Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ကျွန်တော်တို့ဟာ ကိုယ့်ကိုမလိုလားတဲ့ ရင်ခွင်ကိုမှ တိုးချင်တယ်။ ကိုယ့်ဆီ မဆိုက်ရောက်မဲ့ရထားကိုမှ မျှော်ချင်တယ်။ ကိုယ် ဦးတည်လို့ မရမယ့် ကမ်းကိုမှကပ်ချင်တယ်။ ကိုယ့်ကို မကမ်းမယ့်လက်ကိုမှ ဆွဲချင်တယ်။ ကျေးဇူးပြုပြီးမသိချင်ယောင်ဆောင်ပေးကြပါ။
အဲ့ဒီလို မဟုတ်ဘဲ တစ်ယောက်ယောက်က အသေအချာသတိပေးလိုက်ရင် ကျွန်တော့ ဆောက်တည်မှုလေး ပြိုကျသွားမှာ...။
*တစ်ဦးတစ်ယောက်အတွက်ပျိုးခဲ့တဲ့ပန်းတွေ
*ခွန်းညိုသွေး
#crd_to_original_writer
မှားနေရင်တောင်
ဖိနှိမ် မပြောရက်တဲ့
နှလုံးသားမျိုးကမှ နွေးထွေးမှုရှိတာပါ။
လွဲနေရင်တောင်
မသိမသာလေး တည့်ပေးတတ်တဲ့
နှလုံးသားမျိုးကမှ ကြင်နာတတ်တာပါ။
ချို့ယွင်းနေရင်တောင်
စိတ်ပိုင်းဆိုင်ရာ ဒဏ်ရာမပေးတတ်တဲ့
နှလုံးသားမျိုးကမှ တကယ်မွန်မြတ်တာပါ။
အဆိုးတွေရှိရင်တောင်
အကောင်းလေးတွေနဲ့ ထေပြီး
မြင်တတ်နားလည်တတ်တဲ့
နှလုံးသားမျိုးကမှ တကယ့်ကိုရင့်ကျက်တာပါ။
လိုအပ်နေရင်တောင် လိုလို့ဖြည့်ပေးတယ်ဆိုတဲ့
သဘော မသက်ရောက်အောင်
စေတနာသီးသန့်နဲ့ ဖြည့်ပေးတတ်တဲ့
နှလုံးသားမျိုးကမှ တကယ့်ကို လေးစားထိုက်တာပါ။
မင်းအသက်၂၀သာ ကျော်သွားတယ် မင်းကိုမင်းရော ပြန်ကြည့်ဖူးပြီးလား။
အသက်၂ဝကျော် အရွယ်ဆိုတာ ဘာမဆို လုပ်နိုင်တဲ့အရွယ်ကွ။
အချစ်နဲ့ပိုက်ဆံ ဘယ်ဟာက ပိုစွမ်းအားကြီးလဲ သိသင့်နေပြီး။
မင်းနားချင်နေတာ သေချာပီဆိုရင် မင်းအဖေ ခြေတောက်က အမားရွတ်ကိုသေချာကြည့်။
လူတိုင်း၂၄ နာရီအခမဲ့ရတာချင်းတူတူ တျောက်ထဲ နောက်ကျကျန်ခဲ့တယ်ဆို ရှက်စရာ ကောင်းမနေဘူးလား။
အထီးကျန်တယ်ဆိုတာ လုပ်စရာမရှိတဲ့ သူတွေတွက် အချိန်ဖြုန်းခြင်း သက်သက်ပဲ။
ပညာစုလို့မရင် ပိုက်ဆံစု ပိုက်ဆံစုလို့မရင် skill တခုကို ကျွမ်းကျင်အောင် သင်ယူလေ့လာ။
လုပ်ချင်တာပဲ ဇွတ်မလုပ်နဲ့ လုပ်သင့်လုပ်ထိုက်ကိုပဲ ပီးအောင် အာရုံစူးစိုက်လုပ်။
✍️ ..
ဒီဟင်းသီးဟင်းရွက် (၃) မျိုးကို မကြာခဏစားပေးပါ...
အူလမ်းကြောင်းကို သက်သောင့်သက်သာဖြစ်စေမယ်...။
ခါးသက်သက်အရသာရှိတဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီး၊ စိမ်းဖန့်ဖန့်အရသာရှိတဲ့ ခရမ်းသီးနဲ့ ချွဲကျိကျိအရသာရှိတဲ့ ရုံးပတီသီးတို့လိုမျိုး ရိုးရှင်းတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေကို နေ့တိုင်းလိုလို တွေ့နေရတက်ပေမဲ့ သတိမထားမိတက်ကြပါဘူး။ တကယ်တော့ ဒီဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေကို မကြာခဏစားပေးမယ်ဆိုရင် ခန္ဓာကိုယ်ကျန်းမာရေးကို ကောင်းကောင်း ဂရုစိုက်ပေးနိုင်တဲ့ အကျိုးကျေးဇူးတွေ ရှိပါတယ်။
ကြက်ဟင်းခါးသီး......။
အစကတော့ တော်တော်များများက သူ့ရဲ့ ခါးသက်သက်အရသာကို မကြိုက်ကြပါဘူး။ ဒါပေမဲ့ စားရင်းနဲ့ အသားကျသွားရင် ဗိုက်ထဲ ပေါ့ပါးသွားပြီး လေးပင်မှု မရှိတော့ဘူးလို့ ခံစားရပါလိမ့်မယ်။ အရင်ခေတ်လူကြီးတွေကတော့ ဟင်းချိုတွေ ဒါမှမဟုတ် ငပိရည်နဲ့ တို့စားတဲ့ဟင်းတွေမှာ အများအားဖြစ် ထည့်ပြီး စားသုံးကြပါတယ်။
ခရမ်းသီး.....။
လတ်လတ်ဆတ်ဆတ် ကြွပ်ကြွပ်လေးနဲ့ အရသာရှိပါတယ်။ ငပိရည်နဲ့ တို့စားတာပဲဖြစ်ဖြစ်၊ ကြော်စားတာပဲဖြစ်ဖြစ် ကောင်းကောင်း လိုက်ဖက်ပါတယ်။ ဒါအပြင် အစာအိမ်နဲ့ အူလမ်းကြောင်းအစာခြေစနစ်ကိုလည်း ပိုမို ချောမွေ့စွာ အလုပ်လုပ်နိုင်အောင် ကူညီပေးပါတယ်။
ရုံးပတီသီး.......။
ရုံးပတီသီးအရှည်လေးတွေကို ရေနွေးဖျောလိုက်တဲ့အခါ ကြွပ်ကြွပ်လေးနဲ့ နူးညံ့သွားပါတယ်။ ငရုတ်သီးဆော့စ်၊ ငပိရည်နဲ့ တို့စားလို့ရသလို မနက်ပိုင်းမှာ ရေနွေးနဲ့ပြုတ်ပြီးလည်း သောက်သုံးနိုင်ပါတယ်။ ရုံးပတီသီးက အူလမ်းကြောင်းကို ကောင်းကောင်း အလုပ်လုပ်စေပြီး တစ်နေကုန် ဗိုက်ကို သက်သောင့်သက်သာဖြစ်စေပါတယ်။
ဒီဟင်းသီးဟင်းရွက် ၃ မျိုးကို ပုံမှန်စားသုံးခြင်းဖြင့် ခန္ဓာကိုယ်ကျန်းမာရေးကို အလွယ်တကူ ဂရုစိုက်နိုင်ပါတယ်။ ရှာရခက်တာမျိုးမရှိသလို ဈေးကြီးတာမျိုးလည်း မရှိပါဘူး။ ဘယ်လိုစားရမယ်ဆိုတာကို သိနားလည်ရုံနဲ့တင် အများကြီးအထောက်အကူဖြစ်စေပါတယ်။
🌿 ပင်စိမ်းပင် အသက်ရှည်ပြီး အပင်ကောင်း အရွက်များများထွက်စေရန် ဒီနည်းလေးနဲ့ လုပ်ကြည့်ပါ 🌿
👉 ပြင်ဆင်ရမည့် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.....
