12 w - Translate

The Devil Comes at Night [2023]

ဒီတစ်ခါ မိတ်ဆက်​ပေးမှာက​တော့ မိုး​အေး​အေး​လေးမှာ တစ်​ယောက်တည်းပဲဖြစ်ဖြစ်၊ ​Movie Date ပဲဖြစ်ဖြစ် ကြည့်လို​​ကောင်းမယ့် 2023 မှာထွက်ထားတဲ့ သဘာဝလွန် သည်းထိတ်ရင်ဖိုကား​ကောင်း​လေး The Devil Comes at Night ပဲဖြစ်ပါတယ်

လက်​ဝှေ့အားကစားသမား​ဟောင်း ဘန်တစ်​ယောက် သူ့အ​ဖေရဲ့ အ​မွေ​ပေးခဲ့တဲ့ မီးခံ​သေတ္တာကို လာ​ရှာဖို သူ့အ​ဖေ​ခေါင်းချခဲ့တဲ့မြို​လေးကို သူငယ်ချင်းဂျက်နဲ့ အတူ ပြန်လာ​နေတုန်း ဘားတစ်ခုမှာ အမူးလွန်ပြီး ရန်ပွဲဖြစ်ရင်းက​နေ သူတို​နောက်ကို မြိုခံ​တွေလိုက်လာတဲ့အခါ

ဘန်အ​ဖေအိမ်လည်း​ရောက်​ရော အိမ်နီးနားချင်း​​တွေက အရမ်းထူးဆန်းပြီး ​အပြင်အလည်ထွက်ဖိုချည်း​ခေါ်​နေတဲ့အခါ အဲဒီ​နောက်ကွယ်မှာ ဘယ်လိုရည်ရွယ်ချက်​တွေရှိ​နေလဲ

တိုက်တိုက်ဆိုင်ဆိုင် ဘန်​အ​ဖေ့အိမ်ကို​ရောက်တဲ့အချိန် ဘန်အ​ဖေနဲ့ ရင်းနှီးတဲ့​စေတနာဝန်ထမ်း ​အေမီကလည်း အိမ်ထဲမှာ လာပုန်း​​နနေတဲ့အခ

===========================
👉Channel #join ရန် လင့်ကိုနိုပ်ပါ👇

https://t.me/CartoonAndHorrorMovies07

===========================

👉ဇာတ်ကားကြည့်ရန်လင့်ကိုနိုပ်ပါ👇

t.me/CartoonAndHorrorMovies07/1969

image

ငံပြာရည်အစိုကြော်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပုဇွန်ခြောက်၁၀သား
ဆီ၁၅ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီကြီးကြီး၁၀လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ၅ကျပ်သား
မျှင် ငပိကွမ်းသီးလုံးခန့်
မကျည်းမှည့်အနှစ်ဟင်းဇွန်း၃ဇွန်း
သကြားteaဇွန်း၂ဇွန်း
ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်ဟင်းဇွန်း၂ဇွန်း
ငရုတ်သီးခွဲခြမ်းဟင်းဇွန်း၂ဇွန်း
ဆနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်
ငံပြာရည်အကြမ်းပန်းကန်၁လုံး
(ငံပြာရည်ကတော့ကိုယ်အပေါ့အငံစားတာပေါ်မူတည်ပြီးထည့်နိုင်ပါတယ်။)
အချိုမှုန့်ကတော့ မထည့်လည်း ချိုတာမို့ မထည့်လည်းဖြစ်ပါတယ်။
ထည့်ချင်လည်းရပါတယ်.. အများကြီးတော့ မထည့်နဲ့ပေါ့။
ပြင်ဆင် ချက်ပြုတ်နည်း
အရင်ဆုံငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်ထဲကြက်သွန်ဖြူ၊နီထည့်ထောင်းထားပါ။
ပုဇွန်ခြောက်ကိုရေနွေးစိမ်ထားပြီးမှရေတထပ်ထပ်ဆေးပြီးထောင်း
ထားပါ။
ပုဇွန်ခြောက်အမှုန့်သုံးရင်ေတာ့အငံကိုလျှော့ပါနော်
မျှင်ငပိ၊မကျည်းမှည့်အနှစ်နဲ့သကြားကိုအနှစ်ဖြစ်အောင်မွှေထားပါ။
ဆီပူလာရင်အနှစ်ထောင်းထားတာကိုဆနွင်းထည့်ဆီသပ်ပါ။
မွှေးပြီးအစိမ်းနံ့ပျောက်အရောင်ပြောင်းလာရင်ပုဇွန်ခြောက်ထည့်ပါ။
အဲ့ဒီ့အချိန်ကတူးတတ်လို့သတိထားပါ။
ပုဇွန်ခြောက်နံ့ပျောက်ပြီးမွှေးလာရင်ငရုတ်သီးခွဲခမ်းထည့်ပြီးမွှေပါ။
သတိထားပါတူးတတ်ပါတယ်
ပြီးရင်ဖျော်ထားတဲ့မကျည်းအနှစ်ထည့်ပါ။
ငပိနံ့ပျောက်ရင်ငံပြာရည်လောင်းပါ။
အရသာမြည်းပါ။
ပျော့ပျော့ထွေးထွေးအရည်ခြောက်ပြီးဆီလဲပြန်၊စိုစိုအိအိအနေထား
ချပါ။
သခွားသီး၊သရက်သီးတို့စရာနဲ့လိုက်ဖက်တယ်။
ငံပြာရည်အပျော့ကြော်ကိုထမင်းနဲ့နယ်ဘူးသီးကြော်၊ကြက်သွန်ကြော်
လေးနဲ့စားရင်လဲအရမ်းလိုက်ဖက်ပါတယ်။
Credit to Pan Kankayae

