုန့်တီ သွားစားမယ် ❤️😋
ကျောက်မြောင်းထဲက ကျော်စစ် အကြိုက် ဆိုင်တွေထဲက တစ်ဆိုငိပေါ့ မစိုး ရခိုင်မုန့်တီ ပူပူ နဲ့ သူ့ဆီရောက်ရင် စားနေကြ သဘော်သီး ငါးဖယ်သုပ် ရယ် ရခိုင်ဗမာ သုပ်လေးရယ် အမြဲစားဖြစ်တယ် ❤️😋😋

image

ဘယ်ချိန်စားစား ဒီလက်ရာလေးပဲ ပူပူမွှေးမွှေး ရှူးရှူးရှဲရှဲ နဲ့ မုန့်တီ သွားစားမယ် ❤️😋
ကျောက်မြောင်းထဲက ကျော်စစ် အကြိုက် ဆိုင်တွေထဲက တစ်ဆိုငိပေါ့ မစိုး ရခိုင်မုန့်တီ ပူပူ နဲ့ သူ့ဆီရောက်ရင် စားနေကြ သဘော်သီး ငါးဖယ်သုပ် ရယ် ရခိုင်ဗမာ သုပ်လေးရယ် အမြဲစားဖြစ်တယ် ❤️😋😋

image

ဘယ်ချိန်စားစား ဒီလက်ရာလေးပဲ ပူပူမွှေးမွှေး ရှူးရှူးရှဲရှဲ နဲ့ မုန့်တီ သွားစားမယ် ❤️😋
ကျောက်မြောင်းထဲက ကျော်စစ် အကြိုက် ဆိုင်တွေထဲက တစ်ဆိုငိပေါ့ မစိုး ရခိုင်မုန့်တီ ပူပူ နဲ့ သူ့ဆီရောက်ရင် စားနေကြ သဘော်သီး ငါးဖယ်သုပ် ရယ် ရခိုင်ဗမာ သုပ်လေးရယ် အမြဲစားဖြစ်တယ် ❤️😋😋

image

ဘယ်ချိန်စားစား ဒီလက်ရာလေးပဲ ပူပူမွှေးမွှေး ရှူးရှူးရှဲရှဲ နဲ့ မုန့်တီ သွားစားမယ် ❤️😋
ကျောက်မြောင်းထဲက ကျော်စစ် အကြိုက် ဆိုင်တွေထဲက တစ်ဆိုငိပေါ့ မစိုး ရခိုင်မုန့်တီ ပူပူ နဲ့ သူ့ဆီရောက်ရင် စားနေကြ သဘော်သီး ငါးဖယ်သုပ် ရယ် ရခိုင်ဗမာ သုပ်လေးရယ် အမြဲစားဖြစ်တယ် ❤️😋😋

imageimage
+4

အဝေးသင် သင်တန်းများ
စာမေးပွဲ ဖြေဆိုမည့်ရက် ကြေညာခြင်း

#govjob

image

ဘယ်ဆန်အမျိုးအစားချက်ချက် ရေစိမ်ကြပါရှင်
ဆန်ကို မချက်မီ ရေစိမ်ထားသင့်သည့် အကြောင်းများ
“တစ်ည”ရေစိမ်ထားနိုင်မယ်ဆိုရင် Arsenic ပမာဏဟာ ၈၀% ခန့် လျော့ကျသွားပါသတဲ့။
တစ်ည မစိမ်နိုင်ရင်လည်း ၃-၄ နာရီပေါ့။
Arsenic ဟာ heavy metal စာရင်းထဲမှာ ပါနေပါတယ်။
“Heavy metal refers to any metallic chemical element that has a relatively high density and is toxic or poisonous at low concentrations”
Arsenic ၏ ဘေးရန်
Arsenic အဆိပ်သင့်ရင် နှလုံးရောဂါ/ဆီးချို/ကင်ဆာရောဂါ များနဲ့ ဆက်နွယ်နေပါတယ်တဲ့။ ကလေးတွေရဲ့ပုံမှန် သိမြင်မှု ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးကိုလဲ နှောင့်နှေးစေတတ်ပါတယ်တဲ့။(cognitive development)
(WHO )
Arsenic ဟာ ဘယ်လိုကြောင့် ဆန်ထဲမှာ ရောက်နေရတာပါလဲ?
ဆန်စပါး စိုက်ပျိုးတဲ့အခါ စပါးပင်တွေဟာ အခြားအပင်တွေထက် Arsenicကို ပိုပြီး စုတ်ယူတတ်ပါတယ်တဲ့။
မြေကြီးထဲက ဖြစ်စေ/စပါးပင်တွေကို ပေးတဲ့ရေထဲက ဖြစ်စေ/
အချို့သော ဓာတ်မြေဩဇာထဲက ဖြစ်စေ/ ပိုးသတ်ဆေး ပေါင်းသတ်ဆေး စသည်ဖြင့်ကနေ ဖြစ်စေ စပါးထဲကို ရောက်ပါသတဲ့။
ဆန်ကို မချက်ခင် ဆေးပြီးတဲ့အခါ ရေစိမ်သင့်တဲ့ အဓိက အကြောင်း ဖြစ်ပါတယ်။ လုပ်နေကျဆိုရင် ကျင့်သား ရသွားပါလိမ့်မယ်။
အခြားအကြောင်းတွေကတော့ ထမင်းချက်ဖို့ ကြာချိန်ဟာ လည်း လျော့သွားပါတယ်။ ဆန်အစေ့တွေဟာ ရေနဲ့ဝလာပြီး ပျော့ပြောင်းလာပါတယ်။
Sushi rice / Basmati rice from California, Pakistan, and India
ဟာ Arsenic နည်းပါသတဲ့။
According to Consumer Report
မြန်မာပြည်မှာလည်း “ဒေသအလိုက်” Arsenic level အနည်းအများ ကွာခြားမှု ရှိနိုင်ပါတယ်။
ကိုယ်လုပ်ရမဲ့ တာဝန်ကတော့ ဆန်ကို ရေဆေးပြီးတဲ့အခါ ရေစိမ်ဖို့ပါ။
ရေစိမ်ထားတဲ့ဆန်ဟာ ချက်ရင်လဲ ပိုလှတယ်/ နူးနူးညံ့ညံ့လဲ ရှိတယ်။
Heavy metal Arsenic လျော့နည်းမယ်ဆိုတော့လဲ လုပ်သင့်လုပ်ထိုက်တာ လုပ်ရမှာပါပဲ။
အစစ အရာရာမှာ ဗဟုသုတနဲ့ပြည့်စုံနေတာ ကိုယ်အတွက် သာမက မိသားစု အတွက်ပါ အလွန်ကောင်းတယ်နော်။
#crd ဆရာမကြီးဒေါက်တာခင်နွယ်ဝင်း

image