အိမ်သားတွေအကြိုက် #ငါးခေါင်းချဥ်ဟင်း လေး ချက်စား ရှယ်ပဲ 😋
===========
- ငါးခေါင်းချဉ်ရည်ကို စားသောက်ဆိုင်တွေက၀ယ်မစားပဲ
ကိုယ့်အိမ်မှာကိုယ် ချက်စားလို့ရပါတယ် ။
ငါးကြင်း ၊ ငါးမြင်း ၊ ငါးတန်ခေါင်းတွေနဲ့
ချက်စားလို့ရပါတယ် ။
ငါးမြင်း နဲ့ ငါးတန်ခေါင်းတွေက အသားနည်းလို့
စျေးလည်းသက်သာ ၊ စားလို့လည်းအရသာရှိတဲ့
ငါးကြင်းခေါင်းနဲ့ ချက်ပါမယ် ။
- ငါးကြင်းခေါင်းသေးရင်အလုံးလိုက် ၊
ကြီးရင် အလယ်ကထက်ခြမ်းခွဲပြီး
ပသိတွေထုတ်ပစ်ပါ ။
ပြီးရင် ရေစင်စင်ဆေးထားပါ ။
- အိုးထဲကို ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး
ပူလာရင် နနွင်းမှုန့်ထည့်ပါ ။
စပါးလင်အရင်းပိုင်း စွေစွေလေးလှီ၊းထားတာထည့်ပါ ။
ငရုတ်သီး ၊ ဂျင်း ၊ ကြက်သွန်ဖြူ + နီ ထောင်းထားတာထည့်ပါ ။
မွှေးလာတဲ့အထိဆီသတ်ပြီး ငါးခေါင်းတွေထည့်ပါ ။
ငံပြာရည် ၊ ဆား ၊ အရသာ သင့်ရုံထည့်ပြီး အသာအယာမွှေပါ ။
လက်ဆေးရည်နည်းနည်းထည့်တည်ပြီး
ငါးခေါင်းတွေကို ဆယ်ထားပါ ။
- ကျန်တဲ့အိုးထဲကို မုန်လာဥနီ ၊ မျှစ် ၊ ငုံးဥပြုတ်တို့ထည့်မွှေပါ ။
ပြီးရင် ရေထည့်ပြီး အသီးအရွက်နူးအောင်တည်ပါ ။
အသီးအရွက် နူးခါနီးမှာ ပဲပြားကိုအတုံးလေးတွေလှီးထည့်ပါ ။
အချဉ်အတွက် မန်ကျည်းသီးမှည့်ဖြစ်စေ ၊ သံပုရာရည်ဖြစ်စေထည့်ပါ ။
မန်ကျည်းမှည့်က ဟင်းအရောင်မဲစေလို့
သံပုရာသီးကိုလည်းမသုံးချင်တာနဲ့
တုံယမ်းအခဲပဲ ထည့်ပါတယ် ။
- အရသာမြည်းလို့ အနေတော်ရင် ငါးခေါင်းတွေထည့်လိုက်ပါ ။
ငါးခေါင်းတွေကို ဆယ်မထားရင် ကြေကုန်တတ်ပါတယ် ။
ငါးခေါင်းအနေတော်ရင် ပင်စိမ်းရွက်လေးအုပ်ပြီး
စားဖို့အဆင်သင့်ပါပဲ ။

image

ငါးခြောက်ထောင်းအချိုကြော်

အသားများတဲ့ငါးခြောက်တွေနဲ့ကြော်လို့ရပါတယ်
ကျနော်ကတော့ ကခူရံခြောက်သုံးပါတယ်
ငါးခြောက်တွေကိုနာရီ၀က်လောက်ရေစိမ်ပြီးမှပြုတ်ပါ
ပြီးရင်ပြုတ်ရေတွေကိုသွန်ပြီးအရိုးနွှင်ကာထောင်းပါတယ်
ငါးခြောက်တွေညက်ရင်
ငန်ပြာရည် နနွင်းမှုန့် သကြား တို့နဲ့နယ်ထားပါ
ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ တို့ကိုပါးပါးလှီးပြီး
ဆီများများနဲ့ကြော်ပါ
ကြက်သွန်တွေနွမ်းရင်
ငါးခြောက်တွေထည့်ကြော်ပါ
မီးနည်းနည်းနဲ့ကြာကြာလေးကြော်ရပါတယ်
ငါးခြောက်တွေမွလာတဲ့အထိကြော်ပေးပါ
ပိုစားကောင်းပါတယ်

