Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ဒီနည်းလမ်းကို ၇ ရက်လောက် စမ်းကြည့်ပါ။ ပွတ်လေ၊ အသားအရေက ပိုဖြူပြီး ပိုကြည်လင်လာလေ၊ အသားအရေက ချောမွေ့နုဖတ်လာလေပါပဲ။
သင့်အသားအရေက အရမ်းကို ကြည်လင်ဝင်းပလာလို့ သင့်ချစ်သူတောင် သတိထားမိလာပါလိမ့်မယ်။ သင့်အနေနဲ့ မန်ကျည်းသီးမှည့်အနှစ်ကို ရေနဲ့ဖျော်ပြီး ရလာတဲ့အရည်ကို လိုသလောက် ယူနိုင်ပါတယ်။ ပြီးရင် နနွင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်လောက်နဲ့ ရောပြီး တစ်ကိုယ်လုံးကို ပွတ်တိုက်ပေးပါ။
၁၀ မိနစ်လောက်ထားပြီး ရေနဲ့ ပြန်ဆေးချလိုက်ပါ။ အသားအရေက သေချာပေါက် မြန်မြန်ဆန်ဆန် ဖြူဖွေးဝင်းပလာမှာဖြစ်ပြီး အသားအရေ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း ပိုကောင်းလာပါလိမ့်မယ်။ ဒီနည်းလမ်းကို မှတ်ထားပြီး အခုပဲ လိုက်လုပ်ကြည့်နိုင်ပါပြီ။
👉 {လုံးဝအစိမ်းစားလျှင် အန္တရာယ်ဖြစ်နိုင်သော အစားအစာများ}
နေ့စဉ်အလုပ်တာဝန်တွေနဲ့ မအားတာကြောင့် တစ်ကြောင်း၊ ဖြစ်သလိုစားတတ်တာတွေကြောင့် မဖြစ်သင့်တဲ့ရောဂါများ ဖြစ်နေကြတယ်ထင်ပါတယ်။ တချို့ အစားအစာတွေကို ရေဆေးပြီးအစိမ်းစားလို့ ရပေမဲ့ ၊တချို့အောက်ပါ အစားအစာတွေကတော့ ဒီတိုင်းစားလျှင် ကျန်းမာရေးကိုဆိုးရွားစွာထိခိုက်နိုင်ပါတယ်။
အာလူး(POTATO)
အာလူးရဲ့ မချက်ပြုတ်ရသေးတဲ့ ကစီဓာတ်ဟာ အစာအိမ်ပြဿနာများစွာကို ဖြစ်ပေါ်နိုင်ပါတယ်။ အဆိပ်အတောက်ရှိတဲ့ solanine ဓာတ်ပါဝင်မှုလည်း မြင့်မားပါတယ်။နည်းနည်းလေးစားမယ်ဆိုရင်တောင် ခေါင်းကိုက်တာတွေ မအီမသာ ဖြစ်တာတွေ ရှိလာနိုင်ပါတယ်။
ပဲပင်ပေါက်(BEAN SPROUTS)
ပဲပင်ပေါက်ကို လုံးဝအစိမ်းမစားသင့်ပါဘူး။ အသုပ်ထဲမှာ ထည့်စားမယ်ဆိုရင် ရေနွေးဖျော်သင့်ပါတယ်။ ပဲပင်ပေါက်အစိမ်းဟာ salmonella, E. coli လို လူ့ကျန်းမာရေးကို အန္တရယ်ပေးမယ့် ပိုးမွှားတွေ ရှိတဲ့နေရာ ဖြစ်ပါတယ်။ အထူးသဖြင့် ငယ်ရွယ်တဲ့ကလေးတွေ၊ ကိုယ်ဝန်ဆောင် အမျိုးသမီးတွေ၊ သက်ကြီးရွယ်အိုတွေအနေနဲ့ ရှောင်ရှားသင့်ပါတယ်။ ပဲပင်ပေါက်ဝယ်လာတဲ့အခါမှာလည်း သေချာဆေးကြောပြီးမှ ချက်ပြုတ်သင့်ပါတယ်။
ပျားရည်(HONEY)
