11 w - Translate

ဖယောင်းပန်းလေးတွေ မကြာခင်မှာပွင့်တော့မယ် 🥰💐💜

#flowers

image
11 w - Translate

ဖယောင်းပန်းလေးတွေ မကြာခင်မှာပွင့်တော့မယ် 🥰💐💜

#flowers

image
11 w - Translate

ဖယောင်းပန်းလေးတွေ မကြာခင်မှာပွင့်တော့မယ် 🥰💐💜

#flowers

imageimage

နော်

image
11 w - Translate

လိုအပ်ရင်
ခေါ်ပါ
ဒါပေမယ့်
မရှိသုံးတော့ မလုပ်နဲ့!!

မလိုအပ်ရင်
ခေါက်ထားပါ
ဒါပေမယ့်
နောက်ထပ် ဘယ်တော့မှထပ်မခေါ်နဲ့!!

မကြိုက်တာရှိရင်
ဒဲ့ပြောပါ
ဒါပေမယ့်
နောက်ကွယ်မှာ အတင်းမချနဲ့!!

ဝေဖန်စရာရှိရင် တို-က်ရိုက်ဝေဖန်ပါ
ဒါပေမယ့်
အကြောင်းအရင်းမှန်ကို
မသိပဲ...ဝါလုံးရှည်နဲ့ လာမရမ်းနဲ့!!

မှားတာရှိရင်
ပြောပါ
ဒါပေမယ့်
ကိုယ်ပဲ အမြဲမှန်နေမယ်လို့ မထင်နဲ့!!

မကူညီချင်
နေပါ
ဒါပေမယ့်
မနှောင့်ယှက်ပါနဲ့!!

အရမ်းသည်းခံတတ်လို့
အနိုင်ယူဖို့ပဲ မစဉ်စားနဲ့
ကိုယ်လည်း
သာမန်လူတွေထဲက လူသားပဲ
ခံစားတတ်တယ် ပေါ-က်ကွဲတတ်တယ်။

#crd

image

ဟင်း(ခရမ်သီး၊ဗူသီး၊သခွတ်ပွင့်) ခြောက်ချက်
ငြုပ်သီးစိမ်းစပ်စပ်အုပ်ဆီလည်ရည်လည်ဟင်း

အသားဟင်းနဲ့မလဲနိုင်တဲ့ထမင်းမြိန်တဲ့ဟင်းလေးတခွက်ဆိုတာအမှန်ပါ။
အမကိုယ်တိုင် ပထမဦးဆုံးချက်စားဖူးတာပါ
မကြာခဏချက်စားဖြစ်မဲ့ဟင်းတခွက်ပါ
ချက်ရတာလဲလွယ် ငွေကုန်သက်သာပြီး
နေမကောင်းလို့ ပါးစပ်ပျက်နေသူတွေထမင်းထပ်တောင်းမဲ့ဟင်းလေးပါ ချက်စားကြည့်ကြပါ ချစ်တဲ့သူတွေချက်ကျွေးကြည့်ပါ
ဟင်းတခွက် လူ၂ယောက် တနပ်စာ ပါဝင်ပစ္စည်း
၁) ခရမ်းသီးခြောက် လက်တဆုပ်
၂) ဗူးသီးခြောက် လက်ဆုပ်တဝက်
၃) သခွတ်ပွင့်ခြောက် လက်ဆုပ်တဝက်
အထက်ပါ အခြောက်တွေကို သဲတွေအမှုန်တွေကုန်စင်အောင် ရေအငြိမ်ခဏစိမ်လိုက် ရေဆေးလိုက် ၃ခါလောက်လုပ်ပြီး နောက်ဆုံးရေသန့်စိမ်ထားပါ
၄) ခရမ်းချဉ်သီး အရွယ်တော်တလုံး ၁၆ စိပ် စီပ်ထားပါ
၅) ကြက်သွန်နီတခြမ်း ခပ်ကြမ်းကြမ်းလှီးထား
၆) ကြက်သွန်ဖြူ ၂တက် ဓါးပြားရိုက်ပြီး ပြန်လှီးထား
၇) ငပိ လက်မတဆစ်လောက် ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ဇွန်းတကော် ငြုပ်သီးအရောင်တင်မှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်းတဝက် ဆီ ဟင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
၈) ဆား ဆနွမ်း သင့်ရုံစီ (အရသာမှုန့်သုံးရင်လဲသင့်ရုံပေါ့ အမကတော့ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်ပါလို့မသုံး)
၉) ရေနွေးပူ သင့်ရုံ
၁၀) နံနံပင် ၃-၄ ပင်ကိုက်ထား ငြုပ်သီးစိမ်း ၅-၆တောင့် ခြမ်းထား လှီးထား

ဒီလိုလေးချက်
၁) အမှတ်စဉ် ၁ ကနေ ၈ အားလုံးကို ဟင်းချက်မဲ့ဒယ်အိုးထဲမှာ အကုန်ရောပြီး မီးအလည်အလတ်နဲ့ လုံးချက်ချက်
ငပိကြေ ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ နီတွေနွမ်းပြီး ငပိစိမ်းနံ့ ပျောက်အောင်း ဟင်းကိုသေချာလုံးချက်
၂) ဟင်းအိုးအလုံးနာပြီးစိတ်ကြိုက်ဖြစ်ပြီဆိုတော့မှ ဟင်းခြောက်တွေနူးလောက်မဲ့ ရေနွေးပူလေးထည့်ပြီး ဆီပြန်ရေကျန် အရည်စပ်စပ်လေးမှာမီးပိတ်ချ မီးမပိတ်ခင် ငြုပ်သီးစိမ်းနဲ့ နံနံပင်အုပ်
အရမ်းစားကောင်း
ပိုစားကောင်းချင်ရင် ဒီလိုချက်စရာတွေအကုန်အသင့်ပြင်ထား မိသားစု ထမင်းပွဲမပြင်ခင် ၁၀မိနစ်လောက်မှချက် အိုးချတာနဲ့ ထမင်းပူပူနဲ့စား
အိမ်သားတွေ အိုးပြောင်ရှင်းမဲ့ဟင်းတခွက်ဆိုတာအမှန်ပါ..😋😋😋
Enjoy! ကျန်းမာကြပါစေ
နေမကောင်းသူတွေအမြန်ပျောက်ကင်းကျန်းမာကြပါစေ

#ခရမ်သီးဗူသီးသခွတ်ပွင့်ခြောက်ချက်နည်း

Credit Angle Pii

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image