image

#သီးစုံထောပတ်ထမင်း ကို ထမင်းပေါင်းအိုး နဲ့ အလွယ်တကူ ချက်နည်းလေးပါ😋😋
ဆန်ပေါင်းအိုးဆန်ချိန်ခွက်သုံးခွက်စာ
မုန်လာဥနီ ဥတဝက်လောက် လေးထောင့်သေးသေးလေးတွေလှီးထား
ပဲစိမ်းအနည်းငယ်
စပျစ်သီးခြောက် နှစ်ဇွန်းစာလောက်
သီဟိုစေ့ နှစ်ဇွန်း
ပြောင်းဖူးစေ့အနည်းငယ်
ဆီသတ်ဖို့ကြက်သွန်နီတလုံးလောက်ပါးပါလှီးထား
ထမင်းကိုအနံ့လေးမွှေးမှကြိုက်လို့ သစ်ဂျပိုးခေါက်တခုလောက်၊ ကရဝေးရွက်နှစ်ရွက်၊ နာနတ်ပွင့် နှစ်ခုလောက်သုံးပါမယ် ။
ဆန်ကိုရေးဆေးပြီးစစ်ထားပါ ။
အရင်ဆုံး ဒယ်အိုးနဲ့ပဲဆီသတ်ပါမယ် ။
ဆီထမင်းစားဇွန်းနစ်ဇွန်းလောက်ကို ပူအောင်တည်ပြီးကြက်သွန်နီကိုထည့်ဆီသတ်ပါ ။
ပြီးရင်ထောပတ်နှစ်ဇွန်းလောက်ထည့် ။
ဟင်းခတ်အမွေးအကြိုင်တွေထည့်ပြီးဆီသတ်ပါ ရေစစ်ထားတဲ့ဆန်တွေ ထည့်မွေပါ ။
အရသာအတွက် ပြီးရင်ချက်မဲ့ပေါင်းအိုးထဲပြောင်းထည့်ပါ ။
ရေကိုတော့ချက်နေကျအတိုင်းအတာအတိုင်းထည့်ပြီးချက်ပါ ။
ထမင်းမကျက်ခင် ငါးမိနစ်အလိုလောက်မှာအသီးအနှံလေးတွေထည့်ပါ ။
ဒါဆို သီးစုံ ထောပတ်ထမင်း စားလို့ရပါပြီး ။
ဟင်းကတော့ကြက်သားဆီပြန် ချက်နေကျအတိုင်းလေးပဲချက်လိုက်ပါတယ် ။
ကိုယ်အဆင်ပြေတဲ့ဟင်း နဲ့ ချက်စားလို့ရပါတယ်