image

#ပုစွန်ချဥ်လုပ်နည်းပုစွန်အကောင်ချဥ်
သန့်သန့်ရှင်းရှင်းနဲ့ အဝစားလို့ ရတဲ့ ကိုယ်တိုင်လုပ် ပုစွန်ချဉ်နှင့် ငါးလေးချဉ် ပြုလုပ်နည်း
ပုစွန် / ငါးလေး / ငါးခုံးမ / ငါးဖယ် နှစ်သက်ရာလုပ်စားလို့ရပါတယ်
ပြုလုပ်နည်း
************
ပုစွန်သေးသေး ၂၀ သားကို ခေါင်းဖြုတ်ပြီး ရေစင်အောင်ဆေးပါ။
ဇကာနဲ့ရေ ခဏစစ်ထားပြီး ဆားကို ခါတိုင်းဟင်းချက်တာထက် နဲနဲပိုထည့်ပြီး နှံ့အောင်နယ်ပါ။
နာရီဝက်လောက် ရေစစ်ထားပြီး ထမင်းပူပူနဲ့ ဆားနယ်ထားတဲ့ပုစွန်ကို ရောနယ်ပေးပါ။
နယ်ပြီးရင် ခြောက်သွေ့သန့်ရှင်းတဲ့ အနေတော် ဖန်ပုလင်းထဲကို ဖိသိပ်ပြီးထည့်ပါ။
ပုလင်းပြည့်အောင် အပေါ်ကနေ ဝါးရွက် ငှက်ပျောရွက်ဖိထည့်ပြီး လေလုံအောင်အဖုံးဖုံးကာ တစ်ည ထားလိုက်ပါ။
နောက်တနေ့အဖုံးဖွင့်ပြီး ပန်ကန်ပြားပေါ်မှောက်ထားပေးပါ။ ပုစွန်ချဉ်ပုလင်းမှ ထွက်ကျလာသော အရည်များကို နေ့တိုင်းသွန်ပစ်ပေးပါ။
အဲဒီအတိုင်း ၂ ရက် ၃ ရက်ထားပြီးရင် ပုစွန်ချဉ် ရပါပြီ။ ချဉ်ပြီးမှ ရေခဲသတ္တာထဲထည့်ပါ။
ငါးချဉ်ကို အိမ်မှာတော့ ငါးခုံးမနဲ့လုပ်ပြီး ရေစစ်ရင် အပေါ်ကနေ အလေးတခုခုနဲ့ ဖိထားရပါတယ်။
ကျန်တာတော့ ဒီနည်းအတိုင်းပဲ လုပ်ပါတယ်။ ပုစွန်ချဉ်သုပ်ကို ကြက်သွန်နီ၊ ဆီ၊ ငရုတ်သီးအကျက်မှုန့်၊ ရှမ်းနံနံ၊ စပါးလင်နဲ့ ရောပြီးသုပ်စားပါတယ်။
Credit-မွန်မ လက်ရာ စားစရာ

image
12 w - Translate

Bloody Reunion (2006)

