20 w - Translate

ဒီပိုက်ဆံနဲ့ မုန့်ဝယ်စားဖူးရင် အခုချိန်ဆို
အနည်းဆုံး ကလေး ၃ ယောက်နဲ့...😍

image
20 w - Translate

Aquarius♒️ - Aries♈️- Libra♎️ Capricorn♑️ Sagittarius♐️ - Scorpio♏️ - Virgo♍️
ဖြစ်မယ်ဆိုရင်
ဤပိုစ့်လေးကို မြင်တာနဲ့ Shareပြီးမိမိဖြစ်ချင်တာကို ဆုတောင်းပေးပါ✅✅
ငွေဝင်မည် /မုန့်ဖိုးများများရလာမည်/ အတိတ်မှာအဆင်မပြေခဲ့တဲ့အချစ်ရေးအညံတွေပျောက်ပြီးကောင်းတဲ့ချစ်သူမျိုးတွေ့လာမည် / Crushနဲ့အဆင်ပြေလာမည် / နိင်ငံခြားကံအထူးကောင်းလာပြီးနိင်ငံခြားအမြန်ထွက်ရမည်/အလုပ်မရသေးသူတွေအလုပ်ရလာနိင်မည်/ ပညာရေးနဲ့ပတ်သက်တဲ့examတွေမှာ resultကောင်းတွေရလာနိင်မည်/စိတ်ပင်ပန်းမူတွေကျန်းမာရေးညံနေတာတွေပျောက်နိင်ပြီးဆန္ဒတွေပြည့်ဝလာစေမယ့်နိမိတ်ကဒ်ပုံစံပါ ဆောင်ထားလို့လည်းရပါတယ်|

#crd

image
20 w - Translate

လဖက်ရည်သောက်သလိုပဲလို့ ပြောလို့
စမ်းသပ်ကြည့်ရမှာပဲ

image

မီးသိပ်ပြတ်တဲ့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရေနွေးနဲ့ဂေါ်ဖီရှိရုံနဲ့ နေ့လည်စာဘယ်လိုရအောင်ချက်ကြမလဲ။
ဒီနည်းက အရမ်းကိုလွယ်ပြီး စားကောင်းလို့ အိမ်ရှင်မတို့ အကြိုက်တွေ့မယ်ထင်ပါတယ်။ ကျွန်တော်ကတော့ ဒီနည်းကိုသိသွားကတည်းက အိမ်မှာအမြဲဂေါ်ဖီကို ဒီလိုပဲလုပ်စားပါတယ်။ ပထမဆုံး အစိမ်းရောင်သမ်းနေတဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်ကိုယူ၊ လူဝါးလို့ရအောင် အရွက်နုလေးတွေကို တစစီဆွဲဖဲ့လိုက်။ ဓားနဲ့လှီးလည်းရပေမယ့် ဂေါ်ဖီကို အရိုးထူထူကြီးတွေ မသုံးဘဲ အရွက်သီးသန့်သုံးမှ အရသာရှိမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးရင်တော့ ဇလုံတစ်ခုတည်းထဲ။ ဆားထည့်၊ ရေသန့်သန့်လေးသုံးပြီး စင်နေအောင်ဆေးလိုက်၊ ဂေါ်ဖီကိုရေပြောင်အောင် မဆေးရင် ဝမ်းလျှောတတ်တာ ကျွန်တော်မပြောလည်း သိမယ်ထင်ပါတယ်။ ပြီးရင် အိုးထဲကို ရေနွေးထည့်၊ အရွက်မှာအရသာကပ်အောင် ဆီလေးနည်းနည်းထည့်၊ ခုနကလှီးထားတဲ့ ဂေါ်ဖီထည့်ပြီး ခဏအုပ်လိုက်ရင် ရေနွေးဖျောပြီးလို့ စားလို့ရပြီ။ ကျွန်တော်က ပန်းကန်ထဲကို ဆယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်သီး၊ ဆီမွှေးနဲ့၊ ဆားသကြား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်အနောက် ထည့်လိုက်ပါမယ်။ အစပ်မကြိုက်ရင် မထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်။ အရသာအားလုံးစိတ်တိုင်းကျသွားရင်တော့ လက်အိတ်စွပ်ပြီး ရှယ်နယ်လိုက်။ တော်တော်ကြီးကောင်းတဲ့ အလွယ်ဆုံးဟင်းတစ်ခွက်ရပြီ။ လုပ်ရတာတအားလွယ်လို့ try ကြည့်ဖို့အကြံပေးပါတယ်နော်။
#crdphoto
#မြိန်မြိန်လေး

