အုန်းနို့ကျောက်ကျော နှစ်ထပ်လုပ်နည်း.........။

ပြုလုပ်နည်းနှင့် ပါဝင်ပစ္စည်းများ..........
တယ်လီဖုန်းတံဆိပ်ကျောက်ကျောမှုန့် ၂၅ ဂရမ်၂ ထုပ်ပါ။
ကျောက်ကျောမှုန့် ၂၅ ဂရမ် ၁ ထုပ်ဆို ရေနဲ့အုန်းနို့အရော ၇ ခွက်ထည့်ရင်လုံလောက်ပါတယ်။
အခု ၂ ထုပ်ဆိုတော့ ရေနဲ့အုန်းနို့ ၁၄ ခွက်ပါ။ (နို့ဆီခွက်နဲ့ပါ)
သကြား ၅၀၀ ဂရမ်ထည့်ပါတယ်။
ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပါ။
မီးအေးအေးနဲ့ ကြွက်မြီးတန်းသည်အထိ ကြိုပါ။ (၃၀မိနစ်ခန့်)
ဗန်းထဲထည့် အအေးခံပြီးသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီး။
အုန်းနို့အရမ်းများလွန်းရင်လည်း အဆင်မပြေပါ။
အချိုးညီရင် ၂ ထပ်ဖြစ်ပါတယ်.....။❤️

image

ဝက်သားချောင်း (ဝက်အူချောင်း) ကို အိမ်မှာပဲ အလွယ်တကူ လုပ်စားလို့ရပါတယ်...။

ပြုလုပ်နည်း.......။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* မုန်လာဥနီ အလတ်စား ၁ လုံး (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ကြက်သွန်ဖြူ ၈ မွှာ (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ကြက်သွန်နီ အနီ ၁ လုံး (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ဂေါ်ဖီထုပ် (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* နံနံပင် (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ပုစွန် ၁/၂ ကီလို (နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ)
* ဝက်သားကြိတ် ၁ ကီလို
* ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
* ခရုဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* နှမ်းဆီ

တို့စရာအချဥ်ရည်ဆော့စ်အတွက်.....
* ငရုတ်ဆီ
* သံပုရာရည်
* ပဲငံပြာရည်

ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ ဟင်းသီးဟင်းရွက်များကို နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ။
၂။ ပုဇွန်ကို အခွံ၊ ခေါင်း၊ အမြီးနှင့် အူများ ဖယ်ရှားပြီး
နှုတ်နှုတ်စဉ်းပါ။
၃။ နှုတ်နှုတ်စဉ်းထားသည့် ပုဇွန်၊ ဝက်သားကြိတ်၊ ဆား၊
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ ကြက်သားမှုန့်နှင့် ခရုဆီတို့ကို
ဇလုံကြီးတစ်ခုထဲထည့်ပြီး သေချာသမအောင် ရောမွှေပါ။
နှမ်းဆီထည့်ပြီး သေချာသမအောင် ထပ်မွှေပေးပါ။
၄။ သေချာနယ်ပြီးရင် ပိုက်အိတ်ထဲသို့ ထည့်ပါ။
၅။ ဒယ်အိုးကြီးတစ်လုံးတွင် ရေနွေးဆူအောင်တည်ပါ။
၆။ တုတ်ထိုး အသားချောင်းအိတ်ထဲ ထိုစထည့်ပါ။ တုတ်ထိုး
ပြီး အသားချောင်းကို အိတ်ထဲကနေ ဆွဲထုတ်နေစဉ်အ
တွင်း အရောအနှောကို ဆူပွက်နေသောရေနွေးထဲတွင်
၁ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပြီး ချက်ချင်း ဆယ်ယူပါ။
၇။ ရေနွေးငွေ့ပေါင်းအိုးထဲတွင် စီထည့်ပြီး အလယ်အလတ်
မီးဖြင့် ၃၅ မိနစ်ခန့် ပေါင်းပါ။
၈။ ငရုတ်ဆီနှင့် သံပုရာရည်ထည့်ထားသော
ပဲငံပြာရည်ဆော့စ်တို့နဲ့ တည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီး..။😋

image

ပြောင်းဖူး ဝက်နံရိုး စွပ်ပြုတ် ချက်နည်း 🌽 🌽
ပူပူနွေးနွေး ချိုချိုမွှေးမွှေး အရသာရှိတဲ့ ဟင်းရည်လေး 😋😋

👉 ပါဝင်ပစ္စည်းများ.....
* ဝက်နံရိုးနု
* ပြောင်းဖူးချို (အတုံးလိုက်လှီးထားပါ)
* မုန်လာဥနီ (အဝိုင်းလိုက်လှီးထားပါ)
* ကြက်သွန်ဖြူ
* ငရုတ်ကောင်းစေ့ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* နံနံပင်အမြစ်
* ရေသန့်
* ပဲငံပြာရည်အကြည်
* ဆား
* သကြားခဲ (candy sugar) မရှိရင် ရိုးရိုးသကြားထည့်ပါ။