ဒီကားလေးကတော့ ကျောင်းသားကျောင်းသူတွေနဲ့ ငယ်စဥ်က မူကြိုဆရာမရဲ့ အကြောင်းကို ရိုက်ကူးပြသထားတာပဲဖြစ်ပါတယ်။ ငယ်စဥ်က ဆရာမနဲ့ တပည့်တွေကြားထဲက ပြဿနာလေးတွေနဲ့ ဆရာမကြောင့် ကံဆိုးမိုးမှောင်ကျသွားရတဲ့ ဘဝအကြောင်းကို ရိုက်ကူးထားတာပါ။ ငယ်စဥ်က ဆရာမ နေမကောင်းဖြစ်နေတာကို လာတွေ့ရင်း မတွေ့တာကြာပြီဖြစ်တဲ့သူငယ်ချင်းတွေ ဆရာမအိမ်မှာ ကျောင်းသားတွေ့ဆုံပွဲလုပ်ရင်းကနေ တပည့်ဖြစ်သူတွေ တစ်ယောက်ပြီး တစ်ယောက် အသတ်ခံလိုက်ရတဲ့အခါမှာတော့…။ လူသတ်တရားခံကကော ဘယ်သူလဲ၊ ဘာလိုဒီလိုအငြိုးနဲ့ ရက်ရက်စက်စက်သတ်နေရတာလဲဆိုတာကို ဖော်ထုတ်နိုင်ဖိုအတွက် စိတ်ဝင်တစားကြည့်ရှုရမှာ ဖြစ်ပါတယ်။

━━━━━━━━━━━━━━━━━━
👉Channel #join ရန် လင့်ကိုနိုပ်ပါ👇

https://t.me/+-B08pk9b4BtlNmU1

━━━━━━━━━━━━━━━━━━

👉ဇာတ်ကားကြည့်ရန်လင့်ကိုနိုပ်ပါ👇

https://t.me/WorldMoviesNew_One/691

image
12 w - Translate

Pee Nak (2) 2020

ရှေ့ကပြသသွားတဲ့ Pee nak 1 ရဲ့ ဘုန်းကြီးဝတ်ဖို ရှင်လောင်းကျိန်စာကို ကျော်ဖြတ်အပြီး ဖတ်စ်နဲ့ ဘော်လွန်းတို မိန်းမလျာနှစ်ယောက် ခိုးပြီးလူပြန်ထွက်ခဲ့ပါတော့တယ်

သူတိုမသိတာက ထမ်မနာခါနိမစ်ကျောင်းတော်ကမှာ ရှင်လောင်းဝတ်ရင် ကျိန်စာရှိသလို လူထွက်ရင်လည်း သေရတယ်ဆိုတဲ့ ကျိန်စာရှိနေခဲ့တာပါပဲ

သေမလိုမတော်တဆကြုံတွေ့ခဲ့ရပြီး သရဲက လိုက်နေခဲ့ချိန်မှာ ဖတ်နဲ့ ဘော်လွန်းတို နောက်တကြိမ် ဘုန်းကြီးပြန်ဝတ်ဖို ထမ်မနာခါနိမစ်ကျောင်းတော်ကို ပြန်ရောက်လာခဲ့တယ်

မင်ဂျွန်းဆိုတဲ့ ကိုရီးယားထိုင်း အဆိုတော်လေးကလည်း အမေ့ကတိအရ ဒီကျောင်းမှာပဲ ဘုန်းကြီးလာဝတ်ချိန်မှာ
အချောမြင် ငမ်းငမ်းတတ်တဲ့ ဖတ်နဲ့ ဘော်လွန်းတိုက တမျိုး
သူတိုကို အန္တရာယ်ပေးနေတဲ့ ကျိန်စာကတမျိုး ကျောင်းတော်တစ်ခုလုံး ဝုန်းဒိုင်းကြဲနေခဲ့ရတယ်။