image

မီးသိပ်ပြတ်တဲ့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရေနွေးနဲ့ဂေါ်ဖီရှိရုံနဲ့ နေ့လည်စာဘယ်လိုရအောင်ချက်ကြမလဲ။
ဒီနည်းက အရမ်းကိုလွယ်ပြီး စားကောင်းလို့ အိမ်ရှင်မတို့ အကြိုက်တွေ့မယ်ထင်ပါတယ်။ ကျွန်တော်ကတော့ ဒီနည်းကိုသိသွားကတည်းက အိမ်မှာအမြဲဂေါ်ဖီကို ဒီလိုပဲလုပ်စားပါတယ်။ ပထမဆုံး အစိမ်းရောင်သမ်းနေတဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်ကိုယူ၊ လူဝါးလို့ရအောင် အရွက်နုလေးတွေကို တစစီဆွဲဖဲ့လိုက်။ ဓားနဲ့လှီးလည်းရပေမယ့် ဂေါ်ဖီကို အရိုးထူထူကြီးတွေ မသုံးဘဲ အရွက်သီးသန့်သုံးမှ အရသာရှိမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးရင်တော့ ဇလုံတစ်ခုတည်းထဲ။ ဆားထည့်၊ ရေသန့်သန့်လေးသုံးပြီး စင်နေအောင်ဆေးလိုက်၊ ဂေါ်ဖီကိုရေပြောင်အောင် မဆေးရင် ဝမ်းလျှောတတ်တာ ကျွန်တော်မပြောလည်း သိမယ်ထင်ပါတယ်။ ပြီးရင် အိုးထဲကို ရေနွေးထည့်၊ အရွက်မှာအရသာကပ်အောင် ဆီလေးနည်းနည်းထည့်၊ ခုနကလှီးထားတဲ့ ဂေါ်ဖီထည့်ပြီး ခဏအုပ်လိုက်ရင် ရေနွေးဖျောပြီးလို့ စားလို့ရပြီ။ ကျွန်တော်က ပန်းကန်ထဲကို ဆယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်သီး၊ ဆီမွှေးနဲ့၊ ဆားသကြား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်အနောက် ထည့်လိုက်ပါမယ်။ အစပ်မကြိုက်ရင် မထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်။ အရသာအားလုံးစိတ်တိုင်းကျသွားရင်တော့ လက်အိတ်စွပ်ပြီး ရှယ်နယ်လိုက်။ တော်တော်ကြီးကောင်းတဲ့ အလွယ်ဆုံးဟင်းတစ်ခွက်ရပြီ။ လုပ်ရတာတအားလွယ်လို့ try ကြည့်ဖို့အကြံပေးပါတယ်နော်။
#crdphoto
#မြိန်မြိန်လေး

