#ရွှေဖရုံသီး
(၁) ရွှေဖရုံသီးမှာ ကယ်လိုရီပါဝင်မှု လျော့နည်းတာကြောင့် အဆီများတဲ့ အစားအသောက်တွေနေရာမှာ အစားထိုးစားပေးနိုင်ပါတယ်။ ကိုယ်အလေးချိန်မတက်စေဘဲ ဆာလောင်မှုကို လျော့ကျစေပါတယ်။
(၂) ရွှေဖရုံသီးမှာ မဂ္ဂနီဆီယမ်ပါဝင်ပြီး အစာကြေညက်စေတာကြောင့် အရံဟင်းလျာအဖြစ် စားပေးသင့်ပါတယ်။
(၃) ရွှေဖရုံသီးဟာ ခန္ဓာကိုယ်ကို အေးမြစေတာကြောင့် ပူတဲ့အချိန်တွေမှာ စားသင့်ပါတယ်။
(၄) ရွှေဖရုံသီးမှာ ဗီတာမင်အေ၊ ဗီတာမင်စီနဲ့ မဂ္ဂနီဆီယမ်တို့ပါဝင်တာကြောင့် ကိုယ်ခံစွမ်းအားစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။ ကိုယ်ခံစွမ်းအားစနစ်ကောင်းမွန်နေရင် ရောဂါအများစုမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ထားနိုင်ပါတယ်။
(၅) ရွှေဖရုံသီးဟာ သွေးတိုးတာ၊ လေဖြတ်တာနဲ့ နှလုံးရောဂါထတာတွေမဖြစ်အောင် လျှော့ချပေးနိုင်ပါတယ်။
(၆) ရွှေဖရုံသီးမှာ အမျှင်ဓာတ်အများအပြား၊ ဗီတာမင်အေနဲ့ ဗီတာမင်စီတို့ပါဝင်တာကြောင့် သွေးတွင်းမကောင်းတဲ့ ကိုလက်စထရောတွေကို လျော့ကျစေပါတယ်။ ပါဝင်တဲ့ ဗီတာမင်တွေက ရောင်ရမ်းမှုနဲ့ ဆက်စပ်နေတဲ့ရောဂါ (ဥပမာ- ရိုးဆစ်ရောင်ရမ်းနာ၊ အရိုးအဆစ်ရောင်တာနဲ့ ပန်းနာရင်ကျပ်ရောဂါ)တွေမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
(၇) ရွှေဖရုံသီးဟာ ကင်ဆာဖြစ်နိုင်တဲ့အန္တရာယ်ကို လျော့ကျစေပါတယ်။ အကြောင်းကတော့ ပါဝင်တဲ့အမျှင်ဓာတ်တွေဟာ ခန္ဓာကိုယ်ထဲကအဆိပ်တွေကိုကင်းစေပြီး အူမကြီးမှာ အဆိပ်တွေစုပုံမှုမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးနိုင်လို့ပါ။ အူမကြီးထဲမှာ ကင်ဆာဖြစ်စေတဲ့ အဆိပ်တွေစုနေရင် ကင်ဆာရောဂါကိုဖြစ်လာစေနိုင်ပါတယ်။
(၈) ရွှေဖရုံသီးဟာ ဆီးကျိတ်ကြီးတဲ့ လက္ခဏာတွေကို လျော့ပါစေပါတယ်။ အမျိုးသားတွေမှာ ဆီးကျိတ်ကြီးတာကြောင့် ဖြစ်တတ်တဲ့ ဆီးသွားရခက်ခဲတာနဲ့ လိင်ဆက်ဆံမှုဆိုင်ရာ အခက်အခဲတွေကို လျော့ပါးစေပါတယ်။
(၉) ရွှေဖရုံသီးမှာ ဗီတာမင်စီနဲ့ လူတင်တို့ ပါဝင်တာကြောင့် မျက်စိကျန်းမာရေးကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
(၁၀) ရွှေဖရုံသီးမှာပါတဲ့ ဗီတာမင်အေက သွားပိုးစားမှုမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးနိုင်ပြီး အိုမင်းမှုကြောင့်ဖြစ်တဲ့ ဝေဒနာတွေကို လျော့ကျစေပါတယ်။
(၁၁) ရွှေဖရုံသီးဟာ ဦးနှောက်ဆဲလ်တွေရဲ့ တည်ဆောက်မှုကို အားပေးတာကြောင့် မှတ်ဉာဏ်ကောင်းမွန်အောင် ပံ့ပိုးပေးနိုင်ပါတယ်။ ဆဲလ်တွေ ထိခိုက်မှုမဖြစ်အောင်လည်း ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
(၁၂) ရွှေဖရုံသီးမှာ ရေဓာတ်ပါဝင်မှုမြင့်မားတဲ့အပြင် ပိုတက်ဆီယမ်လည်း ပါဝင်တာကြောင့် နှလုံးကျန်းမာရေးကို ကောင်းစေပါတယ်။ ရွှေဖရုံသီးစားပေးရင် ရေများများမသောက်ရင်တောင် တစ်နေ့တာလုံး ရေဓာတ်ပြည့်ဝနေစေပါတယ်။
(၁၃) ရွှေဖရုံသီးမှာ ဖော့စ်ဖရပ်စ်နဲ့ မဂ္ဂနီဆီယမ်တို့ အလုံအလောက်ပါဝင်တာကြောင့် အရိုးတွေကို သန်စွမ်းစေပါတယ်။ အသက်ကြီးချိန်မှာ ဖြစ်တတ်တဲ့ အရိုးကြွပ်ဆတ်မှုမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
(၁၄) ရွှေဖရုံသီးရဲ့အရောင်က သူ့မှာ ဘယ်လောက် အာဟာရဓာတ်ပါဝင်နေသလဲဆိုတာ ဖော်ပြနေပါတယ်။ အစိမ်းရင့်ရောင်ရွှေဖရုံသီးဟာ အစိမ်းဖျော့ရောင် ရွှေဖရုံသီးထက် အာဟာရဓာတ်ပိုမိုပါဝင်ပါတယ်။ ရွှေဖရုံသီးကို စားမယ်ဆိုရင် အခွံကိုမခွာပါနဲ့။ အခွံမှာ ဘီတာကယ်ရိုတင်းလို့ခေါ်တဲ့ အင်တီအောက်ဆီးဒင့်တွေ ပါဝင်တာကြောင့် ဆဲလ်တွေကို ကာကွယ်ပေးနိုင်လို့ပါ။ မချက်ပြုတ်ခင် ရေနဲ့သေချာ ဆေးကြောပေးသင့်ပါတယ်။
crd Healthy Life ဂျာနယ်

image

#ဆီးချိုကိုထိန်းညှိပေးနိုင်တဲ့ အပြင် ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူး များတဲ့ #စောင်းလျားသီး
စောင်းလျားသီး မှာ ကယ်လိုရီပမာဏ အနည်းငယ်သာပါဝင်ပြီး အိုမင်းရင်းရော်မှုကို တားဆီးပေးနိုင်တဲ့ Antioxidant ဓါတ်တွေလည်း ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။ ဒါ့အပြင် ဗီတာမင် C ၊ ဗီတာမင် B နဲ့ သတ္တုဓါတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်နေသေးလို့ ကျန်းမာရေးကိုလည်း များစွာအထောက်အကူပြုစေပါတယ်။
#ဆီးချို
စောင်းလျားသီး မှာ သကြားဓါတ် အနည်းငယ်ပဲပါဝင်တာကြောင့် ဆီးချို ကို ထိန်းညှိပေးနိုင်ပါတယ်။ အဲဒီ အသီးမှာ ပါဝင်တဲ့ အမျှင်ဓါတ်ကလည်း အူထဲကနေ ဂလူးဂိုစ် စုပ်ယူမှုကို တားဆီးပေးနိုင်ပြီး သွေးတွင်း သကြားဓါတ်ကိုလည်း ထိန်းညှိပေးနိုင်ပါတယ်။
#အမြင်အာရုံ
စောင်းလျားသီး မှာ ဗီတာမင် A ကြွယ်ဝစွာပါဝင်တာကြောင့်လည်း မျက်စိအမြင်အာရုံကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
အိပ်မပျော်ခြင်း စောင်းလျားသီး မှာ မဂ္ဂနီဆီယမ်ဓါတ် ကြွယ်ဝစွာပါဝင်တာကြောင့် ကောင်းမွန်စွာအိပ်စက်စေပါတယ်။ အိပ်မပျော်တာ ဒါမှမဟုတ် အိပ်ပျော်ဖို့ ခက်နေတဲ့အခါမျိုးမှာ စောင်းလျားသီးကို စားသုံးပေးနိုင်ပါတယ်။
#အသားအရေ
စောင်းလျားသီး မှာ Flavonoids ဓါတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်တာကြောင့် အသားအရေကို ကျန်းမာ စိုပြေစေပါတယ်။ ဒါ့အပြင် သွပ် (Zinc) ဓါတ်ပမာဏ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်တာကြောင့် ၀က်ခြံပြဿနာကိုလည်း ဖြေရှင်းပေးနိုင်ပါတယ်။
#သတိပြုရန်
စောင်းလျားသီးမှာ Oxalic Acid နဲ့ Andcaramboxin ဓါတ်ပါဝင်တာကြောင့် ကျောက်ကပ်ရောဂါရှိသူတွေကတော့ အထူးရှောင်ရှားသင့်ပါတယ်။ စားသုံးပေးရင် ပျို့အန်တာမျိုး ဖြစ်စေပါတယ်။
စတေတင် (Statin) ဆေး Opiates ဘိန်းပါတဲ့ဆေး Benzodiazepines (ဘင်ဇိုဒိုင်ယာပင်း) စတဲ့ဆေးတွေကို မှီဝဲနေသူတွေကတော့ ဒီအသီးကို မစားသင့်ပါဘူး။

