ခေါင်းပေါ်မှာမှိုဖြစ်တာ၊ ဗောက်ထတာ၊ ဦးရေပြားယားယံတာ၊ ဦးရေပြားပေါ်မှာအဖက်တွေဖြစ်ပြီး ကုတ်ရင်းနဲ့ဦးရေပြားပါပြဲသွားတဲ့အထိ ယားယံနေရင် .........

ပွေးကိုင်းရွက် လက်တစ်ဆုပ်စာကိုထောင်းပြီး ရေနဲ့ရောကာ ဦးရေပြားပေါ်မှာ ဖြန်း/လိမ်းပေးပါ။ ၁၅ မိနစ်လောက်ထားပြီးမှ ခေါင်းလျှော်ချလိုက်ပါ။ တစ်ရက်အတွင်း ယားယံတာပျောက်ပြီး ဗောက်တွေလည်းကင်းစင်သွားပါလိမ့်မယ်။

ကျွန်တော်က တစ်နေကုန် အလုပ်မှာ ဦးထုပ်ဆောင်းထားရတဲ့သူဆိုတော့ ဒီပွေးကိုင်းရွက်က အရမ်းထိရောက်ပါတယ်။

image
16 w - Translate - Youtube

Top 5 SHARK Close Calls

ဟင်းနုနွယ်မြစ် (ထိုင်းနိုင်ငံရဲ့ ဂျင်ဆင်း)
"ဟင်းနုနွယ်မြစ်" ကို "ယိုးဒယားဂျင်ဆင်း" လို့ တင်စားခေါ်ဝေါ်ကြသည်။

ဟင်းနုနွယ်မြစ်ရဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများ.......
၁။ အပူအပုပ်ပြေစေတယ်။ အပူကိုကျစေပြီး အဖျားကိုနိုင်တယ်။ ဖျားနေတဲ့သူတွေ ရှာဖွေပြီးလုပ်စားသင့်ပါတယ်။
၂။ သွေးလှည့်ပတ်မှုကို ကောင်းစေတယ်။ ခွန်အားဖြည့်ပေးတယ်။ မျက်နှာသွေးရောင် ကောင်းစေပြီး တင်းတိပ်နဲ့ အမည်းစက်တွေ မှေးမှိန်စေကာ အရေပြားဆဲလ်တွေ ကောင်းမွန်စွာ အလုပ်လုပ်စေပါတယ်။
၃။ လန်းဆန်းတက်ကြွစေပြီး မောပန်းလွယ်တာ၊ အားအင်ကုန်ခမ်းတာတွေကို သက်သာစေတယ်။
၄။ သွေးလည်ပတ်မှုကို လှုံ့ဆော်ပေးပြီး သွေးကြောတွေကို သန့်ရှင်းစေတယ်။
၅။ ချောင်းဆိုးတာ၊ သလိပ်ရည်နဲ့ ဆီးသွားရခက်တာတွေကို သက်သာစေတယ်။ ဆီးကို ပုံမှန်သွားစေတယ်။ (ဆီးရွှင်စေတယ်)

ပြုလုပ်နည်း + သောက်သုံးနည်း.........
၁။ ရင့်ပြီး လတ်ဆတ်တဲ့ ဟင်းနုနွယ်မြစ် ၃-၅ မြစ်ကို
သန့်စင်အောင် ဆေးပါ။
၂။ ရေ ၁.၅ လီတာလောက်ကို ဆူအောင်တည်ပြီး ဟင်းနုနွယ်
မြစ်ထည့်ကာ မီးအေးအေးနဲ့ ၁၀-၁၅ မိနစ်လောက် တည်ပါ။
၃။ ရေကိုစစ်ယူပြီး ပုလင်းထဲထည့်ကာ ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်
သိမ်းထားပါ။ မနက်နဲ့ ညအိပ်ရာမဝင်ခင် (ဗိုက်ထဲ အစာမရှိ
တဲ့အချိန်) တစ်နေ့ကို ကော်ဖီခွက် ၂-၃ ခွက် သောက်ပါ။

ပုံမှန်သောက်သုံးပါက ရရှိလာမယ့်ရလဒ်ကတော့ ခွန်အားကောင်းစေပြီး လန်းဆန်းစေကာ နုပျိုစေတဲ့ဆေးနဲ့ တူပါတယ်။

