23 w - Translate - Youtube

sepak takraw world cup 2024 အာဒစ်..ရှိန်းလေး(မြန်မာ) Vs ဖိလစ်ပိုင်

23 w - Translate - Youtube

17 Minutes of STEPHEN CURRY most IMPOSSIBLE shots!

23 w - Translate - Youtube

Golf World Records with Rory McIlroy

23 w - Translate - Youtube

33 BEST Goals in FOOTBALL History

23 w - Translate - Youtube

TOUGH TABLE! Selby Hits Sublime 74 Break in Hong Kong 😮👏 | 2025 World Grand Prix

ကောက်ညှင်းမုန့်ဖတ်ထုပ်/သာကူမုန့်ဖတ်ထုပ်လုပ်နည်း 😋

ပါဝင်ပစ္စည်းများ......
- ကောက်ညှင်းမှုန့် 300g
- သာကူ 200g
- အုန်းသီး တစ်လုံး(ခြစ်ထားပါ)
- ထန်းလျှက်(သကြား) 20ကျပ်သား
- ငှက်ပျောရွက်

ပြုလုပ်နည်း.......
- အရင်ဆုံးကောက်ညှင်းမှုန့်ကိုရေထည့်ပြီး မုန့်သားလေးတွေနူးညံ့လာသည်အထိနယ်ပေးပါ။
- မုန့်သားလေးတွေနူးညံ့သွားပြီးဆို တစ်နာရီနှပ်ထားပေးပါ။
- မုန့်နှပ်ထားတဲ့အချိန်မှာ ထန်းလျှက်ကို ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီးကြိုပေးပါ။ ထန်းလျှက်အားလုံးအရည်ပျော်ပြီးချိန်မှခြစ်ထားတဲ့အုန်းသီးဖတ်လေးတွေထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။
- အုန်းယိုလေး‌တွေရေခမ်းပြီး ညောင်စီးကျတဲ့အထိမွှေပေးပါက အစာသိပ်ဖို့အုန်းယိုရပါပြီး။
- အုန်းယိုရပြီးအချိန်မှ သာကူလေးတွေကိုရေဆေးပြီး စစ်ထားပေးပါ။ (သာကူလေးတွေအရင်ရေဆေးထားပါက တအားပွသွားမှာစိုးလို့ပါ)
- ငှက်ပျောရွက်တွေကိုတော့မုန့်မလုပ်ခင် သေချာရေဆေးပြီး နေပူထဲလှမ်းထားပေးပါ။ (နေမလှန်း/မီးမပြပဲ မုန့်ထုပ်ရင်ကြွပ်ပြီး ကွဲကုန်မှာစိုးလို့ပါနော်)
- အခုဆိုရင်တော့မုန့်လုပ်ဖို့အဆင်သင့်ဖြစ်ပါပြီး။
- နယ်ထား‌တဲ့မုန့်နှစ်တွေကို လိုချင်တဲ့အရွယ်အစားယူပြီး အလယ်ကနေအုန်းယိုလေးတွေအစာသိပ်ပြီးလုံးပေးပါ။ ပြီးရင်ငှင်ပျောရွက်လေးနဲ့ထုပ်ပေးပါ။
- သာကူအတွက်ကျတော့ သာကူတစ်ဇွန်းထည့်ပြီးရင် အုန်းယိုလေးထည့်ပြီးမှ အပေါ်ကသာကူတစ်ဇွန်းထပ်ထည့်ပြီးမှ ထုတ်ပေးပါ။
- အားလုံးထုတ်ပြီးပါက ၄၅ မိနစ်လောက်ပေါင်းပေးလိုက်ရင် အရမ်းစားလို့ကောင်းတဲ့ မုန့်ဖတ်ထုတ်လေးတွေရပါပြီးရှင့်။

image

ကွေ့တီယိုသုပ် လုပ်နည်းနှင့် ကွေ့တီယိုသုပ် ငါးပွဲစာအတွက်
ဆော့ရည်စပ်နည်းလေးပါ ရေးပေးထားပါတယ်ရှင့်......။

အရင်ဆုံးအသုပ်နဲ့စားဖို့ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် ချက်ပါ။
ကိုယ္က ပိုပြီးမွှေးမွှေးလေးဖြစ်ချင်လို့ ဆီချက် ချက်တဲ့အချိန်ဝက်ခေါက်ကြွပ်ကြော်လေးတွေပါ ထည့်ချက်လိုက်ပါတယ်။
(မထည့်လည်းရပါတယ်)

အသုပ်အတွက် ဆော့ရည်လုပ်ရန်.........
- ရေ 250 ml (ပေါင်းအိုးဆန်ချိန်ခွက်နှစ်ခွက် မပြည့်တပြည့်)
- သကြား 70 g (ထမင်းစားဇွန်း ၇ ဇွန်းနီးပါး)
- ငရုပ်ဆီ 50 g (ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်းလောက်)
- ရှာလကာရည် 400 g (ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်းကျော်)
- ပဲငံပြာရည်အနောက် (ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း)
- ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
- ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
အားလုံးကိုရောပြီး ငါးမိနစ်လောက်ကျိုလိုက်ပါ။

