Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ခရမ်းချဥ်သီး ပန်ထွေဖျော်နည်း.....။ 🍅😋
ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
- ခရမ်းချဥ်သီး
- ငရုတ်သီးစိမ်းအညှာခြွေ
- ကြက်သွန်ဖြူ တို့ကို ရေဆေးပြီး မီးကင်
- စိမ်းစားငပိအနည်းငယ် မီးကင်
ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံး မီးကင်ပြီးရင်
ခရမ်းချဥ်သီး ကို အခွံနွှာ
ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးစိမ်းတွေကို
ကြိတ်စက်ထဲ ဆားထည့်ပြီး ကြိတ်
(ကြိတ်စက်မရှိလဲ ခရမ်းချည်သီးလေးတွေကို ဇွန်းလေးနဲ့ခြေပီးဖျော်လည်းရတယ်။ ငရုတ်သီး၊ ကြက်သွန်ဖြူလေးတွေကို ငရုပ်ဆုံလေးနဲ့ထောင်းပြီးမှဖျော်ထားတဲ့ခရမ်းချည်သီးထဲကိုထည့်ပီးမွှေ)
နံနံပင် ပါးပါးလှီးထည့်ပြီး ကိုယ်ကြိုက်တဲ့
အသီးနှံတွေနဲ့ တွဲစားလို့ရပါပြီး ခင်ဗျာ.....။ 😋
ဦးနိုင်ကတော့အရမ်းကြိုက်......😋
ငါးရံ့ခြောက်ဖုတ်/အမဲကြော်တို့နဲ့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ဆို
အာဂပါးစပ်လူဖြစ်ရကြိုးနပ်ပေါ့ ဗျာ.....။ 😋😁
ပုဇွန် သခွားသီး ရခိုင်သုပ်စပ်စပ်လေး သုပ်နည်း.....😋
သခွားသီးသုပ်အရည်ရွှဲရွှဲလေးကို ထမင်းဖြူလေးနဲ့စား အရမ်းကိုစားကောင်းပါတယ်။
သခွားသီးကိုရေဆေး နှစ်ခြမ်းခွဲ အလယ်ကအစေ့လေးတွေထုပ်ပြီးခြစ်ထားပါ။ နုနုလေးဆို အစေ့တွေ ထုပ်စရာတောင်မလိုပါဘူး။
ကြက်သွန်နီ နှစ်လုံးလောက်ကို ပါးပါလေးလှီးပြီး ရေဆေးထားပါ။
ပုဇွန်လှော်ပြီး အခွံခွာထားပါ။
စိမ်းစားငပိ မီးဖုတ်ထားပါ။
ငရုပ်သီးစိမ်း ကိုယ်အစပ်စားနိုင်သလောက် လှော်ထားပါ။
ပြီးရင် စိမ်းစားငပိနဲ့ ငရုပ်သီးစိမ်းလေးကို ရောထောင်းပါ။
အရသာအတွက် လိုအပ်တဲ့ ဆား၊ အချိုမှုန့် သို့မဟုတ် ကြက်သားမှုန့်ကို တခါတည်းထည့်ထောင်းပါတယ်။
လှော်ထားတဲ့ ပုဇွန်တဝက်လောက်ကိုလည်း ရောထောင်းလိုက်ပါတယ်။
ကျန်တဲ့တဝက်က အကောင်လိုက်ထည့်ပါမယ်။
ပြီးရင် ခြစ်ထားတဲ့သခွားသီးထဲကို ထောင်းထားတာတွေထည့်၊ ကြက်သွန်နီပါးပါလှီးထားတာနဲ့ ပုဇွန်တွေထည့်ပြီးရင် သုပ်ပါ။
အချဥ်ကြိုက်ရင် သံပုရာသီးလေးညှစ်ထည့်ပါ။
နောက်ဆုံးအရသာလေးမြည်းကြည့်ပြီး ကိုယ်လိုသလောက်ရပြီးဆို ပင်စိမ်းလေးညှပ်ထည့်ပြီးရင် စားကောင်းတဲ့ သခွာသီးရခိုင်သုပ်စပ်စပ်လေး ရပါပြီးရှင့်......။ 😋
Credit - Kay Khaing Oo 🙏🙏🙏
ကြက်သောက်စမ်းချက်နည်း 😋
ကြက်သောက်စမ်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ -
- ဗမာကြက်၄၀သား
- ကြက်သွန်ဖြူ၄ဥ
- ဂျင်းလက်တဆစ်
- စပါးလင်တပင်
- ငြုပ်သီးရှည်ခြောက်၆တောင့်
- စူကာညွန့် ဖယုံညွန့် မုန်ညှင်းစိမ်း
- မှို ၁၀ သား
- ပင်စိမ်းတစည်း ရှမ်းနံနံ
- သံပုရာသီးတလုံး
- ငြုပ်သီးစိမ်းလက်တဆုတ်
- ကြက်သွန်နီ၂လုံး
ချက်ပြုတ်နည်း -
▫️ကြက်သားကို အတုံးလေးတွေတုံး ရေဆေးပါ
▫️ဂျင်း ကြက်သွန်ဖြူ ငြုပ်ခြောက်ရှည်တောင့်ကိုမညက်တညက်ထောင်းပါ
▫️ပြီးရင် ကြက်သားကို ဆား ဆနွင်းနဲနဲ အရသာမှုန့် ငံပြာရည် ထည့်ပီး ထောင်းထားတာနဲ့ရောသမနယ်ပြီးနှပ်ထားပါ စပါးလင်အရင်းပိုင်းကိုတစောင်းလှီးထားပါ
▫️ဒယ်အိုးတလုံးတွင် ရေတလီတာထည့်ပီးတည်ထားပါ
▫️ရေဆူရင် ကြက်သားလုံးထားတာနဲ့စပါးလင်ကိုထည့်ပီးအဖုံးအုပ်ထားပါ
▫️ဆယ်မိနစ်ကြာလို့ ကြက်သားနူးလောက်ပီဆို
▫️မှို ကြက်သွန်နီလေးစိပ်ခွဲ ငြုပ်သီးစိမ်းထည့်ပီး ထပ်တည်ထားပါ အရသာပေါ့ငန်မြည်းပါ
▫️ပီးရင် အညွန့်အရွက်စုံ ရှမ်းနံနံ ပင်စိမ်းတို့ကိုထည့်ပီးအဖုံးအုပ်ပီးမီးပိတ်လိုက်ပါ ပြီးမှသံပုရာရည်ညှစ်ပီးအသင့်စားလို့ရပါပီး
#သောက်ဆမ်းဟင်းဖြစ်တဲ့အတွက် ဟင်းရည်အကျဲအပြစ်ကို လိုသလောက်ရေနွေးထည့်ပီး စားသုံးနိုင်ပါတယ် 🤤
Credit