အဖိုးရဲ့ နည်း (အဖေတွေ ရှာနေကြတဲ့ နည်း) 😁
👉 ဟင်းနုနွယ်မြစ်ကို ၄၀ ဒီဂရီ အရ'က်တစ်ပုလင်းကြီးနဲ့ စိမ်ပါ။
👉 ဖန်ပုလင်းထဲမှာ ၂-၃ ပတ်လောက် စိမ်ပြီးရင် ညအိပ်ရာမဝင်ခင် တစ်ပက်စီ သောက်ပါ။ ကိုရီးယားဂျင်ဆင်းထက်တောင် ကောင်းတယ်လို့ နာမည်ကြီးပါတယ်။

image
16 w - Translate - Youtube

15 Moments You Wouldn’t Believe If Not Filmed

မနက်အိပ်ယာနိုးတာနဲ့ ဗိုက်ပူ၊ လည်ချောင်းခြောက်၊ လေတွေတက်ပြီး တချို့ရက်တွေဆို ခံတွင်းခါးတာ၊ လျှာချဉ်တာ၊ အသက်ရှုမဝတာတွေ ဖြစ်တတ်တယ်။ ဘာမှမစားရသေးဘဲနဲ့တင် ဗိုက်ကပြည့်အင့်နေသလို ခံစားရတယ်။ ဒါပေမယ့် မနက်တိုင်း ရှောက်နူသီးရည်နွေးနွေးလေး သောက်ပြီးတဲ့နောက်မှာတော့ ဗိုက်ပူတာတွေ တဖြည်းဖြည်း လျော့ကျလာပြီး အဝတ်အစားတွေ ဝတ်ရတာလည်း အရင်လို တင်းကျပ်မနေတော့ဘူး။

ဘယ်လိုပြင်ဆင်သောက်ရမလဲ....?
တချို့ရက်တွေဆို ဒီတိုင်းအသီးလိုက်ပဲ ညှစ်သောက်တယ်။
ရှောက်နူသီး ၁ လုံးကို ထက်ခြမ်းခွဲပြီး ဖန်ခွက်ထဲ အရည်ညှစ်ထည့်တယ်။ ရေနွေးနွေးလေး ထည့်ပြီး အစာမစားခင် ဗိုက်ထဲဘာမှမရှိသေးချိန် နည်းနည်းချင်းစီ သောက်တယ်။

တချို့ရက်တွေမှာတော့ ပျားရည်စိမ်ပြီး သောက်တယ်။
* ရှောက်နူသီးကို ပါးပါးလှီးပြီး ပုလင်းထဲထည့်ပါ။
* ပျားရည်မြုပ်အောင်လောင်းထည့်ပြီး ၂-၃ ရက်လောက်
စိမ်ထားလိုက်ပါ။
* မနက် အလျင်လိုတဲ့အခါမျိုးဆိုရင် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
၁ ဇွန်း စာလောက်ကို ရေနွေးနဲ့ ဖျော်ပြီး သောက်လို့ရတယ်။

ကိုယ်တိုင်သောက်ကြည့်ပြီး ခံစားရတာတွေကတော့......
* ဗိုက်ပူတာ လျော့ကျပြီး ဗိုက်မတင်းတော့ဘူး။
* လည်ချောင်းရှင်းပြီး အသံကြည်လင််တယ်၊ အသက်ရှုရ
တာလည်း လွယ်ကူလာတယ်။
* လေကောင်းလေသန့် ရပြီး လျှာလည်း မခါးတော့ဘူး။
* မနက်နိုးလာရင် ထိုင်းမှိုင်းတာ၊ လေးလံတာ၊ လေအောင့်
တာတွေ မဖြစ်တော့ဘူး။

ရှောက်နူသီးရဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများ........
ရှောက်နူသီးမှာ ကောင်းကျိုးများစွာ ရှိပါတယ်။
* အခွံရဲ့ ရနံ့က အသက်ရှုရ လွယ်ကူစေတယ်။
* ရှောက်နူရည်က လည်ချောင်းထဲက အချွဲတွေကို သန့်စင်
ပေးပြီး ယားယံတာကို လျှော့ချပေးတယ်။
* လေပူထတာကို သက်သာစေပြီး ဝမ်းဗိုက်တင်းတာကို
လျှော့ချပေးတယ်။
* တံတွေးထွက်အောင် လှုံ့ဆော်ပေးပြီး ပါးစပ်ခြောက်တာ
ကို သက်သာစေတယ်။

Admin ရဲ့ နေ့စဉ်ဘဝမှာ အကျင့်တစ်ခုလို ဖြစ်လာရခြင်း...
အခုဆိုရင် မီးဖိုချောင်မှာ သံပရာသီး ဆောင်ထားတာက အိမ်မှာ ကောင်းတဲ့အရာတစ်ခု ရှိနေသလိုပဲ။ အသီးလိုက် ညှစ်သောက်တာရယ်၊ ပျားရည်စိမ်ပြီး သောက်တာရယ်ကို တလှည့်စီ သောက်ဖြစ်တယ်။ မနက်တိုင်း သောက်တဲ့အခါ ခန္ဓာကိုယ်က တဖြည်းဖြည်းနဲ့ ကောင်းမွန်တဲ့ဘက်ကို ပြောင်းလဲလာတာကို ခံစားရပါတယ်......။
(ရှောက်နူသီးမရတဲ့နေရာများ သံပုရာရည်ကို သောက်ပါ)

