Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ပေါ်စတာ စားတာတောင် အဲလောက်ကြမ်းတာ ရှမ်းခေါက်ဆွဲတို့ မုန့်လင်မယားတို့ဆို အို … မတွေးရဲဘူး 😌🥹🤭
#leechaemin #bonappetityourmajesty #imyoonah #kdrama #foryouシ
ကြက်ဆီထမင်း အိမ်မှာ လုပ်စားကြရအောင်😋😋😋
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်သားအတွက်
ကြက်တစ်ကောင်လုံး ၈၀ ကျပ်သားခန့် (၂.၈ ပေါင်)
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
ချင်း လက်တစ်ဆစ် (အပြားလိုက်လှီးထားပါ)
ရေ ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပါ (၃.၃၁ လီတာ)
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ထမင်းအတွက်
ဆန် ၂ ခွက်
နှမ်းဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်းခွဲ
ချင်း ၁ ပြား (ညက်အောင်ထောင်းထားပါ)
ကြက်သွန်နီ ဥသေး ၂ ဥ (ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ အကြီး ၂ မွှာ (ထောင်းထားပါ)
ရေ ဆန် ၂ ခွက်အတွက် ပေါင်းအိုးမှာ ချက်ရန် လိုအပ်သော ပမာဏ
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဘိတ်ချဥ်အတွက်
ကြက်သွန်ဖြူ ၂ ဥ (အခွံခွာထောင်းထားပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း ၄ တောင့် (ညှပ်ထားပါ)
ရှာလကာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်ဆော့စ်အချိုအတွက်
ကြက်ပြုတ်ရည် ၁ ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အနောက် ၁ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
တွဲဖက်စားစရာ
သခွားသီး ၂ လုံး
နံနံပင် အနည်းငယ်
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
ကြက်အရေခွံများကို ကြက်သားမပြုတ်ခင် ကြက်ဆီလုပ်ဖို့ သက်သက်ခွာထားကြမယ်နော်။
ခွာပြီးရင် ကြက်တကိုယ်လုံး အတွင်းရော အပြင်ပါ မကျန် ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းနဲ့ အကျိအချွဲပြောင်အောင် ပွတ်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ဒန်အိုးထဲမှာ ကြက်သားကိုထည့်၊ ဆား ၂ ဇွန်းနဲ့ လှီးထားတဲ့ ဂျင်းပြားလေးတွေထည့်၊ ရေကို ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး မိနစ် ၃၀ လောက်တည်ထားပေးရပါမယ်။
ဖယ်ထားတဲ့ ကြက်အရေခွံတွေကို အပူပေးထားတဲ့ အိုးထဲမှာ နှမ်းဆီထည့်ပြီး ဆီထွက်လာအောင် လှိမ့်ပေးပါ၊
ဆီထွက်လာရင် အရေခွံတွေကို ဖယ်ပြီး ထောင်းထားသော ဂျင်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတွေကို ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ။ အနံ့မွှေးလာရင် ရေဆေးထားတဲ့ ဆန်ထည့်ပြီး လှိမ့်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ပေါင်းအိုးထဲ လှော်ထားတဲ့ဆန်ကို ထည့်၊
သတ်မှတ်ထားသော ရေချိန်အတိုင်း ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ထည့်၊
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းထည့်ပြီး ထမင်းချက်သလို ချက်ပေးပါ။
ကြက်သားကို အိုးထဲက ဆယ်ပြီး
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊
ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်းထည့်ပြီး နောက်ထပ်အိုးသစ်တစ်ခုထဲ ၁၅ မိနစ်လောက် တည်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ အနေတော်လေးလှီးပြီး ထမင်းနဲ့ အတူ သခွားသီး၊နံနံပင်တို့နဲ့ တည်ခင်းပေးပါ။
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ရှာလကာရည်၊ငံပြာရည်၊ ကြက်သားမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်နဲ့ ဘိတ်ချဉ်ဖျော်၊ ကြက်ဖဆော့စ် ဒါမှမဟုတ်လည်း ကြက်ပြုတ်ရည်၊ သကြားနဲ့ ပဲငံပြာရည်အနောက်ကို ဒယ်အိုးထဲ အပူပေးရော မွှေထားတဲ့ ဆော့စ်အချိုနဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
