image
10 w - Translate

BRZ တို့ GR86 တို့ဆိုတာ စျေးချိုချို Affordable ဖြစ်ဖြစ်နဲ့ သိပ်ကိုမှပေါ့ပါးတဲ့ Lightweight Chassis ဒီဇိုင်းတို့ကြောင့် Driving Experience ပိုင်းမှာတော့ အတော့်ကို Engaging ဖြစ်တဲ့ကားတွေဗျ။ Smooth ဖြစ်ဖြစ်နဲ့ Predictable Power ကိုပေးစွမ်းနိုင်မယ့် ဒီကောင့်ရဲ့ NA အင်ဂျင်ကို Enthusiasts တွေ အရူးအမူးဖြစ်ရတဲ့ Manual Transmission နဲ့ ပေါင်းစပ်လိုက်တဲ့အခါမှာ အပြစ်ရယ်လို့ကို ပြောစရာမရှိတော့တာ အမှန်ပဲ။ ကျွန်တော် BRZ နဲ့ GR86 တို့ကို ဘာ့ကြောင့်သိပ်ကြိုက်ရလည်းဆိုတာ ဟိုးတုန်းကရေးခဲ့ဖူးတာမို့ ဒီလင့်ခ်ကတစ်ဆင့် သွားရောက်ဖတ်ရှုနိုင်ပါတယ်ဗျ။ 👉 https://rb.gy/54c5q3
ဆိုတော့ မကြာသေးခင်ကပဲ Subaru က 2025 မော်ဒယ် BRZ မှာရနိုင်မယ့် limited-edition တစ်ခုကို ချပြလာပါတယ်။ ပုံထဲမှာရေးထားတဲ့အတိုင်းပဲ ဒီ Special Edition ရဲ့ နာမည်ကို "Series.Purple" လို့ပေးထားပြီး အစီးရေ (၅၀၀) သာ ထုတ်လုပ်သွားမယ်လို့သိရတယ်ဗျ။ Purple ဆိုတဲ့အတိုင်းပဲ ဒီ Edition မှာ ခရမ်းရောင်တစ်မျိုးတည်းသာရမှာမို့ ခရမ်းမကြိုက်တဲ့ကျွန်တော်ကတော့ အတော်လေးစဥ်းစားယူရမယ်။ ဒါကလည်း တစ်ယောက်နဲ့တစ်ယောက် Personal Preference တွေ မတူနိုင်တာမို့ ကွဲပြားမှုလေးတွေတော့ ရှိနိုင်ပါတယ်။
Edition ဆိုတဲ့အတိုင်းပဲ ကားရဲ့အတွင်းခန်းထိုင်ခုံတွေမှာ Treatments အသစ်လေးတွေလုပ်ပေးထားပြီး အနီရောင် STI start button အပါအဝင် Aluminum နဲ့ ပြုလုပ်ပေးထားတဲ့ Shift Knob ကိုပါ တွေ့မြင်ရမှာပါ။ ဒါနဲ့ ကျွန်တော် STI လို့ ပြောလိုက်တယ်ဟုတ်?
ထုံးစံအတိုင်း ဒီကားမှာ 2.4L four-cyl အင်ဂျင်ကိုပဲသုံးပေးထားတယ်ဆိုပေမယ့် ဒီ Edition ရဲ့ ထူးခြားချက်က "STI short throw shifter" နဲ့ လာတာဗျ။ ရှင်းရှင်းလင်းလင်း မြင်သာအောင်ပြောရရင် BRZ ရဲ့ Manual Transmission ကို စွမ်းဆောင်ရည်ပိုကောင်းအောင်လုပ်ပေးထားတဲ့ Upgrade တစ်ခုပဲပေါ့။ "short throw shifter" ဆိုတဲ့အတိုင်းပဲ ဒီ Function က ဂီယာတစ်ချက်နဲ့တစ်ချက်ကြား Gear Lever ရွေ့လျားရမယ့် အကွာအဝေးကို ပိုတိုစေတာပါ။
အကျိုးရလဒ်ကတော့ ဂီယာအချိန်းအပြောင်းတွေမှာ ပိုမြန်မြန်နဲ့ ပိုတိကျမှာဖြစ်တာကြောင့် Driving Experience ကတော့ ကောင်းပြီးရင်း ကောင်းအုံးမှာပေါ့လေ။ MSRP ကလည်း $36,615 နဲ့ စမှာဆိုတော့ Limited Trim ထက် $1,700 ပဲ ပိုပါတယ်။ ဒါနဲ့ အခြား Trim Level တွေမှာ 6-Speed AT ကို Option အနေနဲ့ရနိုင်ပေမယ့် ဒီ Edition မှာတော့ Manual တစ်မျိုးတည်းသာ ရနိုင်ပါလိမ့်မယ်။

