6 w - Translate

လူဆိုတာ ကိုယ်ဘာဖြစ်ချင်လဲ။ ကိုယ့်ဘာသာ ဖန်တီးလုပ်ယူလို့ရတယ်။ အသက်အရွယ်နဲ့လည်း မဆိုင်ဘူး။ ငွေကြေးချမ်းသာမှုနဲ့လည်း မဆိုင်ဘူး။ အချိန်ယူပြီး မိမိလိုချင်တဲ့ဘဝကို ပုံဖော်လို့ရတယ်။
Body လှလှပပ လိုချင်ရင် အစားအသောက်ကို ကယ်လိုရီနဲ့ တွက်ချက်စားပြီး Gym ပုံမှန်သွားပါ။ သုံးလလောက်ဆို သိသာတဲ့အခြေအနေတစ်ခုရောက်နေပြီ။ အင်္ဂလိပ်စာကျွမ်းချင်ရင် နေ့စဉ်လေ့ကျင့်၊ နားထောင်၊ စာအုပ်တွေဖတ်ပါ။ လအနည်းငယ်ဆို တော်တော်ပြောနိုင်လာလိမ့်မယ်။
Beauty Blogger ဖြစ်ချင်ရင် နေ့တိုင်း မိတ်ကပ်လိမ်းလေ့ကျင့်ရင် လပိုင်းဆို ကျွမ်းကျင်သူအဆင့်ဖြစ်လာပြီ။ Chef ဖြစ်ချင်ရင် ဟင်းချက်နည်းတွေ လေ့လာ ချက်ကြည့်ရင်း တဖြည်းဖြည်း ကျွမ်းလာလိမ့်မယ်။
ဘဝမှာ မွေးလာကတည်းက ဘယ်သူမှ ဘာမှ မတတ်ကြဘူး။ ကိုယ်စိတ်ဝင်စားတဲ့အရာတစ်ခုကို အချိန်ယူပြီး သေချာလေ့လာရင် မကြာခင် ကျွမ်းကျင်သူအဆင့်ရောက်လာလိမ့်မယ်။ လုပ်နိုင်သူတွေကို အားကျနေပြီး မိမိကိုယ်ကို အသုံးမကျသူလို့ မမြင်ဘဲ ကိုယ်ကြိုးစားရင် ဖြစ်နိုင်တယ်လို့ မှတ်ယူထားပါ။ မိမိဘဝအတွက်အကောင်းဆုံး The Best Version of You ကို ဖန်တီးနိုင်မယ့်သူက မိမိကိုယ်တိုင်သာ ဖြစ်ပါတယ်။
Dr. Moe ရဲ့ “အမှောင်ထုရဲ့အဆုံးမှာ အလင်းရောင်ရှိတယ်” စာအုပ်ကနေ ကောက်နုတ်ထားတာဖြစ်ပါတယ်။ ဒီစာအုပ်မှာ Self-improvement နဲ့ Happy Mind, Happy Life ဆိုပြီး တိုးတက်အောင်မြင်ရေးနဲ့ စိတ်ခွန်အားဖြည့်စာစုတွေကို ဖတ်ရှုရမှာဖြစ်ပါတယ်။
ကိုယ့်ကိုယ်ကိုယ် တိုးတက်အောင်မြင်အောင် ဘယ်လိုတည်ဆောက်မလဲ၊ ကိုယ့်ကိုယ်ကိုယ်ယုံကြည်မှုရှိအောင် ဘယ်လိုလေ့ကျင့်ပျိုးထောင်မလဲ၊ ပြည်ပမှာအလုပ်လုပ်မယ့်သူတွေ လေ့လာမှတ်သားသင့်တာတွေ၊ နေ့စဉ် အကြည်ဓာတ်ရရှိစေမယ့် ဘ၀နေထိုင်မှုပုံစံ စတာတွေနဲ့ပတ်သက်ပြီး စာရေးသူက သူလေ့လာထားတဲ့ အသိပညာတွေ၊ သူ အမေရိကန်နိုင်ငံမှာ နေထိုင်လုပ်ကိုင်တဲ့အတွေ့အကြုံတွေကို ပေါင်းစပ်ပြီး ဝေမျှထားပါတယ်။

image

မိမိတိုသူငယ်ချင်းတစ်စုဆိုင်တစ်ဆိုင်ပေါင်းဖွင့်ကြသောအခါ :