image

#ကြက်သား ကို ဒီလို ချဥ်ချဥ်စပ်စပ်လေး နဲ့ စားကောင်းအောင် ချက်နည်း😋😋
ကြက်သားချဥ်စပ်ချက်ဖို့လိုတာလေးတွေက
ကြက်အသားချည်းသေးသေးတုံးရန်
ကြက်သွန်နီ
ဖြူ
ဂျင်း
ငရုတ်အရောင်တင်မှုန့်
ငရုတ်လေးစိပ်ကွဲ
ခရမ်းချဥ်သီး
ဆား
အချိုမှုန့်
ပဲငံပြာရည်အနောက်
ပဲငံပြာရည်အကြည်
ငံပြာရည်
သကြား
ဗင်နီကာ
ရှမိးနံနံ
တို့ လိုပါမယ်
#ပြုလုပ်နည်း
ကြက်ရင်ပုံကို အသားလွှာပြီး သေးသေးတုံးပါ
ဆား၊ အချိုမှုန့် ပဲငံပြာရည်အနောက် အကြည်
ငံပြာရည်တို့နဲနယ်ထားပါ
ဂျင်း ကြက်သွန်နီဖြူကို ထောင်းထားပါ
ဆီအိုးတည် ဆီဆူရင် ထောင်းထားတဲ့ကြက်သွန်ထညိ့ပါ
ကြက်သွန်နွမ်းရင် ငရုတ်သီးအရောင်တင်မှုန်နဲ့ ငရုတ်သီးလေးစိပ်ကွဲထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ
ပြီးရင် ကြက်သားထည့်လုံးပါ
ကြက်သားလုံးရေခမ်းရင် ဗင်နီကာနဲ့သကြားနဲနဲထည့်ပါ ရေထည့်ပြီး အသားနူးအောင်တည်ပါ
အသားနူးရင် ခရမ်းချဥ်သီး အစိပ်လေးတွေတုံးပြီးထည့်ပါ
ဆီပြန်ရင် ရှမ်းနံနံအူပ်ပါ
ဒါဆို ကြက်သားချဥ်စပ်လေးရပါပြီ
ကြက်သားချဥ်စပ်က ချဥ်ရမယ် စပ်ရပါမယ်
ဒါကြောင့် အဲ့နှစ်ခု အရသာပေါ်အောင်ချက်မှ စားကောင်းပါမယ်နော်
.မှတ်ချက် ကြက်သားအစား ဝက်သားကိုလည်း ဒီနည်းအတိုင်း ချက်စားနိုင်ပါတယ်

