8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဟော့ပေါ့ ကြိုက်သောချစ်တို့တွေအတွက် ဟော့ပေါ့အချဉ်ရည်ကိုယ်တိုင်စပ်နည်းလေး
အခုကစပြီး ရမ်းတမ်းပြီးလျှောက်ထည့်နေစရာမလိုတော့ပဲ ပုံလေးတွေကိုသိမ်းထားပြီး ဆိုင်ရောက်ရင် စမ်းလုပ်ကြည့်ရုံပဲ 🥳
ဟော့ပေါ့စားဖို့အလွန်သင့်တော်တဲ့ရာသီလေးမှာ အအီပြေဖို့အတွက် ကောင်းတဲ့အချဉ်ရည်တခွက်ကအရေးပါ တယ်နော်
အချဉ်ရည်စပ်နည်း ၆ မျိုးတောင်တင်ထားပေးလို့ တခုမဟုတ်တခုအကြိုက်တွေ့မှာပါ၊ အသေးစိတ်ကိုပုံထဲမှာကြည့်ပေးပါရှင့်

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဟော့ပေါ့ ကြိုက်သောချစ်တို့တွေအတွက် ဟော့ပေါ့အချဉ်ရည်ကိုယ်တိုင်စပ်နည်းလေး
အခုကစပြီး ရမ်းတမ်းပြီးလျှောက်ထည့်နေစရာမလိုတော့ပဲ ပုံလေးတွေကိုသိမ်းထားပြီး ဆိုင်ရောက်ရင် စမ်းလုပ်ကြည့်ရုံပဲ 🥳
ဟော့ပေါ့စားဖို့အလွန်သင့်တော်တဲ့ရာသီလေးမှာ အအီပြေဖို့အတွက် ကောင်းတဲ့အချဉ်ရည်တခွက်ကအရေးပါ တယ်နော်
အချဉ်ရည်စပ်နည်း ၆ မျိုးတောင်တင်ထားပေးလို့ တခုမဟုတ်တခုအကြိုက်တွေ့မှာပါ၊ အသေးစိတ်ကိုပုံထဲမှာကြည့်ပေးပါရှင့်

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဟော့ပေါ့ ကြိုက်သောချစ်တို့တွေအတွက် ဟော့ပေါ့အချဉ်ရည်ကိုယ်တိုင်စပ်နည်းလေး
အခုကစပြီး ရမ်းတမ်းပြီးလျှောက်ထည့်နေစရာမလိုတော့ပဲ ပုံလေးတွေကိုသိမ်းထားပြီး ဆိုင်ရောက်ရင် စမ်းလုပ်ကြည့်ရုံပဲ 🥳
ဟော့ပေါ့စားဖို့အလွန်သင့်တော်တဲ့ရာသီလေးမှာ အအီပြေဖို့အတွက် ကောင်းတဲ့အချဉ်ရည်တခွက်ကအရေးပါ တယ်နော်
အချဉ်ရည်စပ်နည်း ၆ မျိုးတောင်တင်ထားပေးလို့ တခုမဟုတ်တခုအကြိုက်တွေ့မှာပါ၊ အသေးစိတ်ကိုပုံထဲမှာကြည့်ပေးပါရှင့်

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဟော့ပေါ့ ကြိုက်သောချစ်တို့တွေအတွက် ဟော့ပေါ့အချဉ်ရည်ကိုယ်တိုင်စပ်နည်းလေး
အခုကစပြီး ရမ်းတမ်းပြီးလျှောက်ထည့်နေစရာမလိုတော့ပဲ ပုံလေးတွေကိုသိမ်းထားပြီး ဆိုင်ရောက်ရင် စမ်းလုပ်ကြည့်ရုံပဲ 🥳
ဟော့ပေါ့စားဖို့အလွန်သင့်တော်တဲ့ရာသီလေးမှာ အအီပြေဖို့အတွက် ကောင်းတဲ့အချဉ်ရည်တခွက်ကအရေးပါ တယ်နော်
အချဉ်ရည်စပ်နည်း ၆ မျိုးတောင်တင်ထားပေးလို့ တခုမဟုတ်တခုအကြိုက်တွေ့မှာပါ၊ အသေးစိတ်ကိုပုံထဲမှာကြည့်ပေးပါရှင့်