#ကြက်ဆီထမင်း
Credit:
ဟင်းချက်နည်းကောင်းများလေ့လာရန် pageကို like & follow လုပ်ထားပါ။
ကြက်ဆီထမင်း အိမ်မှာ လုပ်စားကြရအောင်😋😋😋
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်သားအတွက်
ကြက်တစ်ကောင်လုံး ၈၀ ကျပ်သားခန့် (၂.၈ ပေါင်)
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
ချင်း လက်တစ်ဆစ် (အပြားလိုက်လှီးထားပါ)
ရေ ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပါ (၃.၃၁ လီတာ)
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ထမင်းအတွက်
ဆန် ၂ ခွက်
နှမ်းဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်းခွဲ
ချင်း ၁ ပြား (ညက်အောင်ထောင်းထားပါ)
ကြက်သွန်နီ ဥသေး ၂ ဥ (ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ အကြီး ၂ မွှာ (ထောင်းထားပါ)
ရေ ဆန် ၂ ခွက်အတွက် ပေါင်းအိုးမှာ ချက်ရန် လိုအပ်သော ပမာဏ
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဘိတ်ချဥ်အတွက်
ကြက်သွန်ဖြူ ၂ ဥ (အခွံခွာထောင်းထားပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း ၄ တောင့် (ညှပ်ထားပါ)
ရှာလကာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်ဆော့စ်အချိုအတွက်
ကြက်ပြုတ်ရည် ၁ ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အနောက် ၁ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
တွဲဖက်စားစရာ
သခွားသီး ၂ လုံး
နံနံပင် အနည်းငယ်
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
ကြက်အရေခွံများကို ကြက်သားမပြုတ်ခင် ကြက်ဆီလုပ်ဖို့ သက်သက်ခွာထားကြမယ်နော်။
ခွာပြီးရင် ကြက်တကိုယ်လုံး အတွင်းရော အပြင်ပါ မကျန် ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းနဲ့ အကျိအချွဲပြောင်အောင် ပွတ်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ဒန်အိုးထဲမှာ ကြက်သားကိုထည့်၊ ဆား ၂ ဇွန်းနဲ့ လှီးထားတဲ့ ဂျင်းပြားလေးတွေထည့်၊ ရေကို ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး မိနစ် ၃၀ လောက်တည်ထားပေးရပါမယ်။
ဖယ်ထားတဲ့ ကြက်အရေခွံတွေကို အပူပေးထားတဲ့ အိုးထဲမှာ နှမ်းဆီထည့်ပြီး ဆီထွက်လာအောင် လှိမ့်ပေးပါ၊
ဆီထွက်လာရင် အရေခွံတွေကို ဖယ်ပြီး ထောင်းထားသော ဂျင်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတွေကို ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ။ အနံ့မွှေးလာရင် ရေဆေးထားတဲ့ ဆန်ထည့်ပြီး လှိမ့်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ပေါင်းအိုးထဲ လှော်ထားတဲ့ဆန်ကို ထည့်၊
သတ်မှတ်ထားသော ရေချိန်အတိုင်း ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ထည့်၊
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းထည့်ပြီး ထမင်းချက်သလို ချက်ပေးပါ။
ကြက်သားကို အိုးထဲက ဆယ်ပြီး
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊
ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်းထည့်ပြီး နောက်ထပ်အိုးသစ်တစ်ခုထဲ ၁၅ မိနစ်လောက် တည်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ အနေတော်လေးလှီးပြီး ထမင်းနဲ့ အတူ သခွားသီး၊နံနံပင်တို့နဲ့ တည်ခင်းပေးပါ။
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ရှာလကာရည်၊ငံပြာရည်၊ ကြက်သားမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်နဲ့ ဘိတ်ချဉ်ဖျော်၊ ကြက်ဖဆော့စ် ဒါမှမဟုတ်လည်း ကြက်ပြုတ်ရည်၊ သကြားနဲ့ ပဲငံပြာရည်အနောက်ကို ဒယ်အိုးထဲ အပူပေးရော မွှေထားတဲ့ ဆော့စ်အချိုနဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
#ကြက်ဆီထမင်း
Credit:
ဟင်းချက်နည်းကောင်းများလေ့လာရန် pageကို like & follow လုပ်ထားပါ။
ကြက်ဆီထမင်း အိမ်မှာ လုပ်စားကြရအောင်😋😋😋
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်သားအတွက်
ကြက်တစ်ကောင်လုံး ၈၀ ကျပ်သားခန့် (၂.၈ ပေါင်)
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
ချင်း လက်တစ်ဆစ် (အပြားလိုက်လှီးထားပါ)
ရေ ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပါ (၃.၃၁ လီတာ)
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ထမင်းအတွက်
ဆန် ၂ ခွက်
နှမ်းဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်းခွဲ
ချင်း ၁ ပြား (ညက်အောင်ထောင်းထားပါ)
ကြက်သွန်နီ ဥသေး ၂ ဥ (ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ အကြီး ၂ မွှာ (ထောင်းထားပါ)
ရေ ဆန် ၂ ခွက်အတွက် ပေါင်းအိုးမှာ ချက်ရန် လိုအပ်သော ပမာဏ
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဘိတ်ချဥ်အတွက်
ကြက်သွန်ဖြူ ၂ ဥ (အခွံခွာထောင်းထားပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း ၄ တောင့် (ညှပ်ထားပါ)
ရှာလကာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်ဆော့စ်အချိုအတွက်
ကြက်ပြုတ်ရည် ၁ ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အနောက် ၁ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
တွဲဖက်စားစရာ
သခွားသီး ၂ လုံး
နံနံပင် အနည်းငယ်
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
ကြက်အရေခွံများကို ကြက်သားမပြုတ်ခင် ကြက်ဆီလုပ်ဖို့ သက်သက်ခွာထားကြမယ်နော်။
ခွာပြီးရင် ကြက်တကိုယ်လုံး အတွင်းရော အပြင်ပါ မကျန် ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းနဲ့ အကျိအချွဲပြောင်အောင် ပွတ်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ဒန်အိုးထဲမှာ ကြက်သားကိုထည့်၊ ဆား ၂ ဇွန်းနဲ့ လှီးထားတဲ့ ဂျင်းပြားလေးတွေထည့်၊ ရေကို ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး မိနစ် ၃၀ လောက်တည်ထားပေးရပါမယ်။
ဖယ်ထားတဲ့ ကြက်အရေခွံတွေကို အပူပေးထားတဲ့ အိုးထဲမှာ နှမ်းဆီထည့်ပြီး ဆီထွက်လာအောင် လှိမ့်ပေးပါ၊
ဆီထွက်လာရင် အရေခွံတွေကို ဖယ်ပြီး ထောင်းထားသော ဂျင်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတွေကို ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ။ အနံ့မွှေးလာရင် ရေဆေးထားတဲ့ ဆန်ထည့်ပြီး လှိမ့်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ပေါင်းအိုးထဲ လှော်ထားတဲ့ဆန်ကို ထည့်၊
သတ်မှတ်ထားသော ရေချိန်အတိုင်း ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ထည့်၊
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းထည့်ပြီး ထမင်းချက်သလို ချက်ပေးပါ။
ကြက်သားကို အိုးထဲက ဆယ်ပြီး
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊
ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်းထည့်ပြီး နောက်ထပ်အိုးသစ်တစ်ခုထဲ ၁၅ မိနစ်လောက် တည်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ အနေတော်လေးလှီးပြီး ထမင်းနဲ့ အတူ သခွားသီး၊နံနံပင်တို့နဲ့ တည်ခင်းပေးပါ။
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ရှာလကာရည်၊ငံပြာရည်၊ ကြက်သားမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်နဲ့ ဘိတ်ချဉ်ဖျော်၊ ကြက်ဖဆော့စ် ဒါမှမဟုတ်လည်း ကြက်ပြုတ်ရည်၊ သကြားနဲ့ ပဲငံပြာရည်အနောက်ကို ဒယ်အိုးထဲ အပူပေးရော မွှေထားတဲ့ ဆော့စ်အချိုနဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
#ကြက်ဆီထမင်း
Credit:
ဟင်းချက်နည်းကောင်းများလေ့လာရန် pageကို like & follow လုပ်ထားပါ။
ကြက်ဆီထမင်း အိမ်မှာ လုပ်စားကြရအောင်😋😋😋
