13 w - Translate

Nail Gallery

image
image
image
image
13 w - Translate

ငလျင်ဘေးသင့်ပြည်သူတွေအတွက် ၁၈ မိုင်တောရ ဘုန်းဘုန်းကြီးဆီ ငွေကျပ် သိန်း ၅၀ လှူဒါန်းခဲ့တဲ့ မိုးယုစံတို့ဇနီးမောင်နှံ 🙏

#crd
#celenews

image
13 w - Translate

တောင်းထားတဲ့သူတွေအတွက် "ဆာလာ"
ဒီ ရုပ်ရှင်က ဘတ်ဂျတ် ရူပီး ကုဋေ ၄၀၀
ရင်းပြီး ရိုက်ကူးထားကာ ကုဋေ ၇၀၀ ပြန်ရခဲ့လို့
ဘဟူးဘလီထွက်ပြီးကတည်းက ရုပ်ရှင် ၃ကား
ဆက်တိုက် အရှုံးပေါ်ခဲ့တဲ့ ပရာဘာစ် အတွက်
Comeback လို့ ပြောလို့ရပါတယ်။
IMDB rating 6.6 ရထားတဲ့ Salaar က
Part I ဖြစ်တာမို့ အပိုင်း ၂ အတွက် ဇာတ်အိမ်
ပိုခိုင်မာအောင် နောက်ကြောင်းပြန်ထားတဲ့အပိုင်း
အများစုကိုပဲ တွေ့ရမှာဆိုပေမဲ့ overpowered
ဖြစ်တာမျိုး ကြိုက်သူ‌‌တွေ၊ လူဆိုး အယောက် ၁၀၀ နဲ့
တယောက် ချတဲ့စော်တဲ့အခန်းတွေကိုမှ အားရပါးရ
ကြည့်ချင်သူတွေ အတွက် Salaar က ပိတ်ရက်မှာ
အပန်းဖြေလို့ရမယ့် ဇာတ်ကားတစ်ကားဖြစ်ပါတယ်။
နယ်ပိုင်ရဲ့သား ဒီဗာ (Prabhas) ငယ်ဘဝတုန်းက
ကန်ဆာဘုရင်ရဲ့သား ဗရက်ဟာနဲ့ ဆိုးတူကောင်းဖက်
သူငယ်ချင်းတွေပါ။ နောက်ပိုင်း နယ်မြေတွေလုကြ‌ရင်း
ဒီဗာရဲ့ အဖေ အသတ်ခံလိုက်ရပြီး ဒီဗာတို့မိသားစုကို
နယ်မြေလုတဲ့ကောင်တွေက သတ်အံ့ဆဲဆဲဖြစ်နေချိန်
ဗရက်ဟာ ရောက်လာပြီးတော့ သူပိုင်တဲ့နယ်နဲ့ ဒီဗာတို့
သားအမိကို လဲပြီး ကယ်လိုက်တယ်။ အဲ့မှာ ဒီဗာလည်း
သူနဲ့ သူ့အမေတို့ကို ကယ်တင်ပေးခဲ့တဲ့ ဗရက်ဆာကို
ဘယ်နေရာ ဘယ်ချိန်ရောက်ရောက် မင်းဖြစ်စေချင်တာ
မှန်သမျှ ကူညီပေးမယ်ဆိုပြီး ကတ်ိပေးလိုက်ပါတယ်။
တစ်နေ့ အမေရိကရောက် သူဌေးသမီး ရူရ်သီးဟာစန်
(အက်ဒရာ) အိန္ဒိယထဲ ခိုးဝင်လာတာကို သူဌေးကြီးနဲ့
ရန်စရှိတဲ့ ကန်ဆာဂိုဏ်းက သိသွားပြီး အက်ဒရာကို
သတ်ဖို ကြိုးစားပါတယ်။ သူဌေးကြီးလည်း ဒီဗာရဲ့
သူငယ်ချင်း ဘီလားကို လှမ်းအကူအညီတောင်းတော့
ဒီဗာရဲ့ ရွာမှာ ကောင်မလေးကို လာဖွက်ထားပါတယ်။
ကန်ဆာကလူတွေ အက်ဒရာကို လိုက်ရှာရင်း ဒီဗာတို့
ရွာကိုရောက်လာပြီး ကန်ဆာနဲ့ အတိတ်သမိုင်းကြောင်း
ရှိခဲ့ဖူးတဲ့ ဒီဗာနဲ့ ထိပ်တိုက်တွေ့ချိန်မှာတော့....

