1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပိတ်ရက်မှာ #မာလာရှမ်းကော ကို မိသားစု စုံတဲ့ချိန် သူငယ်ချင်းတွေစုပီး ချက်စားလို့ရပီနော်😍😍
မာလာရှမ်းကောရုတ်သီးဆီသပ်ရန်ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
• စီချွမ့်ငရုတ်ကောင်း - စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
• နတ်နတ်ပွင့် - ရခု
• ကလဝေရွက် - ၅ရွက်
• သစ္ဂ်ပိုး - ၄ခု
• လီမ္မော်ခွံခြောက် - ၁ခု
• ဇာလိဖိုလ်သီး - ၁ခု (ခြစ်တံဖြင့် အမှုန့်များ ခြစ်ထည့်ပေးပေးပါ)
• ဂျင်း - ၇ပြား
• ဖာလာ - စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်
• ငရုတ်သီးခြောက်နီ - ၅ခု (လက်မ၀က်ရွယ်များ ပိုင်းဖြတ်ပါ)
--------------------------------
📝မာလာရှမ်းကော ချက်ရန် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
• ငရုတ်သီးဆီမွှေး - စားပွဲတင်ဇွန်း ၄ဇွန်း
• ကြက်သွန်ဖြူ - ၄မွှာ (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
• ငရုတ်သီးခြောက်နီ - ၁၀ခု (လက်မ၀က် ရွယ်များပိုင်းဖြတ်ပါ)
• ဆား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
• အသားမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
• အချိုမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်
• မြေပဲနီ - ၁ထုပ် (အကျက်)
• နှမ်း - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်းစာ (အပေါ်မှ ဖြူးရန်)
• ကြက်သွန်မြိတ် - စည်း၀က် (၁လက်မအရွယ်များပိုင်းဖြတ်ပါ)
• နံနံပင် - လက်တဆုတ်စာ (ပါးပါးလှီးပါ)
📝မာလာရှမ်းကော ပါ၀င်သည့် အစာပလာများ
• ပုဇွန်ထုပ် - ၂၀ ကျပ်သား (သန့်စင်ပေးထားပါ)
• ခေါက်ဆွဲခေါက် - ၁ထုပ် (ပြုတ်ထားပေးပြီ ပြန်ဆယ်ထားပါ)
• ကြက်အူချောင်း(အစို) - ၅ချောင်း (အချောင်း လှီးထားပါ)
• ငါးသားလုံး - ၁၀လုံး (ထက်ခြမ်းခြမ်းပါ)
• ငါးတို့ဟူး - ၄ခု (အရှည်အတုံးများ လှီးဖြတ်ပါ)
• ကြာစွယ် - ၁ခု (အခွံနွှာပြီ ပါးပါးလှီးပါ)
• အာလူး - ၂လုံး (အခွံနွှာပြီ ပါးပါးလှီးပါ)
• အပ်မှို - ၁စည်း (အမြစ်ပိုင်း လှီးဖြတ်ပါ)
• ဂေါ်ဖီ - တစိတ် (ပိုင်းဖြတ်ပါ)
• မှိုနားရွက် - လက်တဆုပ်စာ (ရေစိမ်ထားပြီ ပါးပါးလှီးပေးပါ)