ကျောင်းတော်က ဘုန်းကြီးတွေကို သရဲက ဘာလို လူထွက်ခွင့်မပေးရတာလဲ

━━━━━━━━━━━━━━━━━━
👉Channel #join ရန် လင့်ကိုနိုပ်ပါ👇

https://t.me/CartoonAndHorrorMovies07

👉ဇာတ်ကားကြည့်ရန်လင့်ကိုနိုပ်ပါ👇

t.me/CartoonAndHorrorMovies07/1983

image

#ကျောက်ကပ်မှာကျောက်တည်နေကြောင်း
သိနိုင်မယ့် လက္ခဏာများ
(၁) ဆီးသွားနည်းတာနဲ့ ဆီးသွားတဲ့အခါ မခံမရပ်နိုင်အောင် နာကျင်တာဟာ ကျောက်ကပ်မှာ ကျောက်တည်နေကြောင်း သိနိုင်တဲ့ လက္ခဏာတရပ်ပဲဖြစ်ပါတယ်။ ဆီးလမ်းကြောင်းထဲကို ပိုးဝင်တဲ့အခါမှာလည်း ဖော်ပြထားတဲ့ လက္ခဏာမျိုးကို ခံစားရနိုင်ပါတယ်။
(၂) ခါးနာခြင်းဟာ ရိုးရိုးသာမန်ကျန်းမာရေးပြဿနာတခုလို့ ပြောလို့ရပေမယ့် မကြာခဏ ဆိုသလို ခါးနာကျင်မှု ဖြစ်နေပြီ ဆိုရင်တော့ ကျောက်ကပ်တွင်း ကျောက်တည်ခြင်းကြောင့် ဖြစ်နိုင်တာကြောင့် မပေါ့ဆသင့်ပါဘူး။
(၃) ကျောက်ကပ်မှာ ကျောက်တည်နေတဲ့အခါ ဆီးအရောင်ဟာ ပုံမှန်ထက်ပိုရင့်ပြီး လိမ္မော်ရောင်ဘက် သမ်းနေတတ် ပါတယ်။ ဆီးအနံ့ဟာ သာမန်ထက်ပိုပြီး ဆိုးဆိုးဝါးဝါး အနံ့မျိုး ဖြစ်နေတဲ့အခါမှာလည်း ကျောက်ကပ်မှာ ကျောက်တည်ခြင်း ကြောင့် ဖြစ်နိုင်ပါသေးတယ်။
(၄) ဆီးထဲမှာ သွေးတစွန်းတစပါလာပြီဆိုရင်တော့ ဒါဟာ ကျောက်ကပ်မှာ ကျောက်တည်တာကြောင့်လည်း ဖြစ်နိုင်သလို ကျောက်ကပ်နဲ့ဆိုင်တဲ့ ကျန်းမာရေးပြဿနာ တခုခုလည်း ဖြစ်နိုင်တာကြောင့် ဆရာဝန်နဲ့ အမြန်ဆုံးသွားရောက်ပြသသင့် ပါတယ်။
(၅) ဝမ်းဗိုက်နဲ့ ခါးအောက်ပိုင်းတွေ မကြာခဏဆိုသလို နာကျင်နေတာဟာလည်း ကျောက်ကပ်တွင်း ကျောက်တည်ခြင်းရဲ့ လက္ခဏာတရပ်ဖြစ်ပါ
#crd