image

#အီကြာကွေး လုပ်နည်းလေးပါ လိုအပ်ရင် Save ထားပါ😋😋
‌တရုတ်အစားအစာတမျိုးဖြစ်တဲ့အီကြာကွေးကိုစင်္ကာပူမလေးရှားမှာလည်းနေရာတိုင်းမှာရောင်းချထားတာတွေ့နိုင်ပါတယ်။ပဲနို့နဲ့လိုက်ဖက်တဲ့မနက်ခင်းစာလည်ြး ဖစ်ပါတယ်။
အီကြာကွေးလုပ်နည်းကတေ ယာက်နဲ့တယောက်မတူတဲ့လုပ်နည်းတွေရှိပါတယ်။အိမ်ရှင်မများမိမိအိမ်သားတွေကိုသန့်ရှင်းလတ်ဆတ်စွာလုပ်ကျွေးနိုင်ဖို့မိရိုးဖလာလုပ်လာတဲ့နည်းကိုမျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်း (ပုံပါ၁၅ချောင်းစာ)
********
ဂျုံ - ၅၀၀ ဂရမ်
ရေ သို့ နွားနို့ - ၃၅၀ ml
ဆား - လ္ဘက်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
သကြား - ၃ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ဆီ - ၂ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
Yeast - လ္ဘက်ဇွန်းတဝက်
Baking powder - လ္ဘက်ဇွန်းတဇွန်း
ကြက်ဥ - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ခွက်တခုတွင်နွားနို့ကိုခပ်နွေးနွေးအပူပေးပြီးyeastထည့်ကာဖျော်ထားပါ။
ဇလုံတခုတွင်ပါဝင်ဂျုံဆားသကြားကြက်ဥဆီbakingpowderတို့ကိုထည့်ပြီးသမအောင်မွေပေးပါ။နို့နွေးနွေးနှင့်yeastရောစပ်ထားသည်ကိုထည့်ပြီးသမအောင်မွေပေးပါ။
ဂျုံသားများဟာအလွန်ပျော့နေရပါ့မယ်
❀ ဤအဆင့်တွင်ပလပ်စတစ်ဖြင့်အုပ်ပြီးရေခဲသေတ္တာတွင်တညနှပ်ထားပြီးကျန်အဆင့်များကိုမနက်ကြော်ခါနည်းအချိန်မှသာဆက်လုပ်နိုင်သည်။2.ပြီးလျှင်ဂျုံသားအားလုံးကိုစားပွဲပေါ်တင်ကာလက်ဖြင့်ဖိချေပြီးရေခြောက်လာသည်ထိ၁၅မိနစ်ခန့်နှယ်ပေးပါ။
❀ ❀ အီကြာကွေးပြုလုပ်ရာမှာအရေးကြီးဆုံးအချက်ကဂျုံနှယ်တဲ့အချိန်ဖြစ်ပါတယ်။3.ရေခြောက်ပြီးလက်တွင်မကပ်စားပွဲတွင်မကပ်တော့သောအနေထားရပါကဂျုံဖြူးပြီးလေးထောင့်အနေခေါက်ကာရေစိုဖန့်ဖန့်အဝတ်သို့မဟုတ်ပလပ်စတစ်ဖြင့်အုပ်ပြီးမိနစ် ၃၀ မှ ၄၅ မိနစ်ထိအပွခံထားပါ။4.လိုအပ်သောအပွအနေထားရပါကစားပွဲတွင်ဂျုံမှုန့်ဖြူးကာခေါက်ထားသောလေးထောင့်အနေထားအတိုင်းအောက်ဘက်မှလက်လျိုပြီးလိုအပ်သောအထူအနေထားထိဆွဲဖြန့်ပေးပါ။အထူးအပါးညီအောင်ဖြန့်ပါ။လိုအပ်ပါက၁၀မိနစ်ခန့်ပြန်ပွအောင်ထားပါ၊ 5.အပေါ်ယံမျက်နှာပြင်မခြောက်အောင်အဝတ်ပါးအုပ်ထားပါ။ကြော်ရန်ဆီအိုးအဆင်သင့်တည်ထားပါ။6.ဆီပူပါကဖြန့်ထားသောဂျုံကိုတစ်လက္မအကျယ်ခန့်ဖြတ်ပေးပါ။ဖြတ်ပြီးသားဂျုံကိုအလယ်မှထပ်ပိုင်းပိုင်းကာတစ်ပိုင်းကိုရေစွတ်ပေးပြီးကျန်တပိုင်းကိုအပေါ်မှထပ်တင်ပေးပါ။အရှည်ပြုလုပ်လိုပါကနှစ်ချောင်းထပ်ပါ။ပြီးလျှင်ခေါက်ဆွဲစားသောတူဖြင့်ထပ်ထားသောဂျုံသားကိုအပေါ်မှဖိပေးပါ။ပြီးလျှင်လက်ဖြင့်ကိုင်ပြီးမိမိလိုချင်သောအရှည်အနေထားထိသာသာဆွဲပြီးဆီပူထည့်ချကြော်ပါ။7.ဆီပူထည်းချကြော်စဉ်တူဖြင့်မုန့်ကိုပွလာစေရန်လှုပ်ခပ်ထိုးဆွပေးရပါမယ်။ရွှေဝါရောင်ရသည်ထိကြော်ပြီဆယ်ယူဆီစစ်ကာပူပူနွေနွေးသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
❀ ရာသီဥတုအရမ်းမပူပြင်းပါကညတွင်နယ်ထားပြီးအပွခံထားကာမနက်မှပြန်နယ်အပွခံကာပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။
❀ ရေခဲသေတ္တာအလွန်မအေးသောအထပ်တွင်လည်းထားနိုင်ပြီးကျန်လုပ်နည်းအဆင့်များအားလုံးတူတူပင်ဖြစ်ပါတယ်။

