11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကညွတ်ရဲ့သ​ဘောက ဤသို့ ဤပုံ)
​ခေါင်း​ဟောင်းစိုက်ပြီး
၂ရက်မှ ၅ရက်အတွင်း
အစို့ထွက်တာမြင်ရပါမယ်
ပျိုးပင်စိုက်ပြီး ၅ရက်မှ ၇ရက်အတွင်း
အပင်​ဟောင်းကျခါ အပင်သစ်
ထွက်ပါမည်...
အပင်သစ် အစို့သစ်ထွက်ပြီး
၁​လ​ကျော် ၂လ​လောက်မှ အပင်ကငြိမ်တာပါ ဒီကြားထဲအရမ်းကြီးမဆိုးရိမ်ကြပါနဲ့ ​
ရေလို​ရင်ရေ​ပေး ​ပေါင်းထူရင်​ ပေါင်သင် ​မြေကျတ်ရင် ​မြေဆွ ၁လခွဲ​နောက်ပိုင်း
အစာလိုရင် အစာ​ကျွေး ဒါ​တွေပဲပုံမှန်
လုပ်​ပေး​ကြပါ​နော်...
အစာဆိုသည်ကား
နွား​ချေး သို့ ကြက်​​ချေး အဆင်​ပြေရာနဲ့
စပါးခွံ စက်ဖွဲပြာ လွှစာမှုန့် ရှိရာနဲ့
EM သို့ ငါးမိုင်နို သို့ ​ရေစိမ်း ဖျန်းခါ
စတူ​ရော၍သမ​​အောင်မွှေပြီးနှပ်ထား
ချွန်ချွန်​လေးပုံ အိတ်အကြည်
အိတ်အမည်း ရှိရာနဲ့ ​လေလုံ​အောင်
အုပ်ထားပြီး၁၅ရက်​နောက်ပိုင်း
စ​ကျွေးလို့ရပါပြီ...နှပ်ပြီးအစာသည်
ဆုပ်လုံး ထိုးကွဲ အ​နေအထားဖြစ်ရပါမည်
ဆိုလိုချင်တာက ဆုပ်လိုက်ရင် အလုံး​လေးဖြစ်ရမည် လက်နဲ့ထိုးလိုက်ရင် ကွဲသွားရမည် ​အဓိက ကရေမများဖို့ပါ ​ရေများရင်
ပုတ်၍ ​လောက်ကျခါ အဆင်မ​ပြေနိုင်ပါ
စိုက်ပြီးကညွတ်ကိုအထူးဂရုစိုက်ပါ
​​ရေ​ပေးအစာ​​ကျွေး ​ပေါင်သင် လုပ်နိုင်ရင် လုပ်နိုင်သလို အထွက်တိုးမယ် အစို့လှမယ်
အဆင်မ​ပြေတာ နားမလည်တာရှိက
အချိန်မ​ရွေးဖုန်းဆက်​မေးပါ
အထက်​ဖော်ပြပါ အစာသည်
သီးနှံတိုင်းတွင် သဘာ၀​မြေသြဇာအဖြစ်
ထည့်သုံးနိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ။
မှတ်ချက်/ကညွတ်ဆိုတာသူ့ကို​ကျွေးရင်
ကိုယ့်ပြန်​ကျွေးတယ်လို့သာ
မှတ်ထား​ပေးပါ ကညွတ်ချစ်သူတို့။
လိုအပ်သူများ လွတ်လပ်စွာ Shareထား Save ထားနိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ...?