👉 ပြုလုပ်နည်း.......
* ရေကိုဆူအောင်တည်ပြီး ဝက်နံရိုးကို ၃-၅ မိနစ်ခန့် ရေနွေး
ဖျောပါ။ ပြီးရင် ပြန်ဆယ်ပြီး ရေသန့်စင်အောင် ဆေးကြော
ပါ။ ဒါမှ အညှီနံ့လျော့ပြီး ဟင်းရည်ကြည်လင်မှာပါ။
* အိုးထဲကို ရေသန့်ထည့်ပြီး အလယ်အလတ်မီးနဲ့တည်ပါ။
ဆူလာရင် ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်ကောင်းနဲ့ နံနံပင်အမြစ်
ထည့်ပါ။
* ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ဆားနဲ့ သကြားခဲတို့နဲ့ အရသာနယ်ပြီး
သမအောင် ရောမွှေပေးပါ။
* ရေနွေးဖျောပြီးသား ဝက်နံရိုးကို ထည့်ပါ။ မီးအေးအေးနဲ့
၃၀-၄၅ မိနစ်ခန့် ဝက်နံရိုးနူးအိလာတဲ့အထိ တည်ပါ။ ပြီးရင်
ပြောင်းဖူးနဲ့ မုန်လာဥနီ ထည့်ပြီး ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေနူး
ကာ ပြောင်းဖူးကနေ မွှေးပြီးချိုတဲ့ ဟင်းချိုအရသာရလာ
တဲ့အထိ နောက်ထပ် ၁၅-၂၀ မိနစ်ခန့် တည်ပါ။

image

ရေမုန့် - လမ်းသရဲမုန့် လုပ်နည်း......။
ဒီနေ့ အိမ်မှာချက်စားဖြစ်လို့ လမ်းသရဲမုန့် ချက်နည်းလေး ပြန်လည်မျှဝေပေးလိုက်တယ်နော်.....

မုန့်နှစ်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* ဆန်မှုန့် ၂ ခွက်
* ရေ ၄ ခွက်
* ဆိုဒါ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ပုံ ၁ ပုံ
* ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

အစာပလာအတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* ပဲပြုတ် ၅ ကျပ်သား
* ခရမ်းချဉ်သီး ၃ လုံး (အစေ့ထုတ်ပြီ ပါးပါးလှီးပါ)
* ဂေါ်ဖီထုတ် တစိတ် (ပါးပါးလှီးပါ)
* ငရုတ်သီးစိမ်း ၈ တောင့် (ပါးပါးလှီးပါ)
* နံနံပင် ၁ စည်း (ပါးပါးလှီးပါ)
* မာဆလာ စားပွဲ တင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း

ရေမုန့် ပြုလုပ်နည်း.........
၁။ အရင်ဆုံး ဇလုံတစ်ခုထဲတွင် (ဆန်မှုန့်၊ ဆိုဒါ) ကို သမအောင် ရောနယ်ပါ။ ပြီးမှ (ရေ၊ ဆား) တို့ကို သမအောင် ရောမွှေထားပြီး နာရီဝက်ခန့် ထားထားပေးပါ။

၂။ ပြီမှ ဒယ် (Non Stick Pan) ထဲ ဆီ (စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း) ခန့် ဒယ်ထဲသို့ ထည့်ပေးပါ။

၃။ ဆီပူလာလျှင် မီးကို လျှော့လိုက်ပြီးမှ ဆန့်မှုန့်ရည် (ယောက်ခွက် ၁ ဇွန်းစာ) (ဒယ်အရွယ်အစားပေါ် မူတည်၍) ထည့်ပေးပါ။

၄။ ထို့နောက်အပေါ်မှ ပဲပြုတ်၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ဂေါ်ဖီ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင်၊ မဆလာ အနည်းငယ် ဖြူးပေးပါ။

၅။ မုန့်ဘေးသားများ ကြွပ်လာသည်အထိ မီးအသင့်တင့်ဖြင့် အဖုံးအုပ်ပြီး ကြာကြာထားထားပေးပါ။

၆။ မုန့် ဘေးသားများ ကြွပ်လာပြီးဆိုမှ လမ်းသရဲမုန့်ကို တဝက်ခေါက်ပြီ စားသုံးနိုင်ပါပြီး.........။ 😋

image

ကြက်ဥနှင့် ရုံပတီသီးကြော် -
ရိုးရှင်းပေမဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများသော ဟင်းလျာ.....။