image

ဆေးဖက်ဝင် #စိန်ပန်းပွင့် နှင့် သုပ်စားနည်း
ဇမ်ဘီယာတွင် အခေါက်ကို ရိုးရာအဖျားပျောက်ဆေးအဖြစ် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို ဆီးကျိတ်ရောဂါတွင် အသုံးပြုကြသည်။
ကင်းမြီးကောက်ကိုက်ပါက
အရွက်များကို လှော်ထောင်း၍ အဝတ်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ရှူပေးနိုင်သည်။
ပန်းပွင့်ပြုတ်ရည်ကိုလေပြွန်ရောင်ခြင်း ပန်းနာရင်ကျပ်နှင့် ငှက်ဖျားရောဂါများတွင် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို Madagascar တွင် သရေစာအဖြစ် အစိမ်းစားကြသည်။
ထိုင်းနိုင်ငံတွင် စိန်ပန်းစေ့
ကို အစိမ်းလိုက် စားသုံကြသည်။
အသီးတောင့်နုနုလေးတွေဟာ
ပရိုတင်းကြွယ်ဝတာကြောင့်
စားသုံးသင့်တဲ့ သရေစာတမျိုးဖြစ်ပါတယ်။
အရှင်နာဂသိန်ပုံပြဆေးအဘိဓာန်တွင်
ပူသောသတ္တိရှိသည်။လေသလိပ်ကိုနိုင်သည်။ ထိုးအောင့်၊အစာမကြေ၊လေပြည့်၊မျက်စိရောဂါတို့ကို သက်သာပျောက်ကင်းစေသည်
အစေ့မှရသောအဆီကိုပိုးသတ် မှို သတ်သောဆပ်ပြာဆီအဖြစ် ထုတ်လုပ် သည်။အစေ့ဆီဖြင့်ထုတ်လုပ်သော ကိတ်မုန့်သည် သားသမီးကို ရစေနိုင်ကြောင်းဆိုသည်။
အစေ့မှုန့်သည်သွေးတွင်းရှိအညစ်အကြေးများကို သန့်စင်ပေးနိုင်သောအာနိသင်ရှိသည်။
နားကိုက်ခြင်းကိုသက်သာစေသည်။
အရွက်သည် အရေပြားရောဂါကိုပျောက်စေသည်။
အရွက်ကို စားပေးပါက သံပိုးကိုကျစေသည်။
အပွင့်နှင့်အခေါက်ကို အစာအိမ်ပျောက်ဆေး အဖွစျိသုံးသညျ။
အပွင့်ကို ပြုတ်စားခြင်း၊တို့စား၊သုပ်စားခြင်းဖြင့်
အိပ်ပျော်မှုကိုဖြစ်စေပါသည်။
စိန်ပန်းရွက်သည် သွေးတွင်းရှိအချို့ဓာတ်များကို ကျဆင်းစေ၍ သွေးကျရောဂါရှိသူတို့ စားရန် မသင့်ပေ။
စိန်ပန်း ကို စားသုံးခြင်းသည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
အလျင်အမြန်လျော့ကျစေသဖြင့် သတိထားသင့်သည်။
စိန်ပန်းပွင့်လက်သုပ် သုပ်နည်း#crd
**t***h***u***r***a**
စိန်ပန်းပွင့်ကိုပြုတ်ပါ ။ ရေညှစ်ပါ ရေပြန်ဆေးပါ ။
ရေထပ်ညှစ်ပါ။ ပါးပါးလှီး ၍ နှစ်ပြန်ကြော် +ပုဇွန်ခြောက် ထောင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ငံပြာရည်ကြော်နဲနဲ
ပဲမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် ၊ သံပုရာသီးနှင့် ရော၍သုပ်ပါ။
အရသာရှိရှိ မွှေးမွှေးကြိုင်ကြိုင် စိန်ပန်းသုပ်လေးပေါ့ ခင်မျာ
မှတ်ချက်... မပြုတ်ခင် ပန်းမှာပဲသီးများကဲ့သို့ အနံရှိပြီး
ပြုတ်ပြီးတစ်ခါညှစ်ရေပြန်ဆေးပြီးတစ်ခါညှစ်သောအခါ အမွှေးနံ့ထွက်လာပါသည်။