• ပဲလိပ် - လက်တဆုပ်စာ (ရေစိပ်ထားပြီ ထပ်ခြမ်းခြမ်းပါ)
• ပြောင်းဖူး - ဖူးဝက် (ပြုတ်ပြီ အတုံးတုံးထားပါ)
• ကြက်သွန်မြိတ် - ၂စည်း (၁လက်မရွယ်များ ပိုင်းဖြတ်ပါ)
• မုန့်ညှင်းစိမ်း - ၁စည်း (၁လက်မရွယ်များ ပိုင်းဖြတ်ပါ)
• ကန်စွန်းရွက် - စည်း၀က် (ပိုင်းဖြတ်ပေးပါ)
• နံနံပင် - လက်တဆုတ်စာ (ပါးပါးလှီးပါ)
--------------------------------
📝မာလာ ငရုတ်သီးဆီသပ် ချက်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဒယ်ထဲ ဆီ(၄၀၀ ဂရမ်)ကို ထည့်ပါ။
၂။ ဆီပူလာလျှင် ဂျင်း၊ စီချွမ့်ငရုတ်ကောင်း၊ နတ်နတ်ပွင့်၊ ငရုတ်သီးခြောက်၊ ဖာလာ၊ ကလဝေရွက်၊ သစ်ဂျပိုး၊ လီမ္မော်ခွံ၊ ဇာလိဖိုလ်သီးမှုန့် တို့ကို ထည့်ပြီ ၁မိနစ်ခန့် ဆီသပ်ပေးပါ။
၃။ ပြီလျှင် ငရုတ်သီးခြောက်နီများ ထည့် ၁မိနစ်ခန့် ထပ်ဆီသပ်ပါ။
၄။ ထို့နောက် ဇကာဖြင့် ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင် အားလုံးကို ဖယ်ထားလိုက်ပါ။
၅။ ဒယ်ထဲမှ ငရုတ်သီးဆီသပ်ကို ဒီအတိုင်းထားပါ။
--------------------------------
မာလာရှမ်းကော ချက်နည်း
၁။ ခုနက ငရုတ်သီးဆီသပ်ထားသော ဒယ်ထဲသို့ ကြက်သွန်ဖြူများထည့်ဆီသပ်ပေးပါ။
၂။ ပြီလျှင် ငရုတ်သီးဆီမွှေး၊ ငရုတ်သီးခြောက်နီများထည့်ပြီ ၁မိနစ် ဆီသပ်ပါ။
၃။ ပြီနောက် ပုဇွန်ထုပ်၊ ကြက်သွန်မြိတ် များကို ထည့်ပြီ ရောမွှေပေးပါ။
၄။ ပြီလျှင် (ကြက်အူချောင်း၊ ငါးသားလုံး၊ ငါးတို့ဟူး၊ ဂေါ်ဖီ၊ ပဲလိပ်၊ မှိုနားရွက်၊ ပဲထပ်) တို့ကို ထည့်ပေးပြီ ရေ(၂၀၀မီလီလီတာ)ခန့် ထည့်ပေးပြီ အဖုံးအုပ်ပြီ ခဏတည်ထားပါ။
၅။ ရေခမ်းခါနီး (ခေါက်ဆွဲ) ၊ ကြာစွယ်၊ ပြောင်းဖူး၊ အာလူး၊ အရသာအတွက် (ဆား၊ အသားမှုန့်၊ အချိုမှုန့်) တို့ကို ထည့်ပြီ နောက်ထပ် ၂မိနစ်ခန့် မီးအသင့်တင့်ဖြင့် အဖုံးအုပ် တည်ထားပါ။
၆။ ထို့နောက် (ကန်စွန်းရွက်၊ မုန့်ညှင်းရွက်၊ အပ်မှို) တို့ကို ထပ်ထည့်ပေးပါ။
ရ။ နောက်ဆုံးမှ မြေပဲထည့် ရောမွှေ။ အပေါ်မှ နံနံပင်၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ နှမ်းများ ဖြူးပေးပါ။
၈။ အရသာရှိစွာဖြင့် မာလာရှမ်းကော ဟင်းလျာကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ…