image

- မိုးအေးအေးနဲ့စားကောင်းစေမယ့် ရခိုင်မုန့်တီသုပ် မုန့်နစ် ချက်နည်း -
ပုဇွန် ငရုပ်သီးငပိချက်နဲ့ ရခိုင်မုန့်ဖက်သုပ် အနစ်
စပ်တာ မီးပွင့်သွားတယ် 🫨🙂‍↔️🤯🙉🥱🥵
- ချက်နည်း -
ချက်နည်းက ပုဇွန်ကို လှော်ပြီး အဲဒီအိုးထဲ ဆီ ဖင်ကပ်လေး ထည့် ကြက်သွန်နီ ဖြူ ကြမ်းကြမ်းလေး စင်းထည့် နဲနဲ့ မွှေ
👉မွှေးတဲ့အထိ ဆီမသပ် နဲ့နော် ထည့်မွေရုံလေးပဲ
ငပိကို အရည်ဖျော်ပြီးထည့် ငရုပ်သီး ပြုတ်ပြီး ချေထားတာထည့် ဆား အချိုမှုန့်ထည့်
ငါး အသားလေး တစ်ခုခု ကို ချေထည့် ( မထည့်လဲရ)
ဆူပွတ်နေစဉ် နန္နင်း အနည်းငယ်ထည့် ok ပြီ

image

- မိုးအေးအေးနဲ့စားကောင်းစေမယ့် ရခိုင်မုန့်တီသုပ် မုန့်နစ် ချက်နည်း -
ပုဇွန် ငရုပ်သီးငပိချက်နဲ့ ရခိုင်မုန့်ဖက်သုပ် အနစ်
စပ်တာ မီးပွင့်သွားတယ် 🫨🙂‍↔️🤯🙉🥱🥵
- ချက်နည်း -
ချက်နည်းက ပုဇွန်ကို လှော်ပြီး အဲဒီအိုးထဲ ဆီ ဖင်ကပ်လေး ထည့် ကြက်သွန်နီ ဖြူ ကြမ်းကြမ်းလေး စင်းထည့် နဲနဲ့ မွှေ
👉မွှေးတဲ့အထိ ဆီမသပ် နဲ့နော် ထည့်မွေရုံလေးပဲ
ငပိကို အရည်ဖျော်ပြီးထည့် ငရုပ်သီး ပြုတ်ပြီး ချေထားတာထည့် ဆား အချိုမှုန့်ထည့်
ငါး အသားလေး တစ်ခုခု ကို ချေထည့် ( မထည့်လဲရ)
ဆူပွတ်နေစဉ် နန္နင်း အနည်းငယ်ထည့် ok ပြီ

