ကိုယ့်လိုသာ ...
ချစ်တတ်ခဲ့ရင်ဆိုတဲ့
စိတ်ကူးလေးပဲ ရှိတာပါ
မင်းပုံစံကို
ပြောင်းလဲပေးနိုင်တဲ့
အင်အားလည်း မရှိတော့သလို
အရင်တုန်းကလို
ငါ့ကို ချစ်ရင်တော့ဆိုတဲ့
မျှော်လင့်ချက်လေးကလည်း
မသေချာတော့ပါဘူး ။
#စာရယ်ကဗျာရယ်
ရှာဖွေပါ။ ပို့စ်များExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ကိုယ့်လိုသာ ...
ချစ်တတ်ခဲ့ရင်ဆိုတဲ့
စိတ်ကူးလေးပဲ ရှိတာပါ
မင်းပုံစံကို
ပြောင်းလဲပေးနိုင်တဲ့
အင်အားလည်း မရှိတော့သလို
အရင်တုန်းကလို
ငါ့ကို ချစ်ရင်တော့ဆိုတဲ့
မျှော်လင့်ချက်လေးကလည်း
မသေချာတော့ပါဘူး ။
#စာရယ်ကဗျာရယ်
သူမကောင်းတာ သူ့သမိုင်းဖြစ်ပြီး
သူနဲ့တုပြီး
ကိုယ်ကပြန်မကောင်းပြလိုက်တော့
ကိုယ့်သမိုင်းပါ အကျည်းတန်သွားတာပေါ့။
သူရိုင်းတာ သူ့အပိုင်းဖြစ်ပြီး
သူနဲ့တုပြီး ကိုယ်ကပြန်ရိုင်းလိုက်တော့
ကိုယ်ကပါ အဆင့်မရှိတဲ့လူဖြစ်သွားတာပေါ့။
လောကမှာ မတူလို့ မတုသင့်တဲ့အရာတွေ
အများကြီးပဲ
ဥပက္ခာပြုသင့်တယ်ထင်ရင်
ဥပက္ခာပြုတတ်ရမယ်
လျစ်လျူရှု့သင့်တယ်ထင်ရင် လျစ်လျူရှု့နိုင်ရမယ်
အရည်အသွေးနိမ့်တဲ့
အရာတွေနဲ့
မပတ်သက်မိအောင်နေခြင်းဖြင့်
မိမိအဆင့်အတန်းကို မြှင့်တင်ပါ။
🌸 ဂျင်းချဉ် အမြန်စိမ်နည်း (၃-၅ နာရီအတွင်း စားလို့ရပြီ)
ချိုချဉ်အရသာရှိတဲ့ ဒီဖြည့်စွတ်အစားအစာက ဘာနဲ့တွဲစားစား အရသာရှိပါတယ်။ ကြာကြာစောင့်စရာမလိုဘဲ တစ်ညလုံးထားစရာမလိုဘဲ ၃-၅ နာရီအတွင်း အရသာရှိရှိ ချက်ချင်းစားသုံးနိုင်ပါသည်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ...........
၁။ ဂျင်းနု (ပါးပါးလှီးထား) – ၅၀၀ ဂရမ်
၂။ ကြက်သွန်ဖြူချဉ်ရည် – ၁၀၀ မီလီလီတာ
၃။ ရှာလကာရည်စစ်စစ် – စားပွဲဇွန်း ၅-၈ ဇွန်း
(အချဉ်ကြိုက်သလို ချိန်ညှိထည့်နိုင်ပါသည်)
၄။ သကြားညို – စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
(သဘာဝအတိုင်း ချိုမွှေးနူးညံ့သော အရသာအတွက်)
၅။ ဆား – အနည်းငယ် (အရသာကို ပိုမိုပေါ်လွင်စေရန်)
၆။ Mirinda အနီရောင် အချိုရည် – ၁ ပုလင်း (မွှေးရနံ့၊ လှပ
သောအရောင်နှင့် ချိုချဉ်စပ် ခပ်ပါးပါးအရသာအတွက်)
ပြုလုပ်နည်း...... (အရမ်းလွယ်ပါသည်)
၁။ ဂျင်းနုများကို သန့်စင်အောင်ဆေးကြောပြီး အခွံနွှာကာ
ပါးပါးလှီးပါ။
၂။ ဂျင်းများကို ဆူပွက်နေသောရေတွင် ၁၀-၁၅ စက္ကန့်ခန့်
ပြုတ်ပြီး ရေစစ်ကာ ခြောက်အောင်ထားပါ။
၃။ ကြက်သွန်ဖြူချဉ်ရည်၊ ရှာလကာရည်၊ သကြားညို၊
ဆားနှင့် အနီရောင်အချိုရည်တို့ကို သမအောင်ရောမွှေပါ။
၄။ ရောစပ်ထားသော အရည်ကို ဂျင်းများပေါ်လောင်းထည့်
ပြီး အဖုံးလုံသော ဘူးထဲတွင် ထည့်ပါ။
၅။ ပုံမှန် အခန်းအပူချိန်တွင် ၃-၅ နာရီခန့် စိမ်ထားပြီးနောက်
သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ......။
အကြံပြုချက်များ.......
