အကြောလျော့ပြီး ပိုနေလို့ကောင်းလာတာတော့ အမှန်ပဲ
Credit photos to original uploader
#ကျန်းမာရေး
#အကြောလျှော့နည်း
#လေ့ကျင့်ခန်း



Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
အကြောလျော့ပြီး ပိုနေလို့ကောင်းလာတာတော့ အမှန်ပဲ
Credit photos to original uploader
#ကျန်းမာရေး
#အကြောလျှော့နည်း
#လေ့ကျင့်ခန်း
(၁၀.၂.၂၀၂၅) ရက်နေ့ ပြည်တွင်း ရွှေစျေး၊ နိုင်ငံခြား ငွေလဲလှယ်နှုန်းနှင့်စက်ဆီဈေးနှုန်းများ
-----------------------
၁၆ ပဲရည် ရွှေတစ်ကျပ်သား
YGEA စျေး - ၅,၄၈၀,၀၀၀ ကျပ်
ပြင်ပပေါက်စျေး- ၆,၅၅၀,၀၀၀ ကျပ်
အမေရိကန်ဒေါ်လာ
ဗဟိုဘဏ်စျေး- ၂၁၀၀ ကျပ်(ဝယ်)၊ ၂၁၁၀ ကျပ်(ရောင်း)
ပြင်ပပေါက်စျေး- ၄၄၁၀ ကျပ်(ဝယ်)၊ ၄၅၁၀ ကျပ်(ရောင်း)
စက်သုံးဆီ(ရန်ကုန်)
Octane 92 - ၃၁၆၀ ကျပ်
Octane 95 - ၃၂၂၀ ကျပ်
Premium Diesel - ၃၃၇၀ ကျပ်
Diesel - ၂၇၃၅ ကျပ်
ဖော်ပြပါ စျေးနှုန်းများမှာ အချိန်နှင့်နေရာအလိုက် အပြောင်းအလဲ ရှိနိုင်ပါတယ်။
ထမင်းပေါင်းအိုးနဲ့ ထမနဲ ထို-းကြမယ်
၁။ အုန်းသီး အဖြူရောင် အသားသီးသန့်ကို ၁ ရက်အခြောက်ခံပါ၊ ပြီးရင် ဆီများများ မီးအေးအေးနဲ့ကြော်ပြီး ဆီစစ်ထားပါ။
၂။ မြေပဲဆံ အခွံချွတ်ပြီး အုန်သီးကြော်ပြီးသားဆီထဲ မီးအေးအေးနဲ့ကြော်ပါ ဆီစစ်ထားပါ။ (မြေပဲ ကြော်ပြီးသားကို သုံးလဲ ရပါတယ်)
၃။ ဂျင်းပါးပါးလှီးပြီး မြေပဲဆံကြော်ပြီးသား လက်ကျန်ဆီဖြင့် ကြော်ပါ။ မွှေးအောင်နီအောင်ကြော်ပါ ဆီစစ်ထားပါ။
၄။ ကောက်ညှင်း ၃ လုံး ရေ ၃ မှတ်ထည့်ပါ။ ဆား သကြား အရသာကြိုတ်သလိုထည့်ပါ တနာရီ စိမ်ပေးထားပါ။
၅။ အချိန် ၁ နာရီပြည့်လျှင် ဂျင်းကြော်ထားတဲ့ ဆီတဇွန်းနှင့် ဂျင်းကြော်များထည့်ပြီး ပေါင်းအိုးဖြင့် ချက်ထားပါ။
၆။ အေးပြီးကြွပ်နေသော မြေပဲဆံကို လုံးကွဲထောင်းထားပါ။
ကောက်ညှင်းကျက်လျှင် နှမ်းဖြူ နှမ်းမည်း ကြော်ထားသောဆီ ကြိုတ်သလောက်ထည့် ရောမွှေပါ။ အိုးထဲမှာ ကြာကြာနှပ်လေ အရောင်ပြောင်းလေပါ။ ဆီမကြိုက်လျှင် ထပ်မထည့်ပါနဲ့။
စားခါနီးမှ အုန်သီးကြော် မြေပဲဆံထောင်းထားတာကို ဖြူးပြီးစားရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ တခါထဲရောမွှေနယ်လည်း ရပါတယ်။ အရသာရှိ အဆင်ပြေစွာ လုပ်စားနိုင်ကြပါစေ။