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဟော့ပေါ့ ကြိုက်သောချစ်တို့တွေအတွက် ဟော့ပေါ့အချဉ်ရည်ကိုယ်တိုင်စပ်နည်းလေး
အခုကစပြီး ရမ်းတမ်းပြီးလျှောက်ထည့်နေစရာမလိုတော့ပဲ ပုံလေးတွေကိုသိမ်းထားပြီး ဆိုင်ရောက်ရင် စမ်းလုပ်ကြည့်ရုံပဲ 🥳
ဟော့ပေါ့စားဖို့အလွန်သင့်တော်တဲ့ရာသီလေးမှာ အအီပြေဖို့အတွက် ကောင်းတဲ့အချဉ်ရည်တခွက်ကအရေးပါ တယ်နော်
အချဉ်ရည်စပ်နည်း ၆ မျိုးတောင်တင်ထားပေးလို့ တခုမဟုတ်တခုအကြိုက်တွေ့မှာပါ၊ အသေးစိတ်ကိုပုံထဲမှာကြည့်ပေးပါရှင့်

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဟော့ပေါ့ ကြိုက်သောချစ်တို့တွေအတွက် ဟော့ပေါ့အချဉ်ရည်ကိုယ်တိုင်စပ်နည်းလေး
အခုကစပြီး ရမ်းတမ်းပြီးလျှောက်ထည့်နေစရာမလိုတော့ပဲ ပုံလေးတွေကိုသိမ်းထားပြီး ဆိုင်ရောက်ရင် စမ်းလုပ်ကြည့်ရုံပဲ 🥳
ဟော့ပေါ့စားဖို့အလွန်သင့်တော်တဲ့ရာသီလေးမှာ အအီပြေဖို့အတွက် ကောင်းတဲ့အချဉ်ရည်တခွက်ကအရေးပါ တယ်နော်
အချဉ်ရည်စပ်နည်း ၆ မျိုးတောင်တင်ထားပေးလို့ တခုမဟုတ်တခုအကြိုက်တွေ့မှာပါ၊ အသေးစိတ်ကိုပုံထဲမှာကြည့်ပေးပါရှင့်

imageimage
+5
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ရှမ်းဟင်းထုပ်
.........................

ရှမ်းအစားအစာတစ်မျိုးဖြစ်တဲ့ ဟင်းထုပ်ကို ပုံစံအမျိုးမျိုးပြုလုပ်တာတွေ့ရပါတယ်။ အချို့က ကြက်သွန်မြိတ်တစ်မျိုး သာအသုံးပြုပြီး အချို့က မုန်လာထုပ်၊ ငှက်ပျောဖူး၊ ကြက် သွန်ဖူး၊
ကြက်သွန်နီတို့ကို အသုံးပြုကြပါတယ်။ သက်သတ်လွတ်ဟင်းထုပ်ဖြစ်ပါတယ်။ အသားဖြင့်ပြုလုပ်လိုပါက မိမိနှစ်သက်ရာ အသားငါးတို့ဖြင့် ထည့်သွင်းပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်း
...................
ကြက်သွန်မြိတ် - ၁ဝ သား
ဆန်မှုန့် - ၁ဝ သား
ကော်မှုန့် (သို့) ကောက်ညှင်းမှုန့် - စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
ဆီ - ၁ ဇွန်း
ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ - ဇွန်းတစ်ဝက်
ဟင်းခတ်မှုန့် - ၁ ဇွန်း
ဆား - လိုသလောက်
နနွင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
ရေ - အနည်းငယ်
ငါးဟင်းထုပ်ပြုလုပ်ပါက ငါးအသားပြားထွင်ပြီးသား - လိုသလောက်
ငှက်ပျောဖက် - ထုပ်ရန်

တွဲဖက်စားသုံးရန်
............................
ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်
ဂျူးမြစ်
ငရုတ်သီးကြော်