image
1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပိတ်ရက်မှာ #မာလာရှမ်းကော ကို မိသားစု စုံတဲ့ချိန် သူငယ်ချင်းတွေစုပီး ချက်စားလို့ရပီနော်😍😍
မာလာရှမ်းကောရုတ်သီးဆီသပ်ရန်ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
• စီချွမ့်ငရုတ်ကောင်း - စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
• နတ်နတ်ပွင့် - ရခု
• ကလဝေရွက် - ၅ရွက်
• သစ္ဂ်ပိုး - ၄ခု
• လီမ္မော်ခွံခြောက် - ၁ခု
• ဇာလိဖိုလ်သီး - ၁ခု (ခြစ်တံဖြင့် အမှုန့်များ ခြစ်ထည့်ပေးပေးပါ)
• ဂျင်း - ၇ပြား
• ဖာလာ - စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်
• ငရုတ်သီးခြောက်နီ - ၅ခု (လက်မ၀က်ရွယ်များ ပိုင်းဖြတ်ပါ)
--------------------------------
📝မာလာရှမ်းကော ချက်ရန် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
• ငရုတ်သီးဆီမွှေး - စားပွဲတင်ဇွန်း ၄ဇွန်း
• ကြက်သွန်ဖြူ - ၄မွှာ (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
• ငရုတ်သီးခြောက်နီ - ၁၀ခု (လက်မ၀က် ရွယ်များပိုင်းဖြတ်ပါ)
• ဆား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
• အသားမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
• အချိုမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်
• မြေပဲနီ - ၁ထုပ် (အကျက်)
• နှမ်း - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်းစာ (အပေါ်မှ ဖြူးရန်)
• ကြက်သွန်မြိတ် - စည်း၀က် (၁လက်မအရွယ်များပိုင်းဖြတ်ပါ)
• နံနံပင် - လက်တဆုတ်စာ (ပါးပါးလှီးပါ)
📝မာလာရှမ်းကော ပါ၀င်သည့် အစာပလာများ
• ပုဇွန်ထုပ် - ၂၀ ကျပ်သား (သန့်စင်ပေးထားပါ)
• ခေါက်ဆွဲခေါက် - ၁ထုပ် (ပြုတ်ထားပေးပြီ ပြန်ဆယ်ထားပါ)
• ကြက်အူချောင်း(အစို) - ၅ချောင်း (အချောင်း လှီးထားပါ)
• ငါးသားလုံး - ၁၀လုံး (ထက်ခြမ်းခြမ်းပါ)
• ငါးတို့ဟူး - ၄ခု (အရှည်အတုံးများ လှီးဖြတ်ပါ)
• ကြာစွယ် - ၁ခု (အခွံနွှာပြီ ပါးပါးလှီးပါ)
• အာလူး - ၂လုံး (အခွံနွှာပြီ ပါးပါးလှီးပါ)
• အပ်မှို - ၁စည်း (အမြစ်ပိုင်း လှီးဖြတ်ပါ)
• ဂေါ်ဖီ - တစိတ် (ပိုင်းဖြတ်ပါ)
• မှိုနားရွက် - လက်တဆုပ်စာ (ရေစိမ်ထားပြီ ပါးပါးလှီးပေးပါ)