image

#ငါးသေတ္တာ ကို စားမြိန်အောင် ဒီလို #ငါးပိချက် လေး ချက်စားကြည့်ပါ 😋😋
(ထမင်းကုန် တို့စရာဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေကို မြန်မြန်ကုန်စေတဲ့ အရသာရှိပြီး ထမင်းမြိန်တဲ့ ဟင်းတစ်မျိုးပါ) 😋
ပြုလုပ်နည်း.......
* ဒယ်အိုးကို မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ။
* နှုတ်နှုတ်ဆိတ်ထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ၅၀ ဂရမ်ကို ထည့်ပြီး
မွှေးလာတဲ့အထိ ဆီသတ်ပါ။
* ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ ၅၀ ဂရမ်ကို ထည့်ပြီး
နှစ်မျိုးလုံးကို မွှေးပြီး ရွှေဝါရောင်သန်းလာတဲ့အထိ
အတူတူဆီသတ်ပါ။
* ငါးသေတ္တာ ၂ ဘူး ထည့်ပြီး အားလုံးရောသမအောင်မွှေပြီး
ငါးသေတ္တာတွေကို ကြေသွားအောင် ချေပေးပါ။
* ပြီးရင် ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကို ထည့်ပါ။
- မန်ကျည်းမှည့်အနှစ် စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
- ငရုတ်သီးမှုန့် စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
- ငါးငံပြာရည် စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
- သကြားဖြူ စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
- အချိုမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်
* ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို မီးအေးအေးလေးနဲ့
သမအောင် ရောမွှေပါ။
* အရသာမြည်းကြည့်ပြီး လိုအပ်တာကို ထပ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။
* ငါးပိချက်အနှစ်ရအောင် မီးအေးအေးလေးနဲ့
ပိုပြီးပျစ်လာအောင် ခနလောက် တည်ထားပေးပါ။
* သံပရာရည် စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
(ဒါမှမဟုတ် နှစ်သက်ရာပမာဏ) ထည့်နိုင်ပါသည်။
* နှစ်သက်ရာ ငရုပ်သီးအစိမ်း/အနီတောင့် အနည်းငယ်ထည့်ပါ။
ပြီးရင် ပန်းကန်လုံးထဲ ခပ်ထည့်ပြီး ပူပူနွေးနွေးထမင်းဖြူနဲ့ လတ်ဆတ်တဲ့ ခရမ်းချဉ်သီး၊ သခွားသီး၊ နံနံပင် ဒါမှမဟုတ် နှစ်သက်ရာ တို့စရာ ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
အရမ်းလိုက်ဖက်ပြီး အရသာရှိပါတယ်။
ထမင်းအိုးက ကုန်ပြန်ပြီး.........!😁

image

#ကြက်သားတုမ်ယမ်းချက်နည်း
ချဥ်စပ်မွှေးလေးနဲ့ သောက်လို့အရမ်းကောင်းတဲ့ဟင်းရည်လေး
ကြက်ဥကြော််လေးနဲ့ တအားလိုက်သောလေး
ချက်ရတာလည်း အရမ်းလွယ်တဲ့ဟင်းလေး..
လိုအပ်တဲ့ပါပစ္စည်းများ........
- သံပုရာသီး
- ပဒဲကော
- စပါလင်
- ရှောက်ဘီလူးရွက်
- ခရမ်ချဉ်သီး
- ကြက်သွန်နီ
- ရှမ်းနံနံ
- ကိုယ်အဆင်ပြေတဲ့ မှို
ချက်နည်း........
အရည်ကို ကိုယ်လိုသလောက်ထည့်ပြီးဆူအောင်တည်ပါ။
ပြီးရင် ကြက်သွန်နီ လေးစိတ်ကွဲ၊ ခရမ်းချဉ်သီး လေးစိတ်ကွဲ၊ ပဒဲကောနဲ့ စပါလင်လှီးထည့်၊ ရှောက်ရွက်ထည့်၊ တုန်ယမ်းခဲထည့်ပါ။ (မရှိရင်ဆားနဲ့ကြက်သားမုန့်ပဲထည့်ပါ။)
ရေဆူအောင်တည်ပြီး ကြက်သားတွေထည့်ပါ။
ကြက်သားထည့်ပြီး မိနစ်နှစ်ဆယ်လောက်ဆို ကိုယ်ကြုက်တဲ့မှိုထည့်ပါ။ အရသာအတွက် ငံပြာရည်ထည့်ပါ။
ပြီးရင်နိုစိမ်း သို့မဟုတ် အုန်းနို့ထည့်ပါ။
မှိုတွေကျက်ရင် ငရုပ်သီးအလှော်တောင့် သို့မဟုတ် ငရုပ်သီးစိမ် တောင့် ကြိုက်တာထည့်ပါ။
နောက်ဆုံး အရသာလေးမြည်းကြည့်ပြီး ရှမ်းနံနံပင်နဲ့ ရှောက်ဘီလူးရွက်လေးခပ်ပေးပြီးရင် ရပါပြီးရှင့်....။
မီးပိတ်ပြီး ကိုယ်အချဉ်ကြိုက်သလောက် သံပုရာသီးညှစ်ထည့်ပြီး စားကောင်းတဲ့ ကြက်သားတုမ်ယမ်းလေး စားလို့ရပါပြီးရှင့်....