#crd
#storymode

image

ဘယ်လိုတွေ တောင် အိပ်နေတာလဲ ဝု

13 w - Translate

◾Junior Accountant - Yangon
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23152

◾Warehouse Officer - Yangon
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23149

◾HR & Admin Executive - Yangon
Salary Range: MMK 600,000 - 700,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23148

◾Jr. Retail Sales Representatives - Yangon
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23151

image

အားသာချက် - မ‌ ကျေ န- ပ်ရင် စိ- တ်ထဲမှာပဲ ထာ: ပြီး အပြင်မှာရယ်ပြဖို့ လေ့ကျင့်ထား
အားနည်းချက် - အမြဲပြော- င်းပြ- န်လု- ပ်

image

#ဖာလူဒါလုပ်နည်း♦
နွေရာသီ ပူပြင်းတဲ့ ရာသီဥတုမှာ လုပ်စားနိုင်ဖို့ ဖာလူဒါ လုပ်နည်းလေးပါ။ ဖာလူဒါက အိန္ဒိယစတိုင် လုပ်နည်းပါ၊ အိန္ဒိယမှာတော့ ဖာလူဒါထဲကို ပင်ပွား၊ စမိုင်ဖတ်၊ သာကူစေ့၊ နွားနို့၊ သကြားရည် တို့ထည့်ပြီ လုပ်ကြပါတယ်။
ရန်ကုန်မှာ စားနေကျစတိုင် ဖာလူဒါ လုပ်နည်းကို ရှယ်ပေးထားပါတယ်။ ရာသီဥတု ပူပူလေးမှာ ဖာလူဒါ အေးအေးလေး လုပ်စားကြည့်ရအောင်…
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*နွားနို့- ခွက်၄ခွက် (၈၀၀ မီလီလီတာ)
*မုန့်လက်ဆောင်းဖတ် – ၁ခွက်
*အနီရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အဝါရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အစိမ်း(သို့) ခရမ်းရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*သာကူစေ့ – ခွက် ၁ခွက်
*နို့စိမ်း (သို့) နို့ဆီ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၅ဇွန်း
*ပူတင်း – ၂တုံး
*Vanilla ရေခဲမုန့် – ၁ဗူး
အနီရောင် သကြားရည်တွင် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*အနီရောင်ဆိုးဆေးအရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
*သကြား – စားပွဲတင်ဇွန်း ၆ဇွန်း
*ရေ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
ပြင်ဆင်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး သာကူကြိုရန် ဒယ်အိုးထဲ ရေတ၀က်ထည့်ပြီ ရေဆူလာလျှင် သာကူစေ့များထည့်ပြီ ရောမွှေပေးပါ။
