#နို့မှုန့်ဖြင့်ဒိန်ချဥ်လုပ်နည်း
ဒိန်ချဥ်ကို နို့မှုန့်နဲ့လုပ်တဲ့အခါ သတိထားရမယ့်အချက်ကတော့ ဒိန်ချဥ်အဖတ်တွေ ပိုပြီးအနှစ်ရအောင် နို့အစစ်နဲ့ လုပ်တာထက် နို့မှုန့်နဲ့လုပ်တာက ပိုအဆင်ပြေပါတယ်။ အောက်ပါအတိုင်း အဆင့်ဆင့်လုပ်ဆောင်နိုင်ပါတယ်-
#လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
နို့မှုန့် - တစ်ခွက်( ဆန်ချင်ခွက်)
ရေ - သုံးခွက်ခွဲ
ဒိန်ချဥ်အဖတ် (သို့) ဒိန်ချဥ် - စားပွဲတင်ဇွန်းနှစ်ဇွန်း
သကြား (နှစ်သက်ပါက ထည့်နိုင်သည်) - တစ်စားပွဲတင်ဇွန်း (သို့) နှစ်ဇွန်း
#ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
နို့ဖျော်ခြင်း: အရင်ဆုံး ဒယ်အိုး (သို့) အိုးတစ်ခုထဲမှာ နို့မှုန့်နဲ့ရေကို သမအောင်ရောမွှေပါ။ ပြီးနောက် အပူပေးပါ။ နို့က ပွက်ပွက်ဆူလာသည်အထိ ဆူအောင်မတည်ပါနှင့်။ နို့က ပူနွေးလာတဲ့အထိသာ မီးအပူချိန်ကို ထိန်းထားပါ။
#အအေးခံခြင်း: နို့အရည်ပူလာပြီဆိုရင် မီးဖိုပေါ်က ချပြီး အခန်းအပူချိန်အတိုင်း အအေးခံပါ။ နို့က လက်နဲ့ကိုင်ကြည့်လို့ နွေးနွေးလေးဖြစ်နေတဲ့ အပူချိန်အထိ အအေးခံပါ။ #နို့ကသိပ်ပူနေရင်ဒိန်ချဥ်ဖတ်ထဲကပိုးမွှားလေးတွေ သေသွားနိုင်ပြီး ဒိန်ချဥ်မဖြစ်တော့ဘဲ #ဒိန်ချဥ်ပျက်သွားတတ်ပါတယ်။
#ဒိန်ချဥ်ဖတ်ထည့်ခြင်း: နို့အရည်နွေးလာတဲ့အခါ သကြားနဲ့ ဒိန်ချဥ်ဖတ် (သို့) ဒိန်ချဥ်တို့ကို ထည့်ပြီး ဇွန်းနဲ့သမအောင် မွှေပေးပါ။
#အနားပေးခြင်း: ရောထားတဲ့နို့အရည်ကို ဖန်ခွက် (သို့) ပလတ်စတစ်ဘူးထဲ ထည့်ပြီး အဖုံးလုံအောင် ဖုံးအုပ်ထားပါ။ ပြီးရင် အဖုံးအုပ်ထားတဲ့ဘူးကို အခန်းအပူချိန်မှာ ၆ နာရီကနေ ၈ နာရီလောက် (သို့) တစ်ညလုံးထားပေးပါ။
#စစ်ဆေးခြင်း: ၆ နာရီကနေ ၈ နာရီကြာပြီးတဲ့အခါ ဒိန်ချဥ်ကို ဖွင့်ကြည့်ပြီး ဒိန်ချဥ်ဖြစ်မဖြစ် စစ်ဆေးပါ။ အပေါ်ယံကနေဆိုရင်တော့ ဒိန်ချဥ်သားတွေ ခဲနေတာကို မြင်တွေ့ရမှာပါ။ သတိထားရမှာက နွေရာသီမှာ ပိုပြီးမြန်မြန် ဒိန်ချဥ်ဖြစ်ပြီး ဆောင်းရာသီဆိုရင်တော့ နည်းနည်းကြာနိုင်ပါတယ်။
#ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ခြင်း: ဒိန်ချဥ်ခဲပြီဆိုရင်တော့ ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်ပြီး သိမ်းဆည်းထားနိုင်ပါတယ်။
#ဒိန်ချဥ်လုပ်ရာတွင်သတိထားရမည့်အချက်များ
ဒိန်ချဥ်ဖတ် (သို့) ဒိန်ချဥ်ကို ရေခဲသေတ္တာထဲက ထွက်လာတာနဲ့ချက်ချင်းအသုံးပြုပါက ပိုကောင်းပါတယ်။
နို့ကို အပူပေးပြီးနောက် အအေးခံတဲ့အခါ အပူချိန်လွန်ကဲမှုမရှိအောင် ဂရုစိုက်ပါ။ နို့သိပ်ပူနေရင် ဒိန်ချဥ်မဖြစ်ဘဲ ပျက်သွားနိုင်ပါတယ်။
ဒိန်ချဥ်လုပ်ဖို့အတွက် လတ်ဆတ်တဲ့ နို့မှုန့်နဲ့ ဒိန်ချဥ်ဖတ်ကိုသာ အသုံးပြုပါ။
အသုံးပြုမယ့် ဘူးခွက်တွေကို ရေခြောက်အောင်သုတ်ပြီး သန့်ရှင်းအောင်ထားပါ။
တစ်ခါလုပ်ပြီးရင် နောက်တစ်ခါအတွက် ဒိန်ချဥ်ဖတ်အဖြစ် ပြန်လည်အသုံးပြုနိုင်ပါတယ်။
ဒီနည်းအတိုင်းဆိုရင် ကိုယ်တိုင်လုပ်ထားတဲ့ အရသာရှိပြီး အာဟာရပြည့်ဝတဲ့ ဒိန်ချဥ်ကို ရရှိမှာဖြစ်ပါတယ်။

