Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
သဘာဝမြေသြဇာကို အဓိကထားသုံးစွဲခြင်း၊ သဘာဝ အပင်များဖြစ်သည့် စပါးလင်၊ ငရုပ်၊ ပင်စိမ်း၊ တမာ စသည်တို့ကို အသုံးပြု၍ ဖော်စပ်ထားသော သဘာဝ ပိုးသတ်ဆေးများ၊ တမာ ပိုးသတ်ဆေး၊ ဆေးရွက်ကြီးပိုးသတ်ဆေးရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူပိုးသတ်ဆေးများကို အသုံးပြုပြီး စုပ်စားပိုးများ၊ ရွက်ထွင်းပိုးများကို ကာကွယ်နှိမ်နင်းရာ တွင်အသုံးပြုလာကြသည်။ ထိုသို့အသုံးပြုခြင်းဖြင့် ရရှိလာနိုင်သည့် အကျိုးကျေးဇူးများစွာ ရှိပါသည်။
- ပိုးမျိုးစုံကို ကာကွယ်နိုင်သည်။
- မိတ်ဆွေပိုးများကို မထိခိုက်နိုင်ပါ။
- သီးနှံများ အပေါ် အဆိပ်ဓါတ်ကြွင်းများ မကျန်ပါ။
- ပတ်ဝန်းကျင်ကို မထိခိုက်ပါ။
- သီးနှံပင်ကြီးထွားမှုကို အထောက်အကူုပြုသည်။
- ပိုးဖျက်ဆီးမှု သက်သာ၍ သီးနှံအထွက် ပိုရရှိနိုင်သည်။
- သုံးစွဲရ လွယ်ကူသည်။
- ကုန်ကျစရိတ်သက်သာသည်။
Source-သြဂဲနစ် တောင်သူလက်စွဲစာအုပ်မှ
Transfom Myanmar Distribution
အမေရိကန်ကြက်ကြော် (Buffalo Chicken)
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• ကြက်တောင်ပံ - ၆၅၀ ဂရမ်
• ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
• သကြားညို - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
• ငရုတ်သီးအကြမ်းဖတ် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ရေ - ၆ဝဝ မီလီလီတာ
• ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ဂျုံမှုန့် - စားပွဲဇွန်း ၅ ဇွန်း
• ကော်မှုန့် - စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
• ထောပတ် - ၃၀ ဂရမ်
• ကြက်သွန်ဖြူ - ၁၅ ဂရမ်
• ငရုတ်သီးဆော့စ် - စားပွဲဇွန်း ၅ ဇွန်း
(Hot Chilli sauce)
• ပျားရည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကြက်တောင်ပံများကို သေချာစွာ ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး ဇလုံထဲတွင် ထည့်ထားပေးပါ။ အိုးထဲသို့ ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း၊ သကြား လက်ဖက်ရည် ဇွန်း ၂ ဇွန်း၊ ငရုတ်သီးအကြမ်းဖတ်တို့ကို ထည့်ကာ မီးအေးအေးဖြင့် ဆူအောင်တည်ပေးပါ။ ရေဆူလာပါက မီးပိတ်ပြီး ကျန်တဲ့ရေများကိုထည့်ကာ သမအောင် မွှေပေးပါ၊ မွှေထား သောအရည်ကို ကြက်သားများ မြှုပ်သွားသည်အထိ လောင်းထည့်ပြီး အပေါ်မှ ပလတ် စတစ်အကြည်အုပ်ကာ အနည်းဆုံး ၁၂ နာရီခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
၂။ ကြက်သားကို ၁၂ နာရီခန့်နှပ်ပြီးပါက ကြက်သားများကို ဆယ်ယူပြီး ခြောက်သွေ့ သွားအောင် အဝတ်ဖြင့် သုတ်ပေးပါ။ ကြက်သားများကို ပိုမိုအရသာကောင်းစေရန်အတွက် ကြက်သားများကို ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်၊ သကြား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထပ်ထည့်ပြီး သမအောင် နယ်ပေးပါ။ ကြက်သားကို အကာကပ်ရန်အတွက် ဇလုံထဲသို့ ဂျုံမှုန့်နှင့် ကော်မှုန့်ကို ထည့်ပြီး သမအောင် နယ်ပေးထားပါ။ ကြက်တောင်ပံတစ်ခုချင်းစီကို အကာကပ်ပေးပြီး ဆီပူပူတွင် ရွှေညိုရောင်သန်းသည်အထိ ကြော်ပေးပါ။ ကြော်ပြီးသား ကြက်တောင်ပံများကို ဆီစစ်ထားပေးပါ။
၃။ ဆော့စ်အတွက် အိုးထဲသို့ ထောပတ်များထည့်ပြီး မီးအေးအေးဖြင့် အရည်ဖျော်ပေးပါ။ နုပ်နုပ်စဉ်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူများကို ထည့်ပေးပါ။ ငရုတ်သီးဆော့စ်နှင့် ပျားရည်ကို ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ။
၄။ ဆီစစ်ထားသော ကြက်တောင်ပံများပေါ်သို့ ချက်ထားသော ဆော့စ်ကို လောင်းထည့်၍ သမအောင် မွှေပေးကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
ဘယ်သူက စပြီး တောင်းပန်စကားပြောပြော
ပြဿနာပြီးသွားဖိုက အဓိကပဲ၊
ဘယ်သူက စချော့ချော့
အဆုံးမှာ ရယ်နေနိုင်ကြဖိုပဲလိုတာ။
ဘယ်သူ့ဘက်က စမှားမှား
ခွင့်လွှတ်နိုင်သေးရင် အဆင်ပြေနိုင်ကြတာပဲ၊
ဘယ်သူ့ဘက်က လျှော့ပေးပေး
လက်မလွှတ်ကြသ၍ ရှေ့ဆက်လိုရနိုင်တာပဲ။
ချစ်တဲ့သူဟာ အထိအခိုက် မခံဘူး
အနာတရတွေ မပေးဘူးဆိုတာယုံ
ပျော်အောင်ထားချင်တာက ချစ်တဲ့သူတိုင်းရဲ့ဆန္ဒပဲ
လူတစ်ယောက်ဆီမှာ အရေးပါဖိုက
သူ့ဘဝထဲ မင်းကိုအမြဲ လိုအပ်သွားနေဖိုပဲလိုတာ။