image

ဆေးဖက်ဝင် #စိန်ပန်းပွင့် နှင့် သုပ်စားနည်း
ဇမ်ဘီယာတွင် အခေါက်ကို ရိုးရာအဖျားပျောက်ဆေးအဖြစ် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို ဆီးကျိတ်ရောဂါတွင် အသုံးပြုကြသည်။
ကင်းမြီးကောက်ကိုက်ပါက
အရွက်များကို လှော်ထောင်း၍ အဝတ်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ရှူပေးနိုင်သည်။
ပန်းပွင့်ပြုတ်ရည်ကိုလေပြွန်ရောင်ခြင်း ပန်းနာရင်ကျပ်နှင့် ငှက်ဖျားရောဂါများတွင် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို Madagascar တွင် သရေစာအဖြစ် အစိမ်းစားကြသည်။
ထိုင်းနိုင်ငံတွင် စိန်ပန်းစေ့
ကို အစိမ်းလိုက် စားသုံကြသည်။
အသီးတောင့်နုနုလေးတွေဟာ
ပရိုတင်းကြွယ်ဝတာကြောင့်
စားသုံးသင့်တဲ့ သရေစာတမျိုးဖြစ်ပါတယ်။
အရှင်နာဂသိန်ပုံပြဆေးအဘိဓာန်တွင်
ပူသောသတ္တိရှိသည်။လေသလိပ်ကိုနိုင်သည်။ ထိုးအောင့်၊အစာမကြေ၊လေပြည့်၊မျက်စိရောဂါတို့ကို သက်သာပျောက်ကင်းစေသည်
အစေ့မှရသောအဆီကိုပိုးသတ် မှို သတ်သောဆပ်ပြာဆီအဖြစ် ထုတ်လုပ် သည်။အစေ့ဆီဖြင့်ထုတ်လုပ်သော ကိတ်မုန့်သည် သားသမီးကို ရစေနိုင်ကြောင်းဆိုသည်။
အစေ့မှုန့်သည်သွေးတွင်းရှိအညစ်အကြေးများကို သန့်စင်ပေးနိုင်သောအာနိသင်ရှိသည်။
နားကိုက်ခြင်းကိုသက်သာစေသည်။
အရွက်သည် အရေပြားရောဂါကိုပျောက်စေသည်။
အရွက်ကို စားပေးပါက သံပိုးကိုကျစေသည်။
အပွင့်နှင့်အခေါက်ကို အစာအိမ်ပျောက်ဆေး အဖွစျိသုံးသညျ။
အပွင့်ကို ပြုတ်စားခြင်း၊တို့စား၊သုပ်စားခြင်းဖြင့်
အိပ်ပျော်မှုကိုဖြစ်စေပါသည်။
စိန်ပန်းရွက်သည် သွေးတွင်းရှိအချို့ဓာတ်များကို ကျဆင်းစေ၍ သွေးကျရောဂါရှိသူတို့ စားရန် မသင့်ပေ။
စိန်ပန်း ကို စားသုံးခြင်းသည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
အလျင်အမြန်လျော့ကျစေသဖြင့် သတိထားသင့်သည်။
စိန်ပန်းပွင့်လက်သုပ် သုပ်နည်း#crd
**t***h***u***r***a**
စိန်ပန်းပွင့်ကိုပြုတ်ပါ ။ ရေညှစ်ပါ ရေပြန်ဆေးပါ ။
ရေထပ်ညှစ်ပါ။ ပါးပါးလှီး ၍ နှစ်ပြန်ကြော် +ပုဇွန်ခြောက် ထောင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ငံပြာရည်ကြော်နဲနဲ
ပဲမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် ၊ သံပုရာသီးနှင့် ရော၍သုပ်ပါ။
အရသာရှိရှိ မွှေးမွှေးကြိုင်ကြိုင် စိန်ပန်းသုပ်လေးပေါ့ ခင်မျာ
မှတ်ချက်... မပြုတ်ခင် ပန်းမှာပဲသီးများကဲ့သို့ အနံရှိပြီး
ပြုတ်ပြီးတစ်ခါညှစ်ရေပြန်ဆေးပြီးတစ်ခါညှစ်သောအခါ အမွှေးနံ့ထွက်လာပါသည်။

image

ဆေးဖက်ဝင် #စိန်ပန်းပွင့် နှင့် သုပ်စားနည်း
ဇမ်ဘီယာတွင် အခေါက်ကို ရိုးရာအဖျားပျောက်ဆေးအဖြစ် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို ဆီးကျိတ်ရောဂါတွင် အသုံးပြုကြသည်။
ကင်းမြီးကောက်ကိုက်ပါက
အရွက်များကို လှော်ထောင်း၍ အဝတ်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ရှူပေးနိုင်သည်။
ပန်းပွင့်ပြုတ်ရည်ကိုလေပြွန်ရောင်ခြင်း ပန်းနာရင်ကျပ်နှင့် ငှက်ဖျားရောဂါများတွင် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို Madagascar တွင် သရေစာအဖြစ် အစိမ်းစားကြသည်။
ထိုင်းနိုင်ငံတွင် စိန်ပန်းစေ့
ကို အစိမ်းလိုက် စားသုံကြသည်။
အသီးတောင့်နုနုလေးတွေဟာ
ပရိုတင်းကြွယ်ဝတာကြောင့်
စားသုံးသင့်တဲ့ သရေစာတမျိုးဖြစ်ပါတယ်။
အရှင်နာဂသိန်ပုံပြဆေးအဘိဓာန်တွင်
ပူသောသတ္တိရှိသည်။လေသလိပ်ကိုနိုင်သည်။ ထိုးအောင့်၊အစာမကြေ၊လေပြည့်၊မျက်စိရောဂါတို့ကို သက်သာပျောက်ကင်းစေသည်
အစေ့မှရသောအဆီကိုပိုးသတ် မှို သတ်သောဆပ်ပြာဆီအဖြစ် ထုတ်လုပ် သည်။အစေ့ဆီဖြင့်ထုတ်လုပ်သော ကိတ်မုန့်သည် သားသမီးကို ရစေနိုင်ကြောင်းဆိုသည်။
အစေ့မှုန့်သည်သွေးတွင်းရှိအညစ်အကြေးများကို သန့်စင်ပေးနိုင်သောအာနိသင်ရှိသည်။
နားကိုက်ခြင်းကိုသက်သာစေသည်။
အရွက်သည် အရေပြားရောဂါကိုပျောက်စေသည်။
အရွက်ကို စားပေးပါက သံပိုးကိုကျစေသည်။
အပွင့်နှင့်အခေါက်ကို အစာအိမ်ပျောက်ဆေး အဖွစျိသုံးသညျ။
အပွင့်ကို ပြုတ်စားခြင်း၊တို့စား၊သုပ်စားခြင်းဖြင့်
အိပ်ပျော်မှုကိုဖြစ်စေပါသည်။
စိန်ပန်းရွက်သည် သွေးတွင်းရှိအချို့ဓာတ်များကို ကျဆင်းစေ၍ သွေးကျရောဂါရှိသူတို့ စားရန် မသင့်ပေ။
စိန်ပန်း ကို စားသုံးခြင်းသည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
အလျင်အမြန်လျော့ကျစေသဖြင့် သတိထားသင့်သည်။
စိန်ပန်းပွင့်လက်သုပ် သုပ်နည်း#crd
**t***h***u***r***a**
စိန်ပန်းပွင့်ကိုပြုတ်ပါ ။ ရေညှစ်ပါ ရေပြန်ဆေးပါ ။
ရေထပ်ညှစ်ပါ။ ပါးပါးလှီး ၍ နှစ်ပြန်ကြော် +ပုဇွန်ခြောက် ထောင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ငံပြာရည်ကြော်နဲနဲ
ပဲမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် ၊ သံပုရာသီးနှင့် ရော၍သုပ်ပါ။
အရသာရှိရှိ မွှေးမွှေးကြိုင်ကြိုင် စိန်ပန်းသုပ်လေးပေါ့ ခင်မျာ
မှတ်ချက်... မပြုတ်ခင် ပန်းမှာပဲသီးများကဲ့သို့ အနံရှိပြီး
ပြုတ်ပြီးတစ်ခါညှစ်ရေပြန်ဆေးပြီးတစ်ခါညှစ်သောအခါ အမွှေးနံ့ထွက်လာပါသည်။

image

ဆေးဖက်ဝင် #စိန်ပန်းပွင့် နှင့် သုပ်စားနည်း
ဇမ်ဘီယာတွင် အခေါက်ကို ရိုးရာအဖျားပျောက်ဆေးအဖြစ် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို ဆီးကျိတ်ရောဂါတွင် အသုံးပြုကြသည်။
ကင်းမြီးကောက်ကိုက်ပါက
အရွက်များကို လှော်ထောင်း၍ အဝတ်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ရှူပေးနိုင်သည်။
ပန်းပွင့်ပြုတ်ရည်ကိုလေပြွန်ရောင်ခြင်း ပန်းနာရင်ကျပ်နှင့် ငှက်ဖျားရောဂါများတွင် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို Madagascar တွင် သရေစာအဖြစ် အစိမ်းစားကြသည်။
ထိုင်းနိုင်ငံတွင် စိန်ပန်းစေ့
ကို အစိမ်းလိုက် စားသုံကြသည်။
အသီးတောင့်နုနုလေးတွေဟာ
ပရိုတင်းကြွယ်ဝတာကြောင့်
စားသုံးသင့်တဲ့ သရေစာတမျိုးဖြစ်ပါတယ်။
အရှင်နာဂသိန်ပုံပြဆေးအဘိဓာန်တွင်
ပူသောသတ္တိရှိသည်။လေသလိပ်ကိုနိုင်သည်။ ထိုးအောင့်၊အစာမကြေ၊လေပြည့်၊မျက်စိရောဂါတို့ကို သက်သာပျောက်ကင်းစေသည်
အစေ့မှရသောအဆီကိုပိုးသတ် မှို သတ်သောဆပ်ပြာဆီအဖြစ် ထုတ်လုပ် သည်။အစေ့ဆီဖြင့်ထုတ်လုပ်သော ကိတ်မုန့်သည် သားသမီးကို ရစေနိုင်ကြောင်းဆိုသည်။
အစေ့မှုန့်သည်သွေးတွင်းရှိအညစ်အကြေးများကို သန့်စင်ပေးနိုင်သောအာနိသင်ရှိသည်။
နားကိုက်ခြင်းကိုသက်သာစေသည်။
အရွက်သည် အရေပြားရောဂါကိုပျောက်စေသည်။
အရွက်ကို စားပေးပါက သံပိုးကိုကျစေသည်။
အပွင့်နှင့်အခေါက်ကို အစာအိမ်ပျောက်ဆေး အဖွစျိသုံးသညျ။
အပွင့်ကို ပြုတ်စားခြင်း၊တို့စား၊သုပ်စားခြင်းဖြင့်
အိပ်ပျော်မှုကိုဖြစ်စေပါသည်။
စိန်ပန်းရွက်သည် သွေးတွင်းရှိအချို့ဓာတ်များကို ကျဆင်းစေ၍ သွေးကျရောဂါရှိသူတို့ စားရန် မသင့်ပေ။
စိန်ပန်း ကို စားသုံးခြင်းသည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
အလျင်အမြန်လျော့ကျစေသဖြင့် သတိထားသင့်သည်။
စိန်ပန်းပွင့်လက်သုပ် သုပ်နည်း#crd
**t***h***u***r***a**
စိန်ပန်းပွင့်ကိုပြုတ်ပါ ။ ရေညှစ်ပါ ရေပြန်ဆေးပါ ။
ရေထပ်ညှစ်ပါ။ ပါးပါးလှီး ၍ နှစ်ပြန်ကြော် +ပုဇွန်ခြောက် ထောင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ငံပြာရည်ကြော်နဲနဲ
ပဲမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် ၊ သံပုရာသီးနှင့် ရော၍သုပ်ပါ။
အရသာရှိရှိ မွှေးမွှေးကြိုင်ကြိုင် စိန်ပန်းသုပ်လေးပေါ့ ခင်မျာ
မှတ်ချက်... မပြုတ်ခင် ပန်းမှာပဲသီးများကဲ့သို့ အနံရှိပြီး
ပြုတ်ပြီးတစ်ခါညှစ်ရေပြန်ဆေးပြီးတစ်ခါညှစ်သောအခါ အမွှေးနံ့ထွက်လာပါသည်။

