ရှာဖွေပါ။ ပို့စ်များExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ကိုးရီးယားထမင်းသုတ် (Bibimbap)
----------------------------------
ကိုးရီးယားထမင်းသုတ် (Bibimbap) သည် ကိုရီးယားတွင် လူအကြိုက်အများဆုံး၊ ရေပန်းအစားဆုံး ထမင်းသုတ်တမျိုးဖြစ်ပါသည်။ တချို့ကလည်း Bibimpap ဟုခေါ်ဝေါ်ကြသည်။
----------------------------------
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
အမဲသား(သို့) ဝက်သား ♦ ၁၅ကျပ်သား (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
ချက်ပြီသား ထမင်း ♦ ဆန်နို့ဆီဗူး ၁လုံးခွဲ
ပဲပင်ပေါက် ♦ လက်တစ်ဆုပ်စာ (ရေဖြင့် စင်အောင်ဆေးပါ)
မုန်လာဥနီ [carrot] ♦ ၁ဥ (အရှည်လိုက်လှီးပါ)
မှိုခြောက် [wild mushroom] ♦ ၄ခု (ရေနွေးဖြင့် ပြုတ်ပြီး အရှည်လှီးပါ)
သခွာသီး [cucumber] ♦ ၁ခု (အခွံမနွာပဲ အရှည်ပါးပါး လှီးပါ)
ကိုရီးယား ငရုတ်သီးအနှစ် ♦ စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း
ကြက်သွန်မြိတ် [spring onion] ♦ ၁စည်း (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
ကွကျဥ [egg] ♦ ၁လုံး
ဟင်းနုနွယ်ရွက် (သို့) ဆလက်ရွက် [salad] ♦ လက်တဆုတ်စာ (ပါးပါးလှီးပါ)
နှမ်း [seasame seed] ♦ စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
နှမ်းဆီ [seasame oil] ♦ စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း
ဆား [salt]
သကြား [sugar] ♦ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
----------------------------------
ချက်ပြုတ်နည်း
၁။ အမဲသားစဉ်းကောကို ဆား(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်)၊ ပဲငံပြာရည်အချို(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း)၊ နှမ်းဆီ(အနည်းငယ်) ထည့်နုယ်ပါ။
၂။ ဒယ်ထဲ ဆီ(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း)ထည့်ပြီး အမဲများ ကျက်သည်အထိကြော်ပေးပါ။ ပြီးလျှင် ပြန်ဆယ်ထားပါ။
၃။ ဒယ်ထဲ နှမ်းဆီ (စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း) ထည့်ပြီး သခွာသီး၊ မုန်လာဥနီ၊ မှိုခြောက် အားလုံးကို တလှည့်စီ အရောင်ပြောင်းသည်အထိထည့် ကြော်ပေးပါ။
၄။ ထို့နောက် ရေပွက်ပွက်ဆူသော အိုးထဲသို့ ပဲပင်ပေါက်များထည့်၍ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပေးပြီ ၃မိနစ်ခန့် တည်ထားပေးပါ။ ပြီနောက် ပြန်ဆယ်ပြီ ဆား၊ နှမ်းဆီ အနည်းငယ်ဖြင့် ရောနုယ်ထားပါ။
၄။ ပြီးလျှင် ပုံတွင် ပါသည့်အတိုင်း မြေအိုးတစ်ခုထဲသို့ (ထမင်း၊ အမဲသား၊ ပဲပင်ပေါက်၊ သခွာသီး၊ မုန်လာဥနီ၊ မှိုခြောက်၊ ဆလတ်ရွက်၊ ကြက်ဥ) တို့ကို စီထည့်ထားလိုက်ပါ။
၅။ ပြီမှ အရသာအတွက် ငရုတ်သီးအနှစ်၊ နှမ်းဆီ(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း)၊ ဆား(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ဇွန်း)၊ သကြား တို့ကိုထည့်ပြီ ဇွန်းဖြင့် သမအောင် ရောနယ်လိုက်ပါ။
၆။ အရသာအပေါ့အငံ့မြည်းပြီး အနေတော်လျှင် မြေအိုးကို အဖုံးအုပ်ပြီ မီးအပူဖြင့် ၂မိနစ်ခန့် တည်ထားပေးပြီ ပူပူလေး သုံးဆောင် နိုင်ပါပြီ။
ရ။ တချို့က ကြက်ဥကို ဖောက်မထည့်ပဲ ကြော်၍ထည့်ပါက မီးအပူပေးရန် မလိုပဲ အသင့်စားသုံးနိုင်ပါသည်။
၈။ ကိုးရီးယားထမင်းသုတ် (Bibimbap)ကို မြိန်ရှက်စွာ စားသုံးနိုင်ပါပြီ…
#crd
Tom & Jerry: Back to Oz (2016)
Tom & Jerry Back to Oz ဟာ 2011 တုန်းက ထွက်ခဲ့တဲ့ Tom & Jerry The Wizard of Oz ရဲ့sequal တစ်ခုပဲဖြစ်ပါတယ်
Tom & Jerry ကြောင်လေးနဲ့ ကြွက်ကလေးကို Oz ကမ္ဘာထဲ crossover လုပ်ပေးထားပြီး ကာတွန်း ဇာတ်ကောင်စုံစုံလင်လင်နဲ့ ဇာတ်မြူးကားကောင်းလေး တစ်ကားဖြစ်လို့ ကလေးများကြိုက်နှစ်သက်သလိုပဲ ကိုးဆယ်ခုနှစ်တစ်ပတ်လည်မွေးဖွားခဲ့တဲ့ လူငယ်များအနေနဲ့လဲ မိမိတို့ ငယ်ဘဝက ကာတွန်းဇာတ်ကောင်လေးများနဲ့ ပြန်လည် တွေ့ဆုံရပြီး ငယ်ဘဝအမှတ်တရ တွေပြန်လည်သတိရအောင့်မေ့စေမှာ ဖြစ်မယ်လို့ယုံကြည်ပါတယ်
ဇာတ်ကားကြည့်ရန် ချန်နယ် အရင်Joinပါ
https://t.me/+nqhhs6tGKeRjZjA1
ဇာတ်ကားကြည့်ရန်နှိပ်ပါ
https://t.me/c/2088510221/1383