image

အေးဟ

image
11 w - Translate

◾️Site Engineer - Yangon
Company: MTio Interiors
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/25095

◾️Interior Drafter - Yangon
Company: MTio Interiors
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/25094

◾️QS Engineer - Yangon
Company: MTio Interiors
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/25093

image

ကံကောင်း‌သော ဝက်ကလေး 🥹

image

♥ အစာကြေလွယ်စေပြီး ဆီးပူဆီးအောင့်သက်သာစေကာ ဆီးချို အတွက် ဓာတ်စာဖြစ်တဲ့ ပြည်ပန်းညိုရွက်♥
ပြည်ပန်းညို ချိုပါရက်ကယ်နဲ့ ဆားကဖျက်တယ်ဆိုတဲ့စကားနဲ့အညီ ပြည်ပန်းညိုရွက်ကို ဟင်းချိုချက်သောက်ပါက အရသာမှာအလွန်ချိုပါတယ်။
🌿 အရွက်ကို ပြုတ်၍ ပုစွန်ခြောက်ဖြင့် သုပ်စားက
ဆီးချိုရောဂါ၊ အဖျားရောဂါ၊ လေထိုးလေအောင့်ခြင်း၊ လေလုံး ရောဂါ၊ ညောင်းကျရောဂါ ပျောက်၏။
🌿 အရွက်ကို အမှုန့် ပြု၍ စားပါက
အပူရောဂါ၊ ဆီးအောင့်ခြင်း၊ လေရောဂါများပျောက်၏။
🌿 အရွက်ကို ဟင်းချိုချက်သောက်က ပိတ်ဝမ်းကိုက်ခြင်း၊ သွေးဝမ်းသွားခြင်း၊အစာမကြေခြင်း၊ သည်းခြေပျက်ရောဂါများ ပျောက်၍ ခွန်အားကို ဖြစ်စေ၏။
🌿 အရွက်ကြိတ်ညှစ်ရည်ကို
နို့ရည်၊ သကြားတို့နှင့် သောက်လျှင်
ဆီးအောင့်ခြင်းနှင့် ညောင်းကျရောဂါ ပျောက်စေ၏။
မြန်မာ ဆေးကျမ်းများ အလိုအရ ပြည်ပန်းညိုသည် အေး၏။ အရသာ ဖန်ခါး၏။ ဆီးကို များစေ၍ ညောင်းကျ ရောဂါကို ပျောက်ကင်းစေနိုင်သည်။
crd