ပျားရည်အစိမ်းစားတာဟာ လူကြီးတွေအတွက် ကိစ္စမရှိပေမဲ့ အလွန်ငယ်ရွယ်တဲ့ကလေးတွေကို တိုက်ကြွေးတဲ့နေရာမှာ သတိထားသင့်ပါတယ်။ အပူပေး ပိုးသတ်ထားတာမျိုး မဟုတ်တာကြောင့် grayanotoxin လို့ခေါ်တဲ့ ပစ္စည်းတစ်မျိုး ပါဝင်နိုင်ပါတယ်။ ရောဂါကြီး မဖြစ်နိုင်ပေမဲ့ မူးတာမောတာတွေ ရှိလာနိုင်ပါတယ်။
နွားနို့ (MILK)
နွားနို့ကို ပိုးသတ်ဖို့ အပူပေးတဲ့အခါ ၁၆၁ ဒီဂရီဖာရင်ဟိုက်ထိပေးရပါတယ်။ အချိန်ကလည်း အနည်းဆုံး ၁၅ စက္ကန့်လောက် ပေးရပါတယ်။ နွားနို့စိမ်းမှာ ပိုးမွှားပေါင်းများစွာ ခိုအောင်းနေနိုင်ပါတယ်။
ဒီအရွက်လေးသိကြလား
ပိုးစာရွက်ပါရှင့်
ပိုးချည်ထုတ်လုပ်ပေးတဲ့ ပိုးကောင်လေးတွေ စားသုံးသော ပိုးစာရွက်သည် လူတို့အတွက်လည်း အလွန်အသုံးဝင်ပါတယ်
သုတေသန ပြုချက်တေအရ ပိုးစာရွက်ရဲ့ ကျန်းမာရေး ကောင်းကျိုးလေးတေကတော့
ကိုလက်စထရောကို လျော့ချပေးနိုင်ပီး
နှလုံးကျန်းမာရေးအတွက် အထူးပဲကောင်းမွန်လှပါတယ်
သွေးထဲရှိ သကြားဓါတ်ကိုလဲ လျော့ချပေးတယ်အဓိက ကတော့ ခန္ဓာကိုယ်တွင်းက ပိုလျှံတဲ့
အဆီဓါတ်ကို လျော့ချပေးနိုင်ပီး
ကိုယ်အလေးချိန်ကို လျော့ကျစေနိုင်တာပဲ
သူကို ရေနွေးကြမ်းလို လုပ်သောက်ပေးမယ်ဆိုရင် သွေးတိုးဆီးချို မတက်အောင် ထိန်းညှိပေးပါတယ်
ဒါကြောင့် သွေးကျတတ်သူတွေတော့ မသောက်သုံးသင့်ပါဘူး
လက်ဖက်မှာထက် အင်တီအောက်စီဒင့် အဆများစွာ ပိုမိုပါဝင်တဲ့အတွက် အရွယ်တင်နုပျိုချင်တဲ့ သူတွေပုံမှန်လက်ဖက်ရည်ကြမ်းထဲ ရောခပ်ပြီး သောက်ရင်ပိုကောင်းပါတယ်
မယ့်ခိုင်ကတော့ဟင်းချိုလေးလုပ်သောက်တယ်
ရေနွေးဆူလာရင်ကြက်သွန်ဖြူလေးထည့်ပုစွန်ခြောက်မှူန့်ထည့်ဆားအနည်းငယ်ငရုတ်ကောင်းခပ်ထားပြီးမှအရွက်လေးထည့်ပေးပါအရွက်ကနူးညံ့တော့ငါးမိနစ်လောက်ဆိုရပါပြီရှင်
အရသာကချိုချိုလေးနဲ့အရမ်းသောက်လို့ကောင်းတယ်ရှင်
အစာလည်းဆေး
ဆေးလည်းအစာဖြစ်စေဖို့လက်တို့လိုက်တယ်နော်
Crd. ဆွဲပြီ ဝါးပြီ
ဒီအရွက်လေးသိကြလား
ပိုးစာရွက်ပါရှင့်
ပိုးချည်ထုတ်လုပ်ပေးတဲ့ ပိုးကောင်လေးတွေ စားသုံးသော ပိုးစာရွက်သည် လူတို့အတွက်လည်း အလွန်အသုံးဝင်ပါတယ်
သုတေသန ပြုချက်တေအရ ပိုးစာရွက်ရဲ့ ကျန်းမာရေး ကောင်းကျိုးလေးတေကတော့
ကိုလက်စထရောကို လျော့ချပေးနိုင်ပီး
နှလုံးကျန်းမာရေးအတွက် အထူးပဲကောင်းမွန်လှပါတယ်