image

မီးသိပ်ပြတ်တဲ့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရေနွေးနဲ့ဂေါ်ဖီရှိရုံနဲ့ နေ့လည်စာဘယ်လိုရအောင်ချက်ကြမလဲ။
ဒီနည်းက အရမ်းကိုလွယ်ပြီး စားကောင်းလို့ အိမ်ရှင်မတို့ အကြိုက်တွေ့မယ်ထင်ပါတယ်။ ကျွန်တော်ကတော့ ဒီနည်းကိုသိသွားကတည်းက အိမ်မှာအမြဲဂေါ်ဖီကို ဒီလိုပဲလုပ်စားပါတယ်။ ပထမဆုံး အစိမ်းရောင်သမ်းနေတဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်ကိုယူ၊ လူဝါးလို့ရအောင် အရွက်နုလေးတွေကို တစစီဆွဲဖဲ့လိုက်။ ဓားနဲ့လှီးလည်းရပေမယ့် ဂေါ်ဖီကို အရိုးထူထူကြီးတွေ မသုံးဘဲ အရွက်သီးသန့်သုံးမှ အရသာရှိမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးရင်တော့ ဇလုံတစ်ခုတည်းထဲ။ ဆားထည့်၊ ရေသန့်သန့်လေးသုံးပြီး စင်နေအောင်ဆေးလိုက်၊ ဂေါ်ဖီကိုရေပြောင်အောင် မဆေးရင် ဝမ်းလျှောတတ်တာ ကျွန်တော်မပြောလည်း သိမယ်ထင်ပါတယ်။ ပြီးရင် အိုးထဲကို ရေနွေးထည့်၊ အရွက်မှာအရသာကပ်အောင် ဆီလေးနည်းနည်းထည့်၊ ခုနကလှီးထားတဲ့ ဂေါ်ဖီထည့်ပြီး ခဏအုပ်လိုက်ရင် ရေနွေးဖျောပြီးလို့ စားလို့ရပြီ။ ကျွန်တော်က ပန်းကန်ထဲကို ဆယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်သီး၊ ဆီမွှေးနဲ့၊ ဆားသကြား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်အနောက် ထည့်လိုက်ပါမယ်။ အစပ်မကြိုက်ရင် မထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်။ အရသာအားလုံးစိတ်တိုင်းကျသွားရင်တော့ လက်အိတ်စွပ်ပြီး ရှယ်နယ်လိုက်။ တော်တော်ကြီးကောင်းတဲ့ အလွယ်ဆုံးဟင်းတစ်ခွက်ရပြီ။ လုပ်ရတာတအားလွယ်လို့ try ကြည့်ဖို့အကြံပေးပါတယ်နော်။
#crdphoto
#မြိန်မြိန်လေး

image

မီးသိပ်ပြတ်တဲ့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရေနွေးနဲ့ဂေါ်ဖီရှိရုံနဲ့ နေ့လည်စာဘယ်လိုရအောင်ချက်ကြမလဲ။
ဒီနည်းက အရမ်းကိုလွယ်ပြီး စားကောင်းလို့ အိမ်ရှင်မတို့ အကြိုက်တွေ့မယ်ထင်ပါတယ်။ ကျွန်တော်ကတော့ ဒီနည်းကိုသိသွားကတည်းက အိမ်မှာအမြဲဂေါ်ဖီကို ဒီလိုပဲလုပ်စားပါတယ်။ ပထမဆုံး အစိမ်းရောင်သမ်းနေတဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်ကိုယူ၊ လူဝါးလို့ရအောင် အရွက်နုလေးတွေကို တစစီဆွဲဖဲ့လိုက်။ ဓားနဲ့လှီးလည်းရပေမယ့် ဂေါ်ဖီကို အရိုးထူထူကြီးတွေ မသုံးဘဲ အရွက်သီးသန့်သုံးမှ အရသာရှိမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးရင်တော့ ဇလုံတစ်ခုတည်းထဲ။ ဆားထည့်၊ ရေသန့်သန့်လေးသုံးပြီး စင်နေအောင်ဆေးလိုက်၊ ဂေါ်ဖီကိုရေပြောင်အောင် မဆေးရင် ဝမ်းလျှောတတ်တာ ကျွန်တော်မပြောလည်း သိမယ်ထင်ပါတယ်။ ပြီးရင် အိုးထဲကို ရေနွေးထည့်၊ အရွက်မှာအရသာကပ်အောင် ဆီလေးနည်းနည်းထည့်၊ ခုနကလှီးထားတဲ့ ဂေါ်ဖီထည့်ပြီး ခဏအုပ်လိုက်ရင် ရေနွေးဖျောပြီးလို့ စားလို့ရပြီ။ ကျွန်တော်က ပန်းကန်ထဲကို ဆယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်သီး၊ ဆီမွှေးနဲ့၊ ဆားသကြား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်အနောက် ထည့်လိုက်ပါမယ်။ အစပ်မကြိုက်ရင် မထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်။ အရသာအားလုံးစိတ်တိုင်းကျသွားရင်တော့ လက်အိတ်စွပ်ပြီး ရှယ်နယ်လိုက်။ တော်တော်ကြီးကောင်းတဲ့ အလွယ်ဆုံးဟင်းတစ်ခွက်ရပြီ။ လုပ်ရတာတအားလွယ်လို့ try ကြည့်ဖို့အကြံပေးပါတယ်နော်။
#crdphoto
#မြိန်မြိန်လေး