* ကြက်ဥ ၂ လုံး
* အားဖြည့်အချိုရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း (ကျွဲစိမ်းလိုမျိုး)
* အချိုမှုန့် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ရေသန့် ၂ လီတာ
👉 ပြုလုပ်နည်း
* ပင်စိမ်းပင်၏ အပွင့်များနှင့် အညွန့်များကို ခူးပြီး ဖယ်ရှား
ပေးပါ။ အကိုင်းအခက်များကို ချိုးထုတ်ပြီး အပင်ကို
ပေါ့ပါးအောင် ပြုလုပ်ပါ။ ၅-၇ ရက်ခန့် ရေနှင့် မြေသြဇာ
မပေးဘဲ နေရောင်ခြည် အပြည့်အဝရရှိအောင် ထားပါ။
* ထို့နောက် ကြက်ဥ (အခွံပါမကျန်)၊ အားဖြည့်အချိုရည်နှင့်
အချိုမှုန့်တို့ကို သမအောင် ရောမွှေပါ။
* အရောအနှောကို ရေထဲသို့ထည့်ပြီး ကြက်ဥများ ရေနှင့်
တစ်သားတည်းဖြစ်အောင် မွှေပေးပါ။
* ရရှိလာသော အရည်ကို ပင်စိမ်း၊ ပင်စိမ်းကြီး၊ ပူဒီနာ နှင့်
အခြားသော ဟင်းသီးဟင်းရွက်ပင်များကိုလည်း
လောင်းပေးနိုင်ပါတယ်။
📍 ဒီနည်းလမ်းက ပင်စိမ်းပင်ကို "လှည့်စားခြင်း" လို့ ခေါ်ပါတယ်။ အပွင့်တွေနဲ့ အရွက်နုတွေကို ခူးပေးပြီး အကိုင်းအခက်တွေကို ရှင်းပေးခြင်းအားဖြင့် အပင်က အရွက်နုတွေ ပိုမိုထွက်လာအောင် လှုံ့ဆော်ပေးပါတယ်။ ဒီဖော်မြူလာနဲ့ ပေါင်းစပ်ပြီး အားဖြည့်ပေးမယ်ဆိုရင်တော့ ပင်စိမ်းပင်က အရွက်တွေ ပိုထူလာပြီး လှပတဲ့ အပင်ပုံစံ ရလာမှာဖြစ်သလို၊ ညှိုးနွမ်းတာမျိုးမရှိဘဲ အရွက်တွေ အများကြီးထွက်ပြီး အချိန်တိုင်း ခူးဆွတ်စားသုံးနိုင်မှာ ဖြစ်ပါတယ်။
ငါးချဥ် ပြုလုပ်နည်း (လွယ်ကူသောနည်း)
ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* ငါတန်အသား - ၁ ကီလိုဂရမ် (အနေတော်တုံး တုံးထားပါ)
* ကြက်သွန်ဖြူထောင်း - စားပွဲတင်ဇွန်း ၄ ဇွန်း
* ဆား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်းခွဲ
* အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* သကြား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ဆန်ဆေးရေ - ၁၅၀ မီလီလီတာ
* ထမင်း - ၂၀၀ ဂရမ်
ပြုလုပ်နည်း......
၁။ ငါးကို သန့်စင်အောင်ဆေးကြောပါ။
၂။ ဇလုံတစ်လုံးထဲတွင် ငါးကိုဆားရည်စိမ်ပါ။ ငါးအသားမြုပ်ရုံရေထည့်ပြီး ဆား ၂၀၀ ဂရမ်ထည့်ကာ ၃ နာရီခန့်စိမ်ထားပါ။ (ငါးအသားထဲကို ဆားဓာတ်ဝင်စေပြီး ငါးအသားကို ပျော့မသွားရေရန် ကူညီပေးပါသည်။)
၃။ ၃ နာရီပြည့်ပါက ငါးကို ရေနဲနဲဖြင့် တစ်ကြိမ်ပြန်ဆေးပါ။
ငါးချဥ်တည်နည်း.......
၁။ ဇလုံကြီးတစ်လုံးယူပြီး ငါးများထည့်ပါ။
၂။ ပါဝင်ပစ္စည်းများ (အရသာမှုန့်) အားလုံး ထည့်ပါ။
၃။ ၅ မိနစ်ခန့် သေချာသမအောင် နယ်ပေးပါ။
၄။ ပြီးရင် ပြင်ဆင်ထားတဲ့ ဆန်ဆေးရေကို ထည့်ပါ။
၅။ ပြီးလျှင် ပုလင်းထဲထည့်ကာ အပြင်ဘက်တွင်ထားပါ။ ရာသီဥတုပူပါက မကြာခင် ချဉ်လာပါလိမ့်မယ်။