ပြီးရင် အရသာအချိုအချဉ် အပေါ့အငန်လေးကို ကိုယ့်စိတ်ကြိုက်ထပ်မြည်းပြီး ငရုပ်သီးအကျက်မှုန့် ထမင်းစားသုံးဇွန်းလောက်ထည့်ပြီးရင် အသုပ်အတွက် ဆော့ရည်လေးရပါပြီး။

ဆော့ရည်စားမကုန်ရင် ဗူးလေးထဲထည့်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်သိမ်းထားရင် ကိုယ်စားချင်တဲ့အချိန်သုပ်စားလို့ရပါတယ်။
ကွေ့တီယို အဖတ်ကို တစ်ပွဲစာ ရေနွေးဖျောပါ။
ပြီးရင်ပြန်ဆယ်ပြီး စောစောကချက်ထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်လေးနဲ့ နယ်ပေးလိုက်ပါ။
အသားလုံး သို့မဟုတ် ကိုယ်ကြိုက်တဲ့အသား ပြုတ်ထည့်ပါ။
အသီးအရွက် ပဲပင်ပေါက်၊ ပဲသီး၊ ကန်ဇွန်းရွက် ကိုယ်ကြိုက်တာရွေနွေးဖျောထည့်ပါ။
ပြီးရင် မြေပဲလှော်လေးထောင်းထည့်၊ ချက်ထားတဲ့ဆော့ရည် ကိုယ်ကြိုက်တဲ့ပမာဏထည့်ပြီး ရောသုပ်ပါ။
အပေါ်က ကြက်သွန်မြိတ်၊ နံနံပင်လေးဖြူးပြီးရင် စားကောင်းတဲ့ ကွေ့တီယိုသုပ်လေး စားလို့ရပါပြီးရှင့်.......။

Credit

image

ထောပတ်သီးရေခဲမုန့် ပြုလုပ်နည်း (Avocado Ice Cream)
ထောပတ်သီးရေခဲမုန့် ကြိုက်တဲ့သူတွေအတွက် အိမ်မှာ အလွယ်တကူ လုပ်စားနိုင်ပါတယ်......။❤

🟢 ထောပတ်သီး ရေခဲမုန့် လုပ်နည်း......
၁။ အောက်ပါ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို Blender ထဲ ထည့်ပါ။
* ထောပတ်သီးမှည့် အသား ၄၀၀ ဂရမ်
* နို့ရည် (သို့) အုန်းနို့ရည် ၄၀၀ ml
* သကြားဖြူ စားပွဲတင်ဇွန်း ၅ ဇွန်း
* နို့ဆီ ၃၀ ml
* ဆား 1/8 လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
မှတ်ချက် ။ ။ ထောပတ်သီးအမျိုးအစားပေါ်မူတည်ပြီး အချိုကို စိတ်ကြိုက် ချိန်ညှိထည့်နိုင်ပါသည်။
၂။ ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကို သမအောင်ကြိတ်ပြီး (သို့)
နောက် ဖျော်ပြီးနောက် ဘူးထဲသို့ ထည့်ပါ။
၃။ အရောင်လှချင်ရင် အစားအသောက်အရောင်ဆိုးဆေး
အစိမ်းရောင်ကို ထည့်နိုင်ပါတယ်။ မထည့်ချင်ရင်လည်း
ရပါတယ်။ ပြီးရင် သမအောင် ရောမွှေပါ။
၄။ အဖုံးပိတ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာအအေးခန်း (Freezer) ထဲတွင်
ရေခဲမုန့် မာလာသည်အထိ ထည့်ထားပါ။
၅။ မာလာပြီဆိုလျှင် ဓားဖြင့် အတုံးသေးသေးလေးတွေ
လှီးဖြတ်ပြီး နောက်တစ်ခါ ဖျော်စက်ထဲ ထည့်ဖျော်ပါ။
(ပိုမို ချောမွေ့သော အသားရရှိရန် ဖြစ်ပါတယ်။) ပြီးလျှင်
ဘူးထဲသို့ ပြန်ထည့်ပြီး အဖုံးပိတ်ပါ။
၆။ ရေခဲသေတ္တာအအေးခန်း (Freezer) ထဲတွင် ၄-၅ နာရီခန့်
ထပ်မံ၍ ရေခဲမုန့် မာလာသည်အထိ ထည့်ထားပြီးရင်
စားသုံးနိုင်ပါပြီ........။ 😋

image

မှိုလည်းမတက် နှစ်တဲ့ချီအထားခံတဲ့ မကျည်းမှည့်နှစ်ရည် ပြုလုပ်နည်း။
ဒီနည်းအတိုင်း လုပ်မယ်ဆိုရင် မကျည်းမှည့်အနှစ်ကို အချိန်အကြာကြီး အထားခံပြီး မှိုတက်တာ၊ ပျက်စီးတာမျိုး မဖြစ်ဘဲ အလွယ်တကူ အသုံးပြုလို့ရပါတယ်။ ချက်ပြုတ်တဲ့အခါ ထုတ်သုံးလိုက်ရုံပဲ အရမ်းအဆင်ပြေပါတယ်။