image

မီးသိပ်ပြတ်တဲ့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရေနွေးနဲ့ဂေါ်ဖီရှိရုံနဲ့ နေ့လည်စာဘယ်လိုရအောင်ချက်ကြမလဲ။
ဒီနည်းက အရမ်းကိုလွယ်ပြီး စားကောင်းလို့ အိမ်ရှင်မတို့ အကြိုက်တွေ့မယ်ထင်ပါတယ်။ ကျွန်တော်ကတော့ ဒီနည်းကိုသိသွားကတည်းက အိမ်မှာအမြဲဂေါ်ဖီကို ဒီလိုပဲလုပ်စားပါတယ်။ ပထမဆုံး အစိမ်းရောင်သမ်းနေတဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်ကိုယူ၊ လူဝါးလို့ရအောင် အရွက်နုလေးတွေကို တစစီဆွဲဖဲ့လိုက်။ ဓားနဲ့လှီးလည်းရပေမယ့် ဂေါ်ဖီကို အရိုးထူထူကြီးတွေ မသုံးဘဲ အရွက်သီးသန့်သုံးမှ အရသာရှိမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးရင်တော့ ဇလုံတစ်ခုတည်းထဲ။ ဆားထည့်၊ ရေသန့်သန့်လေးသုံးပြီး စင်နေအောင်ဆေးလိုက်၊ ဂေါ်ဖီကိုရေပြောင်အောင် မဆေးရင် ဝမ်းလျှောတတ်တာ ကျွန်တော်မပြောလည်း သိမယ်ထင်ပါတယ်။ ပြီးရင် အိုးထဲကို ရေနွေးထည့်၊ အရွက်မှာအရသာကပ်အောင် ဆီလေးနည်းနည်းထည့်၊ ခုနကလှီးထားတဲ့ ဂေါ်ဖီထည့်ပြီး ခဏအုပ်လိုက်ရင် ရေနွေးဖျောပြီးလို့ စားလို့ရပြီ။ ကျွန်တော်က ပန်းကန်ထဲကို ဆယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငရုတ်သီး၊ ဆီမွှေးနဲ့၊ ဆားသကြား၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်အနောက် ထည့်လိုက်ပါမယ်။ အစပ်မကြိုက်ရင် မထည့်လည်း စားကောင်းပါတယ်။ အရသာအားလုံးစိတ်တိုင်းကျသွားရင်တော့ လက်အိတ်စွပ်ပြီး ရှယ်နယ်လိုက်။ တော်တော်ကြီးကောင်းတဲ့ အလွယ်ဆုံးဟင်းတစ်ခွက်ရပြီ။ လုပ်ရတာတအားလွယ်လို့ try ကြည့်ဖို့အကြံပေးပါတယ်နော်။
#crdphoto
#မြိန်မြိန်လေး

image
image
image
image

မန္တလေးမှာ ငွေကျပ်သိန်းပေါင်း ၅၇၀၀ ကျော် တန်ဖိုးရှိ ဘိန်းဖြူနှင့် စိတ်ကြွရူးသွပ်ဆေးပြားများ ဖမ်းဆီးရမိ

ဇန်နဝါရီ ၂

မန္တလေးတိုင်းဒေသကြီး၊ ချမ်းအေးသာစံမြို့နယ်၌ ငွေကျပ်သိန်း ၅၇၀၀ ကျော်တန်ဖိုးရှိ ဘိန်းဖြူနှင့် စိတ်ကြွရူးသွပ်ဆေးပြားများကို ပြီးခဲ့သည့် ဒီဇင်ဘာ ၂၇ ရက်က ဖမ်းဆီးရမိခဲ့သည်ဟု မြန်မာနိုင်ငံရဲတပ်ဖွဲ့မှ သိရသည်။