image

- မိုးအေးအေးနဲ့စားကောင်းစေမယ့် ရခိုင်မုန့်တီသုပ် မုန့်နစ် ချက်နည်း -
ပုဇွန် ငရုပ်သီးငပိချက်နဲ့ ရခိုင်မုန့်ဖက်သုပ် အနစ်
စပ်တာ မီးပွင့်သွားတယ် 🫨🙂‍↔️🤯🙉🥱🥵
- ချက်နည်း -
ချက်နည်းက ပုဇွန်ကို လှော်ပြီး အဲဒီအိုးထဲ ဆီ ဖင်ကပ်လေး ထည့် ကြက်သွန်နီ ဖြူ ကြမ်းကြမ်းလေး စင်းထည့် နဲနဲ့ မွှေ
👉မွှေးတဲ့အထိ ဆီမသပ် နဲ့နော် ထည့်မွေရုံလေးပဲ
ငပိကို အရည်ဖျော်ပြီးထည့် ငရုပ်သီး ပြုတ်ပြီး ချေထားတာထည့် ဆား အချိုမှုန့်ထည့်
ငါး အသားလေး တစ်ခုခု ကို ချေထည့် ( မထည့်လဲရ)
ဆူပွတ်နေစဉ် နန္နင်း အနည်းငယ်ထည့် ok ပြီ

imageimage
9 w - Translate - Youtube

GUSION MONTAGE FREESTYLE | DOUBLE DASH | DOUBLE DAGGER | X2 SPEED | TRIPLE RECALL | MLBB

#အကြော်မှုန့်စပ်နည်း ‼( ဗူးသီးကြော်မလာ အသားကြောမလာ)
လုပ်ရလွယ်ပြီး စားလို့လဲကောင်းသွားတယ် 😋
✅✅✅✅
(1)ပဲစိမ်းမှုန့်အထုတ်ကြီး 1ထုပ်
(2)ကောက်ညှင်းမှုန့် 1ထုပ်
(3)ရွှေကြည်မှုန့် 1ထုပ်
(4)ဆန်စိမ်းမှုန့် 1ထုပ်
(5)ယိုးဒယားမယ် 1ထုပ်
(6)ရွှေလိပ်ပြာ 1ထုပ်
#ခြောက်သွေ့နေတဲ့အိုးထဲအကုန်လုံးဖောက်ထည့်ပြီးခြောက်သွေ့နေတဲ့ဇွန်းကြီးနဲ့မွှေပေးပါ...
#ပြီးရင်ခြောက်သွေ့နေတဲ့လေလုံဘူးထဲထည့်ပြီးသိမ်းလိုက်ပါ...✅✅✅
#လိုအပ်တဲ့အချိန် ထုတ်ပြီးဘူးသီးကြော်/ ငှက်ပျောကြော် /အာလူးကြော် တို့ကြော်မယ်ဆို ပျစ်ပျစ်လေးဖျော် ဂျင်းထောင်းရည်လေးနဲနဲထည့် ဆားဆော်ဒါလေးနဲနဲထည့်ပြီး 15မိနစ်လောက်ထားထားလိုက်ပါ...
✅✅✅✅
#ဆားကို ထည့်ချင်လဲထည့် မထည့်ချင်လဲ မထည့်နဲ့ ဆားထည့်ရင် ပျော့တာမြန်လို့ မထည့်ကြဘူး
#အရွက်ကြော်တွေ ကြက်သွန်ကြော်တွေ ကြော်မယ်ဆို...✅✅✅
အရည်ကျဲကျဲလေး ဖျော်ရပါတယ်...
ဂျင်းထောင်း ဆားဆော်ဒါထည့်ပြီး
ကိုယ်ကြော်မယ့်အရွက်ပါ ရောနယ်လိုက်ပါတယ်...
အ့ပါပဲရှင့်...
အိမ်မှာ ကွကိုယ် ကြိုက်တဲ့အချိန် ကြော်စားတော့ ရပီ...✅✅✅✅
#အချဉ်ရည်စပ်နည်း
မကျည်းသီးမှည့်ကို ရေဆေး
ထန်းလျက်ကို ရေဆေး
နံနံအနဲငယ်ကို ရေဆေး
ငရုတ်သီးစိမ်း
ကြက်သွန်ဖြူ
ဆား သို့ ငံပြာရည်✅✅✅✅
ငရုတ်ဆီအနီကြိုက်ရင်ထည့်
အခု ငရုတ်ချဉ်စပ်ပြီးသားအထုတ်တွေလဲ လာပါတယ်...ကြိုက်ရင်ထည့်...ရေလိုသလောက်ထည့်ပြီးမီးပေါ် ကောင်းကောင်း အဆူပေးခံလိုက်ပါ...
✅✅✅
ပြီးရင် အအေးခံပြီး ဖျော်ရည်စက်နဲ့ ကြိတ်လိုက်ပါ...
အရသာက ချိုချဉ်စပ်လေးပေါ့...
အ့အချဉ်ရည်နဲ့အကြော်မျိုးစုံနဲ့ အသုပ်မျိုးစုံတို့တွင် အသုံးပြုနိုင်ပါသည်...
ဆူအောင်တည်ထားတဲ့အတွက်ဗိုက်မနာတော့ပါ...
ကိုယ့်အစ်မ မမရီးးသင်ပေးထားတဲ့နည်းလေးပါရှင့်...😘✅✅✅✅
KeeLay
ဒီစားချက်gpထဲကပဲတွေ့လို့ copyယူပီး အကြော်မှူန့်စပ်ထားတာပါ...
မယ်စိမ်းက တစ်ခါထဲ ပလပ်စတစ်ဗူးသန့်ကို ခပ်ကြီးကြီးနဲ့အထုပ်တေအကုန်ဖောက်ထည့်ပီး အဖုံးလုံအောင်ပြန်ပိတ်ပီး သားစိုး(ရောသမမွှေ)လိုက်ပါတယ်...✅✅✅✅
အ့အကြော်မှူန့်နဲ့ ကြက်ရိုးလေးကြော်စားထားပါတယ်...
ရှယ်ကောင်းပါပဲရှင်...😊😊😊

