ကုန်းဘောင်ကြီးကြော် ၁ ပွဲစာ ဆိုင်ကြော်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
အသား က/ဝ ၈ ကျပ်သား အနေတော်အတုံးလေးလှီးထားပါ
မုန်လာဥနီ ၂ ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ ၂ ကျပ်သား
ဂေါ်ဖီပန်း၂ ကျပ်သား
ဘိုစားပဲ ၂ ကျပ်သား
ပန်းငရုတ်ပွအစိမ်း ၂ ကျပ်သား
ပြောင်းဖူးအေ သး ၂ ခုပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပုံထဲကအတိုင်းလှီးထားပါ
အရသာ
ခရုဆီထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အပျစ် ၁ တီးဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကျဲ ၁ ထမင်းစားဇွန်း
သကြား ၁ အချိုမှုန့် ၁ ဆီမွှေးအနည်းငယ်
ကြက်သွန်မြိတ် အနည်းငယ် ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့် ၅ တောင့်
ကြော်နည်း
အရင်ဆုံး အသားကို ကြက်သားမှုန့်အနည်းငယ် ဆီမွှေးငရုတ်ကောင်း ပဲငံပြာရည်အပျစ်အနည်းငယ်ထည့်နယ်ပြီး ကော်မှုန့်အနည်းငယ်ထည့်နယ်ပြီး ဆီပူပူ ဆီများများမှာထည့်ကြော်ပါ
အသားကျက်လောက်ပြီဆိုမှ ငရုတ်သီးခြောက်အတောင့်နှင့်အသီးရွက်တွေကို ၃မိနစ်လောက် ထည့်ကြော်ပြီး ဇကာနဲ့ဆီပြန်ဆစ်ထားပါ
အရသာစပ်မယ်အိုးထဲမှာ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ
နုတ်နုတ်စင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ အမျှင်လှီးထားတဲ့ဂျင်းအနည်းငယ်ထည့်ပါ အနည်းငယ်နွမ်းအောင်ကြော်ပါ
အရသာတွေအကုန်ထည့်ပြီး မွှေပါ ဆီပူထိုးထားတဲ့အသီးရွက်တွေထည့်ပါ ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး သမအောင်မွှေပါ
ဆီမွှေးထည့်မယ် ကြက်သွန်မြိတ်ထည့်မယ် မီးပျင်းပျင်းလေးနဲ့ အနည်းငယ်ကြော်ပေးလိုက်ရင်တော့ အနံ့အရမ်းမွှေးပြီး
စားလို့အရမ်းတဲ့ ကုန်းဘောင်ကြီးကြော်ရပါပြီခင်ဗျာ