• ပဲလိပ် - လက်တဆုပ်စာ (ရေစိပ်ထားပြီ ထပ်ခြမ်းခြမ်းပါ)
• ပြောင်းဖူး - ဖူးဝက် (ပြုတ်ပြီ အတုံးတုံးထားပါ)
• ကြက်သွန်မြိတ် - ၂စည်း (၁လက်မရွယ်များ ပိုင်းဖြတ်ပါ)
• မုန့်ညှင်းစိမ်း - ၁စည်း (၁လက်မရွယ်များ ပိုင်းဖြတ်ပါ)
• ကန်စွန်းရွက် - စည်း၀က် (ပိုင်းဖြတ်ပေးပါ)
• နံနံပင် - လက်တဆုတ်စာ (ပါးပါးလှီးပါ)
--------------------------------
📝မာလာ ငရုတ်သီးဆီသပ် ချက်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဒယ်ထဲ ဆီ(၄၀၀ ဂရမ်)ကို ထည့်ပါ။
၂။ ဆီပူလာလျှင် ဂျင်း၊ စီချွမ့်ငရုတ်ကောင်း၊ နတ်နတ်ပွင့်၊ ငရုတ်သီးခြောက်၊ ဖာလာ၊ ကလဝေရွက်၊ သစ်ဂျပိုး၊ လီမ္မော်ခွံ၊ ဇာလိဖိုလ်သီးမှုန့် တို့ကို ထည့်ပြီ ၁မိနစ်ခန့် ဆီသပ်ပေးပါ။
၃။ ပြီလျှင် ငရုတ်သီးခြောက်နီများ ထည့် ၁မိနစ်ခန့် ထပ်ဆီသပ်ပါ။
၄။ ထို့နောက် ဇကာဖြင့် ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင် အားလုံးကို ဖယ်ထားလိုက်ပါ။
၅။ ဒယ်ထဲမှ ငရုတ်သီးဆီသပ်ကို ဒီအတိုင်းထားပါ။
--------------------------------
မာလာရှမ်းကော ချက်နည်း
၁။ ခုနက ငရုတ်သီးဆီသပ်ထားသော ဒယ်ထဲသို့ ကြက်သွန်ဖြူများထည့်ဆီသပ်ပေးပါ။
၂။ ပြီလျှင် ငရုတ်သီးဆီမွှေး၊ ငရုတ်သီးခြောက်နီများထည့်ပြီ ၁မိနစ် ဆီသပ်ပါ။
၃။ ပြီနောက် ပုဇွန်ထုပ်၊ ကြက်သွန်မြိတ် များကို ထည့်ပြီ ရောမွှေပေးပါ။
၄။ ပြီလျှင် (ကြက်အူချောင်း၊ ငါးသားလုံး၊ ငါးတို့ဟူး၊ ဂေါ်ဖီ၊ ပဲလိပ်၊ မှိုနားရွက်၊ ပဲထပ်) တို့ကို ထည့်ပေးပြီ ရေ(၂၀၀မီလီလီတာ)ခန့် ထည့်ပေးပြီ အဖုံးအုပ်ပြီ ခဏတည်ထားပါ။
၅။ ရေခမ်းခါနီး (ခေါက်ဆွဲ) ၊ ကြာစွယ်၊ ပြောင်းဖူး၊ အာလူး၊ အရသာအတွက် (ဆား၊ အသားမှုန့်၊ အချိုမှုန့်) တို့ကို ထည့်ပြီ နောက်ထပ် ၂မိနစ်ခန့် မီးအသင့်တင့်ဖြင့် အဖုံးအုပ် တည်ထားပါ။
၆။ ထို့နောက် (ကန်စွန်းရွက်၊ မုန့်ညှင်းရွက်၊ အပ်မှို) တို့ကို ထပ်ထည့်ပေးပါ။
ရ။ နောက်ဆုံးမှ မြေပဲထည့် ရောမွှေ။ အပေါ်မှ နံနံပင်၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ နှမ်းများ ဖြူးပေးပါ။
၈။ အရသာရှိစွာဖြင့် မာလာရှမ်းကော ဟင်းလျာကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ…