image

#တို့ဟူးနွေး ကို အိမ်မှာအလွယ်လေး လုပ်စားလို့ရအောင်ပါ Save😋
I. တို့ဟူးနွေး ကျို ရန် -
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
မွှေးပဲမှုန့် - အစိမ်း - ၂၅ကျပ်သား
မွှေးကော်မှုန့် - ၁ခွက် (လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံး)
ရေ - ၃ လီတာ
ဆား - အနည်းငယ်
နနွင်းမှုန် ့ - အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်း -
ပဲမှုန့်အစိမ်း နှင့် ရေ ၃ လီတာ ခန့်ဖြင့် တညသိပ် ဖျော်ထားပါ။
မနက်စောစော တို့ဟူး မကျိုမီ အရည်ဖျော ထားသည့် ပဲရည်၏ အပေါ် ရေကြည် ၃ပုံ - ၂ ပုံခန့်ကို ဆား ၊နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်နှ င့်အတူ ရောရျ် မီးအနေတော် ထားရျ် ကျိုပါ။
နှစ်သက်က ဟင်းချိုမှုန့် အနည်းငယ်ထ ည့်နိူင်ပါသည်။
ကျန် ဖျော်ထားသည့် အရည် ၁ ပုံကို ဖယ်ထားပါ။
ပဲရည်ပူရျ် မဆူပွက်ခင်တွင် ဖယ်ထားသည့် အရည် ၁ ပုံကို နှံ့စပ်အာင် မွှေပြီး ဖြည်းဖြည်းခြင်းလောင်းထည့်ပါ။
ပဲအနှစ်ရည်သည် အနည်းငယ် ပြစ်လာပါလိမ့်မည် ။ အဆက်မပြတ် မွှေပေးနေပါ ။
ပိုပြျစ်လာစေရန် ကော်မှုန့်ကို အရည်ဖျာ်ပြီး ပဲရည်အိုးထဲသို့ ဖြေးဖြေးလောင်း ထည့်ပါ ။ လောင်းထည့်ချိန်တွင် မခဲသွားစေရန်
အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပါ။
အပျစ်အကျဲ စိတ်ကြိုက်အနေအထားရ၍ ပဲနံ့ပျောက်ပြီး တို့ဟူးနံ့ မွှေးလာလျှင် မီးအေးအေးဖြင့် ဆက်တည်ထားပါ ။ဖိုပေါ်မှ ချလုက်လျင် အတုံးခဲသွားပါမည်။
ဆီ မွှေး ပြု လုပ်ရန်
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ငရုတ်ကောင်း
ဝှါးကျောင်းစေ့
ရှောင်ကေား
ကြက်သွန်ဖြုဆီချက်
ငရုတ်သီးကြော်
မြေပဲ မညက်တညက်ထောင်း
နမ်းလှော်
ထန်းညက်ရည်
ပဲငံပြာရည် အပျစ်
ကြက်သွန်မိတ်
နံနံပင်
ဆန်စီး ခေါက်ဆွဲ သို့ ရေစိမ် (ခေါက်ဆွဲပါ ထည့်စားမည်ဆိုပါက)
ပြုလုပ်နည်း -
ဒယ်အိုးထဲတွင် ရှောင်းကား ၊ ငရုတ်ကောင်းစေ့ ၊ ဝှါးကျောင်းစေ့ကို လှော်ပြီး လုံးခြမ်းခွဲ ထောင်းပြီး ပန်းကန်လုံးထဲ ထည့်ထားပါ။
ငရုတ်ခွဲကြမ်းမှုန့် ကိုလဲ ပန်းကန်လုံး နောက်တခုထဲ ထည့်ထားပါ။
အိုးထဲတွင် ဆီများများကို အပူပေးပြီး ပူလာသည့် ဆီကို အမွှေးအကြိုင်များ ထည့်ထားသည် ပန်းကန်လုံးများ ထဲသို့ လောင်းထည့်ပါ။
ငရုတ်သီး ဆီချက်ကိုလဲ ထိုနည်း အတိုင်းပြုလုပ်ပါ။
လက်ကျန်ဆီထဲတွင် ကြက်သွန်နီကို အကြွပ်ကြော်ပြီး စစ်ထုတ်ပါ။
ကြက်သွန်ဖြူကို မညှက်တညှက် ထောင်းပြီး ဆီချက် ချက်ရျ် နှမ်းလှော်ပါပေါင်းထည့်ပါ။
မြေပဲလှော်ကိုမညှက်တညှက်ထောင်းပါ။
ထန်းညှက်နှင့် ပဲငံပြာရည်အပျစ်ကို ခပ်ပျစ်ပျစ်ကျိုပါ။
နံနံပင် နှင့် ကြက်သွန်မြိတ်ကို ပါးပါးလှီးပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် နံနံပင် အနည်းငယ်ကို ညှက်နေအောင် ထောင်းပြီး ရေခပ်နွေးနွေးနှင့်ဖျော်ထားပါ။
မုန့် ပွဲ ပြင် နည်း
ခေါက်ဆွဲကို တစ်ပွဲစာ စားမည့် ပန်းကန်လုံး ထဲတွင်ထည့်ရျ် တိုဟူး ပူပူထဲတွင် နှစ်လိုက်ပြီး တိုဟူးနှစ်ရည်ကိုပါ ထည့်လိုက်ပါ။
ပြီးလျင် အပေါ်မှ ပြင်ဆင်ထားသည့် မြေပဲထောင်း ၊ ဆီမွှေး ၊ ငရုပ်ဆီ နှင့် နှမ်းလှော် ၊ ကြက်သွန်ဖြူအစိမ်းရည် ၊ ထန်းညက်ရည်ကျို ၊ နံနံပင် ၊ ကြက်သွန်မိတ် တို့နှင့် ပြင်ရျ် စားကြသည်။
တို့ဟူးနွေး နှင့် တွဲ၍ တို့ဟူးကြော် ၊ အီကြာကွေး ဝက်ခေါက်ကြော် တို့နှင့်လည်း တွဲ
စားကြပါသည် ။

