ရှမ်းမတွေလုပ်တဲ့ ငပိထောင်း "ပလာရာစပ်" လုပ်နည်း...။
ရေနဲ့ထမင်း ငပိထောင်းနဲ့တွဲစား အရသာရှိလိုက်တာနော်! ✅
ပြုလုပ်နည်းကို ကြည့်ကြရအောင် 👇👇

ပလာရာစပ်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......
* ဂျင်းပါးပါးလှီး
* စပါးလင်ပါးပါးလှီး
* ကြက်သွန်နီ
* ကြက်သွန်ဖြူ
* ငရုတ်သီးခြောက်လှော်
* ရှောက်ရွက်ပါးပါးလှီး
* ငါးပိထောင်း (စိမ်းစားငပိ)

ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ ဂျင်းပါးပါးလှီး၊ စပါးလင်ပါးပါးလှီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို မီးအပူပေးကာ မွှေးလာသည်အထိ လှော်ပါ။
၂။ လှော်ထားသော ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ညက်သည်အထိ ထောင်းပါ။ ထို့နောက် ငါးပိထောင်း ကို ထည့်ပြီး မန်ကျည်းမှည့်ရည်၊ အချိုမှုန့်၊ ငါးငံပြာရည်တို့ဖြင့် နှစ်သက်သလို အရသာဖြည့်စွက်ပါ။ အရသာမြည်းစမ်းပြီးနောက် ရှောက်ရွက်ပါးပါးလှီးထားသည်များကို ထည့်လိုက်ပါက စားသုံးရန် အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။

image
7 w - Translate - Youtube

Top 15 Craziest Concept Cars 2020

🌶 အကင်နံ့မွှေးမွှေးနဲ့ ငရုတ်သီးငပိထောင်း လုပ်နည်း...။
ဘာနဲ့တွဲစားစား အရသာရှိတယ်....😋😋

ပထမဆုံးအနေနဲ့ ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို မီးကင်ပြီး လုပ်ကြည့်လိုက်တာနဲ့ နောက်ဆိုရင် အသင့်လုပ် (ထိုင်းငရုတ်သီးငပိထောင်းဆော့စ်) ကို ဘယ်တော့မှ ထပ်မဝယ်စားရတော့ဘူးဆိုတာ သိလိုက်ရတယ်။ 😋😋😋

ကိုယ်တိုင်လုပ်တာက ပိုမွှေးပြီး ဒီထက်ပိုကောင်းတာတော့ မရှိတော့ဘူး။ ထောင်းပြီးတာနဲ့ ပထမဆုံး မြည်းလိုက်တာနဲ့ စိတ်ထဲမှာ "အရမ်းကောင်းတယ်၊ စပ်တယ်၊ နူးညံ့တယ်၊ အကုန်လုံး တစ်ခွက်တည်းနဲ့ ပြည့်စုံတယ်" လို့ အော်မိတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၀-၁၅ တောင့်
* ကြက်သွန်နီ ၅ လုံး
* ကြက်သွန်ဖြူ ၅ မြွှာ
* ငါးငံပြာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* သံပရာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ငါးပိရည်ကျို (ထည့်ချင်ရင် ထည့်၊ မထည့်လဲရသည်)
* နံနံပင် (မရှိရင် ကျော်နိုင်သည်)

ပြုလုပ်နည်း....... (လွယ်ကူရိုးရှင်းသောနည်း)
၁။ ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို အနည်းငယ်
ကျက်ပြီး မွှေးလာသည်အထိ မီးဖုတ်ပါ။
၂။ အခွံနွှာပြီး ဇုန်ထဲတွင် အတူတူထည့်ထောင်းပါ။
အနည်းငယ်ကြမ်းနေပါစေ။
၃။ ငါးငံပြာရည်၊ သံပရာရည်တို့ဖြင့် အရသာထည့်ပါ။ အရသာ
ပိုပြည့်စုံစေချင်ရင် ငါးပိရည်ကျို အနည်းငယ်ထည့်ပါ။
၄။ သမအောင် ရောမွှေပြီး နံနံပင်လှီးထားတာလေးဖြူးပေးရင်
ပိုမွှေးလာပါလိမ့်မယ်။

ဘာနဲ့တွဲစားရင် အကောင်းဆုံးဖြစ်မလဲ........?
* ပူပူနွေးနွေး ကြက်ဥကြော်
* ပြုတ်ထားသော ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ၊ ဝက်သားကင်၊
ထမင်းပေါင်း
* ပူပူနွေးနွေး ထမင်းဖြူနဲ့ ငါးကြော်တစ်ကောင်တည်းဆိုရင်
တောင် အရသာရှိတယ်။

ငပိထောင်းလုပ်နည်းရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်......
ကျွန်တော်တို့အိမ်က Jaaew ရဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်ကတော့ ဖုတ်ထားတာကနေရတဲ့ မွှေးကြိုင်တဲ့ရနံ့နဲ့ ထောင်းတဲ့အခါထားတဲ့ စေတနာပါပဲ။ ကိုယ့်လက်နဲ့ကိုယ်ထောင်းတော့ ကိုယ်စားချင်တဲ့ အရသာကိုရတယ်။ အဲ့ဒီနေ့ကစပြီး ဘယ်တော့မှ အသင့်လုပ်ထားတာကို မဝယ်စားဖြစ်တော့ဘူး။

တစ်ခါလောက် စမ်းကြည့်ပါဦးနော်။ ရိုးရှင်းတဲ့ထမင်းကို စားချင်ပြီး ပျော်ရွှင်ချင်တဲ့အခါမျိုးမှာ ခဏခဏ ပြန်လုပ်စားဖြစ်တဲ့ ဟင်းတစ်မျိုး ဖြစ်လာနိုင်ပါတယ်။

image

အိမ်လုပ် ငရုတ်သီးကြက်သွန်ဖြူဆော့စ် လုပ်နည်း....။
အရသာရှိပြီး ချဥ်စပ်၊ မွှေးကြိုင်သော အရသာ၊ လွယ်ကူစွာ ပြုလုပ်နိုင်ပါသည်....။

ကိုယ့်ဘာသာကိုယ် အရသာရှိပြီး စပ်ပြီး မွှေးကြိုင်တဲ့ ငရုတ်သီး ကြက်သွန်ဖြူဆော့စ်ကို အိမ်မှာ ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲဆိုတာ လေ့လာလိုက်ပါ။ ခေါက်ဆွဲ၊ ဖက်ထုပ်၊ အသီးအရွက်ကြော် စတာတွေနဲ့တွဲစား အရမ်းကောင်းပါတယ်။ ရိုးရှင်းတဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေနဲ့ မိနစ်ပိုင်းအတွင်း လုပ်လို့ရပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* ငရုတ်သီးစိမ်း ၂၅၀ ဂရမ် (စပ်တဲ့ငရုတ်သီး)
* ကြက်သွန်ဖြူ ၁၅၀ ဂရမ် (အလုံးကြီး ၃ လုံးစာ)
* ဆီ ၃ ခွက်
* သကြား စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ဆား စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ရှာလကာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ခရုဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (ထည့်ချင်မှထည့်ပါ)

ပြုလုပ်နည်း.........
၁။ ငရုတ်သီးများကို ဆေးကြောပြီး အညှာခြွေပါ။
၂။ ငရုတ်သီးများကို Blender ထဲသို့ထည့်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ဆီထည့်ပါ။ အနှစ်ဖြစ်သွားသည်အထိ စက္ကန့်အနည်းငယ်ခန့် ရောကြိတ်ပါ။ အရမ်းကြိတ်ခြေခြင်း မလုပ်ရပါ။
၃။ ကြိတ်ပြီးပါက ဒယ်အိုးကြီးထဲသို့ လောင်းထည့်ပါ။ မီးအေးအေးဖြင့် အဆက်မပြတ် မွှေရင်း မိနစ် ၂၀ မှ ၂၅ မိနစ်ခန့် ငရုတ်သီး အရောင်ပြောင်းသည်အထိ ချက်ပါ။
၄။ ထို့နောက် ကျန်ရှိသော ပါဝင်ပစ္စည်းများဖြစ်သည့် သကြား၊ ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်နှင့် ခရုဆီ တို့ကိုထည့်ပြီး သမသွားသည်အထိ မွှေပေးပါ။
၅။ ရှာလကာရည်ထည့်ပါ။ ရှာလကာရည်ထည့်ပြီးနောက် ၃ မိနစ်ခန့် မမွှေပါနှင့်။ ဆူအောင်သာ ထားပါ။ ၎င်းသည် ရှာလကာရည်၏ "အစိမ်းနံ့" ကို ရှောင်ရှားရန်ဖြစ်သည်။ ၃ မိနစ်ခန့်ကြာပြီးနောက် မွှေပြီး နောက်ထပ် မိနစ် ၂၀ ခန့် ချက်ပါ။
၆။ ငရုတ်သီးနှင့် ကြက်သွန်ဖြူ ကျက်ပြီဆိုလျှင် မီးဖိုပေါ်မှချပြီး လုံးဝအေးသွားသည်အထိ ထားပါ။
၇။ သန့်ရှင်းခြောက်သွေ့သော အဖုံးပါသည့် ဖန်ပုလင်းထဲသို့ ထည့်သိမ်းပါ။ ဒါဆို ကိုယ်စားချင်တဲ့အချိန် ထုတ်စားလို့ရပါပြီ။

အရသာရှိသော အိမ်လုပ် ငရုတ်သီးကြက်သွန်ဖြူဆော့စ်ကို ပြုလုပ်ပြီး မိသားစု၊ မိတ်ဆွေများနှင့်အတူ မျှဝေပါ။ ကျန်းမာပျော်ရွှင်သော နေ့ရက်များ ဖြစ်ပါစေ......!

image
7 w - Translate - Youtube

15 INVISIBLE and STEALTH Technologies

ကြက်ခြေထောက် ပဲငံပြာရည်ပြုတ် အချဥ်ရည်လုပ်နည်း..။
နူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ အချဥ်ရည်နဲ့ဆို အရမ်းကိုကောင်းပါတယ်။ ထမင်းနဲ့ပဲစားစား၊ အရ'က်နဲ့ပဲမြည်းမြည်း နှစ်မျိူးလုံးနဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။ 😋😋😋

ကြက်ခြေထောက် ပဲငံပြာရည်နှပ်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......
* ကြက်ခြေထောက် - ၁ ကီလိုဂရမ်
* ရေ - ၃ လီတာ
* ငရုတ်ကောင်းမှုန့်- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* တရုတ်ကြက်သွန်ဖြူ - ၄ မြွှာ
* နံနံပင်အမြစ် - ၃ မြစ်
* ထန်းလျက် - စားပွဲဇွန်း ၁ ၁/၂ ဇွန်း
* ပဲငံပြာရည်အကြည် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ပဲငံပြာရည်အနောက် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
(မီးအလယ်အလတ်ဖြင့် ၁ နာရီကြာ ပြုတ်ပါ)

အရသာရှိတဲ့ အချဥ်ရည်ပြုလုပ်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ......
* ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ မြွှာ
* ငရုတ်သီးစိမ်း/အနီ - ၇ တောင့်
* ထန်းလျက် - စားပွဲဇွန်း ၁-၂ ဇွန်း
* သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* သံပရာရည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ငါးငံပြာရည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
* နံနံပင် (နုပ်နုပ်စဉ်း) - အနည်းငယ်
(အားလုံးကို ရောထောင်းပါ သို့မဟုတ် ကြိတ်ပါ)

image
7 w - Translate - Youtube

Top 5 Amazing Aircraft Carrier Landings

ထိုင်းစတိုင် ကြက်သားငံပြာရည်ပေါင်းနည်းနှင့် အချဥ်ရည်လုပ်နည်း လျှို့ဝှက်ချက်......။
စိတ်ပါရင် အသက်မွေးဝမ်းကျောင်းတစ်ခုအနေနဲ့ပါ လုပ်လို့ရတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
၁။ ကြက်ပေါင်နှင့်ခါးရိုး ၂ တုံး၊ ကြက်တောင်ပံအလယ်ပိုင်း
၂။ ငံပြာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၄ ဇွန်း
၃။ ထန်းလျက် စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
၄။ အဖုံးအစိမ်းရောင်ဆော့စ် ၁ ဇွန်း
၅။ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၁ ဇွန်း
၆။ ပဲငံပြာရည်အနောက် စားပွဲတင်ဇွန်း တစ်ဝက်
၇။ နံနံပင်၊ နံနံပင်အမြစ်၊ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ စပါးလင်
၈။ ငရုတ်ကောင်းစေ့၊ တရုတ်ကြက်သွန်ဖြူ

ပြုလုပ်နည်း........
ကြက်သားကို သေချာဆေးကြောပြီး ရေစစ်ထားပါ။ ပြီးရင် အထက်မှာဖော်ပြထားတဲ့ ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်တွေကိုထည့်ပြီး နယ်ပေးပါ။

ကြက်သွန်ဖြူ/နံနံပင်အမြစ်/ငရုတ်ကောင်း/စပါးလင်တို့ကို အနည်းငယ်ထောင်းပြီး အိုးထဲထည့်ပါ။ ပြီးရင် ကြက်သားကိုထည့်ပြီး ကြက်သားမြုပ်လောက်ရေထည့်ပြီး အလယ်အလတ်မီးဖြင့် မီးခန့်အေးအေးနဲ့ ပြုတ်ပါ။ (မီးပြင်းလွန်းရင် ကြက်သားအရေခွံကွာကျနိုင်ပါတယ်)။ ပြုတ်နေရင်း ကြက်အရေခွံပေါ်ကို ပြုတ်ရည်ခဏခဏခပ်လောင်းပေးပါ။ ကြက်သားနူးအိလာသည်အထိ ၄၅ မီးနစ်ခန့် ပြုတ်ရပါသည်။ ပြီးရင် ပန်းကန်ထဲထည့်ပြီးမှ ကြက်သားကို အနည်းငယ်မွှန်းပေးပြီး အရေခွံအစိုဓာတ်ရစေရန် ကြက်ပြုတ်ရည်ဖြင့် လောင်းပေးပါ။

အလွယ်ကူဆုံး အချဥ်ရည်လုပ်နည်း လျှို့ဝှက်ချက်.......
ငရုတ်သီးနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကိုထောင်းပါ။ သံပရာရည်/သကြားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး အရသာမြည်းကြည့်ပါ။ အရသာမပြည့်စုံရင် အရသာမှုန့်အနည်းငယ်ထပ်ထည့်ပါ။ ပြီးရင် ကြက်ပြုတ်ရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရောစပ်လိုက်ရင် အရသာရှိတဲ့အချဉ်ရည် ရပါပြီး.......။ 😜

အရသာရှိစွာ ခံစားနိုင်ကြပါစေ..........!
credit...

image
7 w - Translate - Youtube

Top 15 Fastest High Speed Trains 2020

7 w - Translate - Youtube

Top 5 Unbelievably LONG Limousines