ပေါ့ပါးပြီး လုပ်ရလွယ်ကူတဲ့၊ ဗိုက်ကို သက်တောင့်သက်သာဖြစ်စေတဲ့ ဟင်းလျာကို ရှာနေသူတွေအတွက် ဒီ "ကြက်ဥနှင့် ရုံပတီသီးကြော်" ကို စမ်းကြည့်ပါ။ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေ အများကြီး မလိုပေမဲ့ အရသာကတော့ အိမ်လုပ်ဟင်းလို အရမ်းကောင်းပါတယ်။ စားပြီးရင် ဗိုက်နဲ့ အူလမ်းကြောင်း နှစ်ခုလုံးအတွက် သက်တောင့်သက်သာ ခံစားရပြီး ပရိုတင်းဓာတ်လည်း အပြည့်အဝရရှိစေပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* ရုံပတီသီး ၁ ခွက် (သန့်စင်အောင် ဆေးပြီး လှီးထားပါ)
* ကြက်ဥ ၂ လုံး
* ကြက်သွန်ဖြူ နုပ်နုပ်စဉ်း ၁ ဇွန်း (စားပွဲတင်)
* ငါးငံပြာရည် ၁ ဇွန်း (လက်ဖက်ရည်)
* သကြား အနည်းငယ် (ထည့်ချင်မှ ထည့်ပါ)
* ဟင်းချက်ဆီ အနည်းငယ်
* (ကြိုက်နှစ်သက်ပါက) ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်
* အသားမှုန့် အနည်းငယ် (ကြိုက်နှစ်သက်ရာအသားမှုန့်)

ပြုလုပ်နည်း.......
* ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲသို့ ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်ပါ။ ငါး
ငံပြာရည်၊ သကြား၊ အသားမှုန့်တို့ကို ထည့်ပါ။
* ငါးငံပြာရည်နှင့် ပါဝင်ပစ္စည်းများ ကြက်ဥနှင့် သမအောင်
ရောမွှေပေးပါ။
* ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ဆီပူလာ
လျှင် ကြက်သွန်ဖြူကို မွှေးလာသည်အထိ ဆီသတ်ပါ။
* ရုံပတီသီးကို ထည့်ပြီး အနည်းငယ်နွမ်းသွားတဲ့အထိ ကြော်
ပါ။ ကြာကြာမကြောပါနဲ့။ (ကြာကြာကြော်လျှင် နူးသွား
တတ်သည်)
* မွှေထားတဲ့ ကြက်ဥကို လောင်းထည့်ပြီး ကြက်ဥ
ကျက်သည်အထိ မွှေကြော်ပေးပါ။
* ကြက်ဥများ ဖောင်းလာသည်အထိ ဖြည်းဖြည်းချင်း မွှေ
ကြော်ပေးပါ။ ကြိုက်နှစ်သက်ရင် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်း
ငယ်ဖြူးပြီး ချက်ချင်း စားသုံးနိုင်ပါပြီ.....။

🌿 ဒီဟင်းလျာရဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများ........
* ရုံပတီသီးမှာ အမျှင်ဓာတ် မြင့်မားစွာပါဝင်ပြီး အူလမ်းကြောင်းကို ကောင်းမွန်စွာ လည်ပတ်စေပါတယ်။ ချွဲကပ်သော ဓာတ်က အစာအိမ်ကို ကာကွယ်ပေးပြီး ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများလည်း ပါဝင်တဲ့အတွက် သကြားဓာတ် ထိန်းချုပ်သူများအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။

* ကြက်ဥ က ပရိုတင်းဓာတ်ကြွယ်ဝပြီး ဦးနှောက်ကို အားဖြည့်ပေးပါတယ်။ ဗီတာမင် B, D နှင့် ကိုလင်းဓာတ်တို့ကိုလည်း ဖြည့်တင်းပေးတာကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အာဟာရဓာတ် အပြည့်အစုံ ပေးစွမ်းပါတယ်။

* ကြက်သွန်ဖြူက အစာကြေလွယ်စေပြီး ဟားလျာကို မွှေးကြိုင်တဲ့ ရနံ့ကို ထပ်ဖြည့်ပေးပါတယ်။ သဘာဝအတိုင်း ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်တဲ့ ဓာတ်တွေလည်း ပါဝင်ပါတယ်။

ဒီဟင်းလျာက ရိုးရှင်းပေမဲ့ အရသာရှိပြီး အာဟာရပြည့်ဝတဲ့ ဟင်းလျာတစ်မျိုးပါ။ စားရလွယ်ကူပြီး မြန်မြန်ဆန်ဆန် ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ အိမ်မှာရှိတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်လေးတွေနဲ့တင် ကျန်းမာရေးအတွက် အကျိုးကျေးဇူးများစွာရရှိနိုင်ပါတယ်။

image
16 w - Translate - Youtube

Ferrari SP3 v Pagani Huayra: DRAG RACE

ကြက်ကြော်နှင့် ကိုရီးယားဆော့စ် လုပ်နည်း....😋
ဒီဟင်းက ကလေးရော လူကြီးပါ ကြိုက်မှာပါ။ လုပ်ရလွယ်ပြီး အရသာရှိတာမို့ အိမ်မှာစမ်းလုပ်ကြည့်နော်.... 💖😊