ပြင်ဆင်ပြုလုပ်နည်း
...........................
၁။ ဦးစွာ ကြက်သွန်မြိတ်ကို ရေဆေးသန့်စင်ပြီး လက်တစ်ဆစ်ခန့်ဖြတ်ထားပါ။
၂။ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ဇလုံတစ်ခုတွင်ထည့်ပြီး ရေကို ဖြည်းဖြည်းချင်းထည့်ပြီးနယ် ပေးပါ။
၃။ ငှက်ပျောဖက်ကို မီးကင်ပြီး သန့်ရှင်းကာ ကတော့ပုံလုပ်ပြီး စပ်ထားသောမှုန့်နှစ်ကို ထည့်ပါ။ ငါးထည့်လိုကထည့်ပြီး လုံအောင်ပိတ်ပြီး ပေါင်းခံအိုးတွင်ထည့်ပြီး မီးပြင်း ပြင်းဖြင့် နာရီဝက်
ခန့်ပေါင်းပါ။
၄။ ဟင်းထုပ်ကျက်ပါက ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ ဂျူးမြစ်၊ ငရုတ်သီးကြော်တို့ဖြင့် တွဲဖက်ပြီး ပူပူ နွေးနွေး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ကယားဟင်းထုပ်


( မုန့်ကြိတ်လို့အဆင်မပြေတဲ့နေရာမို့ ဆန်မှုန့်ဖြင့်ပြုလုပ်ထားသည်)

( မုန့်ကြိတ်လို့အဆင်ပြေတဲ့နေရာမှာဆို ဆန်ကိုရေစိမ်ပြီး မုန့်ကြိတ်လိုက်ရင်ပိုပြီးစားလို့ကောင်းပါသည်)

#ပါဝင်ပစ္စည်း

🌵 ကြက်သွန်မြိတ် 500 g ( အစီးကြီး တစ်စီး)

🌵မွှေးဆန်မှုန့် 150 g

🌵 ကြက်သား/ ဝက်သား 100 g ( အသားများတာမကြိုက်ရင်လျှော့ထည့်ပါ)

🌵 ဆီထမင်းစားဇွန်း 1 ဇွန်း

🌵 ဆားအနည်းငယ်

🌵 ဟင်းထုပ်_ထုပ်ရန်အတွက် ငှက်ပျောဖက်

#ပြင်ဆင်ခြင်း

🌵 ကြက်သားကိုရေဆေးပြီးဆားအနည်းငယ်ထည့်ကာ ရေခမ်းပြုတ်ပါ

🌵 ပြီးရင် အတုံးသေးသေးလေးလှီးထားပါ

🌵 ကြက်သွန်မြိတ်ကို ရေဆေးပြီး ပုံထဲကအတိုင်း ပါးပါးလှိးထားပါ

🌵 ပြီးရင် ဇလုံတစ်ခုထဲကြက်သွန်မြိတ်ထည့် ဆန်မှုန့် ကြက်သား ဆီ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး သမအောင်နယ်ပေးပါ ခြောက်နေရင် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ ( လိုအပ်မှထည့်ပါ)

🌵 ငှက်ပျောဖက်ကိုရေဆေးပြီး ခြောက်အောင်သုပ်ထားပါ

🌵 ငှက်ပျောဖက်တွေ မကြွပ်အောင်မီးအနည်းငယ်ပြပြီး ကိုယ်လိုချင်တဲ့ပမာဏကို လှီးဖြတ်ထားပါ

🌵 ပြီးရင်နယ်ထားသောပါဝင်ပစ္စည်းတို့ကို ပုံထဲကအတိုင်းငှက်ပျောဖက်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ပေါင်းမယ့်ဇကာထဲထည့်ပါ

🌵 အကုန်လုံးထုပ်ပြီးရင် ပေါင်းမယ့်အိုးထဲရေထည့် ဇကာက အိုးပေါ်တင် အဖုံဖုံးပြီး မိနစ် ၄၀ လောက်ပေါင်းပေးပါ