ရွှေအလေးချိန် ပြောင်းလဲသတ်မှတ်သဖြင့် ရွှေဆိုင်များ အမြတ်တိုးလာဟု ရန်ကုန်ရွှေအသင်းပြော
ရန်ကုန်၊ ဖေဖော်ဝါရီ ၁၀
ရွှေ ၁ ကျပ်သား အလေးချိန်ကို ၁၆.၃၂၉၃၂၅ ဂရမ်အဖြစ် ပြောင်းလဲသတ်မှတ်လိုက်တာကြောင့် ရွှေဆိုင်များ အမြတ်တိုးလာကြောင်း ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီး ရွှေလုပ်ငန်းရှင်များအသင်း (YGEA) ကနေ သိရပါတယ်။
အရင်က ရွှေ ၁ ကျပ်သား အလေးချိန် ၁၆.၆ ဂရမ်နဲ့ ၁၀ ပိဿာ ရောင်းနိုင်ရင် အခု ၁၆.၃၂၉၃၂၅ ဂရမ်နဲ့ ရောင်းပါက ၂ ပိဿာခန့် တိုးလာကြောင်း YGEA ဥက္ကဋ္ဌ ဦးမျိုးမြင့်က ငွေကြေးခဝါချမှု တိုက်ဖျက်ရေးသင်တန်းဖွင့်ပွဲမှာ ပြောကြားခဲ့ပါတယ်။
ရည်ညွှန်းဈေးသတ်မှတ်ရေးကော်မတီအနေနဲ့ ၂၀၂၄ ခုနှစ်၊ ဒီဇင်ဘာလ ၆ ရက်နေ့မှ စတင်ပြီး စံချိန်မီ ရွှေ ၁ ကျပ်သား အလေးချိန်ကို ၁၆.၆ ဂရမ်အစား ၁၆.၃၂၉၃၂၅ ဂရမ်ကို ပြောင်းလဲပြီး ရည်ညွှန်းဈေးတွေကို စတင်သတ်မှတ် ထုတ်ပြန်ခဲ့ပါတယ်။
“ရွှေတိုးမှ မြတ်တာပါ။ ဈေးတက်လို့ လိုက်တက်တယ်ဆိုတာ အမြတ်မဟုတ်ပါဘူး။ ရောင်းပြီးတာနဲ့ နောက်တစ်ခါ ပြန်ဝယ်ရင် အမြတ်မရှိတော့ဘူး။ အဲ့ဒါကြောင့် အရှုံးရှိပါတယ်”လို့ ဆိုပါတယ်။
ကောလာဟလကို အခြေခံပြီး ရွှေဈေးနှုန်းကို တဖြည်းဖြည်းနဲ့ ဆွဲတက်လာတာကြောင့် ယခုအခြေအနေမှာ တစ်ကျပ်သားကို ကျပ်သိန်း ၆၀ ကျော်အထိ ရောက်ရှိလာလို့ ဓာတ်သတ္တု (ရွှေ) ရည်ညွှန်းဈေးသတ်မှတ်ရေးကော်မတီက ထုတ်ပြန်ထားတဲ့ ဈေးနှုန်းနဲ့ ရောင်းချဖို့လည်း အသင်းဥက္ကဋ္ဌက တိုက်တွန်းထားပါတယ်။
“ကောလာဟလကြောင့် ဈေးတက်တာကို လက်မခံပါဘူး”လို့ ဦးမျိုးမြင့်က အသိပေးခဲ့ပါတယ်။
ဒီနေ့မှာ ကမ္ဘာ့ရွှေဈေးနှုန်း (Spot Gold) ဟာ တစ်အောင်စ အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၂၈၇၆ ဈေးရှိချိန် ဓာတ်သတ္တု (ရွှေ) ရည်ညွှန်းဈေးကော်မတီက သိပ်သည်းဆ ၁၉.၂၅ ဂရမ်/ကုဗစင်တီမီတာ အထက်ရှိတဲ့ စံချိန်မီရွှေတစ်ကျပ်သားဈေး ၅,၄၈၀,၀၀၀ ကျပ် သတ်မှတ်ထုတ်ပြန်ပါတယ်။
ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd
ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd