Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
◾️Junior Site Engineer - Mon
Company: iTurn Engineering Design & Construction
Salary Range: MMK 500,000 - 600,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23287
◾️Office Staff - Yangon
Company: Kano Mahar Company Limited
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23286
◾️Receptionist - Mandalay
Company: GREAT International School
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23285
◾️Executive - Yangon
Company: Lotte MGS Beverage Myanmar Co.,Ltd
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23284
မြစ်တစ်စင်းမှမရှိသောနိုင်ငံ (၂၁)နိုင်ငံ
အာဖရိကတွင် (၃)နိုင်ငံ
1) ကိုမိုရိုစ့်(Comoros)
2) ဂျီဘူတီ (Djibouti)
3) လစ်ဗျာ (Libya)
အမေရိကတိုက်များတွင် (၁)နိုင်ငံ
4) ဘဟားမားစ် (Bahamas)
အာရှတွင် (၈)နိုင်ငံ
5)ဘာရိန်း(Bahrain)
6) ကူဝိတ်(Kuwait)
7)မော်လ်ဒိုက် (Maldives)
😎 အိုမန်( Oman)
9) ကာတာ( Qatar)
1ဆော်ဒီအာရေးဘီးယား( Saudi Arabia )၊ 11 )အာရပ်စော်ဘွားများပြည်ထောင်စု (United Ararb Emirates)
12) ယီမင်( Yemen)
ဥရောပတွင်
13)မော်လ်တာ(Malta)
14) မိုနာကို (Monaco)
15) ဗာတီကန်စီးတီး (Holy See)
သမုဒ္ဒရာဒေသတွင်
16) ကီရီဘာတီ(Kiribati)
17) Marshall ကျွန်းများ
18) နော်ရူး (Nauru)
19) နီယူး(Niue)
2တွန်ဂါ(Tonga)
21) တူဗာလူ(Tuvalu);
တို့ဖြစ်ပါကြောင်းမှတ်တမ်းတင်လိုက်ရပါသည်။
Credit.
Photo - A wonderful satellite photo.
နှစ်ပေါင်း ၂၀၀၀ ခန့်သက်တမ်းရှိတဲ့ ရောမခေတ်
မျက်နှာလိမ်းခရင်မ်ဘူး
၂၀၀၃ ခုနှစ်မှာ လန်ဒန်မြို့က ရှေးဟောင်းသုတေသနပညာရှင်တွေဟာ ထူးခြားအံ့သြဖွယ်ကောင်းတဲ့ ရှေးဟောင်းပစ္စည်းလေးတစ်ခုကို ရှာဖွေတွေ့ရှိခဲ့ကြပါတယ်။
အဲဒါကတော့ နှစ်ပေါင်း ၂၀၀၀ လောက် သက်တမ်းရှိပြီဖြစ်တဲ့ ရောမခေတ်က မျက်နှာလိမ်းခရင်မ်ဘူးလေးတစ်ခုပါပဲ။ ဒီခရင်မ်ဘူးလေးကို လန်ဒန်မြို့၊ Southwark အရပ်မှာရှိတဲ့ ရောမဘုရားကျောင်း အဆောက်အအုံစုနေရာမှာ ရှာဖွေတွေ့ရှိခဲ့တာပါ။
Pre-Construct Archaeology အဖွဲ့က တူးဖော်ရေးလုပ်ငန်းတွေကို လုပ်ဆောင်နေရင်း တွေ့ရှိခဲ့တာဖြစ်ပြီး၊ လန်ဒန်ပြတိုက်မှာ ဖွင့်ကြည့်လိုက်တဲ့အခါမှာတော့ အထဲမှာ အဖြူရောင်ခရင်မ်တစ်မျိုးနဲ့အတူ ကန့်နံ့သဲ့သဲ့လေး ရနေတာကို အံ့သြဖွယ် တွေ့ရှိခဲ့ကြပါတယ်။
ဒီဘူးလေးဟာ သံဖြူနဲ့ ပြုလုပ်ထားပြီး အချင်း ၆ စင်တီမီတာလောက်ပဲ ရှိပါတယ်။ ဘူးအဖုံးကလည်း လုံလုံခြုံခြုံ ပိတ်နေဆဲဖြစ်ပြီး အတွင်းမှာရှိတဲ့ ခရင်မ်ဟာလည်း သိသိသာသာ ပျက်စီးယိုယွင်းမှု မရှိပါဘူး။
ဓာတုဗေဒနည်းအရ စမ်းသပ်မှုတွေ လုပ်ကြည့်လိုက်တော့ ခရင်မ်မှာ တိရစ္ဆာန်အဆီ၊ သံဖြူအောက်ဆိုဒ်နဲ့ ကစီဓာတ်တို့ ပါဝင်နေတာကို တွေ့ရပါတယ်။
အထူးခြားဆုံးအချက်ကတော့ အဲဒီခရင်မ်ရဲ့ မျက်နှာပြင်ပေါ်မှာ နောက်ဆုံးအသုံးပြုခဲ့သူရဲ့ လက်ဗွေရာတွေ ထင်ကျန်နေသေးတာပါပဲ။ ဒီအချက်က ရှေးခေတ် ရောမလူနေမှုဘဝရဲ့ တစ်စိတ်တစ်ပိုင်းကို ထိတွေ့ခံစားခွင့်ရသလို ဖြစ်စေပါတယ်။
တူးဖော်မှုအဖွဲ့ရဲ့ ဒါရိုက်တာ Garry Brown က ဒီလိုမျိုး ခရင်မ်တွေဟာ ရှေးဟောင်းသုတေသန မှတ်တမ်းတွေမှာ တွေ့ရခဲတာကြောင့် အံ့အားသင့်ခဲ့ရတယ်လို့ ဆိုပါတယ်။
လန်ဒန်ပြတိုက်ရဲ့ ထိန်းသိမ်းရေးမှူး Francis Grew ရဲ့ အဆိုအရကတော့ ဒီဘူးကို သံဖြူနဲ့ ပြုလုပ်ထားတာက သုံးစွဲသူဟာ ရောမခေတ်က လူကုံထံတစ်ဦး ဖြစ်နိုင်တယ်ဆိုတာကို ပြသနေပါတယ်။ ဘာကြောင့်လဲဆိုတော့ အဲဒီခေတ်တုန်းက သံဖြူဟာ တန်ဖိုးကြီးတဲ့ သတ္တုတစ်မျိုး ဖြစ်ခဲ့လို့ပါပဲ။
ဒီတွေ့ရှိမှုကနေ ရှေးခေတ် ရောမလူမျိုးတွေဟာ အလှအ ပကို အလေးထားခဲ့ကြပြီး သဘာဝပစ္စည်းတွေကို အသုံး ပြုပြီး အလှကုန်တွေ ဖော်စပ်ခဲ့ကြတယ်ဆိုတာ သိရှိနိုင်ပါတယ်။
သံဖြူအောက်ဆိုဒ်ဟာ မျက်နှာကို ဖြူဝင်းစေတဲ့ အာနိသင်ရှိတယ်လို့ ယူဆကြပြီး၊ တိရစ္ဆာန်အဆီက အစိုဓာတ်ထိန်းပေးကာ ကစီဓာတ်ကတော့ ခရင်မ်ရဲ့ အသားကို ပိုကောင်းမွန်စေတယ်လို့ ယူဆရပါတယ်။
ဒီရောမခေတ် အလှကုန်ဘူးငယ်လေးဟာ နှစ်ပေါင်းများစွာ ကြာမြင့်ခဲ့ပေမယ့်လည်း ရှေးခေတ်လူနေမှုဘဝရဲ့ အစိတ်အပိုင်းတစ်ခုကို မြင်သာထင်သာရှိစေပြီး၊ လူသားတွေရဲ့ အလှအပအပေါ် စိတ်ဝင်စားမှုဟာ ခေတ်အဆက် ဆက် မပြောင်းလဲဘူးဆိုတာကို သက်သေပြနေတဲ့ သမိုင်းဝင်ပစ္စည်းတစ်ခုအဖြစ် မှတ်တမ်းဝင်ခဲ့ပါတယ်။
#knowledge
#တရုတ်ထမင်းကြော်#
ထမင်းကြော်ကို ဆိုင်မှာကြော်တဲ့ပုံစံမျိုး
အနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ ဆိုင်အရသာမျိုးထွက်ချင်ရင်
ဒါလေးတွေသိထားဖို့လိုတယ်နော်.....
၁.ထမင်းကြော်မယ်ဆိုရင်..ဆန်ကရှမ်းဆန်လေးဆိုပိုကောင်း
ပါတယ် ရှမ်းဆန်က စီးစီးတောင့်တောင့်လေးဖြစ်လို့..
ပြီးတော့ ထမင်းကို ချက်လျှင်မပျော့စေရန် အထူးသတိထား
ရမယ် ခုကျက် ခုကြော် မလုပ်ရဘူး..ထမင်းကိုဖြန့်ပြီး
ကြိုတင် အအေးခံထားရပါမယ်...
၂.အသားကိုအဈိမြးကှောတြာပိုမှှေးပှီးအရသာပိုရှိပါတယြ..
ပြုတ်ပီးအသားနဲ့ကြော်တာက အရသာနဲ့အနံ့မှာကြပိုပြီး
ပြည့်စုံမူမရှိပါဘူး..ပြီးရင်အသားတွေကို အထူကြီးမလှီး
ရ.ပါးပါးလေး တွေပဲလှီးပါ..ထမင်းကြော်ကို ဝက်သားနဲ့
ကြော်လျှင်ဝက်ဆီလေးအနံ့လေးပါအောင်ကြော်ရပါ့မယ်
ဝက်အူချောင်းအနံ့လေးရယ်ပါမှ ပိုမွှေးတာပါ..ဒါအဓိက.
၃.အသီးအရွက်တွေ ကိုတတ်နိုင်သမျှ အတုံးအသေးလေး
တွေပဲလှီးပါ.. ရေးဆေးပြီးရေကိုသေချာစစ်ထားပါ...ရေ
မစစ်ပဲထည့်ကြော်မိလျှင်.ထမင်းကြော်က ပြဲသွားပြီးအိုး
အောက်ခြေမှထမင်းတွေနဲ့ကပ်ကုန်လို့ကြော်ရတာခက်
တတ်ပါတယ်..
၄.ထမင်းကြော်ထဲထည့်ရမဲ့အရသာအတွက်ပါဝင် ပစ္စည်း
တွေကို တတ်နိုင်သမျှ တံဆိပ်ကောင်းကိုသာရွေးချယ်
သုံးစွဲ စေချင်ပါတယ်..ဗမာငံပြာရည်တို့ ဗမာကြာညိူ့တို့
ဗမာပဲငံပြာရည်တို့ကို ဒီလိုတရုတ်စတိုင်ကြော်လျှင်.ထည့်
သုံးလို့မရပါဘူး ဒါလည်းအရေးကြီးပါတယ်..
၅.ထမင်းကြော်လျှင်ဆီကိုလက်မလွန်မိအောင်ဂရုစိုက်ထည့်
ပါ့ ဆီများပြီးအိရွှဲနေရင်လည်းအရသာပျက်ပါတယ်.
နောက်ပီး ထမင်းကြော်မယ်ဆိုလျှင် တတ်နိုင်သမျှ ကြော်မဲ့
အိုးကိုချောင်ချောင်လေးထားပြီးကြော်တာပိုကောင်းပါ
.တယ် တစ်ပွဲစာနှစ်ပွဲစာပေါ့ ထမင်းတွေအိုးလိုက်ကြီး
မှောက်လျှန်နေအောင်ကြော်ရင် အရသာ သိပ်မဝင်သ
လို ..ကြော်ရလည်းခက်တယ်..တစ်ပွဲစာနှစ်ပွဲစာပဲကြော်
ရင်အရသာလည်းထိထိမိမိနဲ့ပိုမွှေးအောင်အားရပါးရ
လှိမ့်ကြော်လို့လည်းကောင်းပါတယ်.. နောက်ပီးကြော်မဲ့
အိုးဟာ ဆီဝနေပီးမကပ်တဲ့အိုးဆိုပိုကောင်းပါတယ်..
ကြော်နည်း
ရှမ်းဆန်ဖြင့်ချက်ထားသောထမင်းကိုတစ်ပွဲစာလောက်မှန်းပြီး
ကြိုတင်အအေးခံထား..