image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကညွတ်ရဲ့သ​ဘောက ဤသို့ ဤပုံ)
​ခေါင်း​ဟောင်းစိုက်ပြီး
၂ရက်မှ ၅ရက်အတွင်း
အစို့ထွက်တာမြင်ရပါမယ်
ပျိုးပင်စိုက်ပြီး ၅ရက်မှ ၇ရက်အတွင်း
အပင်​ဟောင်းကျခါ အပင်သစ်
ထွက်ပါမည်...
အပင်သစ် အစို့သစ်ထွက်ပြီး
၁​လ​ကျော် ၂လ​လောက်မှ အပင်ကငြိမ်တာပါ ဒီကြားထဲအရမ်းကြီးမဆိုးရိမ်ကြပါနဲ့ ​
ရေလို​ရင်ရေ​ပေး ​ပေါင်းထူရင်​ ပေါင်သင် ​မြေကျတ်ရင် ​မြေဆွ ၁လခွဲ​နောက်ပိုင်း
အစာလိုရင် အစာ​ကျွေး ဒါ​တွေပဲပုံမှန်
လုပ်​ပေး​ကြပါ​နော်...
အစာဆိုသည်ကား
နွား​ချေး သို့ ကြက်​​ချေး အဆင်​ပြေရာနဲ့
စပါးခွံ စက်ဖွဲပြာ လွှစာမှုန့် ရှိရာနဲ့
EM သို့ ငါးမိုင်နို သို့ ​ရေစိမ်း ဖျန်းခါ
စတူ​ရော၍သမ​​အောင်မွှေပြီးနှပ်ထား
ချွန်ချွန်​လေးပုံ အိတ်အကြည်
အိတ်အမည်း ရှိရာနဲ့ ​လေလုံ​အောင်
အုပ်ထားပြီး၁၅ရက်​နောက်ပိုင်း
စ​ကျွေးလို့ရပါပြီ...နှပ်ပြီးအစာသည်
ဆုပ်လုံး ထိုးကွဲ အ​နေအထားဖြစ်ရပါမည်
ဆိုလိုချင်တာက ဆုပ်လိုက်ရင် အလုံး​လေးဖြစ်ရမည် လက်နဲ့ထိုးလိုက်ရင် ကွဲသွားရမည် ​အဓိက ကရေမများဖို့ပါ ​ရေများရင်
ပုတ်၍ ​လောက်ကျခါ အဆင်မ​ပြေနိုင်ပါ
စိုက်ပြီးကညွတ်ကိုအထူးဂရုစိုက်ပါ
​​ရေ​ပေးအစာ​​ကျွေး ​ပေါင်သင် လုပ်နိုင်ရင် လုပ်နိုင်သလို အထွက်တိုးမယ် အစို့လှမယ်
အဆင်မ​ပြေတာ နားမလည်တာရှိက
အချိန်မ​ရွေးဖုန်းဆက်​မေးပါ
အထက်​ဖော်ပြပါ အစာသည်
သီးနှံတိုင်းတွင် သဘာ၀​မြေသြဇာအဖြစ်
ထည့်သုံးနိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ။
မှတ်ချက်/ကညွတ်ဆိုတာသူ့ကို​ကျွေးရင်
ကိုယ့်ပြန်​ကျွေးတယ်လို့သာ
မှတ်ထား​ပေးပါ ကညွတ်ချစ်သူတို့။
လိုအပ်သူများ လွတ်လပ်စွာ Shareထား Save ထားနိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ...?

image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကညွတ်ရဲ့သ​ဘောက ဤသို့ ဤပုံ)
​ခေါင်း​ဟောင်းစိုက်ပြီး
၂ရက်မှ ၅ရက်အတွင်း
အစို့ထွက်တာမြင်ရပါမယ်
ပျိုးပင်စိုက်ပြီး ၅ရက်မှ ၇ရက်အတွင်း
အပင်​ဟောင်းကျခါ အပင်သစ်
ထွက်ပါမည်...
အပင်သစ် အစို့သစ်ထွက်ပြီး
၁​လ​ကျော် ၂လ​လောက်မှ အပင်ကငြိမ်တာပါ ဒီကြားထဲအရမ်းကြီးမဆိုးရိမ်ကြပါနဲ့ ​
ရေလို​ရင်ရေ​ပေး ​ပေါင်းထူရင်​ ပေါင်သင် ​မြေကျတ်ရင် ​မြေဆွ ၁လခွဲ​နောက်ပိုင်း
အစာလိုရင် အစာ​ကျွေး ဒါ​တွေပဲပုံမှန်
လုပ်​ပေး​ကြပါ​နော်...
အစာဆိုသည်ကား
နွား​ချေး သို့ ကြက်​​ချေး အဆင်​ပြေရာနဲ့
စပါးခွံ စက်ဖွဲပြာ လွှစာမှုန့် ရှိရာနဲ့
EM သို့ ငါးမိုင်နို သို့ ​ရေစိမ်း ဖျန်းခါ
စတူ​ရော၍သမ​​အောင်မွှေပြီးနှပ်ထား
ချွန်ချွန်​လေးပုံ အိတ်အကြည်
အိတ်အမည်း ရှိရာနဲ့ ​လေလုံ​အောင်
အုပ်ထားပြီး၁၅ရက်​နောက်ပိုင်း
စ​ကျွေးလို့ရပါပြီ...နှပ်ပြီးအစာသည်
ဆုပ်လုံး ထိုးကွဲ အ​နေအထားဖြစ်ရပါမည်
ဆိုလိုချင်တာက ဆုပ်လိုက်ရင် အလုံး​လေးဖြစ်ရမည် လက်နဲ့ထိုးလိုက်ရင် ကွဲသွားရမည် ​အဓိက ကရေမများဖို့ပါ ​ရေများရင်
ပုတ်၍ ​လောက်ကျခါ အဆင်မ​ပြေနိုင်ပါ
စိုက်ပြီးကညွတ်ကိုအထူးဂရုစိုက်ပါ
​​ရေ​ပေးအစာ​​ကျွေး ​ပေါင်သင် လုပ်နိုင်ရင် လုပ်နိုင်သလို အထွက်တိုးမယ် အစို့လှမယ်
အဆင်မ​ပြေတာ နားမလည်တာရှိက
အချိန်မ​ရွေးဖုန်းဆက်​မေးပါ
အထက်​ဖော်ပြပါ အစာသည်
သီးနှံတိုင်းတွင် သဘာ၀​မြေသြဇာအဖြစ်
ထည့်သုံးနိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ။
မှတ်ချက်/ကညွတ်ဆိုတာသူ့ကို​ကျွေးရင်
ကိုယ့်ပြန်​ကျွေးတယ်လို့သာ
မှတ်ထား​ပေးပါ ကညွတ်ချစ်သူတို့။
လိုအပ်သူများ လွတ်လပ်စွာ Shareထား Save ထားနိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ...?