✅ ကြက်ကြော်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......
* ကြက်တောင်ပံ (အပေါ်ပိုင်း) - ၆၀၀ ဂရမ်
* ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
* ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
* ဆန်မှုန့် - ၁၀၀ ဂရမ်
* အကြော်မှုန့် - ၁၀၀ ဂရမ်
* ရေအေး - ၁၈၀ မီလီလီတာ (ကြက်သားနယ်ရန်)

✅ ဆော့စ်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* ငရုတ်သီးဆော့စ် - စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း (ငရုပ်ဆီ)
* ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် - စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
* ကိုရီးယားအစပ်ဆော့စ် - စားပွဲဇွန်း ၄ ဇွန်း
* နှမ်းဖြူလှော် - စားပွဲဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
* ရေသန့် - စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
* သကြား - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
(ကိုရီးယားအစပ်ဆော့စ်အစား တခြားအစပ်ဆော့စ်တစ်မျိုးမျိုးနဲ့လဲရပါတယ်။ မရှိပါက ငရုပ်သီးမှည့် ထောင်းထည့်ပါ။)

✅ ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်.......
* ကြက်သားကို ဆားနဲ့နယ်ပြီး ငရုတ်ကောင်းမှုန့်ဖြူးပြီး
ခဏနှပ်ထားပါ။
* ဆန်မှုန့်နဲ့ အကြော်မှုန့်တို့ကို ရောမွှေပြီး နှပ်ထားတဲ့ကြက်
သားကို သမအောင်နယ်ပါ။ ပြီးရင် ကြက်သားကို ရေခဲရေ
ထဲကို တစ်ခါထပ်နှစ်ပြီး ကျန်တဲ့မှုန့်တွေနဲ့ ထပ်နယ်ပေးပါ။
* အလယ်အလတ်အပူချိန်ထက် အနည်းငယ်နိမ့်တဲ့မီးနဲ့
မိနစ် ၂၀ လောက် ကြော်ပေးပါ။ ရွှေဝါရောင်သန်းပြီး ကျက်
လာရင် ဆီစစ်ဖို့ ဖယ်ထားပါ။
* ဒယ်အိုးထဲကို ငရုတ်သီးဆော့စ်၊ ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ်၊
ကိုရီးယားအစပ်ဆော့စ်၊ သကြားနဲ့ ရေထည့်ပြီး
မီးအေးအေးနဲ့ ကျိုပါ။ စေးကပ်လာပြီဆိုရင် ကြက်ကြော်
တွေကို ဆော့စ်နဲ့သမအောင်နယ်ပြီး နှမ်းဖြူလှော်ဖြူးလိုက်
ရင် ရပါပြီ.........😋✅

image
16 w - Translate - Youtube

$1 vs $100,000,000 Car!

ရှမ်းမတွေလုပ်တဲ့ ငပိထောင်း "ပလာရာစပ်" လုပ်နည်း...။
ရေနဲ့ထမင်း ငပိထောင်းနဲ့တွဲစား အရသာရှိလိုက်တာနော်! ✅
ပြုလုပ်နည်းကို ကြည့်ကြရအောင် 👇👇

ပလာရာစပ်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.......
* ဂျင်းပါးပါးလှီး
* စပါးလင်ပါးပါးလှီး
* ကြက်သွန်နီ
* ကြက်သွန်ဖြူ
* ငရုတ်သီးခြောက်လှော်
* ရှောက်ရွက်ပါးပါးလှီး
* ငါးပိထောင်း (စိမ်းစားငပိ)

ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ ဂျင်းပါးပါးလှီး၊ စပါးလင်ပါးပါးလှီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို မီးအပူပေးကာ မွှေးလာသည်အထိ လှော်ပါ။
၂။ လှော်ထားသော ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ညက်သည်အထိ ထောင်းပါ။ ထို့နောက် ငါးပိထောင်း ကို ထည့်ပြီး မန်ကျည်းမှည့်ရည်၊ အချိုမှုန့်၊ ငါးငံပြာရည်တို့ဖြင့် နှစ်သက်သလို အရသာဖြည့်စွက်ပါ။ အရသာမြည်းစမ်းပြီးနောက် ရှောက်ရွက်ပါးပါးလှီးထားသည်များကို ထည့်လိုက်ပါက စားသုံးရန် အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။

image
16 w - Translate - Youtube

Top 15 Craziest Concept Cars 2020