image
3 w - Translate

မြန်မာနိုင်ငံရဲ့ ပထမဆုံး ဝန်ကြီးချုပ်ဖြစ်သလို
မြန်မာ့လွတ်လပ်ရေး စာချုပ်ဖြစ်တဲ့
နု- အက်တလီ စာချုပ်ကို
လက်မှတ်ရေးထိုးခဲ့တဲ့ ဦးနုရဲ့
ကိုယ်တိုင်ရေး အတ္ထုပ္ပတ္တိစာအုပ်ကြီး
ဖြစ်ပါတယ်။
ငယ်စဉ်ကတုန်းက တာတေလန်အောင်
ဆိုးရွားခဲ့ပြီး ကြီးလာတဲ့အခါ
ဝန်ကြီးချုပ်ရာထူးထိရောက်ရှိခဲ့သူ
တစ်ယောက်ရဲ့ ကိုယ်တွေ့ဖြတ်သန်းမှုများပါပဲ။
ငယ်ဘဝဆိုးခဲ့တေခဲ့ပုံများ
မြန်မာ့လွတ်လပ်ရေး ဗိသုကာ
ဗိုလ်ချုပ်အောင်ဆန်းနဲ့ ပူးပေါင်းပြီး
လွတ်လပ်ရေးတိုက်ပွဲ ဝင်ခဲ့ပုံများ၊
ကျောင်းသားခေါင်းဆောင်တစ်ယောက်အနေနဲ့
လှုပ်ရှားခဲ့ပုံများ၊
မြန်မာပြည်ရဲ့ ပထမဆုံးဝန်ကြီးချုပ်အဖြစ်
နိုင်ငံရေး ကြိုးစားခဲ့ပုံများကို
ဘွင်းကနဲ လင်းကနဲ
မခြွင်းမချန်ရေးထားတဲ့ စာအုပ်ဖြစ်ပါတယ်။

image
3 w - Translate

ဘာမဆို အင်မတန် အကြွားသန်သော
ကြည်ပြာသည် ကျွန်တော်နှင့်ပတ်သက်၍
ရေငုံနှုတ်ပိတ် ဖြစ်နေရရှာသည်။
ငါ့ရည်းစားက ဘာ၊ ငါ့ ကောင်လေးက ညာ
ဆိုသည့် အတန်းအားချိန် စကားဝိုင်းများတွင်
ကြည်ပြာသည် မျက်နှာငယ်နေရရှာ၏။
ပိုက်ဆံကလည်း မချမ်းသာ၊ နာမည်ကြီး
မင်းသားတစ်ယောက်နှင့်လည်းရုပ်ချင်းကမဆင်၊
ပတ်စ်ပို့တွေဘာတွေ လျှောက်ထားသည့်
လူကလည်းမဟုတ်၊ အရပ် ငါးပေ၊
အဆီပြန်နေသည့် မျက်နှာတစ်ခု၊
ငွေတောင်ဆေးပေါ့လိပ် အတို၊
ဝတ္ထုစာအုပ်တစ်အုပ်နှင့် အူကြောင်ကြောင်
ကျွန်တော့်ကို ကြိုက်မိတာ မှားပြီဟု
ကြည်ပြာသည် သူငယ်ချင်းများရှေ့တွင်
ညည်းရှာသည်။ ကျွန်တော်နှင့်ပတ်သက်၍
ကြည်ပြာ၏ အခန်းကဏ္ဍသည်မိန်းကလေးတို့
စကားဝိုင်းတွင် တိုးမှိန်ဖျော့ကျနေရသည်
ဆိုခြင်းကို ကျွန်တော် ဝမ်းနည်း
ထိတ်လန့်စွာ သိခဲ့ရသည် ။ "
" မကြည်ပြာ ငါဟာ မင်းပြောခဲ့သလိုပဲ
တကယ့်ကို ဘာမှသုံးမရတဲ့
လူတစ်ယောက်ပါပဲကွာ "
• နီကိုရဲ •
▪️မကြည်ပြာနှင့် ချစ်ခြင်း၏
▪️နဂ္ဂတစ်များ ပေါင်းချုပ်