image
16 w - Translate - Youtube

5 BIG Waves You Wouldn't Believe if not on video

အုန်းနို့ကျောက်ကျော နှစ်ထပ်လုပ်နည်း.........။

ပြုလုပ်နည်းနှင့် ပါဝင်ပစ္စည်းများ..........
တယ်လီဖုန်းတံဆိပ်ကျောက်ကျောမှုန့် ၂၅ ဂရမ်၂ ထုပ်ပါ။
ကျောက်ကျောမှုန့် ၂၅ ဂရမ် ၁ ထုပ်ဆို ရေနဲ့အုန်းနို့အရော ၇ ခွက်ထည့်ရင်လုံလောက်ပါတယ်။
အခု ၂ ထုပ်ဆိုတော့ ရေနဲ့အုန်းနို့ ၁၄ ခွက်ပါ။ (နို့ဆီခွက်နဲ့ပါ)
သကြား ၅၀၀ ဂရမ်ထည့်ပါတယ်။
ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပါ။
မီးအေးအေးနဲ့ ကြွက်မြီးတန်းသည်အထိ ကြိုပါ။ (၃၀မိနစ်ခန့်)
ဗန်းထဲထည့် အအေးခံပြီးသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီး။
အုန်းနို့အရမ်းများလွန်းရင်လည်း အဆင်မပြေပါ။
အချိုးညီရင် ၂ ထပ်ဖြစ်ပါတယ်.....။❤️

image

ဝက်သားချောင်း (ဝက်အူချောင်း) ကို အိမ်မှာပဲ အလွယ်တကူ လုပ်စားလို့ရပါတယ်...။

ပြုလုပ်နည်း.......။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* မုန်လာဥနီ အလတ်စား ၁ လုံး (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ကြက်သွန်ဖြူ ၈ မွှာ (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ကြက်သွန်နီ အနီ ၁ လုံး (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ဂေါ်ဖီထုပ် (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* နံနံပင် (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ပုစွန် ၁/၂ ကီလို (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ဝက်သားကြိတ် ၁ ကီလို
* ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
* ခရုဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* နှမ်းဆီ

တို့စရာအချဥ်ရည်ဆော့စ်အတွက်.....
* ငရုတ်ဆီ
* သံပုရာရည်
* ပဲငံပြာရည်

ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ ဟင်းသီးဟင်းရွက်များကို နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ။
၂။ ပုဇွန်ကို အခွံ၊ ခေါင်း၊ အမြီးနှင့် အူများ ဖယ်ရှားပြီး
နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ။
၃။ နှုတ်နှုတ်စဉ်းထားသည့် ပုဇွန်၊ ဝက်သားကြိတ်၊ ဆား၊
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ ကြက်သားမှုန့်နှင့် ခရုဆီတို့ကို
ဇလုံကြီးတစ်ခုထဲထည့်ပြီး သေချာသမအောင် ရောမွှေပါ။
နှမ်းဆီထည့်ပြီး သေချာသမအောင် ထပ်မွှေပေးပါ။
၄။ သေချာနယ်ပြီးရင် ပိုက်အိတ်ထဲသို့ ထည့်ပါ။
၅။ ဒယ်အိုးကြီးတစ်လုံးတွင် ရေနွေးဆူအောင်တည်ပါ။
၆။ တုတ်ထိုး အသားချောင်းအိတ်ထဲ ထိုစထည့်ပါ။ တုတ်ထိုး
ပြီး အသားချောင်းကို အိတ်ထဲကနေ ဆွဲထုတ်နေစဉ်အ
တွင်း အရောအနှောကို ဆူပွက်နေသောရေနွေးထဲတွင်
၁ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပြီး ချက်ချင်း ဆယ်ယူပါ။
၇။ ရေနွေးငွေ့ပေါင်းအိုးထဲတွင် စီထည့်ပြီး အလယ်အလတ်
မီးဖြင့် ၃၅ မိနစ်ခန့် ပေါင်းပါ။
၈။ ငရုတ်ဆီနှင့် သံပုရာရည်ထည့်ထားသော
ပဲငံပြာရည်ဆော့စ်တို့နဲ့ တည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီး..။😋

image

ပြောင်းဖူး ဝက်နံရိုး စွပ်ပြုတ် ချက်နည်း 🌽 🌽
ပူပူနွေးနွေး ချိုချိုမွှေးမွှေး အရသာရှိတဲ့ ဟင်းရည်လေး 😋😋

