✨ ကျောက်ဖရုံသီး၊ ရိုးရှင်းသော ဟင်းသီးဟင်းရွက်ပေမယ့် ကျောက်ကပ်လူနာတွေအတွက် အရမ်းကောင်းတယ် ✨ 
ကျောက်ဖရုံသီးဟာ ရှာရလွယ်ကူပြီး အသားထူကာ ရေဓာတ်များတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဖြစ်တယ်။ စားလိုက်ရင် လန်းဆန်းအေးမြစေတယ်။ ရှေးတုန်းက လူကြီးတွေဟာ ကျောက်ဖရုံသီးကို ပုံမှန် ချက်ပြုတ်စားသုံးလေ့ရှိကြတယ်။ အပူဒဏ်ကို သက်သာစေ၊ ရေငတ်ပြေစေပြီး ဆီးကိုလည်း ကောင်းစွာ သွားစေတယ်လို့ ယူဆကြလို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။ 
ကျောက်ကပ်ပြဿနာရှိသူများအတွက် ကျောက်ဖရုံသီးဟာ ဟင်းချက်ဖို့ သင့်တော်တဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဖြစ်တယ်၊ ဘာကြောင့်လဲဆိုတော့........ 
 * ပိုတက်ဆီယမ် ပမာဏဟာ သိပ်မမြင့်မားတာကြောင့် 
    စားသုံးနိုင်ပြီး ကျောက်ကပ်ကို ဝန်မပိစေဘူး။ 
 * ရေဓာတ် များစွာပါဝင်တာကြောင့် လန်းဆန်းစေတယ်။ 
    ဒါပေမဲ့ ဆရာဝန်က ရေကန့်သတ်ထားသူတွေအတွက် 
    တော့ သင့်တင့်တဲ့ပမာဏကိုသာ စားသုံးသင့်တယ်။ 
 * ရိုးရှင်းတဲ့ ဟင်းလျာမျိုးစုံကို ချက်ပြုတ်နိုင်ပြီး 
    အရသာပြင်းပြင်း မချက်ဘဲလည်း အရသာရှိတယ်။ 
တိုတိုပြောရရင်၊ ကျောက်ဖရုံသီးဟာ ကျောက်ကပ်လူနာတွေ စိတ်ပူစရာမလိုဘဲ စားသုံးနိုင်အောင် ကူညီပေးတဲ့ ရိုးရှင်းတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဖြစ်ပေမဲ့ ဆရာဝန်ရဲ့ အကြံပြုချက်အတိုင်း သင့်လျော်တဲ့ ပမာဏနဲ့ စားဖို့ လိုအပ်ပါတယ်။ 
🥣 ရိုးရှင်းသောဟင်းလျာ- "ကျောက်ကပ်လူနာများအတွက် ဖရုံစိမ်း ကြက်သား ဟင်းချို" ချက်နည်း 
ပါဝင်ပစ္စည်းများ....... 
 * အခန့်သင့် လှီးထားသော ကျောက်ဖရုံသီး 
 * ကြက်သား နုတ်နုတ်စင်း 
   (သို့မဟုတ် ရင်အုံသား အတုံးလေးများ) 
 * မုန်လာဥနီ အနည်းငယ် (မထည့်လဲရ) 
 * ကြက်သွန်ဖြူ ထုထားတာ အနည်းငယ် 
 * ရေသန့် 
 * ပဲငံပြာရည် (သို့မဟုတ်) ဆား တစ်ပွင့်စာ 
ပြုလုပ်နည်း...... 
ရေကိုတည်ပြီး မွှေးလာအောင် ကြက်သွန်ဖြူထည့်၍ တည်ပါ။ 
ကြက်သားထည့်ပြီး ကျက်သည်အထိ တည်ပါ။ အမြှုပ်များကို ခပ်ထုတ်ပါ။ 
ကျောက်ဖရုံသီးနှင့် မုန်လာဥနီတို့ကို ထည့်ပါ။ ဖရုံစိမ်း ကြည်ပြီး နူးအိလာသည်အထိ ဆက်တည်ပါ။ 
ပဲငံပြာရည် သို့မဟုတ် ဆားအနည်းငယ်ဖြင့် အရသာကို အသာအယာ ပေါင်းစပ်ပေးပါ။ 
ပန်းကန်ထဲထည့်ပြီး နံနံပင်/ကြက်သွန်မြိတ် အနည်းငယ်ဖြူးပေးပါ။ 
ဒီဟင်းလျာဟာ ပူပူနွေးနွေး သောက်ရတာ အဆင်ပြေစေပြီး အငန်ဓာတ် မများတာကြောင့် ကျောက်ကပ်ကို မထိခိုက်ဘဲ ကျန်းမာရေးကို ဂရုစိုက်လိုသူများအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။ 🥬✨
 
         
 
		  
		  
         
		  
         
		  
         
        
 
          
        
         
		  
         
		  
         
		  
         
		 