ဝက်သား ၃ထပ်သားအကြွပ်ကြော် ကြော်နည်း
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
(၁) ရေနွေးဆူအောင်တည်ထားပါ။ သကြားအနည်းငယ်နဲ့ ပဲငံပြာရည်(အကြည်)ထည့်ပြီး ဝက်သား ၃ထပ်သားကို ၅မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
(၂) ဝက်သားကို ဆယ်ယူပြီး အခေါက်ဘက်ကို ဇွန်းခရင်းဖြင့် နေရာအနှံ့ကို ထိုးဆွထားပါ။
(၃) ရှာလကာရေ၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို အခေါက်ထဲစိမ့်၀င်နေအောင် ပွတ်လိမ်းပေးထားပါ။
(၄) ငှက်ပျောရွက် သို့ ဖက်ရွက်ပေါ်တင်ပြီး နေပူထဲ ၅မိနစ်ခန့် လှန်းထားပေးပါ။
(၅) အခေါက်ပေါ်ကနေ အသားအထိ ၃ကြောင်းခန့် ဓါးဖြင့်လှီးထားပါ။ အကုန်မပြတ်စေပဲ ထက်၀က်သာ လှီးပါ။
(၆) ဆီကို ပူနေအောင်တည်ထားပြီးမှ ၃ထပ်သားကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်အောက် အကျက်ညီအောင် လှန်ပေးပါ။
(၇) အနေတော်လေးကျက်ရင် ဆယ်ပြီး အအေးခံထားပြီးမှ ကိုယ်လိုသလောက်အတုံးလေးနဲ့ လှီးဖြတ်ပြီး သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

image

ဝက်သား ၃ထပ်သားအကြွပ်ကြော် ကြော်နည်း
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
(၁) ရေနွေးဆူအောင်တည်ထားပါ။ သကြားအနည်းငယ်နဲ့ ပဲငံပြာရည်(အကြည်)ထည့်ပြီး ဝက်သား ၃ထပ်သားကို ၅မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
(၂) ဝက်သားကို ဆယ်ယူပြီး အခေါက်ဘက်ကို ဇွန်းခရင်းဖြင့် နေရာအနှံ့ကို ထိုးဆွထားပါ။
(၃) ရှာလကာရေ၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို အခေါက်ထဲစိမ့်၀င်နေအောင် ပွတ်လိမ်းပေးထားပါ။
(၄) ငှက်ပျောရွက် သို့ ဖက်ရွက်ပေါ်တင်ပြီး နေပူထဲ ၅မိနစ်ခန့် လှန်းထားပေးပါ။
(၅) အခေါက်ပေါ်ကနေ အသားအထိ ၃ကြောင်းခန့် ဓါးဖြင့်လှီးထားပါ။ အကုန်မပြတ်စေပဲ ထက်၀က်သာ လှီးပါ။
(၆) ဆီကို ပူနေအောင်တည်ထားပြီးမှ ၃ထပ်သားကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်အောက် အကျက်ညီအောင် လှန်ပေးပါ။
(၇) အနေတော်လေးကျက်ရင် ဆယ်ပြီး အအေးခံထားပြီးမှ ကိုယ်လိုသလောက်အတုံးလေးနဲ့ လှီးဖြတ်ပြီး သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

image
image
image

#ပျားမြီးရွက်
၁။ကျောက်ကပ်နှင့်ပက်သက်သောရောဂါများအတွက်
အရွက်ပြုတ်ရည်ကိုသောက်ပေးနိုင်ပါသည်။
၂။ခန္ဓာတစ်ကိုယ်လုံးနာကျင်ကိုက်ခဲခြင်းအတွက်
အရွက်ပြုတ်ရည်ကိုရေချိုးခြင်း၊သောက်ပေးခြင်းတို့
ပြုလုပ်နိုင်ပါသည်။
၃။အရွက်သတ္တုရည်သည်သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
သိသာစွာကျဆင်းစေတတ်ပြီး
အဆီဓာတ်များကိုလည်းကျစေနိုင်သောသတ္တိရှိသည်။
၄။ပိုးမွှားများကြောင့်ဖြစ်သောအနာများနှင့်
အဆစ်ရောင်ခြင်းတို့တွင်သတ္တုရည်ကိုလိမ်းပေးနိုင်သည်။
၅။သွေးချို၊ဆီးချိုရောဂါအတွက်
ပျားမြီးစွဲရွက်လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်
တစ်ခါစား(၃)ရွက်နံနက်၊ညစားပေးခြင်းဖြင့်
သွေးတွင်းရှိသကြားဓာတ်ကိုကျဆင်းစေ၍
ဆီးချိုသက်သာစေသည်။