* ဂျင်းနုကိုသုံးပါက ကြွပ်ဆတ်ပြီး အနံ့သင်းကာ
စပ်ဖျဉ်းဖျဉ်းမဖြစ်ဘူး။
* ကြာကြာသိမ်းထားလိုပါက ရေခဲသေတ္တာထဲတွင်
ထည့်သိမ်းထားပါ။ ၁-၂ ပတ်အထိ သိမ်းထားနိုင်ပါတယ်။
✨ အကျိုးကျေးဇူးများ.......
ဂျင်းသည် လေထိုးလေအောင့်ကိုသက်သာစေပြီး ပျို့အန်ချင်စိတ်ကိုလည်းပြေစေကာ အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေသဖြင့် စားသုံးပြီးနောက် ဗိုက်ကို သက်တောက်သက်သာဖြစ်စေပါသည်။
ကြောင်တွေရဲ့လျှာပေါ်က ထူးဆန်းတဲ့ အဆူးပုံစံ အမွှေးကြမ်းကြမ်းများဟာ ဘာတွေအတွက် အသုံး၀င်သလဲ ❓
➡️ ကြောင်တွေရဲ့လျှာပေါ်က အဆူးလိုအမွှေးတွေဟာ အသားတုံးကြီးတွေ ခြစ်ယူပြီးစားသောက်ရ လွယ်ကူစေရန် အကူအညီပေးပါတယ်။
➡️ သူတို့ရဲ့ခန္ဓာကိုယ်ကိုသန့်ရှင်းလုပ်တဲ့နေရာမှာလည်း အမှိုက်တွေ၊ သန်း နဲ့ မွှားတွေကို သန့်ရှင်းနိုင်ရန်အကူအညီပေးပါတယ်။ ဒါကြောင့်ကြောင်လေးတွေက သူတို့ ခန္ဓာကိုယ်ကို လျှာနဲ့ မကြာခဏလျက်လေ့ရှိကြပါတယ်။
➡️ ကြောင်လေးတွေရဲ့လျှာပေါ်က အဆူကဲ့သို့အမွှေးကြမ်းလေးများဟာ ရေသောက်တဲ့အခါမှာလည်း လျှာပေါ်ရေများများပါလာပြီး သောက်ရလွယ်ကူအောင် အထောက်အကူပြုပါတယ်။
➡️ အဲဒီအမွှေးကြမ်း လေးတွေမှာဆိုရင် အရသာခံဆဲလ်တွေပါဝင်ပြီး ကြောင်လေးတွေကို အပူ၊ အအေးနဲ့ အရာသာတွေကိုခံစားနိုင်ရန်ကူညီပေးပါတယ်။
ဒါကြောင့် ကြောင်လေးတွေရဲ့လျှာပေါ်က ထူးဆန်းတဲ့ ပုံစံရှိတဲ့ အမွှေးကြမ်းကြမ်းလေးတွေဟာ
အစာစားခြင်း၊ သန့်ရှင်းရေး၊ ရေသောက်ခြင်းနဲ့ အရသာခံနိုင်စွမ်းတို့အတွက် အရေးပါတဲ့ ဇီဝလုပ်ငန်းတွေအတွက် အရေးပါတဲ့ အစိတ်အပိုင်းတစ်ခုဖြစ်ပါတယ် 😺