image

ဆေးဖက်ဝင် #စိန်ပန်းပွင့် နှင့် သုပ်စားနည်း
ဇမ်ဘီယာတွင် အခေါက်ကို ရိုးရာအဖျားပျောက်ဆေးအဖြစ် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို ဆီးကျိတ်ရောဂါတွင် အသုံးပြုကြသည်။
ကင်းမြီးကောက်ကိုက်ပါက
အရွက်များကို လှော်ထောင်း၍ အဝတ်ဖြင့်ထုပ်ပြီး ရှူပေးနိုင်သည်။
ပန်းပွင့်ပြုတ်ရည်ကိုလေပြွန်ရောင်ခြင်း ပန်းနာရင်ကျပ်နှင့် ငှက်ဖျားရောဂါများတွင် အသုံးပြုသည်။
အစေ့များကို Madagascar တွင် သရေစာအဖြစ် အစိမ်းစားကြသည်။
ထိုင်းနိုင်ငံတွင် စိန်ပန်းစေ့
ကို အစိမ်းလိုက် စားသုံကြသည်။
အသီးတောင့်နုနုလေးတွေဟာ
ပရိုတင်းကြွယ်ဝတာကြောင့်
စားသုံးသင့်တဲ့ သရေစာတမျိုးဖြစ်ပါတယ်။
အရှင်နာဂသိန်ပုံပြဆေးအဘိဓာန်တွင်
ပူသောသတ္တိရှိသည်။လေသလိပ်ကိုနိုင်သည်။ ထိုးအောင့်၊အစာမကြေ၊လေပြည့်၊မျက်စိရောဂါတို့ကို သက်သာပျောက်ကင်းစေသည်
အစေ့မှရသောအဆီကိုပိုးသတ် မှို သတ်သောဆပ်ပြာဆီအဖြစ် ထုတ်လုပ် သည်။အစေ့ဆီဖြင့်ထုတ်လုပ်သော ကိတ်မုန့်သည် သားသမီးကို ရစေနိုင်ကြောင်းဆိုသည်။
အစေ့မှုန့်သည်သွေးတွင်းရှိအညစ်အကြေးများကို သန့်စင်ပေးနိုင်သောအာနိသင်ရှိသည်။
နားကိုက်ခြင်းကိုသက်သာစေသည်။
အရွက်သည် အရေပြားရောဂါကိုပျောက်စေသည်။
အရွက်ကို စားပေးပါက သံပိုးကိုကျစေသည်။
အပွင့်နှင့်အခေါက်ကို အစာအိမ်ပျောက်ဆေး အဖွစျိသုံးသညျ။
အပွင့်ကို ပြုတ်စားခြင်း၊တို့စား၊သုပ်စားခြင်းဖြင့်
အိပ်ပျော်မှုကိုဖြစ်စေပါသည်။
စိန်ပန်းရွက်သည် သွေးတွင်းရှိအချို့ဓာတ်များကို ကျဆင်းစေ၍ သွေးကျရောဂါရှိသူတို့ စားရန် မသင့်ပေ။
စိန်ပန်း ကို စားသုံးခြင်းသည် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
အလျင်အမြန်လျော့ကျစေသဖြင့် သတိထားသင့်သည်။
စိန်ပန်းပွင့်လက်သုပ် သုပ်နည်း#crd
**t***h***u***r***a**
စိန်ပန်းပွင့်ကိုပြုတ်ပါ ။ ရေညှစ်ပါ ရေပြန်ဆေးပါ ။
ရေထပ်ညှစ်ပါ။ ပါးပါးလှီး ၍ နှစ်ပြန်ကြော် +ပုဇွန်ခြောက် ထောင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်နီ၊ ငံပြာရည်ကြော်နဲနဲ
ပဲမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် ၊ သံပုရာသီးနှင့် ရော၍သုပ်ပါ။
အရသာရှိရှိ မွှေးမွှေးကြိုင်ကြိုင် စိန်ပန်းသုပ်လေးပေါ့ ခင်မျာ
မှတ်ချက်... မပြုတ်ခင် ပန်းမှာပဲသီးများကဲ့သို့ အနံရှိပြီး
ပြုတ်ပြီးတစ်ခါညှစ်ရေပြန်ဆေးပြီးတစ်ခါညှစ်သောအခါ အမွှေးနံ့ထွက်လာပါသည်။

image
image
image
image

"မင်း" နဲ့လက်ထပ်ပြီးရင်

ခဏလေးတောင်မဝေးချင်လို
အိမ်သာကိုဒီလိုလေးဆောက်မယ်...

image
6 w - Translate

"မနက်ဖြန်က ပိုကောင်းမှာပါ။"
"မကောင်းရင်ရော?"
"မနက်ဖြန်မှာ ထပ်ပြောရုံပေါ့။ ကောင်းရင်လည်း ကောင်းမှာမိုလိုပဲ။ မသိနိုင်ဘူးလေ။ တစ်ချိန်ကျ မနက်ဖြန်က ပိုကောင်းမှာပါ။"
#စာတို

6 w - Translate

စွန့်လွှတ်မှုနဲ့ခွင့်လွှတ်စဥ် ငြိမ်းသွားလိမ့်မယ်တဲ့❤

#စာတို