#တောလေးညှင်း
တောလေးညှင်း အပင်ကို အမြစ်မှနုတ်၍ လက်တစ်ဆုပ်ကိုပြုတ်ပြီး သုံးခွက်တစ်ခွက်တင် ကျိုသောက်ပါ။မည်မျှချောင်းဆိုးကြာပါစေ၊ တစ်ရက် ၊ နှစ်ရက်သောက်ရုံမျှနှင့် သက်သာပျောက်ကင်း ပါသည်။အပင်ပုံစံမှာလမ်းဘေးတွင် အလေ့ကျ ပေါက်ပါသည်။အပွင့်မှာ အဝါလေးများဖြစ်၍ အသီးပုံမှာ လေးညှင်းနှင့် တူပါသည်။မိုးတွင်းအခါ အပင်များစွာ တွေ့ရ၍ မိုးကုန်လျှင် အပင်မှာရှားပါးသွားပါသည်။တောလေးညှင်း မှန်ပါတယ်ရဲရဲသောက်ကြပါအတိူ့အဖြစ်စားနိင်ပါတယ်။
မိုးရာသီ မြစ်ဝကျွန်းပေါ် လယ်ကွက်များအတွင်း အလွန်ပေါများစွာတွေ့ရှိရပါသည်။ မြို့ပေါ်တွင်မူ မြောင်းဘေး အနီးပါတ်ဝင်းကျင်တွင်တွေ့ရပါသည်။နွေရာသီတွင်မူ ရေစပ်စပ်နေရာများတွင် ရှာပါးစွာ ရှာဖွေတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။

image

#တောလေးညှင်း
တောလေးညှင်း အပင်ကို အမြစ်မှနုတ်၍ လက်တစ်ဆုပ်ကိုပြုတ်ပြီး သုံးခွက်တစ်ခွက်တင် ကျိုသောက်ပါ။မည်မျှချောင်းဆိုးကြာပါစေ၊ တစ်ရက် ၊ နှစ်ရက်သောက်ရုံမျှနှင့် သက်သာပျောက်ကင်း ပါသည်။အပင်ပုံစံမှာလမ်းဘေးတွင် အလေ့ကျ ပေါက်ပါသည်။အပွင့်မှာ အဝါလေးများဖြစ်၍ အသီးပုံမှာ လေးညှင်းနှင့် တူပါသည်။မိုးတွင်းအခါ အပင်များစွာ တွေ့ရ၍ မိုးကုန်လျှင် အပင်မှာရှားပါးသွားပါသည်။တောလေးညှင်း မှန်ပါတယ်ရဲရဲသောက်ကြပါအတိူ့အဖြစ်စားနိင်ပါတယ်။
မိုးရာသီ မြစ်ဝကျွန်းပေါ် လယ်ကွက်များအတွင်း အလွန်ပေါများစွာတွေ့ရှိရပါသည်။ မြို့ပေါ်တွင်မူ မြောင်းဘေး အနီးပါတ်ဝင်းကျင်တွင်တွေ့ရပါသည်။နွေရာသီတွင်မူ ရေစပ်စပ်နေရာများတွင် ရှာပါးစွာ ရှာဖွေတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။