မူးယစ်ဆေးဝါး တားဆီးနှိမ်နင်းရေးရဲတပ်ဖွဲ့မှ တပ်ဖွဲ့ဝင်များပါဝင်သော ပူးပေါင်းအဖွဲ့သည် မန္တလေးတိုင်းဒေသကြီး၊ ချမ်းအေးသာစံမြို့နယ်၊ ကန်ကောက်ရပ်ကွက်၊ ၃၅ လမ်းနှင့် ၅၅ လမ်းထောင့်တွင် ဟိန်းသူအောင် ဆိုသူမောင်းနှင်ပြီး သန်းဇော်ငြိမ်း ဆိုသူလိုက်ပါလာသည့် HIACE မော်တော်ယာဉ်ကို သတင်းအရရှာဖွေရာမှ ဘိန်းဖြူ ၂ ဒသမ ၈ ကီလို စတင် သိမ်းဆည်းရမိခဲ့ခြင်းဖြစ်သည်။

ထို့နောက် စစ်ဆေးဖော်ထုတ်ချက်အရ ချမ်းအေးသာစံမြို့နယ် ကန်ကောက်ရပ်ကွက်၊ ၅၄(A)လမ်း x ၃၂(A)လမ်းထောင့်ရှိ မူးယစ်ဆေးဝါးများ သယ်ဆောင်ခိုင်းသူ သိန်းနိုင်ဦး၏ နေအိမ်မှ ဘိန်းဖြူ ၈ ဒသမ ၂ ကီလို၊ စိတ်ကြွရူးသွပ်ဆေးပြားနှစ်သိန်း ဆက်လက် သိမ်းဆည်းရမိခဲ့သဖြင့် စုစုပေါင်းဒေသကာလတန်ဖိုးငွေကျပ်သိန်း ၅၇၅၀ တန်ဖိုးရှိ ဘိန်းဖြူ ၁၁ ကီလိုနှင့် စိတ်ကြွရူးသွပ်ဆေးပြားနှစ်သိန်း သိမ်းဆည်းရမိခဲ့ခြင်းဖြစ်ကြောင်းနှင့် ၎င်းတို့အား ဥပဒေအရ အရေးယူထားရှိပြီး ကွင်းဆက်ပြစ်မှုကျူးလွန်သူများကို ဆက်လက်စစ်ဆေးဖော်ထုတ်လျက်ရှိကြောင်း မြန်မာနိုင်ငံရဲတပ်ဖွဲ့မှ သိရသည်။

#centralnewsnaypyitaw

image

ဒေါ်လာဈေးနှုန်း ပြန်တည်ငြိမ်ခဲ့သဖြင့် ငါးလဆက်တိုက် ကျဆင်းခဲ့သော မြန်မာကုန်ထုတ်လုပ်မှု ဒီဇင်ဘာလတွင် တိုးတက်ခဲ့ပြီး ခြောက်လအတွင်း PMI အညွှန်းကိန်း ၅၀ အထက်သို့ ပထမဆုံး ပြန်‌ရောက်ရှိ

ဇန်နဝါရီ ၂

ဒေါ်လာဈေးနှုန်း ပြန်တည်ငြိမ်ခဲ့သဖြင့် ငါးလဆက်တိုက် ကျဆင်းခဲ့သော မြန်မာ့ကုန်ထုတ်မှု ဒီဇင်ဘာလတွင် ပြန်လည်တိုးတက်လာခဲ့ပြီး ခြောက်လအတွင်း PMI အညွှန်းကိန်း ၅၀ အထက်သို့ ပထမဆုံး ပြန်လည်‌ရောက်ရှိလာခဲ့ကြောင်း ယနေ့ထုတ်ပြန်သည့် S&P Global မြန်မာ့ထုတ်လုပ်မှု Purchasing Managers’ Index (PMI) စစ်တမ်းတွင် ဖော်ပြထားသည်။