image
image
image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🐷ဝက်လက်စွပ်ပြုတ်🐷
-------------------

လိုအပ်သောပစ္စည်းများ

ဝက်လက် ၁ချောင်း (၅၀သားခန့်)
ဆား အနည်းငယ်
သကြား ၁ဇွန်း(သေး)
နာနတ်ပွင့် ၁ပွင့်
ခရုဆီ ၁ဇွန်း(သေး)
ပဲငံပြာရည်အနောက် အနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်း အနည်းငယ်
နှမ်းဆီမွှေး အနည်းငယ်
ကြက်သွန်မိတ် ၃ပင်
ထိုက်ဝမ်မုန့်ညှင်း ၂ပင်
မုန့်ညှင်းစိမ်း ၂ပင်
ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာ
ဂျင်း ၂ပြား

● ဝက်လက်ကို အတုံးကြီးကြီးတုံး အမွှေးအမျှင်များသေချာသန့်စင်ရေဆေး၍ ရေစစ်ထားပြီး ဆား ငရုတ်ကောင်း ပဲငံပြာရည် ဇွန်းသေး ၁ ဝက်ထည့်နယ်
ထားပါ။
● ဆီဇွန်းသေး ၁ဇွန်းခန့်ထည့်ပြီး သကြားထည့်မွှေကာ နယ်ထားသော ဝက်လက်ထည့်၍ ၃မိနစ်ခန့်မွှေ၍ချပါ။
● pressure cookerထဲသို့ ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း ဓားပြား
ရိုက် ခရုဆီ နာနတ်ပွင့် ပဲငံပြာရည် ဇွန်းသေး ၁ ဝက် ငရုတ်
ကောင်းစေ့ ၃စေ့ခန့်ထည့်၍ ဆူအောင်တည်ပါ။ ဆူလာလျှင် ဝက်လက်ကို ဆီစစ်၍ အိုးထဲထည့် ၍ မိနစ် ၄၀/၄၅ မိနစ်ခန့် တည်ပါ။
ရလျှင် ထိုင်ဝမ်မုန့်ညှင်း၊မုန့်ညှင်းစိမ်း၊ နှမ်းဆီမွှေးထည့်၍ချပါ။
ကြက်သွန်မြိတ်ပါးပါးနှင့် ငရုတ်ကောင်းထည့်လိုက်ပါက မွှေးပျံအရသာရှိလှတဲ့ ဝက်လက်စွပ်ပြုတ်ကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ
(ချဉ်စပ်ကြိုက်ပါက ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် သံပုရာသီး ထည့်၍ သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်)

#foodiesdiary
Source #internet
#credit

image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Instantly fresh hair.