၂။ သာကူကို မီးအတင့်သင့်ဖြင့် သာကူများ မကပ်သွားအောင် မွှေပေးရပါမည်။
၃။ သာကူစေ့ အလယ်အစံများ ပျောက်သွားလျှင် မီးပိတ်လိုက်ပြီ အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်(၄စက်)ခန့် လောင်းထည့်ကာ ရောမွှေပေးပါ။
၄။ သာကူစေ့များ အနီရောင်ပြောင်းသွားလျှင် ဇကာဖြင့် ပြန်စစ်ထားပြီ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ထားပါ။
၅။ ပြီနောက် သကြားရည်အတွက် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ ဖြစ်သော (အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်၊ သကြား၊ ရေ)တို့ကို သကြားအရည်ပျော်သည်အထိ ရောမွှေပေးပါ။
၆။ နွားနို့ ၈၀၀ မီလီလီတာ ကို ဒယ်ထဲ ထည့်ပြီ မီးအတင့်သင့်ဖြင့် မိနစ် ၂၀ခန့် နွားနို့ တ၀က်ခန့် ခမ်းသွားသည်အထိ ပျစ်အောင် တည်ထားပေးပါ။
(သို့) နွားနို့ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ထားပြီ ကော်မှုန့်(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း) တို့ကို ရေဖြင့် ရောမွှေပြီ လောင်းထည့်ပေးပါ၊ နွားနို့ အနည်းငယ် ပျစ်လျှင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။
ရ။ ပြီနောက် နွားနို့ကို အခန်းအပူချိန်ဖြင့် ခေတ္တအအေးခံပြီ ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ် ထည့်ပြီ အအေးခံထားပါ။
ဖာလူဒါ ပြုလုပ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဖန်ခွက်ရှည်ထဲသို့ အနီရောင် သကြားရည်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ထည့်ပါ။
၂။ ပြီးနောက် အပေါ်မှ မုန့်လက်ဆောင်ဖတ်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း၊ ဂျယ်လီ ရောင်စုံ(၁မျိုး စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်စီ)၊ သာကူ၊ ပူတင်း(တုံး၀က်)၊ နွားနို့(ခွက်တ၀က်)ထည့်ပေးပါ။
၃။ နောက်ဆုံး ရေခဲမုန့်(1 Scoop)အပေါ်မှ တင်၊ နို့စိမ်း(သို့) နို့စိမ်း(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ဆမ်းပေးပါ။
၄။ အားလုံးကို သမအောင် အနည်းငယ် ရောမွှေပြီ အရသာရှိသော ဖာလူဒါ အေးအေးလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ…
Credit.