image
11 w - Translate

အထီးကျန်ခြင်းကို အေးချမ်းခြင်းက
အနိုင်ရသွားတဲ့အခါ
တစ်ယောက်တည်းနေရတာပဲ
သဘောကျသွားတော့တယ်။

သီးစုံ ပဲကုလားဟင်း
************************
၁-ကြက်သွန်ဖြူ,နီ,ငရုတ်သီးအစ်ိမ်းမှုန့်ဆီသတ်ပါ။ ( ပျော့လာရင် )
၂-ဂျင်းထောင်း,ပျဉ်းတော်သိမ်း,မဆလာ,ဇီယာ ထည့်၍
အနံ့မွှေးပီး ရွလာသည်အထိဆီသတ်ပီးရင်
၃-အာလူး,ဘူးသီး,ပဲသီး,ဒန့်ဒလွန်သီး,ရွှေဖရုံသီး,ဥနီထည့်ပါ။
၄- ပဲပြုတ်စေ့နဲ့ ပဲပြုတ်ရည်ထည့်
ရေနွေးထည့်ပီး မိနစ် ၂၀ ခန့် အဖုံးအုပ်ထားပါ။
၅- ခရမ်းသီး,ပန်းဂေါ်ဖီထည့်ပါ။(ရေလိုရင်ရေနွေးထည့်ပေးပါ)
( ၁၀ မိနစ်နစ်ကြာရင် )
၆- ရုံးပတီသီး, ငရုတ်သီးစိမ်းခွဲခြမ်းထည့်မွှေပီး အရသာမြည်းပါ။
၇- မကျည်းရည်,ဆား,ဟင်းခပ်မှုန့်ထည့်ပီး
၅ မိနစ်ခန့်ကြာရင်တော့ အိုးချလို့ရပါပီ။
ဟင်းရည် အပျစ်အကျဲ,အသီးအနှံ နူးတဲ့အနေအထားနဲ့
အရသာကတော့ မိမိ နှစ်သက်သလို ထည့်ပါ။
______________________________________________________
ပဲကတော့ ညတည်းကရေစိမ်ထားပီး
မနက်ကျမှ ဆားလဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်းထည့်ပြုတ်ရင်
ခဏလေးနဲ့နူးပါတယ်။
အာလူး,ဘူးသီး,ပဲသီး,ဒန့်ဒလွန်သီး,ရွှေဖရုံသီး,ဥနီ
ခရမ်းသီး,ပန်းဂေါ်ဖီ
ရုံးပတီသီး
အသီးအနှံ ၉ မျိုးကထွက်တဲ့အချိုဓါတ်တွေနဲ့
ဟင်းခပ်မှုန့်တောင် သိပ်မလိုပါဘူး။
ဒါကြောင့် နောက်ဆုံး အရသာမြည်းပီးမှ
အရသာလိုတာလေး ဖြည့်စွက်ထည့်ပေးပါ။
မကျည်းရည်လည်း နောက်ဆုံးမှပဲထည့်ပါ။
ခပ်စောစောထည့်လိုက်ရင် အသီးအနှံတွေ
တော်တော်နဲ့မနူးတော့လို့ပါ။

image

ခရမ်းချဉ်သီး 🍅 🍅 ပန်ထွေဖျော် ချဉ်ငံစပ်လေး လုပ်ပေးတယ်...
ငါးခူဟင်းလေးရယ် နဲ့ ပဲကြီးဆူးပုတ် အရည်သောက် ချက်နေတုံး သူက ခရမ်းချဉ် သီး မီးဖုတ်ပေးသွားတော့ မြန်မြန်ပြီးသွားတာပေ့ါ 😬