image

#ငှက်ပျောသီးမီးဖုတ် ပျားရည်ဆမ်း ဘာလို့စားပေးသင့်သလဲ?
ဖောသီသီ ရရှိနိုင်ရမယ်
ဈေးလည်း သက်သာတယ် စားဖို့ အလုပ်လည်းမရှုပ် ကယိကထလည်း မများ တမိသားစုလုံးနီးပါးနဲ့ မတည့်တာ မရှိတဲ့ အသီးကိုပြပါဆိုရင် ငှက်ပျောသီးပါပဲ🍌
ငှက်ပျောသီးဟာ ဒီတိုင်းစားရင်လည်း ကျန်းမာရေးကောင်းကျိုးပြည့်ဝသလို၊ ငှက်ပျောသီး မီးဖုတ်ပြီး ပျားရည်ဆမ်းစားရင်လည်း ဘယ်လိုဝေဒနာအတွက် ပျောက်ကင်းနိုင်လဲဆိုတာ ဝေမျှပေးမှာဖြစ်ပါတယ်။
ဖီးကြမ်းငှက်ပျောသီးကို ဘာလို့ မီးဖုတ်စားပေးသင့်တာလဲ
ဖီးကြမ်းငှက်ပျောသီးမှည့်ကို မီးဖုတ်တဲ့အခါ ငှက်ပျောသီး အခွံအတွင်းက အမျှင်များဟာပျော်ဝင်ပြီး ငှက်ပျောသီးအသားနဲ့ ပေါင်းစပ်သွားပါတယ်။
တကယ်တော့ ငှက်ပျောသီးအခွံမှာပါတဲ့ အမျှင်တွေက လေပူကို နိုင်ပြီး ပါးစပ်အနာ၊ အစာအိမ်နာများကို ပျောက်ကင်းစေပါတယ်။
ဒီလို ဆေးဖက်ဝင်တဲ့ ငှက်ပျောသီးအခွံရဲ့ အာနိသင်တွေကို သိရှိသူ အလွန်နည်းပါးပါတယ်။
အစာအိမ်ရောဂါ၊ လေပူရောဂါ၊ လေအထက်လှန်ရောဂါ၊ လည်ချောင်းနာ၊ အာသီးရောင်ရောဂါ၊ သွားဖုံးကြွ သွားနာရောဂါ ရှိသူများ၊ နှလုံးလေပင့်၍ မောသူ၊ သွေးတိုးရောဂါ ရှိသူများအတွက် ဖီးကြမ်းငှက်ပျောသီးဟာ ဓာတ်စာလည်းဖြစ်၊ ဆေးလည်း ဖြစ်တယ် လို့ ဆိုကြပါတယ်။
၁။”မနက်သင်္ဘော၊ ညငှက်ပျော” လို့အဆိုရှိတာကြောင့် ငှက်ပျောသီးမီးဖုတ်ပျားရည်ဆမ်းကို ညနေဖက် အိပ်ရာမဝင်ခင်စားပေးတာ ပိုသင့်တော်ပါတယ်။
၂။ ငှက်ပျောသီးမှာ ပါဝင်တဲ့ tryptophan ဓါတ်ဟာ စ်ိတ်ခံစားမှုကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေပြီး အာရုံစူးစိုက်မှုကို ကောင်းစွာ အထောက်အကူပေးနိုင်တဲ့အတွက် နှစ်ခြိုက်စွာ အိပ်စက်စေနိုင်ပါတယ်။
၃။ ငှက်ပျောသီးမှာ ပါ၀င်တဲ့ ကယ်လိုရီဓါတ်ဟာ ပင်ပန်းမှုများကို လျှင်မြန်စွာ ပြေပျောက်စေပြီး ခွန်အားကို ပြန်လည်ပြည့်ဝစေတာကြောင့် ငှက်ပျောသီးပျားရည်ဆမ်းကို နာရီပိုင်းအတွင်း အားအင်ပြန်လည်ပြည့်ဝစေတဲ့ အစားအစာလို့ ပြောကြပါတယ်။