image

#အဆုတ်အအေးမိချွဲကျပ်ခြင်းကိုသက်သာစေမဲ့အိမ်သုံးဆေးနည်းများ
**************************************************
သလိပ်ထွက်၊ ချွဲကျပ်တာမျိုးဟာ သာမန်အအေးမိတာ အဆုတ်ပွ၊ အဆုတ်ယောင်၊ အဆုတ်ပိုးဝင်၊ရင်ကျပ်ပန်းနာ ရောဂါတွေရဲ့ရှေ့ပြေးလက္ခဏာဘဲဖြစ်ပါတယ်။ ရင်ဘတ်အောင့်တာ၊ လည်ချောင်းနာတာ၊အစာမျိုချရင်နာတာ၊ တရွှီရွှီမည်အောင်အသက်ရှုနေတာ၊ ချောင်းဆိုးတာ၊အသက်ရှုမဝ ခေါင်းမူးတာ တွေဖြစ်နေပြီဆိုရင် နီးစပ်ရာဆရာဝန်နဲ့ကုသကပါမယ်။ ဒါ့အပြင်ခုပြောပြမဲ့ နည်းလမ်းလေးတွေနဲ့ သက်သာအောင်ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။
၁။ ရေနွေး 💦
ရေနွေးကို တနေ့ ၂-၃ ခွက်သောက်ပေးပါ။ အပူကြောင့်ချွဲသလိပ်တယ်ပျော်ပြီး ရင်ချောင်သွားမှာပါ။
၂။ ဆားရေနဲ့ အာလုတ်ကျင်းပါ 🤤
ဆား စားပွဲတင်ဇွန်းနဲ့ ၁ ဇွန်းကို ရေနွေး ၁ခွက်ထဲထည့်ပြီ တနေ့ ၃-၄ကြိမ် ၊ တမိနစ်စီခန့် အာလုတ်ကျင်းပါ။ ဆားရေဟာ ချွဲသလိပ်တွေကိုပျော်စေနိုင်ပါတယ်။ သလိပ်တွေထွက်လာရင် ဟက်ထုပ်ပစ်ပါ။ သလိပ်တွေမှာ ပိုးမွှားတွေ၊ အမှုန်တွေတွယ်ကပ်နေတဲ့အတွက် ဟက်ထုပ်ပစ်ခြင်းကပိုသက်သာစေမှာပါ။
၃။ ပျားရည်နဲ့ သံပရာ 🍯🍋
ပျားရည်မှာ သလိပ်ကိုပျော်စေနိုင်ပါတယ်၊ သံပုရာသီးမှာလည်း vitamin C တွေအများကြီးပါတဲ့အတွက် ကိုယ်ခံအားကိုကောင်းစေပါတယ်။ ရေနွေး ၁ခွက်ထဲမှာ ပျားရည် စားပွဲတင်ဇွန်းနဲ့ ၁ ဇွန်း နဲ့ သံပုရာရေ စားပွဲတင်ဇွန်းနဲ့ ၁ ဇွန်းထည့်ပြီး တနေ့ ၂-၃ကြိမ်သောက်သုံးပေးခြင်းအားဖြင့် ချွဲသလိပ်တွေ ပျော်ပြီး အဆုတ်အားကောင်းအောင်ပြုလုပ်ပေးပါတယ်။
၄။ ဂျင်းပြုတ်ရည် 🍵
ဂျင်းမှာ သလိပ်တွေကိုပျော်စေပြီး အသက်ရှူလမ်းကြောင်းနံရံတွေ ရောင်ရမ်း သက်သာအောင်လုပ်ပေးနိုင်တဲ့ သတ္တိတွေရှိပါတယ်။ ဒီတိုင်းစားနိုင်သလို ပြုတ်ပြီးလည်းသောက်သုံးနိုင်ပါတယ်။ အရသာကောင်းအောင် ပျားရည်လဲထည့်သောက်နိုင်ပါတယ်။တစ်နေ့ ၂-၃ကြိမ်သောက်သုံးပေးနိုင်ပါတယ်။
၅။ ယူကလစ်အဆီထည့်ထားသောရေနွေးငွေ့ 💨
ယူကလစ်အဆီဟာပိုးသေ(antibacterial properties)စေတဲ့အပြင် အနာသက်သာ(analgesic properties)စေတဲ့ အစွမ်းရှိပါတယ်။ ရေနွေးငွေ့ကိုရှုရှိက်မယ်ဆိုရင် တော့ သလိပ်တွေပျော်ပြီး နှာခေါင်းပိတ်တာကိုသက်သာစေပါတယ်။ရေနွေးထဲကို ယူကလစ်အဆီ ၁-၂ စက်ထည့်ပြီး ပြည့်ပြည့်ဝဝကြီး အငွေ့ကိုရှုသွင်းထုတ်လုပ်ပေးပါက ပိုမြန်မြန်သက်သာပါလိမ့်မယ်။ ဒါအပြင် ရေနွေးနဲ့ရေချိုးခြင်း၊အိပ်ခန်းနဲ့ပတ်ဝန်းကျင်ကို သင့်တင့်တဲ့ စိုထိုင်းမှုရှိအောင်နေပါ။