image

#တောလေးညှင်း
တောလေးညှင်း အပင်ကို အမြစ်မှနုတ်၍ လက်တစ်ဆုပ်ကိုပြုတ်ပြီး သုံးခွက်တစ်ခွက်တင် ကျိုသောက်ပါ။မည်မျှချောင်းဆိုးကြာပါစေ၊ တစ်ရက် ၊ နှစ်ရက်သောက်ရုံမျှနှင့် သက်သာပျောက်ကင်း ပါသည်။အပင်ပုံစံမှာလမ်းဘေးတွင် အလေ့ကျ ပေါက်ပါသည်။အပွင့်မှာ အဝါလေးများဖြစ်၍ အသီးပုံမှာ လေးညှင်းနှင့် တူပါသည်။မိုးတွင်းအခါ အပင်များစွာ တွေ့ရ၍ မိုးကုန်လျှင် အပင်မှာရှားပါးသွားပါသည်။တောလေးညှင်း မှန်ပါတယ်ရဲရဲသောက်ကြပါအတိူ့အဖြစ်စားနိင်ပါတယ်။
မိုးရာသီ မြစ်ဝကျွန်းပေါ် လယ်ကွက်များအတွင်း အလွန်ပေါများစွာတွေ့ရှိရပါသည်။ မြို့ပေါ်တွင်မူ မြောင်းဘေး အနီးပါတ်ဝင်းကျင်တွင်တွေ့ရပါသည်။နွေရာသီတွင်မူ ရေစပ်စပ်နေရာများတွင် ရှာပါးစွာ ရှာဖွေတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။

image
image
image

တစ်ထုပ်မှ ၁၀၀ တည်းအဝစား :3

image
6 w - Translate

သတိရခြင်းဟာ နေ့စဥ် ပန်းလိုပွင့်ပါတယ်။

image

ရည်းစားရှိတဲ့သူတွေကိုဘာပြောချင်လဲ <br>ငါ :

6 w - Translate

အမေ့ပိုက်ဆံအိတ်ထဲမှ ၁သောင်:ခို:ထာ:သော်လည်း
အမေမှ၂သောင်:ပျော၊က်နေတယ်ဟုပြောသောအခါ

image

ရေဘဝဲအိမ်ကြော် ခပ်စပ်စပ်လေး
ချက်ပြုတ်ရန်ကြာမြင့်ချိန် - (၃၅) မိနစ်

ရေဘဝဲ - (၂) ကောင်
ကြက်သွန်မြိတ် (အကြီး) - (၁) ချောင်း
ဂျင်း - စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်း
ကိုရီးယားငရုတ်သီးအမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း (၃) ဇွန်း
ပဲငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း (၃) ဇွန်း
သကြား - စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ပြောင်းဖူးမှုန့်/ အာလူးမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ဂျုံမှုန့် - အနည်းငယ်
သကြားရည် (Corn Syrup) - စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ဆီ - အနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ကြက်သွန်နီ - (၂) လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ - (၇) မွှာ
ငရုတ်ပွ - (၁) တောင့်

ချက်ပြုတ်နည်း
၁) ပထမဆုံးအနေနဲ့ ရေဘဝဲတွေကိုသန့်ရှင်းရေးပြုလုပ်ပြီး ခေါင်းပိုင်းကိုကတ်ကြေးဖြင့် တစ်ဝက်ဖြတ်ပြီးမလိုအပ်သော အရာများကိုရှင်းပြစ်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ရေဘဝဲတွေကိုဂျုံမှုန့်ဖြင့်နယ်ပြီး ရေဆေးချလိုက်ပါ။
၂) ရေပွက်ပွက်ဆူနေသောအိုးထဲကို ရေဘဝဲများထည့်ပြီး ခဏတဖြုတ်ပြုတ်ထားလိုက်ပါ။ ပြီးရင်ပြုတ်ထားရာကနေဆယ်ပြီး မျက်လုံးဖယ်ကာ လက်နှစ်ဆစ်လောက်လှီးလိုက်ပါ။
၃) ကြက်သွန်နီကိုခပ်ပါးပါးလေးလှီးပြီး ကြက်သွန်ဖြူနှင့်ဂျင်းတို့ကို နုတ်နုတ်စဉ်းထားပါ။ ငရုတ်ပွကို ခပ်ထူထူနဲ့ရှည်ရှည်လေးတစောင်းလှီးပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်(အကြီး) ကိုလည်း လက်တစ်ဆစ်ခန့်လှီးထားပါ။
၄) ခွက်တစ်ခုထဲတွင် ကိုရီးယားငရုတ်သီးမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်၊ သကြား၊ ပြောင်းဖူးမှုန့်၊ သကြားရည်နှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်အနည်းငယ်တို့ထည့်ပြီးမွှေပါ။
၅) အိုးထဲဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ။ ပြီးလျှင် လှီးထားသောကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ ဂျင်းနှင့် ငရုတ်သီးတို့ကို မီးအေးအေးဖြင့်ကြော်ပါ။ ပြီးလျှင်ရေဘဝဲများထည့်ပြီး ကြော်ပါ။ နောက်ဆုံးအနေနဲ့ ဖျော်စပ်ထားတဲ့ဆော့စ်ပါထည့်ပြီး သေချာကျက်တဲ့အထိ ချက်လိုက်ပါ။ ရေဘဝဲများကျက်သွားတဲ့အခါ ဆယ်ပြီးမိမိတို့ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ ပန်းကန်ထဲထည့်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image