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်သားအတွက်
ကြက်တစ်ကောင်လုံး ၈၀ ကျပ်သားခန့် (၂.၈ ပေါင်)
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
ချင်း လက်တစ်ဆစ် (အပြားလိုက်လှီးထားပါ)
ရေ ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပါ (၃.၃၁ လီတာ)
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ထမင်းအတွက်
ဆန် ၂ ခွက်
နှမ်းဆီ ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်းခွဲ
ချင်း ၁ ပြား (ညက်အောင်ထောင်းထားပါ)
ကြက်သွန်နီ ဥသေး ၂ ဥ (ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ အကြီး ၂ မွှာ (ထောင်းထားပါ)
ရေ ဆန် ၂ ခွက်အတွက် ပေါင်းအိုးမှာ ချက်ရန် လိုအပ်သော ပမာဏ
သကြား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆား လဘက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဘိတ်ချဥ်အတွက်
ကြက်သွန်ဖြူ ၂ ဥ (အခွံခွာထောင်းထားပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း ၄ တောင့် (ညှပ်ထားပါ)
ရှာလကာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ခနောကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်ဆော့စ်အချိုအတွက်
ကြက်ပြုတ်ရည် ၁ ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အနောက် ၁ခွက်ရဲ့ သုံးပုံတစ်ပုံ (၇၈ မီလီလီတာ)
တွဲဖက်စားစရာ
သခွားသီး ၂ လုံး
နံနံပင် အနည်းငယ်
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
ကြက်အရေခွံများကို ကြက်သားမပြုတ်ခင် ကြက်ဆီလုပ်ဖို့ သက်သက်ခွာထားကြမယ်နော်။
ခွာပြီးရင် ကြက်တကိုယ်လုံး အတွင်းရော အပြင်ပါ မကျန် ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းနဲ့ အကျိအချွဲပြောင်အောင် ပွတ်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ဒန်အိုးထဲမှာ ကြက်သားကိုထည့်၊ ဆား ၂ ဇွန်းနဲ့ လှီးထားတဲ့ ဂျင်းပြားလေးတွေထည့်၊ ရေကို ကြက်သားမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး မိနစ် ၃၀ လောက်တည်ထားပေးရပါမယ်။
ဖယ်ထားတဲ့ ကြက်အရေခွံတွေကို အပူပေးထားတဲ့ အိုးထဲမှာ နှမ်းဆီထည့်ပြီး ဆီထွက်လာအောင် လှိမ့်ပေးပါ၊
ဆီထွက်လာရင် အရေခွံတွေကို ဖယ်ပြီး ထောင်းထားသော ဂျင်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတွေကို ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ။ အနံ့မွှေးလာရင် ရေဆေးထားတဲ့ ဆန်ထည့်ပြီး လှိမ့်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ ပေါင်းအိုးထဲ လှော်ထားတဲ့ဆန်ကို ထည့်၊
သတ်မှတ်ထားသော ရေချိန်အတိုင်း ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ထည့်၊
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းထည့်ပြီး ထမင်းချက်သလို ချက်ပေးပါ။
ကြက်သားကို အိုးထဲက ဆယ်ပြီး
သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း၊
ခနောကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်းထည့်ပြီး နောက်ထပ်အိုးသစ်တစ်ခုထဲ ၁၅ မိနစ်လောက် တည်ပေးပါ။
ပြီးရင်တော့ အနေတော်လေးလှီးပြီး ထမင်းနဲ့ အတူ သခွားသီး၊နံနံပင်တို့နဲ့ တည်ခင်းပေးပါ။
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ရှာလကာရည်၊ငံပြာရည်၊ ကြက်သားမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်နဲ့ ဘိတ်ချဉ်ဖျော်၊ ကြက်ဖဆော့စ် ဒါမှမဟုတ်လည်း ကြက်ပြုတ်ရည်၊ သကြားနဲ့ ပဲငံပြာရည်အနောက်ကို ဒယ်အိုးထဲ အပူပေးရော မွှေထားတဲ့ ဆော့စ်အချိုနဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
#ကြက်ဆီထမင်း
Credit:
ဟင်းချက်နည်းကောင်းများလေ့လာရန် pageကို like & follow လုပ်ထားပါ။
ကိုယ်ဟာ ဘယ်လောက်ပဲသေးငယ်ပါစေ..