၄။ အမျှင်ဓာတ်ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်တာကြောင့် ၀မ်းချုပ်သူများ ငှက်ပျောသီးမီးဖုတ်ပျားရည်ဆမ်းကို စားပေးပါက ၀မ်းကို မှန်စေပါတယ်။
၅။ မှတ်ဉာဏ်ထက်သန်စေပြီး အရိုးများကို သန်မာဖွံ့ဖြိုးစေပါတယ်။
၆။ ရိုးတွင်းချဉ်ဆီလျော့လာပြီး အရိုးအဆစ်နာကျင်သူများ ငှက်ပျောသီးနဲ့ မုန်ညှင်းဆီ ဇွန်းသေးတဇွန်း တို့၍နေ့စဉ်စားပါ
၇။ အစာအိမ်ကင်ဆာသမားများနှင့်အရိုးကင်ဆာသမားများ ငှက်ပျောသီးကို နနွင်းမှုန့်နဲနဲနဲ့ တို့စားပါ
၈။ စိတ်ဖိစီးပြီးစိတ်ညစ်မှု ဝေဒနာဖြစ်ရင် ငှက်ပျောသီး၃လုံးကိုပျားရည်နဲ့ကြော်စားပါ
၉။ ကျောက်ကပ်အားနည်းကျောက်ကပ်နာကျင်မှုအတွက် သဘာဝပိုတက်စီယံ ဖြည့်စွက်စာအဖြစ် (ဖီးကြမ်း) ငှက်ပျောသီး ကို သာစားပါ
၁၀။ အူမကြီးမြန်ဆန်စွာအလုပ်လုပ်နိူင်ရန် နှင့်အူသန့်စင်စေရန် ဖီးကြမ်းငှက်ပျောသီးမှည့်အိပျော်နေတာကိုဆားမီးလှော်/ဆားမီးဖုတ်နဲ့တို့စားပါ
၁၁။ မျက်စိမှုန်ခြင်း မျက်စိတိမ်ကပ်ခြင်းများအတွက် ငှက်ပျောသီး အသား ကို ချေပီး မျက်ကွင်းအောက်နားတဝိုက်ကို ၁၀မိနစ်ခန့်သုတ်ထားပြီးရေနွေးနွေးနဲ့ပြန်ဆေးချပါ။
၁၂။ ဝမ်းချူပ်ပြီးအပူအပုပ် ထွက်စေရန် ငှက်ပျောသီးကို ဒိန်ချဉ် ၃ဇွန်းနဲ့စားပါ
၁၃။ ပင်ပန်းနွမ်းနယ်ပြီး အင်အားမရှိဖြစ်နေပါက ငှက်ပျောသီး ကို အုန်းနို့နဲ့ပေါင်းစားပါ
၁၄။ လေးဘက်နာအဆစ်အမြစ်ကိုက်ခဲနေသူများ ငှက်ပျောသီးကို ထိပ်နဲ့ဖင် ဖြတ် အခွံကျွမ်းအောင် မီးကင် ၍ အထဲမှအသားကိုစားပါ။
၁၅။ တင်းတိပ်နဲ့အမည်းစက်များ မီးလောင် ဒဏ်ရာများမှေးမှိန်ချင်ရင် ငှက်ပျောသီးအသားနဲ့ ဒိန်ချဉ်ကိုရောမွှေ၍ ပါးပါးလူးပေးပြီးဆယ်မိနစ်မှာရေနွေးနွေးနဲ့ဆေးချပါ။
ရင်ကျပ်နေချိန် မစားရ။
နေပူပူထဲသွားလာရင်းမစားရ။
ငှက်ဖျားဖြစ်ဖူးသူများ သီးမွှေး ငှက်ပျောသီးမတည့်ပါ။
ကိုယ်ပူနေချိန် ငှက်ပျောသီး ကိုအဖန်ရည်ထွက်အောင် ပြုတ်ပီးမှစားပါ ။
ပုံမှန်ကျန်းမာနေသူများ အာဟာရဖြည့်ရန်စားလိုပါက သီးမွှေး၊ဖီးကြမ်း ၊ ဘယ်ငှက်ပျောသီးမဆို စားနိုင်ပါတယ် ။