🌵 မိနစ်၄၀ ပြည့်ရင်ကျက်ပါပြီး ဂျူးမြစ် ငြုတ်သီးကြော် ရှမ်းချဉ်နဲ့တွဲစားလို့ရပါပြီ

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကြက်သွန်မိတ်ဟင်းထုပ်


ဟင်းထုပ် ထုပ်တာ က တကယ်ပြောရင်တော့လွယ်ပါတယ်.
တစ်ခုပဲ့ ဒီဟင်းထုပ်ထဲမှာထည့်ရမဲ့ဆန်မူန့်ကောက်ညှင်းမူန့်
နဲ့ရေအချိုး ပဲအရေးကြီးတာ.အဲ့ဒါကို မှန်းဆတတ်ပီဆိုရင်
နောက်ဆိုလွယ်သွားမှာပါ…ကြက်သွန်မိတ်အစား.တခြားအသီးအရွကိတွေနဲ့လည်းပေါင်းလို့ရပါတယ်နော်..ခုလိူင်ထုပ်ထားတဲ့အချိုးလေးကိုပြောပြမယ်နော်…

★ပါဝင်ပစ္စည်း★

ကြက်သွန်မိတ် တစ်ဆယ်သား..
မွေးဆန်စိမ်းမူန့်..ခန့်မှန်း ၈ကျပ်သားခန့်..
မွှေးကောက်ညှင်းမူန့်..ခန့်မှန်း..၂ကျပ်သားခန့်..
ကြက်သားမူန့်(သို့)အရသာမူန့်.ကော်ဖီဇွန်းတစ်ဇွန်း
ဆား.ကော်ဖီဇွန်း တစ်ဇွန်းကျော်ကျော်..
ဆီ.ထမင်းစားဇွန်းသုံးဇွန်း…
ရေ.လက်ဖက်ရည်ခွက်နဲ့တစ်ခွက်ခွဲကျော်ကျော်
ငှက်ပျောဖက်..သန့်စင်ပြီး.ပျော့အောင်မီးကင်ထားပါ..
နှီး(သို့)သွားကြားထိုးတံ .တို့လိုအပ်ပါတယ်.

★ပါဝင်ပစ္စည်း★
ငှက်ပျောဖက်နှင့်နှီးမှလွဲ၍ကျန်တာကိုအားလုံး
ဟင်းထုပ်ထုပ်ဖို့အတွက်အရသာစပ်ဖို့အတွက်ပြင်ထား…

အားလုံးနယ်ပီးသွားလျှင် ဒီလိုအရည်မပျစ်မကျဲလေးဖြစ်နေရပါ့မယ်

ပြီးရင်အသင့်ပြင်ထားတဲ့ဖက်ထဲကိုဇွန်းနဲ့တစ်ဇွန်းခွဲလောက်မှန်းထည့်ပါ..မိမိတို့အဆင်ပြေသလိုထုပ်ပါ…ဖက်ပေါ်မူတည်ပါတယ်..ဖက်ကိုနှီးနဲ့ပဲချည်ချည်..သွားကြားထိုးတံ နဲ့ထိုးထိုး..အထုပ်ကိုတော့လုံအောင်ထုပ်ပေးပါ…ထုပ်ပြီးတဲ့ပုံကမှားဖျက်မိသွားလို့.ခုမတင်လိုက်ရလို့ပါ.

ပြီးရင်အထုပ်လေးတွေကိုပေါင်းအိုးထဲစီထည့်ပြီးနာရီဝက်..(သို့)မိနစ်လေးဆယ်ခန့်. မိမိတို့အိမ်မီးအားအတက်အကျပေါ်မူတည်ပါတယ်..အဓိက
ဟင်းထုပ်လေးတွေနူးအိနေရင်ရပါတယ်..

ဟင်းထုပ်နဲ့တွဲဖက်စားဖို့..
ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်..
ငရုတ်သီးဆီသတ်..
ဂျူးမြစ်.အသင့်လုပ်ထားပါ.
credit See less

image
8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဒူးရင်းသီးစားချင်လို့ ဝယ်လိုက်ရင် ပလုံသွားတာများတယ်🙄😔
ဒီမှာ အမြန်လာကြည့် ~ နောက်ဆိုရွေးတတ်သွားပြီ😍🥰
ဒူးရင်းသီးကြိုက်တတ်တဲ့သူတွေကို ရွေးနည်းလေး သိအောင်မျှဝေပေးလိုက်နော် 💙
#ဒူးရင်းသီးရွေးနည်း

image