သွေးထဲရှိ သကြားဓါတ်ကိုလဲ လျော့ချပေးတယ်အဓိက ကတော့ ခန္ဓာကိုယ်တွင်းက ပိုလျှံတဲ့
အဆီဓါတ်ကို လျော့ချပေးနိုင်ပီး
ကိုယ်အလေးချိန်ကို လျော့ကျစေနိုင်တာပဲ
သူကို ရေနွေးကြမ်းလို လုပ်သောက်ပေးမယ်ဆိုရင် သွေးတိုးဆီးချို မတက်အောင် ထိန်းညှိပေးပါတယ်
ဒါကြောင့် သွေးကျတတ်သူတွေတော့ မသောက်သုံးသင့်ပါဘူး
လက်ဖက်မှာထက် အင်တီအောက်စီဒင့် အဆများစွာ ပိုမိုပါဝင်တဲ့အတွက် အရွယ်တင်နုပျိုချင်တဲ့ သူတွေပုံမှန်လက်ဖက်ရည်ကြမ်းထဲ ရောခပ်ပြီး သောက်ရင်ပိုကောင်းပါတယ်
မယ့်ခိုင်ကတော့ဟင်းချိုလေးလုပ်သောက်တယ်
ရေနွေးဆူလာရင်ကြက်သွန်ဖြူလေးထည့်ပုစွန်ခြောက်မှူန့်ထည့်ဆားအနည်းငယ်ငရုတ်ကောင်းခပ်ထားပြီးမှအရွက်လေးထည့်ပေးပါအရွက်ကနူးညံ့တော့ငါးမိနစ်လောက်ဆိုရပါပြီရှင်
အရသာကချိုချိုလေးနဲ့အရမ်းသောက်လို့ကောင်းတယ်ရှင်
အစာလည်းဆေး
ဆေးလည်းအစာဖြစ်စေဖို့လက်တို့လိုက်တယ်နော်
Crd. ဆွဲပြီ ဝါးပြီ
ဒီအရွက်လေးသိကြလား
ပိုးစာရွက်ပါရှင့်
ပိုးချည်ထုတ်လုပ်ပေးတဲ့ ပိုးကောင်လေးတွေ စားသုံးသော ပိုးစာရွက်သည် လူတို့အတွက်လည်း အလွန်အသုံးဝင်ပါတယ်
သုတေသန ပြုချက်တေအရ ပိုးစာရွက်ရဲ့ ကျန်းမာရေး ကောင်းကျိုးလေးတေကတော့
ကိုလက်စထရောကို လျော့ချပေးနိုင်ပီး
နှလုံးကျန်းမာရေးအတွက် အထူးပဲကောင်းမွန်လှပါတယ်
သွေးထဲရှိ သကြားဓါတ်ကိုလဲ လျော့ချပေးတယ်အဓိက ကတော့ ခန္ဓာကိုယ်တွင်းက ပိုလျှံတဲ့
အဆီဓါတ်ကို လျော့ချပေးနိုင်ပီး
ကိုယ်အလေးချိန်ကို လျော့ကျစေနိုင်တာပဲ
သူကို ရေနွေးကြမ်းလို လုပ်သောက်ပေးမယ်ဆိုရင် သွေးတိုးဆီးချို မတက်အောင် ထိန်းညှိပေးပါတယ်
ဒါကြောင့် သွေးကျတတ်သူတွေတော့ မသောက်သုံးသင့်ပါဘူး
လက်ဖက်မှာထက် အင်တီအောက်စီဒင့် အဆများစွာ ပိုမိုပါဝင်တဲ့အတွက် အရွယ်တင်နုပျိုချင်တဲ့ သူတွေပုံမှန်လက်ဖက်ရည်ကြမ်းထဲ ရောခပ်ပြီး သောက်ရင်ပိုကောင်းပါတယ်
မယ့်ခိုင်ကတော့ဟင်းချိုလေးလုပ်သောက်တယ်
ရေနွေးဆူလာရင်ကြက်သွန်ဖြူလေးထည့်ပုစွန်ခြောက်မှူန့်ထည့်ဆားအနည်းငယ်ငရုတ်ကောင်းခပ်ထားပြီးမှအရွက်လေးထည့်ပေးပါအရွက်ကနူးညံ့တော့ငါးမိနစ်လောက်ဆိုရပါပြီရှင်
အရသာကချိုချိုလေးနဲ့အရမ်းသောက်လို့ကောင်းတယ်ရှင်
အစာလည်းဆေး
ဆေးလည်းအစာဖြစ်စေဖို့လက်တို့လိုက်တယ်နော်
Crd. ဆွဲပြီ ဝါးပြီ