image

#ဖာလူဒါလုပ်နည်း♦
နွေရာသီ ပူပြင်းတဲ့ ရာသီဥတုမှာ လုပ်စားနိုင်ဖို့ ဖာလူဒါ လုပ်နည်းလေးပါ။ ဖာလူဒါက အိန္ဒိယစတိုင် လုပ်နည်းပါ၊ အိန္ဒိယမှာတော့ ဖာလူဒါထဲကို ပင်ပွား၊ စမိုင်ဖတ်၊ သာကူစေ့၊ နွားနို့၊ သကြားရည် တို့ထည့်ပြီ လုပ်ကြပါတယ်။
ရန်ကုန်မှာ စားနေကျစတိုင် ဖာလူဒါ လုပ်နည်းကို ရှယ်ပေးထားပါတယ်။ ရာသီဥတု ပူပူလေးမှာ ဖာလူဒါ အေးအေးလေး လုပ်စားကြည့်ရအောင်…
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*နွားနို့- ခွက်၄ခွက် (၈၀၀ မီလီလီတာ)
*မုန့်လက်ဆောင်းဖတ် – ၁ခွက်
*အနီရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အဝါရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အစိမ်း(သို့) ခရမ်းရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*သာကူစေ့ – ခွက် ၁ခွက်
*နို့စိမ်း (သို့) နို့ဆီ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၅ဇွန်း
*ပူတင်း – ၂တုံး
*Vanilla ရေခဲမုန့် – ၁ဗူး
အနီရောင် သကြားရည်တွင် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*အနီရောင်ဆိုးဆေးအရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
*သကြား – စားပွဲတင်ဇွန်း ၆ဇွန်း
*ရေ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
ပြင်ဆင်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး သာကူကြိုရန် ဒယ်အိုးထဲ ရေတ၀က်ထည့်ပြီ ရေဆူလာလျှင် သာကူစေ့များထည့်ပြီ ရောမွှေပေးပါ။
၂။ သာကူကို မီးအတင့်သင့်ဖြင့် သာကူများ မကပ်သွားအောင် မွှေပေးရပါမည်။
၃။ သာကူစေ့ အလယ်အစံများ ပျောက်သွားလျှင် မီးပိတ်လိုက်ပြီ အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်(၄စက်)ခန့် လောင်းထည့်ကာ ရောမွှေပေးပါ။
၄။ သာကူစေ့များ အနီရောင်ပြောင်းသွားလျှင် ဇကာဖြင့် ပြန်စစ်ထားပြီ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ထားပါ။
၅။ ပြီနောက် သကြားရည်အတွက် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ ဖြစ်သော (အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်၊ သကြား၊ ရေ)တို့ကို သကြားအရည်ပျော်သည်အထိ ရောမွှေပေးပါ။
၆။ နွားနို့ ၈၀၀ မီလီလီတာ ကို ဒယ်ထဲ ထည့်ပြီ မီးအတင့်သင့်ဖြင့် မိနစ် ၂၀ခန့် နွားနို့ တ၀က်ခန့် ခမ်းသွားသည်အထိ ပျစ်အောင် တည်ထားပေးပါ။
(သို့) နွားနို့ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ထားပြီ ကော်မှုန့်(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း) တို့ကို ရေဖြင့် ရောမွှေပြီ လောင်းထည့်ပေးပါ၊ နွားနို့ အနည်းငယ် ပျစ်လျှင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။
ရ။ ပြီနောက် နွားနို့ကို အခန်းအပူချိန်ဖြင့် ခေတ္တအအေးခံပြီ ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ် ထည့်ပြီ အအေးခံထားပါ။
ဖာလူဒါ ပြုလုပ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဖန်ခွက်ရှည်ထဲသို့ အနီရောင် သကြားရည်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ထည့်ပါ။
၂။ ပြီးနောက် အပေါ်မှ မုန့်လက်ဆောင်ဖတ်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း၊ ဂျယ်လီ ရောင်စုံ(၁မျိုး စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်စီ)၊ သာကူ၊ ပူတင်း(တုံး၀က်)၊ နွားနို့(ခွက်တ၀က်)ထည့်ပေးပါ။
၃။ နောက်ဆုံး ရေခဲမုန့်(1 Scoop)အပေါ်မှ တင်၊ နို့စိမ်း(သို့) နို့စိမ်း(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ဆမ်းပေးပါ။
၄။ အားလုံးကို သမအောင် အနည်းငယ် ရောမွှေပြီ အရသာရှိသော ဖာလူဒါ အေးအေးလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ…
Credit.

