မန်ကျည်းရွက်သုပ်နည်း🌿🌿🌿
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
မန်ကျည်းရွက်နုနု (အရွက်ချည်းပဲယူပါ)
ကြက်သွန်နီဥ (ပါးပါးလှီးပါ)
မြေပဲဆံ (လှော်ပြီး ထောင်းထားပါ)
ပုစွန်ခြောက်မှုန့် (သို့မဟုတ်) ငါးခြောက်မှုန့်
နှမ်းဖြူ (လှော်ထားပါ)
ပဲဆီ
ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်
ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့် (သို့မဟုတ်) အစိမ်းမှုန့်
ဆား
အရသာမှုန့် (အနည်းငယ်)
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
၁။ ပထမဆုံး မန်ကျည်းရွက်နုနုတွေကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
၂။ ပြီးရင် ရေနွေးဆူဆူထဲကို မန်ကျည်းရွက်တွေထည့်ပြီး အရောင်နွမ်းသွားအောင် ခဏပြုတ်ပါ။ ပြီးတာနဲ့ ရေအေးအေးနဲ့ ပြန်ဆေးချပြီး ရေစစ်ထားပါ။ ရေစင်အောင် ညှစ်ထုတ်ပါ။
၃။ ဇလုံတစ်ခုထဲမှာ ပြုတ်ထားတဲ့ မန်ကျည်းရွက်၊ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ၊ မြေပဲဆံ၊ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်/ငါးခြောက်မှုန့်၊ နှမ်းဖြူ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ငရုတ်သီးမှုန့်တို့ထည့်ပြီး သမအောင် ရောမွှေပါ။
၄။ နောက်ဆုံးမှာ ပဲဆီနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်တို့ကို ဆမ်းပြီး အားလုံးကို သေချာနှံ့အောင် နယ်လိုက်ရင် အရသာရှိတဲ့ မန်ကျည်းရွက်သုပ်ကို ရရှိပါပြီ။
ဒီနည်းလေးအတိုင်း သုပ်ကြည့်ပါနော်။ တချို့က သုပ်တဲ့အခါ ပုစွန်ခြောက်ကိုထောင်းပြီး ထည့်တာမျိုးလည်း ရှိပါတယ်။ ကြိုက်နှစ်သက်သလို ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။