image
10 w - Translate

ဆောက်လုပ်ရေးလောကကို ပြောင်းလဲပစ်လိုက်တဲ့ သေးငယ်တဲ့တီထွင်မှုလေး
၁၉၅၈ ခုနှစ်မှာ ဂျာမန်တီထွင်သူ Artur Fischer က ဆောက်လုပ်ရေးလုပ်ငန်းကို အပြီးတိုင် ပြောင်းလဲသွားစေခဲ့တဲ့ သေးငယ်ပေမယ့် တော်လှန်ရေးဆန်တဲ့ Fischer plug ကို မိတ်ဆက်ခဲ့ပါတယ်။
ဒီရိုးရှင်းတဲ့ ပလတ်စတစ်အတုံးလေးက ကွန်ကရစ်၊ အုတ်၊ သို့မဟုတ် ထုံးဂေါ်နဲ့ ပြုလုပ်ထားတဲ့ နံရံတွေမှာ ဝက်အူတွေကို လုံခြုံစွာ တပ်ဆင်နိုင်စေခဲ့ပြီး ဆောက်လုပ်ရေးနဲ့ အိမ်ပြုပြင်မွမ်းမံရေးမှာ ကြာရှည်စွာ ဖြစ်နေတဲ့ ပြဿနာကို ဖြေရှင်းပေးခဲ့ပါတယ်။
ဒီပလပ်က ဝက်အူထည့်လိုက်တဲ့အခါ ပွလာပြီး နံရံထဲမှာ ခိုင်မာတဲ့ ဖိအားကို ဖန်တီးပေးပါတယ်။
ဒီပလပ်ကို မတီထွင်ခင်က စင်တွေ၊ တပ်ဆင်ပစ္စည်းတွေလို ပစ္စည်းတွေကို နံရံမှာ တပ်ဆင်တာဟာ ခက်ခဲပြီး စိတ်မချရတဲ့ လုပ်ငန်းစဉ်တစ်ခုဖြစ်ခဲ့ပြီး အထူးကျွမ်းကျင်မှု သို့မဟုတ် နည်းပညာတွေ လိုအပ်လေ့ရှိပါတယ်။
Fischer plug ရဲ့ ရိုးရှင်းပြီး ထိရောက်မှုက ချက်ချင်းအောင်မြင်မှုရရှိစေခဲ့ပြီး ပညာရှင်တွေရော၊ DIY ဝါသနာရှင်တွေပါ စီမံကိန်းတွေကို လွယ်ကူစွာ အပြီးသတ်နိုင်စေခဲ့ပါတယ်။
ဈေးသက်သာပြီး အသုံးဝင်လွန်းတာကြောင့် ကမ္ဘာတဝှမ်းမှာ ဘီလီယံချီပြီး ရောင်းချခဲ့ရပြီး နေရာတိုင်းက ကိရိယာဘူးတွေမှာ မရှိမဖြစ် ပစ္စည်းတစ်ခု ဖြစ်လာခဲ့ပါတယ်။
Artur Fischer ရဲ့ တီထွင်မှုဟာ တပ်ဆင်ရေးနည်းပညာကိုသာ တော်လှန်ပြောင်းလဲစေခဲ့တာ မဟုတ်ဘဲ အဆင့်မြင့် ကျွမ်းကျင်မှုတွေ မလိုအပ်ဘဲ ဘယ်သူမဆို ပစ္စည်းတွေကို လုံခြုံစွာ တပ်ဆင်နိုင်အောင် ဆောက်လုပ်ရေးလုပ်ငန်းကို လူထုလက်ထဲ ရောက်ရှိစေခဲ့ပါတယ်။
ဆယ်စုနှစ်တွေ ကြာလာတဲ့အထိ Fischer plug ဟာ အရေးပါတဲ့ တီထွင်မှုတစ်ခုအဖြစ် ရှိနေဆဲဖြစ်ပြီး တီထွင်မှုသေးသေးလေးတွေဟာ စက်မှုလုပ်ငန်းတွေနဲ့ နေ့စဉ်ဘဝအပေါ် ကြီးမားတဲ့ သက်ရောက်မှု ရှိနိုင်တယ်ဆိုတာကို သက်သေပြနေပါတယ်။

image

🍰ဒူးရင်းသီးပူတင်း🍮

ဆိမ့်နေအောင် စားလို့ကောင်း မွှေးနေလို့ ထပ်စားချင်အောင်ကို စွဲဆောင်မှုကောင်းလှတဲ့ ဒူးရင်းသီးပူတင်းလေးပါ။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ (၃ ခုစာအတွက်)
၁။ ကွကျဥ - ၃ လုံး
၂။ နွားနို့ - ၁ ခွက်ခွဲ
၃။ နို့ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း
၄။ နွှာထားသော ဒူးရင်းသီးအသား - ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၅။ ဂျုံမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
( ၁ခွက် = 240 ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon= 15 ml )

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပါဝင်သောပစ္စည်းများအားလုံးကို ဖျော်ရည်ဖျော်စက် (blender) ထဲထည့်ရ်ျ အားလုံးတသားထဲဖြစ်ပြီး ညက်နေအောင်ကြိတ်ပါ။
၂။ ပူတင်းလုပ်မည့်ခွက်တွေကို ဆီသုတ်ထားပါ။
၃။ ပူတင်းအနှစ်ရည်များကို ပူတင်းခွက်တွေထဲကို အညီအမျှထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် ရေနွေးငွေ့ဖြင့် ၁၀ မိနစ်မှ ၁၅ မိနစ်ခန့်ထည့်ပေါင်းပါ။
၄။ အနံ့ကော အရသာပါပြည့်စုံနေတဲ့ ဒူးရင်းသီးပူတင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image