Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
💎 အာလူးထောင်း 💎 ( သက်သက်လွတ် )
*********************
အာလူးကို ပြုတ်ပီးထောင်းထားပါ။
ငရုတ်သီး အကြတ်မှုန့်ကြော်ထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူကို ကြိတ်၍ကြော်ထားပါ။
နံနံပင် လှီးထားပါ။
______________________________________________________
ထောင်းထားတဲ့ အာလူးထဲကို
ကြက်သွန်ဖြူကြော်ထားတဲ့ဆီထည့်ပါ။
ငရုတ်သီးကြော်ထားတဲ့ ဆီထည့်ပါ။
ဆား,အရသာမှုန့်ထည့်ပါ။
နံနံပင်ထည့်ပါ။
အားလုံးထည့်ပီးလျှင်နယ်လိုက်ပါ။
နယ်ပီးသား အာလူးထောင်းပေါ်
နံနံပင်, ငရုတ်သီးကြော်, ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်လေးပုံ၍စားပါ။
ထောပတ်နံ့ကြိုက်ရင် ထည့်နယ်လို့ရပါတယ်။
ကျမ ကတော့ မကြိုက်လို့ မထည့်ပါဘူး။
🍀 ငါးခြောက် ရုံးပတီဟင်း 🍀
**************************
ငါးခြောက်ကို
အရသာမှုန့်,သကြား နဲနဲ,ဒံပေါက်မဆလာနဲ့ နယ်ထားပါ။
ခရမ်းချဉ်သီး ကြိတ်ထားပါ။
__________________________________________________
ကြက်သွန်ဖြူ/နီ,ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့် ရွလာအောင် ဆီသတ်ပီး
ပျဉ်းတော်သိမ်းရွက်ပါ တခါတည်း ဆီသတ်ပါ။
ကြိတ်ထားတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီး ထည့်မွှေပါ။
ခရမ်းချဉ်သီး လုံးသွားမှ ငါးခြောက် ထည့်မွှေပီး
ရေထည့်၍ အဖုံးအုပ်ထားပါ။
ငါးခြောက်နူးခါနီးရင် ငရုတ်သီးစိမ်းတောင့်လေး အုပ်လိုက်ပါ။
အငံလိုမှ ငံပြာရည်ထည့်ပါ။
အိုးချခါနီးမှ ရုံးပတီသီးထည့်မွှေ, မီးပိတ်ပီး
လက်ကျန်အပူချိန်လေးနဲ့ ထားလိုက်ပါ။
ပဲခူး ဒေါ်ထွေးရီ
🔶 ပဲပြားသုပ်
*************
ပဲပြားကြော် ( အခွံတင်းအောင်ကြော်ထားပါ )
ဂေါ်ဖီ ( ပါးပါးလှီးထားပါ )
သံပုရာသီး
ရှောက်ရွက် ( ပါးပါးလှီးထားပါ )
ငရုတ်သီးစိမ်း ( မထူ မပါး လှီးထားပါ )
ဆား ( သို့မဟုတ် ) ငံပြာရည်
အရသာမှုန့်
ပုစွန်ခြောက်မှုန့်
ကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်ဖပ် @ ဆီ
အားလုံးရော၍ ချဉ် ငံ စပ် လေး သုပ်စားပါ။
ဆိတ်သားပြုတ်ကြော်
********************
ဆိတ်သားကို နနွင်း, ဆား, ဟင်းချိုမှုန့်နဲ့နယ်ပြီး
အိုးထဲထည့်လှော်လိုက်ပါ
ရေခန်းရင် ရေနွေးထည့်ပါ
မီးအားသင့်ရုံနဲ့
နူးအိနေအောင်ပြုတ်ထားပါ
အိုးထဲ ဆီများများထည့်
ဆီဆူလာရင် နနွင့်ထည်ပါ
ဆိတ်သားထည့်ပြီး မီးအားပြင်းပြင်းနဲ့