image

#ဖာလူဒါလုပ်နည်း♦
နွေရာသီ ပူပြင်းတဲ့ ရာသီဥတုမှာ လုပ်စားနိုင်ဖို့ ဖာလူဒါ လုပ်နည်းလေးပါ။ ဖာလူဒါက အိန္ဒိယစတိုင် လုပ်နည်းပါ၊ အိန္ဒိယမှာတော့ ဖာလူဒါထဲကို ပင်ပွား၊ စမိုင်ဖတ်၊ သာကူစေ့၊ နွားနို့၊ သကြားရည် တို့ထည့်ပြီ လုပ်ကြပါတယ်။
ရန်ကုန်မှာ စားနေကျစတိုင် ဖာလူဒါ လုပ်နည်းကို ရှယ်ပေးထားပါတယ်။ ရာသီဥတု ပူပူလေးမှာ ဖာလူဒါ အေးအေးလေး လုပ်စားကြည့်ရအောင်…
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*နွားနို့- ခွက်၄ခွက် (၈၀၀ မီလီလီတာ)
*မုန့်လက်ဆောင်းဖတ် – ၁ခွက်
*အနီရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အဝါရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အစိမ်း(သို့) ခရမ်းရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*သာကူစေ့ – ခွက် ၁ခွက်
*နို့စိမ်း (သို့) နို့ဆီ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၅ဇွန်း
*ပူတင်း – ၂တုံး
*Vanilla ရေခဲမုန့် – ၁ဗူး
အနီရောင် သကြားရည်တွင် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*အနီရောင်ဆိုးဆေးအရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
*သကြား – စားပွဲတင်ဇွန်း ၆ဇွန်း
*ရေ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
ပြင်ဆင်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး သာကူကြိုရန် ဒယ်အိုးထဲ ရေတ၀က်ထည့်ပြီ ရေဆူလာလျှင် သာကူစေ့များထည့်ပြီ ရောမွှေပေးပါ။
၂။ သာကူကို မီးအတင့်သင့်ဖြင့် သာကူများ မကပ်သွားအောင် မွှေပေးရပါမည်။
၃။ သာကူစေ့ အလယ်အစံများ ပျောက်သွားလျှင် မီးပိတ်လိုက်ပြီ အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်(၄စက်)ခန့် လောင်းထည့်ကာ ရောမွှေပေးပါ။
၄။ သာကူစေ့များ အနီရောင်ပြောင်းသွားလျှင် ဇကာဖြင့် ပြန်စစ်ထားပြီ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ထားပါ။
၅။ ပြီနောက် သကြားရည်အတွက် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ ဖြစ်သော (အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်၊ သကြား၊ ရေ)တို့ကို သကြားအရည်ပျော်သည်အထိ ရောမွှေပေးပါ။
၆။ နွားနို့ ၈၀၀ မီလီလီတာ ကို ဒယ်ထဲ ထည့်ပြီ မီးအတင့်သင့်ဖြင့် မိနစ် ၂၀ခန့် နွားနို့ တ၀က်ခန့် ခမ်းသွားသည်အထိ ပျစ်အောင် တည်ထားပေးပါ။
(သို့) နွားနို့ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ထားပြီ ကော်မှုန့်(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း) တို့ကို ရေဖြင့် ရောမွှေပြီ လောင်းထည့်ပေးပါ၊ နွားနို့ အနည်းငယ် ပျစ်လျှင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။
ရ။ ပြီနောက် နွားနို့ကို အခန်းအပူချိန်ဖြင့် ခေတ္တအအေးခံပြီ ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ် ထည့်ပြီ အအေးခံထားပါ။
ဖာလူဒါ ပြုလုပ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဖန်ခွက်ရှည်ထဲသို့ အနီရောင် သကြားရည်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ထည့်ပါ။
၂။ ပြီးနောက် အပေါ်မှ မုန့်လက်ဆောင်ဖတ်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း၊ ဂျယ်လီ ရောင်စုံ(၁မျိုး စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်စီ)၊ သာကူ၊ ပူတင်း(တုံး၀က်)၊ နွားနို့(ခွက်တ၀က်)ထည့်ပေးပါ။
၃။ နောက်ဆုံး ရေခဲမုန့်(1 Scoop)အပေါ်မှ တင်၊ နို့စိမ်း(သို့) နို့စိမ်း(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ဆမ်းပေးပါ။
၄။ အားလုံးကို သမအောင် အနည်းငယ် ရောမွှေပြီ အရသာရှိသော ဖာလူဒါ အေးအေးလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ…
Credit.