imageimage
+5
1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ထမင်းပူပူလေးနဲ့ဆို စားလို့အရမ်းကောင်းတဲ့ #သရက်ချဥ်ကြော် 😋😋
သရက်ချဥ်ကို ရေစင်အောင်ဆေး ရေညှစ်ပြီး ရေစစ်ထားမယ်..
ကြက်သွန်ဖြူနီ များများသုံးပြီး ဆီသတ်မယ် ..
ကြက်သွန် တွေကျက်လာရင် ပုဇွန်ခြောက်ကောင် နဲ့ ငံပြာရည်ထည့်မယ် ..
အနံမွှေးလာပီဆိုရင် သရက်ချဥ်တွေ
ထည့် မွှေမယ် ..
အရသာအတွက် လိုတာထည့်ပြီး ခဏ မွှေပြီးသွားရင်တော့ ...
ထမင်းဖြူပူပူလေးနဲ့စားရင် လိုက်ဖက်တဲ့ သရက်ချဥ်ကြော်လေးရပါပီ...

image

All-new trailer for #IKnowWhatYouDidLastSummer

1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပဲစောင်းလျှားသီးသုပ်
*********************
ပဲစောင်းလျှားသီးကို ရေနွေးပူပူထဲ ခဏပြုတ်,ရေစစ်,ပါးပါးလှီးကာ
ကြက်သွန်နီ, ငရုတ်သီးစိမ်း,သံပုရာသီး
ပုစွန်ခြောက်မှုန့်,ပဲမှုန့်
ဟင်းခပ်မှုန့်,ငံပြာရည်
ကြက်သွန်နီ ဆီချက်
👉 အားလုံးရောနယ်ပီး သုပ်ရုံပါပဲ…

image
1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မကျီးရွက်နုသုပ်
*****************
မကျည်းရွက်နု ( အရိုးရင့်လေးများ နွှင်ထားပါ။ )
ကြက်သွန်နီ,ငရုတ်သီးစိမ်း ( ပါးပါးလှီး )
မြေပဲဆန်လှော်ထောင်း,ပုစွန်ခြောက်မှုန့်
မြေပဲဆီ,ဟင်းခပ်မှုန့်,ငံပြာရည်

👉 အားလုံးရောနယ်ပီး သုပ်ရုံပါပဲ။

မြေပဲဆီမွှေး( ဆီစိမ်း )နဲ့ပဲ သုပ်တာပဲ စားကောင်းပါတယ်။
ဆီချက်နဲ့ သုပ်ရင် မလိုက်ဖက်ပါဘူး။
ပဲမှုန့်ထည့်တာထက် မြေပဲဆံ လှော်ထောင်းနဲ့ ပိုစားကောင်းပါတယ်။

မြေပဲဆန်က လှော်ထောင်းရပါတယ်။
အဆာပလာတွေ များလွန်းရင်လည်း
အချဉ်ဓါတ် ပျောက်သွားတတ်တာမို့ သင့်ရုံသာထည့်ပေးပါ။

သက်သက်လွတ်သမားများကတော့
ပုစွန်ခြောက်မှုန့်,ငံပြာရည် ရှောင်ပီး ဆားနဲ့ သုပ်ပေးပါ။

image

Jeremy Allen White stars as Bruce Springsteen in the official trailer for Springsteen: #DeliverMeFromNowhere

1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ရုံးပတီသီးသုပ်
*****************
ရုံးပတီသီးကို ရေနွေးဖျော, ပါးပါးလှီးပြီး
ကြက်သွန်နီ, သံပုရာသီး
ပုစွန်ခြောက်မှုန့်,ပဲမှုန့်,နှမ်း
ဟင်းခပ်မှုန့်,ငံပြာရည်
ကြက်သွန်နီ ဆီချက်
👉 အားလုံးရောနယ်ပီး သုပ်ရုံပါပဲ

image
1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ခရမ်းသီး မီးအုံးသုပ်
********************
ခရမ်းသီးလေးကို အတွင်းသားထိပါနပ်အောင်
မီးအား မပြင်းစေဘဲ မီးအုံးပီး
ကြက်သွန်နီ
မြေပဲဆီ
အရသာမှုန့်,ဆား,သကြားတို့ဖြင့် ရောနယ်၍ သုပ်စားပါ။

image
1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပဲပင်ပေါက် နဲ့ အာလူးသုပ်
*************************
အာလူးပြုတ်, ပဲပင်ပေါက်ရေနွေးဖျော,ကြက်သွန်နီ
သံပုရာသီး ( သို့ ) မကျီးရည်
ပုစွန်ခြောက်မှုန့်,ပဲမှုန့်,ငရုတ်သီး အကြတ်မှုန့်
ဟင်းခပ်မှုန့်,ငံပြာရည်
ကြက်သွန်နီ ဆီချက်
👉 အားလုံးရောနယ်ပီး သုပ်ရုံပါပဲ

image