image
3 w - Translate

ဖော်ဝေး ဒိုင်ယာရီ မှ
ဩဂုတ် ၁ဝ၊ ၁၉၇၆
လူ့ပေါင်းသင်းဆက်ဆံရေးတရားတွေကို ငါ ခွာချလိုက်ချင်ပြီ။ ရေလိုက်ငါးလိုက်စကားလုံးထဲ ထိုးထိုးထောင်ထောင် ငါ တိုးဝင်နေရတယ်။
ကိုယ့်ကိုကိုယ်ဒေါသဖြစ်ရ၊ ရွံရှာမုန်းတီးရနဲ့ အသက်ရှင်ရတာလည်း မောလွန်းနေပါပြီ။
ဘာ့ကြောင့် တည်ရှိနေရမှန်း ငါတကယ်မသိပါဘူး။ ဒေါသကို ထွေးထုတ်လိုက်ရင်
မျက်ရည်တွေပါ စီးကျသွားတော့မယ်
ထင်တယ်။ နာမည်တစ်လုံးကို ထွင်းထုဖို့
ငါ သိပ်ပြီး ပျာယာခတ်နေခဲ့တာကလား။
ကဗျာဆရာတစ်ယောက်ဖြစ်ဖို့ ငါ့ရှိတာတွေ အကုန်ပေးတော့မလို့တဲ့။ ငါ့ကို ငါ ရက်ရက်စက်စက် ရိုက်နှက်နေတုန်း မင်းတို့ရဲ့
နလဗိန်းတုံး အပြုံးကို တွေ့လိုက်ရတော့။
ငါ့စိတ်က သိပ်တော့ မမှန်ဘူးပေါ့။
အစိမ်းလိုက်လည်း ဝါးစားပစ်လိုက်ချင်တယ်။ သိမ်သိမ်မွေ့မွေ့ရယ်မောပြီး ဥပက္ခောလည်း ပြုလိုက်တယ်။ ပွင့်ပွင့်လင်းလင်း ပြောကြစတမ်းဆိုရင်တော့ မင်းတို့ကို ခေါင်းထဲ ခဏတဖြုတ် ဒေါသတကြီး ထည့်ထားလိုက်မိတာကပဲ
ငါ့ညံ့ဖျင်းမှုပါပဲ။ ငါ့ထမင်းပန်းကန်ထဲက
ပုရွက်ဆိတ်တွေကသူ့အစာကို ငါ လုစားတယ်လို့ယူဆချင်လည်း ယူဆပါစေပေါ့။ ငါလက်ဗလာနဲ့
လျှောက်လာတုန်းက မင်းတို့အထုပ်အပိုးတွေကို တစ်စက်ကလေး တပ်မက်မှမရှိဘူးဆိုတာ
အချိန်က သက်သေပြပါလိမ့်မယ်။ ကဗျာဆရာ့လက်ပေါ်မိုးရွာချလိုက်တော့ တခြားလူတွေလို ပဲကြီးရေစိမ် တွန့်သွားပေမှာပဲ။
ကဗျာဆရာ့နှလုံးသွေးကို ရှူရှိုက်လိုက်ရရင်
ကိုယ်ခံအား ကောင်းဖို့တော့ လိုလိမ့်မယ်။
ဖော်ဝေး ဒိုင် ယာရီ မှ
#ဖော်ဝေး

image