၆။ နံနံပင် 🌿
နံနံပင် ဝါးစားပေးခြင်းအားဖြင့် ချွဲသလိပ်တွေပျော်ပြီး ရင်ချောင်စေပါတယ်။
၇။ နို့၊ပျားရည်၊နနွင်းနဲ့ ငရုတ်ကောင်း 🥛🍯🧂
နနွင်းဟာပိုးသေ (antibacterial properties) စေတဲ့အပြင် အယောင်ကျစေတဲ့ (anti-inflammatory) အစွမ်းလဲပါဝင်ပါတယ်။ ငရုတ်ကောင်းထဲမှာပါတဲ့ ဓာတ်တွေဟာ နနွင်းကိုအထောက်အကူပြုစေတဲ့ အတွက် နှစ်မျိုးပေါင်း ထူးခြားတဲ့ဆေးစွမ်းကောင်းဖြစ်လာပါတယ်။ နို့ကြိုချက်ပြီးသား ၁ခွက် ထဲကို နနွင်း စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ၊ ငရုတ်ကောင်း လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ဇွန်း၊ ပျားရည် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ဇွန်း ထည့်ပြီး တစ်နေ့ ၂ခွက်သောက်သုံးပေးပါ။
၈။ ကြက်သွန်နီအရည်နဲ့ ပျားရည် 🍯
ကြက်သွန်နီ ၁ -၂ စိတ်ကို ကြိတ် ဒါမှမဟုတ် ထောင်းပြီး အရည်ညစ်ပါ၊ စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း စာလောက်ရရင် ပျားရည်စက် အနည်းငယ် ထည့်ပြီး တစ်နေ့ ၂-၃ ကြိမ် သောက်သုံးပါ။ ကြက်သွန်နီမှာပါဝင်တဲ့ဓာတ်တွေဟာ သလိပ်တွေထက်မဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးတဲ့ အပြင် ထက်ပြီးရောဂါပိုးတွေမဝင်အောင်လဲ တားဆီးပေးပါတယ်။
၉။ ကော်ဖီ (black coffee) ☕️
ကော်ဖီ (black coffee) ပူပူလေး ဟာ ရင်ကျပ်တာကိုသပ်သာစေတယ်၊ ချွဲသလိပ်တွေ ပျော်စေပြီး လည်ချောင်းကိုရှင်းစေတယ်၊တနေ့ကို ၂ ခွက်လောက်ဘဲသောက်ပါ။ caffeine ကဖိန်းဓာတ်တွေလွန်ကဲရင် အိပ်မပျော်တာတွေရင်တုန်တာတွေ ဖြစ်နိုင်လို့ပါ။
၁၀။ နွယ်ချို 😍
နွယ်ချိုဟာ အသက်ရှူလမ်းကြောင်းထဲမှာ ရှိနေတဲ့ သလိပ်တွေ အညစ်ကြေးတွေကို ဖယ်ရှားပေးတဲ့ သဘာဝဆေးစွမ်းကောင်း တလက်ပါ။ လေပြွန်အယောင်အရမ်းတွေကျစေပြီး၊ လည်ချောင်းနာတာတွေ၊ ယားယံတာတွေသက်သာစေပါတယ်။ ရေနွေးနဲ့ ၅ မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပြီး ပြုတ်ရည်ကို တစ်နေ့ ၂-၃ ကြိမ် သောက်သုံးပေးနိုင်ပါတယ် ။
ဒီအိမ်သုံးဆေးနည်းလေးတွေဟာ ရင်ကျပ်တာ ၊ ချွဲထတာတွေကို သက်သာစေပါတယ်၊ဒါပေမဲ့ ရက်ရှည်နေရင်၊သာမန်ထက် လက္ခဏာတွေပြင်းထန်နေရင် တော့ဆရာဝန်နဲ့ တိုင်ပင်ကပါတော့မယ်။ဒါ့အပြင် နွေးနွေးထွေးနေပါ၊ အရည်များများသောက်ပါ၊ အနားယူပါ။

image
9 w - Translate - Youtube

BRAXY CHOU IS FINALLY BACK!
(Chou FreeStyles) MLBB