image

အမေပေးလိုက်တဲ့မုန့်ဖိုး လမ်းရောက်မှကြည့်မိတယ်🥲

image

#ပူစီနံနှင့်ကျန်းမာ​ရေးအာနိသင်
၁။ ဘက်တီးရီးယားနဲ့ မှိုပိုးတွေကို သေစေပါတယ်။
နောက်ပြီး ကပ်ပါးပိုး ကြောင့်ဖြစ်တဲ့ ယောနိရောင်ရမ်းခြင်း၊
ပါးစပ်အနာပေါက်ခြင်းတွေကို သက်သာ စေပါတယ်။
၂။ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းတွေ ပါဝင်တဲ့အတွက်
အိုမင်းရင့်ရော်ခြင်း ကနေ ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
၃။ ဗီတာမင်အေ၊ သံဓာတ်နဲ့ မက်ဂနီ ဆီယမ်တွေကြွယ်ဝစွာပါဝင်တဲ့အတွက်
ခုခံအားစနစ်ကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်ပါတယ်။
၄။ ဗီတာမင်စီဓာတ် ပါဝင်မှုများတဲ့ အတွက် သွားဖုံးနာခြင်း၊
သွေးထွက်ခြင်း၊ သွားဖုံးပြည်တည်ခြင်းတွေမှာ ပူစီနံကိုချေထားတဲ့အရည်ကို
သောက်သုံးပေးသင့်ပါတယ်။
၅။ အစာချေဖျက်ခြင်းကို အားပေးပြီး အစာအိမ်ရောင်ခြင်း၊
နာခြင်းတွေကို ကာကွယ်ပေးနိုင်တဲ့ Thymol နဲ့ Carvacol ဓာတ်တွေပါဝင်နေပါတယ်။
၆။ အသက်ရှူလမ်းကြောင်း ပိုးဝင်ခြင်းမှာ
ပူစီနံရွက်ကိုရှူပေးရင် သက်သာနိုင်ပြီး ရေနွေးနွေးမှာ ပူစီနံရွက်ကိုထည့်ပြီး နှသောက်သုံးပေးရင် သွေးမပေါ်ခင် ဖြစ်တတ်တဲ့နာကျင်မှုကို သက်သာစေပါတယ်။

image

6သတဲ့ထိ ဘယ်သူနဲ့မှ မတည့်သောအခါ..😞

image
3 w - Translate

ဆက်ဆံ ရေးတိုင်းမှာ တတ်နိုင်သမျှ
အ ကောင်းဆုံးဆိုတာပဲ ပေးခဲ့တာမလို
ဆက် ကောင်း ပေးဖို မတန် တော့ဘူးလို
ထင်မိတဲ့အခါ လိပ်ပြာလုံစွာနဲ့
နှုတ်ဆက်ဖိုလဲ ဝန်မ လေးတတ်ပါဘူး။

#ရှုးရှဲငါးသံပုရာပေါင်း

အရင်ဆုံးငါးကိုတစ်ကောင်လုံးကို ဆားနဲ့သံပုရာသီးအရည်ညှစ်ပြီးသမအောင်ပွတ်ပြီး ဆေးပေးရပါမယ်။ အညှီအချွဲတွေပျောက်ပြီဆို ဂျင်းကိုထောင်းရလာတဲ့အရည်ကို ငါးကိုနေရာအနှံ့ပွတ် ကြက်သားမှုန့်လေးလည်းနေရာအနှံ့ပွတ်ပြီး ပေါင်းပေးရပါမယ်။ ထမင်းပေါင်းအိုးထဲရေထည့် ပေါင်းတဲ့အလယ်အကန့်လေးတင် စတီးပန်းကန်ပြားလေးထဲမှာမှ ငါးကိုထည့်ပြီးပေါင်းပေးရုံဘဲနော်။