image

ကိုယ် ပိုင်ထားရင် လက်မလွှတ်ဘူး။
သူများ ပိုင်ထားရင် လုမယူဘူး။

ရိုးရှင်းသော နေထိုင်နည်းပါ အချစ်ရယ်။
သိက္ခာတွေ ထိန်းရတယ်။
စည်းတွေ စောင့်ရတယ်။
လိပ်ပြာသန့်တယ်ဆိုတာ ဒါပါပဲ။

image
11 w - Translate

တကယ်တော့ လူ့ဘဝဒီတစ်သက်မှာ
ကြောက်စရာ ကောင်းတာက ပိုက်ဆံမရှိတာ
မဟုတ်ဘူး၊
ရာထူးအာဏာ မရှိတာ မဟုတ်ဘူး။
ကြောက်စရာအကောင်းဆုံးက
ကျန်းမာရေး ဆုံးရှုံးတာပါ။
လူနာခုတင်ပေါ် ရောက်မှ
တစ်ချိန်က အသည်းအသန် ရှာဖွေခဲ့တဲ့ ကျော်ကြားမှု၊ ငွေကြေးဥစ္စာတွေ အားလုံးက မြူခိုးမြူမှုန်မျှသာဆိုတာ သိလာပါလိမ့်မယ်။
ခန္ဓာကိုယ် တဖြည်းဖြည်း ပြိုသွားချိန်ရောက်မှ
ဈေးကြီးတဲ့ ဖြည့်စွက်စာလည်း
ပုံမှန်လည်ပတ်တဲ့ ခန္ဓာကိုယ်တစ်ခု မရနိုင်တော့တာကို သိလာပါလိမ့်မယ်။
ပိုက်ဆံကို ပြန်ရှာလို့ ရတယ်။
အခွင့်အလမ်းက ထပ်ရှိလာနိုင်တယ်။
အချစ်ကို ပြန်ရှာတွေ့နိုင်ပါတယ်။
ကျန်းမာရေးတစ်ခုပဲ...
ဆုံးရှုံးသွားရင် ပြန်ရှာဖို့ ခက်ပါတယ်။
အချိန်မီသေးတယ်ဆိုပြီး အချိန်ဆွဲခဲ့တာတွေက အဖိုးတန်ဆုံး အရင်းအမြစ်တွေကို တစ်လှမ်းချင်း ဖျက်ဆီးနေပါတယ်။
အရိုးရှင်းဆုံး ပျော်ရွှင်မှုဆိုတာ တကယ်တော့ နေ့တိုင်း နှစ်နှစ်ခြိုက်ခြိုက် အိပ်ပျော်တာ၊ လမ်းလျှောက်နိုင်တာ၊ စားဝင်တာ၊ ရောဂါအနာကင်းတာဆိုတာကို ခန္ဓာကိုယ် လဲပြိုချိန်ရောက်မှ သိတာမျိုး မဖြစ်ပါစေနဲ့။
ကျန်းမာခြင်းက ဘဝမှာ လာဘ်တစ်ပါးဖြစ်ပါတယ်။
မနက်ထတာနဲ့ ရေသောက်ပါနော်။
ကိုယ်ဆန့်လက်ဆန့် သွေးပူလေ့ကျင့်ခန်းလေး လုပ်ပါနော်။
အသက်တစ်ဝ ရှုပါနော်။
အာဟာရရှိတာ စားပါနော်။
ပြီးတော့ မှန်ကြည့်ပြီး ကိုယ့်ကိုယ်ကိုယ် ပြုံးပြပါနော်...
တစ်နေ့တာလုံး စိတ်ကြည်ပြီး လန်းဆန်းနေမှာပါ။
လေးစားစွာဖြင့် Credit.. နိုင်းနိုင်းစနေ

image