📌📌 ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* မကျည်းမှည့် - ၅၀၀ ဂရမ်
* ရေသန့် - ၁,၇၀၀ မီလီလီတာ
* ဆား - ၂ ဇွန်း (ထမင်းစားဇွန်း)
* ရှာလကာရည် - ၇ ဇွန်း (ထမင်းစားဇွန်း)

📌📌 ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ ရေကို ဆူအောင်တည်ပါ။ မကျည်းမှည့်တွေကို အတုံးလိုက်မဟုတ်ဘဲ အသားတွေပျော်လွယ်အောင် အတုံးလေးတွေ ခွဲထုတ်ပြီး ရေနွေးဆူဆူနဲ့ မကျည်းမှည့်ကို နာရီဝက်ကနေ တစ်နာရီလောက်အထိ စိမ်ထားပါ။
၂။ စိမ်ထားတဲ့ မကျည်းမှည့်ကို အနှစ်တွေ အများကြီးရအောင် ချေပါ။ ပြီးရင် အဖတ်တွေကို ဖယ်ထုတ်ပြီးရင် မကျည်းမှည့် အနှစ်တွေကို စစ်ယူပါ။
၃။ စစ်ထားတဲ့ မန်ကျည်းမှည့်အနှစ်တွေကို အိုးတစ်လုံးထဲထည့်ပြီး ဆူပွက်လာတဲ့အထိ တည်ပါ။ ပြီးရင် ဆားနဲ့ ရှာလကာရည်ကို ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ။ ပြီးရင် နောက်ထပ် ၅ မိနစ်လောက် ဆက်တည်ပါ။
၄။ မကျည်းမှည့်အနှစ်ချက်တဲ့အိုးကို နှစ်လို့ရမယ့် ခပ်ကြီးကြီးအိုးတစ်ခုထဲမှာ ရေအေးတွေ ထည့်ပြီး အပူဓာတ်လျှော့ချဖို့အတွက် ထည့်စိမ်ပါ။ (ရေအေးတွေ ပူလာရင် တစ်ခါ ထပ်လဲပါ။) ဒုတိယအကြိမ် ရေလဲပြီးနောက် အိုးကို ရေထဲကနေ ထုတ်ပြီး လုံးဝအေးသွားတဲ့အထိ အအေးခံထားပါ။
၅။ မကျည်းမှည့်အနှစ်ထည့်မယ့် ဗူးတွေကို ရေနွေးဖျောပြီး ခြောက်အောင်ထားပါ။ မကျည်းမှည့်အနှစ် လုံးဝအေးသွားပြီဆိုရင် အဖုံးလုံတဲ့ ဗူးထဲကို ထည့်ပြီး သိမ်းဆည်းထားနိုင်ပါပြီး။

ရေခဲသေတ္တာအပြင်မှာဆိုရင် တစ်လလောက် ထားနိုင်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲမှာဆိုရင် ၆ လကနေ ၁၂ လအထိ သိမ်းထားနိုင်ပါတယ်။

ဒီနည်းအတိုင်း လုပ်မယ်ဆိုရင် ကြာရှည်ခံတဲ့ မကျည်းမှည့်အနှစ်ကို ရရှိမှာဖြစ်ပါတယ်။

image
23 w - Translate

မုဒုံမြို့ရှိ သားရေကွင်းမှိုင်းရုံ၌ နာရီဝက်ကျော်ကြာမီးလေ-ာင်မှုဖြစ်

မွန်ပြည်နယ်၊ မုဒုံမြို့ရှိ သားရေကွင်းမှိုင်းရုံတွင် ဇူလိုင် ၇ ရက်ည ၁ နာရီ ၄၅ မိနစ်ခန့်က မီးလေ-ာင်မှုဖြစ်ပွားခဲ့ကြောင်း မီးသတ်တပ်ဖွဲ့ထံမှ သိရသည်။

မုဒုံမြို့၊ ကန်ကြီးရပ်၊ သတိပဌာန်(၆)လမ်းရှိ သားရေကွင်းမှိုင်းရုံတစ်လုံးတွင် မီးလေ-ာင်မှုဖြစ်ပွား၍ မုဒုံမြို့နယ်မီးသတ်စခန်း၊ ကမာဝက်နယ်မြေမီးသတ်စခန်း၊ ညောင်ကုန်းကျေးရွာအရန်မီးသတ်စခန်းတို့မှတပ်ဖွဲ့ဝင်များနှင့် အရန်မီးသတ်တပ်ဖွဲ့ဝင်များက ပူးပေါင်းငြှိမ်းသတ်ခဲ့ကြသဖြင့် ည ၂ နာရီ ၁၇ မိနစ်၌ မီးငြိမ်းသွားခဲ့ကြောင်း သိရသည်။

စတင်လေ-ာင်ကျွမ်းရသည့်အကြောင်းရင်းနှင့် ပျ-က်စီးဆုံးရှုံးမှုတန်ဖိုးကို သက်ဆိုင်ရာမီးသတ်တပ်ဖွဲ့တာ ဝန်ရှိသူများက စစ်ဆေးခဲ့ကြကြောင်း သိရသည်။

image