👉 ပါဝင်ပစ္စည်းများ.....
* ဝက်နံရိုးနု
* ပြောင်းဖူးချို (အတုံးလိုက်လှီးထားပါ)
* မုန်လာဥနီ (အဝိုင်းလိုက်လှီးထားပါ)
* ကြက်သွန်ဖြူ
* ငရုတ်ကောင်းစေ့ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* နံနံပင်အမြစ်
* ရေသန့်
* ပဲငံပြာရည်အကြည်
* ဆား
* သကြားခဲ (candy sugar) မရှိရင် ရိုးရိုးသကြားထည့်ပါ။

👉 ပြုလုပ်နည်း.......
* ရေကိုဆူအောင်တည်ပြီး ဝက်နံရိုးကို ၃-၅ မိနစ်ခန့် ရေနွေး
ဖျောပါ။ ပြီးရင် ပြန်ဆယ်ပြီး ရေသန့်စင်အောင် ဆေးကြော
ပါ။ ဒါမှ အညှီနံ့လျော့ပြီး ဟင်းရည်ကြည်လင်မှာပါ။
* အိုးထဲကို ရေသန့်ထည့်ပြီး အလယ်အလတ်မီးနဲ့တည်ပါ။
ဆူလာရင် ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်ကောင်းနဲ့ နံနံပင်အမြစ်
ထည့်ပါ။
* ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ဆားနဲ့ သကြားခဲတို့နဲ့ အရသာနယ်ပြီး
သမအောင် ရောမွှေပေးပါ။
* ရေနွေးဖျောပြီးသား ဝက်နံရိုးကို ထည့်ပါ။ မီးအေးအေးနဲ့
၃၀-၄၅ မိနစ်ခန့် ဝက်နံရိုးနူးအိလာတဲ့အထိ တည်ပါ။ ပြီးရင်
ပြောင်းဖူးနဲ့ မုန်လာဥနီ ထည့်ပြီး ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေနူး
ကာ ပြောင်းဖူးကနေ မွှေးပြီးချိုတဲ့ ဟင်းချိုအရသာရလာ
တဲ့အထိ နောက်ထပ် ၁၅-၂၀ မိနစ်ခန့် တည်ပါ။

image

ရေမုန့် - လမ်းသရဲမုန့် လုပ်နည်း......။
ဒီနေ့ အိမ်မှာချက်စားဖြစ်လို့ လမ်းသရဲမုန့် ချက်နည်းလေး ပြန်လည်မျှဝေပေးလိုက်တယ်နော်.....

မုန့်နှစ်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* ဆန်မှုန့် ၂ ခွက်
* ရေ ၄ ခွက်
* ဆိုဒါ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ပုံ ၁ ပုံ
* ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

အစာပလာအတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* ပဲပြုတ် ၅ ကျပ်သား
* ခရမ်းချဉ်သီး ၃ လုံး (အစေ့ထုတ်ပြီ ပါးပါးလှီးပါ)
* ဂေါ်ဖီထုတ် တစိတ် (ပါးပါးလှီးပါ)
* ငရုတ်သီးစိမ်း ၈ တောင့် (ပါးပါးလှီးပါ)
* နံနံပင် ၁ စည်း (ပါးပါးလှီးပါ)
* မာဆလာ စားပွဲ တင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း

ရေမုန့် ပြုလုပ်နည်း.........
၁။ အရင်ဆုံး ဇလုံတစ်ခုထဲတွင် (ဆန်မှုန့်၊ ဆိုဒါ) ကို သမအောင် ရောနယ်ပါ။ ပြီးမှ (ရေ၊ ဆား) တို့ကို သမအောင် ရောမွှေထားပြီး နာရီဝက်ခန့် ထားထားပေးပါ။

၂။ ပြီမှ ဒယ် (Non Stick Pan) ထဲ ဆီ (စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း) ခန့် ဒယ်ထဲသို့ ထည့်ပေးပါ။

၃။ ဆီပူလာလျှင် မီးကို လျှော့လိုက်ပြီးမှ ဆန့်မှုန့်ရည် (ယောက်ခွက် ၁ ဇွန်းစာ) (ဒယ်အရွယ်အစားပေါ် မူတည်၍) ထည့်ပေးပါ။

၄။ ထို့နောက်အပေါ်မှ ပဲပြုတ်၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ဂေါ်ဖီ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင်၊ မဆလာ အနည်းငယ် ဖြူးပေးပါ။

၅။ မုန့်ဘေးသားများ ကြွပ်လာသည်အထိ မီးအသင့်တင့်ဖြင့် အဖုံးအုပ်ပြီး ကြာကြာထားထားပေးပါ။

၆။ မုန့် ဘေးသားများ ကြွပ်လာပြီးဆိုမှ လမ်းသရဲမုန့်ကို တဝက်ခေါက်ပြီ စားသုံးနိုင်ပါပြီး.........။ 😋

image