ကောင်းမွန်တဲ့မေတ္တာတရား၊ အအေးဓာတ်၊ အလင်းဓာတ်တွေကို
ကိုယ်ကစပြီး ဖြန့်ကျက်ပေးရမှာပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ ❞
#စာဖတ်သူဖတ်ညွှန်း
𝐑𝐞𝐚𝐝𝐞𝐫𝐬' 𝐁𝐨𝐨𝐤 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰
“You are Your Universe”
Review
===
Mon Halseyရဲ့နောက်ဆုံးထွက်ထားတဲ့”You are Your Universe”စာအုပ်လေးက Spiritual လမ်းစဉ်လျှောက် လှမ်းနေတဲ့သူတွေအတွက်ကော အခုမှစပြီးလျှောက် လှမ်းကြမယ့် သူတွေအတွက်ပါ ဖတ်သင့်တဲ့စာအုပ်ကောင်းတစ်အုပ်ပါ..
တချို့ကိုယ်မသိသေးတဲ့အရာတွေ အသေးစိတ် သိခွင့်ရတယ် Energy,Vibration,Frequency Manifestation,Visualization,Healing ,Gratitude & Chakra အစုံအစုံပါပဲ ခေါင်းစဉ်(၅၅)ခုပါပီးတော့ တစ်ပုဒ်ချင်းဖတ်လိုက် ရတာအနှစ်တွေချည်းပါပဲ အရေးကြီးတဲ့အရာတွေ တစ်အုပ်ထဲတင် စုပီးထည့်ရေးထားတာမို့ အရမ်းတန်ဖိုးထားမိတဲ့အထိပဲ..
စာအုပ်ရဲ့အပုဒ်တိုင်းကိုသဘောကျမိတဲ့ထဲက ...“ကုသိုလ်အရ ရလာတဲ့ခန္ဓာအိမ်ကို ကောင်းကောင်းမွန်မွန်လေးသုံးပီး အချိန်တန်တဲ့အခါ ပြန်အပ်ပေးခဲ့တာကောင်းပါတယ်” သေးသေးလေးကအစကျေးဇူးတင်တတ်တဲ့စိတ်နဲ့ကြည့်ရင် ကျေးဇူးတင်စရာတွေအပြည့်ပါပဲ “အမျှမဝေဘဲ နိဗ္ဗာန်ကိုဆုမတောင်းဘဲ အလှူပြုတယ်ဆိုတာဟာ ပေးကမ်းလိုက်ခြင်းသဘောမျှသာဖြစ်ပါတယ်”
အရင်ကအမျှသေချာမဝေတတ်တဲ့သူက အမျှသေချာလေးဝေပေးတတ်ဖို့သိလာတယ်။ “Abundance ဆိုတိုင်း ရတာတွေချည်း တွေးမနေစေချင်ဘူး။ပေးနိုင်တာကလည်းAbundance ဖြစ်တာပါပဲ” ကိုယ့်ရဲ့Abundance ကလည်းအမြဲပေးနိုင်ကျွေးနိုင်တဲ့သူတစ်ယောက်ဖြစ်ဖို့ စသဖြင့် ဒီစာအုပ်ကနေ တန်ဖိုးရှိတဲ့ အသိတွေ ရလာတာအများကြီးပါပဲ …
Universe ဆိုတာ ကိုယ်ကိုယ်တိုင်ပါပဲ ကိုယ်ဟာ ကမ္ဘာကြီးထဲမှာ ကိုယ့်တည်ရှိနေမှုရဲ့ ဆန်းကြယ်မှုတွေ သိရှိဖို့လိုအပ်နေရင် ဒီစာအုပ်လေးက လမ်းပြပေးနိုင်ပါလိမ့်မယ်