အသက်ကြီးလာတော့တည်ငြိမ်လာမှာပဲနော် <br>me :

ငရုတ်သီးအတောင့်ကြော် ကြွပ်ရွနေစေချင်ရင်။
ဟိန္ဒူလူမျိုးတွေရဲ့ ထမင်းဆိုင်တွေမှာ၊ သူတို့တွေရဲ့အလှူမင်္ဂလာပွဲတွေမှာ သီးစုံပဲကုလားဟင်း၊ ငါးခြောက်ထောင်းအချိုကြော်တို့နဲ့ ငရုတ်သီးအတောင့်ကြော်ကြွပ်ကြွပ်ရွရွလေးနဲ့ ထမင်းသုံးဆောင်ဖူးကြမှာပါ။
အတော်ထမင်းမြိန်ပါတယ်။
ငရုတ်သီးအတောင့်ကို ဆီနဲ့ကြွပ်ကြွပ်ရွရွလေးဖြစ်အောင်ကြော်ထားတာက ငရုတ်သီးကြော်နံ့လေး မွှေးနေတာပါပဲ။
ရက်နည်းနည်းကြာတော့ ကိုယ်တိုင် ငရုတ်သီးအတောင့်ကို ဆီပူထဲထည့်ပြီး ကြွပ်ကြွပ်ရွရွလေး ကြော်လိုက်တယ်။
ကြော်ပြီးသားတွေကို ပန်းကန်ထဲထည့်ပြီး ကြောင်အိမ်ထဲမှာ ထည့်ထားလိုက်တယ်။
ခဏကြာ ထမင်းစားတော့ ငရုတ်သီးတောင့်ကြော်တွေက မကြွပ်မရွတော့ဘူး။ ညနေကျတော့ ငရုတ်သီးတောင့်ကြော်တွေက ပျော့နေကြပြီ။
ဆရာမပြလို့ နည်းမကျတာပဲဆိုတာ သိလိုက်ပါတယ်။
ဒါနဲ့ ငရုတ်သီးအတောင့်ကြော် ကြွပ်ကြွပ်ရွရွလေး ဖြစ်နေအောင်လုပ်နည်းကို အရီးလေးဆီကနေ သိလာရပါတယ်။
အဲဒီလျှို့ဝှက်ချက်ကတော့...
ငရုတ်သီးတောင့်ကို ဆီနဲ့ကြွပ်ကြွပ်ရွရွလေးကြော်ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ထဲထည့်၊ ပူပူနွေးနွေးလေးဖြစ်နေတဲ့ အချိန်မှာပင် အပေါ်ကနေပြီးတော့ ဆားအနည်းငယ် ဖြူးပေးထားရပါတယ်။
တစ်နေကုန်၊ တစ်ညလုံး ပျော့သွားခြင်း မရှိတော့ပါဘူးတဲ့။
အားလုံး‌အဆင်ပြေကြပါစေ။
#ငရုပ်သီး

image