မြန်မာနိုင်ငံ၏ ကုန်ထုတ်လုပ်မှု အညွှန်းကိန်း (PMI) သည် ၂၀၂၄ ခုနှစ်၊ နိုဝင်ဘာလတွင် ၄၉ ဒသမ ၈ သာရှိခဲ့ရာမှ ဒီဇင်ဘာလတွင် ၅၀ ဒသမ ၄ သို့ တက်လာသည်ကို မှတ်တမ်းတင်ခဲ့ပြီး ထုတ်လုပ်ရေးကဏ္ဍ၏ အခြေအနေကောင်းမွန်မှုတွင် အသစ်ဖြစ်သော တိုးတက်မှုကို ပြသခဲ့ကြောင်း ဖော်ပြထားသည်။ ယခုကဲ့သို့ အညွှန်းကိန်းအမှတ် ၅၀ အထက်ကို ၂၀၂၄ ခုနှစ်၊ ဇွန်လနောက်ပိုင်းတွင် ပထမဆုံး တွေ့မြင်ရခြင်းလည်းဖြစ်သည်။

“အညွှန်းကိန်းက အလယ်မှတ် ၅၀ အထက်ကို ခြောက်လအတွင်း ပထမဆုံးအကြိမ် ရောက်ခဲ့တဲ့အလျောက် မြန်မာနိုင်ငံရဲ့ ထုတ်လုပ်ရေးကဏ္ဍတစ်ဝန်းမှာရှိတဲ့ အခြေအနေတွေမှာ ဒီဇင်ဘာလအတွင်း တိုးတက်မှုရတဲ့ အချက်တွေကို ပြသခဲ့ပါတယ်” ဟု S&P Global Market Intelligence မှ စီးပွားရေးပါရဂူ Maryam Baluch က ပြောသည်။

ကုန်ထုတ်လုပ်မှုအတွက် ဈေးနှုန်းဖိအားများသည် ပြီးခဲ့သည့် ဒီဇင်ဘာလတွင် ပိုမိုသက်သာလာခဲ့ပြီး ဝယ်ဈေးနှင့် ထုတ်လုပ်မှုအဖိုးအခ ဖောင်းပွမှုနှုန်းများသည် ၂၄ လအတွင်းနှင့် ၁၃ လအတွင်း အနည်းဆုံးများဖြစ် အသီးသီးမှတ်ဝင်ခဲ့ကြောင်း ဖော်ပြထားသည်။

မြန်မာ့ကုန်ထုတ်လုပ်မှုတွင် ထုတ်ကုန်များပြတ်လပ်မှုနှင့် သယ်ယူပို့ဆောင်ရေး စရိတ်များ မြင့်မားမှုတို့က ဈေးနှုန်းများကို ပိုမိုမြင့်မားစေခဲ့သော်လည်း သင့်လျော်သော ဒေါ်လာ‌ငွေလဲနှုန်းတစ်ခုကြောင့် ယင်းဖိအားများကို လျော့နည်းစေရန် အကူအညီဖြစ်စေခဲ့ကြာင်း ဖော်ပြထားသည်။ လာမည့် ၂၀၂၅ ခုနှစ်အတွက် ထုတ်လုပ်ရေးတိုးပွားမှုနှင့် ပတ်သက်သော သဘောထားသည် ကောင်းမွန်ကာ ခြောက်လအတွင်း ပထမဆုံးအကြိမ်အဖြစ် အကောင်းမြင်သည့်လဖြစ်ခဲ့သည်။

ဝိသမလောဘသမားများ၏ တစ်ဒေါ်လာ ၁၀,၀၀၀ ကျပ်အထိ ဆွဲတင်မှုများကြောင့် ကျပ် ၈,၀၀၀ ကျော်အထိ မြင့်တက်ခဲ့သော ဒေါ်လာဈေးနှုန်းသည် စက်တင်ဘာလကုန်မှစတင်၍ ကျပ် ၅၀၀၀ အောက်သို တည်ငြိမ်စွာကျဆင်းခဲ့ပြီး လက်ရှိတွင် တစ်ဒေါ်လာ ကျပ် ၄၅၀၀ ဝန်းကျင်ဖြင့် သုံးလခန့်အထိ ဈေးနှုန်းတည်ငြိမ်ခဲ့မှုကို တွေ့ရှိရသည်။

Credit - Myanmar Transparency News Agency

#သတင်းဟင်းလေးအိုးကြီး

image