Review By
#cho Tan Lwin
_________
မြန်မာပြည် Rapunzel လေး #ပန်းရောင်ခြယ် ရဲ့Gold Gala ပွဲပုံရိပ်
Gold Gala ပွဲလေးကို ပန်းရောင် အမေရိကန်နိုင်ငံ Los Angeles မြို့၊ in the heart of Hollywood မှာ သွားတက်ရောက်ဖြစ်ခဲ့ပါတယ် 💛
ဒီပွဲလေးကို ပထမဦးဆုံး မြန်မာ singer-actress တစ်ယောက်အနေနဲ့ ပန်းရောင် တက်ခွင့်ရတဲ့အတွက် ဂုဏ်ယူပါတယ် 💛 ဒီနှစ်ရဲ့ theme လေးက "First Light" တဲ့၊ သူတို့ရှင်းပြထားပုံလေးကို သဘောကျမိတယ်။ ပထမဦးဆုံး အလင်းတန်းဖြစ်တဲ့သူတွေက သူတို့ကိုယ်တိုင်အတွက်တင်မကပဲ၊ သူတို့ရဲ့နောက်ပိုင်းမှာ လင်းလာမယ့်သူတွေအတွက်ပါ၊ အလင်းရောင်ဖြစ်ပေးသူတွေမို့၊ ဂုဏ်ပြုခြင်းပါတဲ့။ It was a wonderful event where we got to collectively celebrate our amazing asian pacific community 💛
အားလုံးတကယ်ကို အရမ်းချစ်ဖို့ကောင်းကြတယ် 💛
#myanmarcelecrazy #panyaungchel #glambot
မြန်မာပြည် Rapunzel လေး #ပန်းရောင်ခြယ် ရဲ့Gold Gala ပွဲပုံရိပ်
Gold Gala ပွဲလေးကို ပန်းရောင် အမေရိကန်နိုင်ငံ Los Angeles မြို့၊ in the heart of Hollywood မှာ သွားတက်ရောက်ဖြစ်ခဲ့ပါတယ် 💛
ဒီပွဲလေးကို ပထမဦးဆုံး မြန်မာ singer-actress တစ်ယောက်အနေနဲ့ ပန်းရောင် တက်ခွင့်ရတဲ့အတွက် ဂုဏ်ယူပါတယ် 💛 ဒီနှစ်ရဲ့ theme လေးက "First Light" တဲ့၊ သူတို့ရှင်းပြထားပုံလေးကို သဘောကျမိတယ်။ ပထမဦးဆုံး အလင်းတန်းဖြစ်တဲ့သူတွေက သူတို့ကိုယ်တိုင်အတွက်တင်မကပဲ၊ သူတို့ရဲ့နောက်ပိုင်းမှာ လင်းလာမယ့်သူတွေအတွက်ပါ၊ အလင်းရောင်ဖြစ်ပေးသူတွေမို့၊ ဂုဏ်ပြုခြင်းပါတဲ့။ It was a wonderful event where we got to collectively celebrate our amazing asian pacific community 💛
အားလုံးတကယ်ကို အရမ်းချစ်ဖို့ကောင်းကြတယ် 💛
#myanmarcelecrazy #panyaungchel #glambot