အပေါ်ယံလေး နီလာအောင်ကြော်၍
ဆယ်ယူပြီး ပန်းကန်ထဲထည့်ပါ
ဆီထဲကို ဂျင်း, ကြက်သွန်ဖြူထည့်ကြော်ပြီး
ဆိတ်သားကြော်ပေါ်လောင်းထည့်ပြီးရင်
ဆိတ်သားပြုတ်ကြော် ရပါပြီ။
ပုဇွန်ဆိတ်အစပ်ငံပြာရည်ကြော်
ပုဇွန်ဆိတ်လေးတွေ(ဆယ့်ငါးကျပ်သားလောက်ရှိ)ရေဆေးသန့်စင်ပြီ နှုပ်ခမ်းမွေးလေးတွေပါညှပ်ထား မညှပ်လည်းရပါတယ် 😁
ညှပ်လည်းပြီးအကြောတွေတတ်လို့😅
ကြက်သွန်နီ လေးလုံးလောက်ပါးပါးလှီး
ကြက်သွန်ဖြူဆယ်မွှာလောက်လည်းပါးပါးလှီးထားပါ
ပြီးရင်အိုးထဲဆီထည့်နနွင်းမုန့်လေးထည့် လှီးထားတဲ့ကြက်သွန်တွေထည့်ပြီးနွမ်းအောင်ကြော်ပေးပါ
ကြက်သွန်လေးတွေနွမ်းပြီးအရောင်ပြောင်းလာရင်အရောင်တင်မုန့်ထမင်းစားဇွန်းတဇွန်းစာလောက်ထည့်ပါ.ပြီးရင်ငရုပ်သီးအကြမ်းဖတ်ကိုယ်အစပ်စားနိုင်သလောက်ထည့်ကြော်ပါ ပြီးရင်ပုဇွန်တွေထည့်
အရသာအတွက်အချိုမုန့်လေးနည်းနည်းနဲ့ငံပြာရည်ကိုထည့်ကြော်ပါ
ခြောက်ခြောက်လေးဖြစ်အောင်ကြော်ပြီးရင် ပုဇွန်ဆိတ်အစပ် ငံပြာရည်ကြော်လေးရပါပြီရှင်
Kay Khaing Oo
Credit : Kay Khaing Oo
ဘဲဥအချိုချက်
ဘဲဥကို ဆားထည့်ပြီး ပြုတ်ပါ
ရရင်အအေးခံ အခွံခွာ ၂ခြမ်း ခြမ်းထားပါ ။
ကြက်သွန်နီကို လေးစိတ်လှီးပြီး ဆီသတ်
ပဲငံပြာရည် ခရုဆီ သကြား ဆား ကြက်သားမှုန့်
ထည့်မွှေ ။ နောက်မှ ဘဲဥ နဲ့ ရေနည်းနည်း ထည့်ပြီး
ရေခမ်းတဲ့ထိ ချက်ပါတယ် ။
*ဘဲဥအနှစ်မထွက်အောင် ချက်တဲ့အခါ အကာကိုအပေါ်ဘက်
အနှစ်ကို အိုးနဲ့ထိပြီးတော့ ချက်ပါတယ် အဲ့လိုချက်ရင် အနှစ်လုံးဝမထွက်ပါ ။
Credit Htun Thiri
ပုစွန်ငရုတ်သီးအစပ်ချက်
************************
ပုစွန် ၃၀ ကျပ်သား အတွက်
ဆီ ၅ ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီအနေတော် ၄လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀ မွှာ
ငရုတ်သီးစိမ်းအစပ် ကြိုက်သလောက်
ချယ်ရီခရမ်းချဥ်သီး ၁၀ လုံး
စိမ်းစားငါးပိအရည်ဖျော်ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
ရေနွေး ၁ဖန်ခွက် တို့လိုအပ်ပါတယ်ရှင်
သ
ဆီအိုးတည်ပြီး ဆီပူလာရင်ကြက်သွန်ဖြူနီ ထောင်းထားတာထည့်ပါ နနွင်းအနည်းငယ် ထည့်ပါ
ပုစွန်အခွံတဝက်ခွာထားတာထည့်ပါ
ခရမ်းချဉ်သီးခြမ်းထားတာထည့်ပါ
ပြီးရင် ငရုတ်သီးစိမ်း မညက်တညက်ထောင်းထားတာထည့်ပါ
ရေနွေးတဖန်ခွက် ထည့်ပီး အပေါ့အငန်စိတ်ကြိုက်ထည့်ပါ
၂မိနစ်လောက်နေရင်တော့ ပုစွန်ငရုတ်သီးအစပ်ချက်
ပူစပ်ပူစပ်လေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