image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

5.44 CTS natural untreated emerald mounted silver and zircon
Origin, Afghanistan .

image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

5.44 CTS natural untreated emerald mounted silver and zircon
Origin, Afghanistan .

image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

5.44 CTS natural untreated emerald mounted silver and zircon
Origin, Afghanistan .

imageimage
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

𝐂𝐡𝐚𝐭𝐫𝐢𝐮𝐦 𝐃𝐚𝐮𝐧𝐠 𝐋𝐚𝐧 𝐆𝐲𝐢 🍛🥗👪
Available now at the Lobby Lounge and the Emporia Restaurant
ချက်ထရီယမ် ဒေါင်းလန်းကြီး နဲ့ အတူ ဂုဏ်ပြု ပျော်ရွှင်လိုက်ပါ။ မြန်မာရိုးရာ ထမင်းနှင့် ရိုးရာဟင်းမျိုးစုံ တွဲဖက်ထားတဲ့ ဒေါင်းလန်းကြီးဟာ မိသားစု စည်းလုံးမှု၊ ချစ်ခြင်းမေတ္တာ နှင့် မမေ့နိုင်တဲ့ ပျော်ရွှင်မှု တို့ နဲ့ အတူ ချစ်တဲ့သူတွေ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အတူတူ မျှဝေစားသောက်ဖို့ အထူးအသင့်တော် ဆုံးပါပဲ။
Celebrate togetherness with Chatrium Daung Lan Gyi, a generous sharing platter of fragrant rice accompanied by a variety of traditional dishes. Perfect for bring family and friends together, it's a Myanmar Traditional Rice & Curry feast that honors unity, love, and the timeless joy for sharing a meal.
𝐂𝐡𝐚𝐭𝐫𝐢𝐮𝐦 𝐃𝐚𝐮𝐧𝐠 𝐋𝐚𝐧 𝐆𝐲𝐢
- USD 20 net per tray
Ingredients
(Steam Rice, Prawn Tempura, Fried Crispy Pork Skin, Fried Potato Chip, Stir Fried Kailan, Fish Paste with Boiled Carrot, Cucumber, Lady Finger, Red Chilli Sauce, Assorted Vegetables Soup, Pounded Mutton and Spicy Fried Chicken.)
For More Information & Order:
☎️ 019544500
📩 fboutletmgr.chry@chatrium.com
📲 m.me/ChatriumHotelRoyalLakeYangon
#daunglangyi #traditionalfeast #together #unity #family #chatriumhotelroyallakeyangon #feeltheremarkable

image
11 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

𝐂𝐡𝐚𝐭𝐫𝐢𝐮𝐦 𝐃𝐚𝐮𝐧𝐠 𝐋𝐚𝐧 𝐆𝐲𝐢 🍛🥗👪
Available now at the Lobby Lounge and the Emporia Restaurant
ချက်ထရီယမ် ဒေါင်းလန်းကြီး နဲ့ အတူ ဂုဏ်ပြု ပျော်ရွှင်လိုက်ပါ။ မြန်မာရိုးရာ ထမင်းနှင့် ရိုးရာဟင်းမျိုးစုံ တွဲဖက်ထားတဲ့ ဒေါင်းလန်းကြီးဟာ မိသားစု စည်းလုံးမှု၊ ချစ်ခြင်းမေတ္တာ နှင့် မမေ့နိုင်တဲ့ ပျော်ရွှင်မှု တို့ နဲ့ အတူ ချစ်တဲ့သူတွေ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အတူတူ မျှဝေစားသောက်ဖို့ အထူးအသင့်တော် ဆုံးပါပဲ။
Celebrate togetherness with Chatrium Daung Lan Gyi, a generous sharing platter of fragrant rice accompanied by a variety of traditional dishes. Perfect for bring family and friends together, it's a Myanmar Traditional Rice & Curry feast that honors unity, love, and the timeless joy for sharing a meal.
𝐂𝐡𝐚𝐭𝐫𝐢𝐮𝐦 𝐃𝐚𝐮𝐧𝐠 𝐋𝐚𝐧 𝐆𝐲𝐢
- USD 20 net per tray
Ingredients
(Steam Rice, Prawn Tempura, Fried Crispy Pork Skin, Fried Potato Chip, Stir Fried Kailan, Fish Paste with Boiled Carrot, Cucumber, Lady Finger, Red Chilli Sauce, Assorted Vegetables Soup, Pounded Mutton and Spicy Fried Chicken.)
For More Information & Order:
☎️ 019544500
📩 fboutletmgr.chry@chatrium.com
📲 m.me/ChatriumHotelRoyalLakeYangon
#daunglangyi #traditionalfeast #together #unity #family #chatriumhotelroyallakeyangon #feeltheremarkable

image