ငါးပေါင်းပြီးလို့ထွက်လာတဲ့အရည်ကိုသွန်ပစ် ငါးကိုအအေးခံ။ ထန်းလျက် နဲ့ ငရုတ်သီးအနီကိုညက်အောင်ထောင်း ( မြေပဲထည့်လျှင်ရ သို့သော်အချဉ်ပေါ့သွားမည်ဆိုး၍မထည့်တော့ပါဖူး ) ကြက်သားမှုန့် ငံပြာရည် သံပုရာရည် အချိုမှုန့် ရေနွေးအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဆော့စ်ဖျော်ပေးရပါမယ်။ ပြီးမှ ထောင်းထားတဲ့ ထန်းညက်နဲ့ ငရုတ်သီးတွေထည့် နံနံပင် ပူတီနံ ကြက်သွန်ဖြူလေးလှီးပြီး သမအောင်မွှေ။ ဆော့စ်ရပြီဆို ငါးပေါင်းကိုအလယ်မှာထား ဆော့စ်အရည်တွေ လောင်းချ သံပုရာကွင်းလေးတွေနဲ့အလှဆင်။ စားချင်စရာ #ရှုးရှဲငါးသံပုရာပေါင်းလေးရပါပြီ။

ထန်းလျက်မကြိုက်ရင် သကြားအစားထိုးသုံးလို့ရတယ်နော် fri တို့ရေ…

image
3 w - Translate

မင်းအတွက် လူနှစ်မျိုးတွေ့ရင်
လက်တွဲမဖြုတ်ပါနဲ့

တစ်မျိုးက
မင်းအပေါ်ကောင်းတဲ့လူနဲ့

နောက်တစ်မျိုးက
မင်းကောင်းတာကို နားလည်တဲ့သူ

သရေကျစေမည့် #ငါးသံပုရာပေါင်း လုပ်နည်း

ငါးသံပုရာပေါင်း ကို အမျိုးမျိုးလုပ်စားတဲ့နည်းထဲကမှ ဒါကနည်းတမျိုးပါ။

လုပ်နည်းကတော့ လွယ်ကူပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်နော်။

အခြားနည်းတွေနဲ့လဲ အရမ်းတော့ သိပ်မကွာပါဘူး။ ဒါပေမယ့် ပိုလွယ်လို့.. လုပ်စားကြည့်နော်။

ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ

၁။ ကကတစ်ငါး (သို့) စလားဗီးယားငါး ၁ ကောင်

၂။ ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ

၃။ ငရုတ်သီးစိမ်း ၃ တောင့်

၄။ ကြက်သွန်မြိတ် ၂ ပင်

၅။ နံနံပင် ၅ ပင်

၆။ ဂျင်း လက်တဆစ်

၇။ ပဲငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ

၈။ သကြား (သို့) အချိုမှုန့်- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ၀ကျ

၉။ ကြက်သားမှုန့်- ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း

၁၀။ သံပုရာသီး ၁ ခြမ်း

၁၁။ ရေ ၁ ခွက်

( ၁ ခွက် = 240ml = ၇ိုး၇ိုးကောျဖီခှကျ ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း) ( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml) (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုပ်နည်း

၁။ ငါးကို သန့်စင်ထားပါ။ ဂျင်းကို ထောင်းထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ ငရုတ်သီးကို အသေးလေးတွေလှီးထားပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် နံနံပင်ကို နှုတ်နှုတ်ဆင်းထားပါ။

၂။ သန့်စင်ထားသော ငါးပေါ်ကို ထောင်းထားသော ဂျင်းမှအ၇ည်များညှစ်ချပါ။ ပြီးလျှင် မိနစ် ၂၀ ခန့်ပေါင်းပါ။ ပေါင်းပြီး ငါးမှထွက်လာသော အ၇ည်များကို သွန်ပစ်ပါ။ (အညှီနံ့များပါသွားပါလိမ့်မည်။)

၃။ ပေါင်းထားသော ငါးပေါ်ကို ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် နံနံပင်များ အုပ်ထားပါ။

၄။ ဒယ်အိုးတခုထဲတွင် ေ၇ထည့ျ၊ ကြက်သားမှုန့် ၊ သကြား(သို့) အချိုမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည် တို့ကို ထည့်ရ်ျ ဆူလာအောင်တည်ပါ။

ဆူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ငရုတ်သီးကို ထည့်ပြီ ငရုတ်သီး အနံ့မွှေးလာသည်အထိတည်ပါ။

ငရုတ်သီး အနံ့မွှေးလာလျှင် မီးဖိုကို ပိတ်ရ်ျ သံပုရာရည်ကို ညှစ်ထည့်ပါ။ (ချဉ်မချဉ်ကြည့်ပြီး သံပုရာရည်လိုသလောက်ထပ်ထည့်ပါ။)

၅။ ပြုလုပ်ထားသော အ၇ည်ကို ပေါင်းထားသော ငါးပေါ်ကို ဆမ်းပါ။

၆။ အရသာရှိရှိ ငါးသံပုရာပေါင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image