image

#ကြက်သွန်ဖြူရဲ့အကျိုးကျေးဇူးများ
ကြက်သွန်ဖြူကတော့ ဟင်းတွေချက်တဲ့အခါ မပါမဖြစ်ပါ။
ကြက်သွန်ဖြူကို ဖုတ်စားသူလည်း ရှိသလို ဒီအတိုင်း အစိမ်းစားတဲ့သူလည်း ရှိပါတယ်။ အစားလည်းဆေး၊ ဆေးလည်းအစာ ဖြစ်တာမို့ ဘယ်လိုပဲစားစား ကြက်သွန်ဖြူကတော့ ကျန်းမာရေးအတွက် အထူးကောင်းမွန်တဲ့ အစားအစာတစ်မျိုးပါ။
ကြက်သွန်ဖြူမှာ ပါဝင်တဲ့ ဆာလဖာဒြပ်ပေါင်းဟာ အနံ့နဲ့ အရသာကို ဖြစ်ပေါ်စေပြီး ကျန်းမာရေးကို အကျိုးပြုစေတာပါ။ ကြက်သွန်ဖြူမှာ ပါဝင်တဲ့ အခြားအာဟာရဓါတ်တွေကလည်း ကျန်းမာရေး ကောင်းစေတာမို့ ဖတ်ကြည့်ပါဦးနော်။
အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေခြင်း
ကြက်သွန်ဖြူ စားသုံးခြင်းက အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။ အူလမ်းကြောင်းရဲ့ လုပ်ငန်းဆောင်တာတွေကို တိုးတက်စေတဲ့အပြင် မအီမသာဖြစ်ခြင်းနဲ့ ယားယံခြင်းတွေကိုပါ သက်သာစေပါတယ်။
ကိုလက်စထရော ကျဆင်းစေခြင်း
ကြက်သွန်ဖြူ ပါဝင်တဲ့ အစားအစာတွေ စားသုံးပေးမယ်ဆိုရင် ခန္ဓါကိုယ်ရဲ့ကျန်းမာရေးကို ထိခိုက်စေတဲ့ ကိုလက်စထရောတွေကို လျော့ကျစေပါတယ်။ ကြက်သွန်ဖြူမှာ ပါဝင်တဲ့ Allicin က ကျန်းမာရေးကို ကောင်းစေတာပါ။
သွေးတိုးရောဂါ သက်သာစေခြင်း
သွေးတိုးရောဂါ သက်သာစေဖို့အတွက် ကြက်သွန်ဖြူက စွမ်းဆောင်ပေးနိုင်ပါတယ်။ ကြက်သွန်ဖြူမှာ ပါဝင်တဲ့ Allicin ဟာ သွေးဖိအား မြင့်တက်တာကို မဖြစ်စေဘဲ သွေးကြောတွေ ကောင်းမွန်စာ လည်ပတ်ဖို့ အထောက်အကူ ပြုပါတယ်။
မျက်စိအားကောင်းခြင်း
ကြက်သွန်ဖြူမှာ selenium၊ quercetin နဲ့ ဗီတာမင်စီတွေ များများ ပါဝင်ပါတယ်။ ဒီအာဟာရဓါတ်တွေဟာ မျက်လုံးထဲကို ပိုးဝင်တာကြောင့် ဖောင်းအစ်တာတွေ မဖြစ်စေဘဲ မျက်စိအားကောင်းစေပါတယ်။
အအေးမိခြင်းကို သက်သာစေခြင်း
ကြက်သွန်ဖြူကို အစိမ်းစားပေးမယ်ဆိုရင် အအေးမိဖျားနာခြင်းနဲ့ ချောင်းဆိုးခြင်းတွေကို သက်သာစေပါတယ်။ အအေးမိတာတွေ ဖြစ်နေတယ်ဆိုရင်တော့ ကြက်သွန်ဖြူ နှစ်မြွှာလောက် စားတာမျိုး လုပ်ပေးပါ။
အသည်းအားကောင်းစေခြင်း
ကြက်သွန်ဖြူ စားမယ်ဆိုရင်တော့ အသည်းအားကောင်းစေပါတယ်။ ကြက်သွန်ဖြူမှာ ပါဝင်တဲ့ အာဟာရဓါတ်တွေက အသည်းကျန်းမာရေးကို ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
အဆိပ်အတောက်များကို သန့်စင်ပေးခြင်း
ကြက်သွန်ဖြူမှာ ဆာလဖာဒြပ်ပေါင်းများများ ပါဝင်တာက ခန္ဓာကိုယ်အတွင်းကလီစာတွေကို ပျက်စီးစေတဲ့ အဆိပ်အတောက်တွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။
အရိုးအဆစ်သန်မာစေခြင်း
ကြက်သွန်ဖြူ အမြွှာသေးသေးလေးတွေက အရိုးအဆစ်တွေကို ကောင်းမွန်စေတယ်ဆိုတာ နည်းနည်းတော့ အံ့သြစရာ ကောင်းပါတယ်နော်။
ကြက်သွန်ဖြူမှာ ပါဝင်တဲ့ အာဟာရဓါတ်တွေက အရိုးအဆစ်တွေကို သန်မာစေပြီး Estrogen တွေကို တိုးမြင့်စေပါတယ်။
နှလုံးရောဂါ
နှလုံးရောဂါဟာ ကမ္ဘာပေါ်မှာ အဖြစ်အများဆုံးရောဂါ တစ်မျိုးပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ နှလုံးရောဂါ သက်သာစေဖို့အတွက်လည်း ကြက်သွန်ဖြူက အထောက်အကူပြုပါတယ်။ ကိုလက်စထရောနဲ့ အဆီတွေကို လျှော့ချပေးတာကြောင့် နှလုံးရောဂါ ထဖောက်တာတွေ နည်းစေပါတယ်။
Crd

image
12 w - Translate

"ကျွန်တော်ပို့တဲ့ မေတ္တာတွေ
မရောက်တာလား
မရတာလား
မယူတာလား။"

#စာတို

12 w - Translate

"လောကမှာ ချစ်ရုံသက်သက်၊
ရေစက်တွေလည်းရှိတယ်ဆိုတာ
လက်ခံပေးပါ။"


#စာတို