ဝက်သားကို အသားတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး.ငရုတ်ကောင်းမူန့်
အသားမူန့် ကြာညို့အနည်းငယ်ဖြင့်အရသာသွင်းထား..
ဝက်အဆီကို သုံးလေးဖတ်လောက်ပါးပါးလှီးထား.(ဆီထုတ်
ရန်အတွက်)ဝက်အူချောင်းကို လက်ညိူးလောက်အရွယ်ကို
ပါးပါးလှီးထား.. ကြက်ဥတစ်လုံးကိုဆားအရသာမူန်ထည့်ပြီး
ခလောက်ထားပါ..
ပဲသီးနဲ့ဥနီကိုအတုံးလေးတွေတုံးပြီးသေချာရေဆေးပြီးစစ်ထား ကြက်သွန်နီ ကိုလေးစိတ်စိတ်ထား..
ကြော်မယ်ဆို ရင်...
အိုးပူမှဆီထည့်ပါ.ဆီပူရင် ဝက်ဆီကိုအရင်ထည့်ကြော် .မွှေး
ပြီဆို ဝက်ဆီဖတ်ကိုဆယ်ထား..ထိုဆီပူနဲ့ပဲ့ခလောက်ထားတဲ့
ကြက်ဥကိုအရင်ကြော် ဆယ်ထားအအေးခံကပ်ကြေးဖြင့်
အနေတော်ညှပ်ထား..ပြီးရင်ဝက်သားကိုထည့်ကြော်..အသား
တွေတင်းပြီးရလျှင် ဝက်အူချောင်းထည့်ကြော်ကြက်သွန်နီ ထည့်ဆီသတ် အသီးရွက်
တွေထည့်.နည်းနည်းလေးအိသွားရင် ထမင်းထည့်ကြော်..
အရသာအတွက် အသားမူန့် သကြား.ကြာညိူ့ .ခရုဆီထည့်
မွေပေး.ငရုတ်ကောင်းမူန့်ထည့်.မီးပြင်းပြင်းနဲ့ အားရပါးရ
လှီမ့်ပြီးကြော်ပေးရင်..အနံ့အရသာနဲ့ပြည့်စုံတဲ့.ထမင်းကြော်
ပစ္စည်း ဥစ္စာပဲဖြစ်”၊ လူပဲဖြစ်"
သင်က မခွဲခွာရင်တောင်
သူ့ဘက်က ခွဲခွာသွားပါလိမ့်မယ်
အဲ့ဒါ … "သင်္ခါရ လောက" ပဲ..။
#စာတို
မြန်မာနိုင်ငံက သူမရဲ့အိမ်လေးဆီကို ခေတ္တခဏ ပြန်ရောက်လာတဲ့ စိုးမြတ်နန္ဒာ🥰🥰🥰
သူမကတော့ သိပ်မကြာခင်မှာ ဒီအိမ်လေးကို ပြန်လည်ခွဲခွာသွားရမှာပဲဖြစ်ပါတယ်။ ခေတ္တခဏပြန်လာချိန်မှာ ပူပြင်းတဲ့နွေရာသီက သူမကိုကြိုဆိုနေသလို သူမရဲ့အိမ်မွေးခွေးလေးကလည်း ပြန်သွားမယ်ဆိုတာကို သိနေသလို ဘေးနားကနေ မခွာဘူးလို့ သူမကပြောပါတယ်။ ၆ လတာ မရှိတဲ့အချိန်မှာ ခြံထဲက သစ်ပင်လေးတွေက ပိုမိုကြီးထွားလာတယ်လို့ သူမကပြောပါသေးတယ်။ မြန်မာနိုင်ငံကိုပြန်ရောက်ချိန် US မှာရှိတဲ့ သားဖြစ်သူကို စိတ်မချရ၊ US ရောက်နေချိန် ကျန်နေခဲ့တဲ့ မိဘတွေက အသက်ကြီးနေတာကြောင့် ကျန်းမာဖို့ ဆုတောင်းနေရတဲ့ သူမရဲ့ ပူပင်သောကတွေအကြောင်း ပြောပြလာပါတယ်။
#crd
#celenews