image

#ဖာလူဒါလုပ်နည်း♦
နွေရာသီ ပူပြင်းတဲ့ ရာသီဥတုမှာ လုပ်စားနိုင်ဖို့ ဖာလူဒါ လုပ်နည်းလေးပါ။ ဖာလူဒါက အိန္ဒိယစတိုင် လုပ်နည်းပါ၊ အိန္ဒိယမှာတော့ ဖာလူဒါထဲကို ပင်ပွား၊ စမိုင်ဖတ်၊ သာကူစေ့၊ နွားနို့၊ သကြားရည် တို့ထည့်ပြီ လုပ်ကြပါတယ်။
ရန်ကုန်မှာ စားနေကျစတိုင် ဖာလူဒါ လုပ်နည်းကို ရှယ်ပေးထားပါတယ်။ ရာသီဥတု ပူပူလေးမှာ ဖာလူဒါ အေးအေးလေး လုပ်စားကြည့်ရအောင်…
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*နွားနို့- ခွက်၄ခွက် (၈၀၀ မီလီလီတာ)
*မုန့်လက်ဆောင်းဖတ် – ၁ခွက်
*အနီရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အဝါရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*အစိမ်း(သို့) ခရမ်းရောင် ဂျယ်လီ – ခွက်တ၀က် (အတုံးသေးများတုံးထားပါ)
*သာကူစေ့ – ခွက် ၁ခွက်
*နို့စိမ်း (သို့) နို့ဆီ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၅ဇွန်း
*ပူတင်း – ၂တုံး
*Vanilla ရေခဲမုန့် – ၁ဗူး
အနီရောင် သကြားရည်တွင် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
*အနီရောင်ဆိုးဆေးအရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
*သကြား – စားပွဲတင်ဇွန်း ၆ဇွန်း
*ရေ – စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
ပြင်ဆင်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး သာကူကြိုရန် ဒယ်အိုးထဲ ရေတ၀က်ထည့်ပြီ ရေဆူလာလျှင် သာကူစေ့များထည့်ပြီ ရောမွှေပေးပါ။
၂။ သာကူကို မီးအတင့်သင့်ဖြင့် သာကူများ မကပ်သွားအောင် မွှေပေးရပါမည်။
၃။ သာကူစေ့ အလယ်အစံများ ပျောက်သွားလျှင် မီးပိတ်လိုက်ပြီ အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်(၄စက်)ခန့် လောင်းထည့်ကာ ရောမွှေပေးပါ။
၄။ သာကူစေ့များ အနီရောင်ပြောင်းသွားလျှင် ဇကာဖြင့် ပြန်စစ်ထားပြီ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ထားပါ။
၅။ ပြီနောက် သကြားရည်အတွက် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ ဖြစ်သော (အနီရောင်ဆိုးဆေးရည်၊ သကြား၊ ရေ)တို့ကို သကြားအရည်ပျော်သည်အထိ ရောမွှေပေးပါ။
၆။ နွားနို့ ၈၀၀ မီလီလီတာ ကို ဒယ်ထဲ ထည့်ပြီ မီးအတင့်သင့်ဖြင့် မိနစ် ၂၀ခန့် နွားနို့ တ၀က်ခန့် ခမ်းသွားသည်အထိ ပျစ်အောင် တည်ထားပေးပါ။
(သို့) နွားနို့ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ထားပြီ ကော်မှုန့်(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း) တို့ကို ရေဖြင့် ရောမွှေပြီ လောင်းထည့်ပေးပါ၊ နွားနို့ အနည်းငယ် ပျစ်လျှင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။
ရ။ ပြီနောက် နွားနို့ကို အခန်းအပူချိန်ဖြင့် ခေတ္တအအေးခံပြီ ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ် ထည့်ပြီ အအေးခံထားပါ။
ဖာလူဒါ ပြုလုပ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဖန်ခွက်ရှည်ထဲသို့ အနီရောင် သကြားရည်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ထည့်ပါ။
၂။ ပြီးနောက် အပေါ်မှ မုန့်လက်ဆောင်ဖတ်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း၊ ဂျယ်လီ ရောင်စုံ(၁မျိုး စားပွဲတင်ဇွန်း တ၀က်စီ)၊ သာကူ၊ ပူတင်း(တုံး၀က်)၊ နွားနို့(ခွက်တ၀က်)ထည့်ပေးပါ။
၃။ နောက်ဆုံး ရေခဲမုန့်(1 Scoop)အပေါ်မှ တင်၊ နို့စိမ်း(သို့) နို့စိမ်း(စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ဆမ်းပေးပါ။
၄။ အားလုံးကို သမအောင် အနည်းငယ် ရောမွှေပြီ အရသာရှိသော ဖာလူဒါ အေးအေးလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ…
Credit.

image
image
image