19 w - Translate

◾️Sales & Marketing - Yangon
Company: Trust Force Myanmar
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23722

◾️Marketing Manager - Yangon
Company: Food Network Myanmar
Salary Range: MMK 700,000 - 800,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23721

◾️Delivery Man (Biker) - Yangon
Company: VTP Myanmar Co.,Ltd.
Salary Range: MMK 200,000 - 300,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23720

◾️Warehouse Staff - Yangon
Company: I Jin Inter Myanmar
Salary Range: MMK 200,000 - 300,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23719

image
19 w - Translate

◾️NOC Engineer - Yangon
Company: Viettel Construction Myanmar
Salary Range: MMK 400,000 - 500,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23718

◾️Preschool Class teacher - Yangon
Company: Australian Center for Academic Enrichment
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23716

◾️Sales Supervisor - Yangon
Company: creation(myanmar)co.,ltd
Salary Range: MMK 700,000 - 800,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23715

◾️အရောင်းဝန်ထမ်း(Taunggyi Branch) - Yangon
Company: Lotte MGS Beverage Pepsi
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23717

image

🥹

image

ဒါမျိုး ကိုကိုဆိုလိုချင်တယ်

image

လည်တာ

ချစ်စရာလေး

ငွေထမင်း

ပါဝင်ပစ္စည်း
ကောက်ညှင်း ၄ ခွက် (ပလတ်စတစ် ဆန်ချိန်ခွက်)
အုန်းနို့ ၂ ခွက်
သကြား ၁၅ ကျပ်သား
ဘိန်းစေ့ စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
ဆီ အနည်းငယ်
ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကောက်ညှင်းကို ရေ ၂ ခါလောက်ဆေးပြီး ၆နာရီခန့်ရေစိမ်ပါ။ ရရင်ရေ ၂ ခါလောက် ခပ်ဖွဖွပြန်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
၂။ ကောက်ညှင်းချက်ဖို့အတွက် အကျက်မြန်တဲ့ ထမင်းပေါင်းအိုးကို သုံးပါတယ်။ အိုးထဲကို ရေစစ်ထားတဲ့ ကောက်ညှင်း၊ ဆား၊ သကြား၊ အုန်းနို့ ၂ ခွက်၊ ရေ ၁ ခွက်တို့ကိုထည့်ပြီး ချက်ပါ။ အရသာနှံ့ဖို့အတွက် ပွက်ပွက်ဆူတဲ့အခါ ၁ ချက် ၂ ချက်လောက်တော့မွှေပေးပါ။
၃။ ကောက်ညှင်းကျက်ရင် အအေးခံပါ။ မုန့်ဖုတ်မည့်ဘန်းကို မုန့်မကပ်ဖို့အတွက် ဆီအနည်းငယ်သုတ်ပါ။ oven ကိုလည်း ၂၀၀ ဒီဂရီမှာထားပြီး ၁၀မိနစ်လောက်ကြိုပြီး အပူပေးပါ။
၄။ ကောက်ညှင်းများကို မုန့်ဘန်းထ ဲအထူအပါးညီအောင်ဖြန့်ထည့်ပါ။ ဘိန်းစေ့များကို မုန့်မျက်နှာပြင်မှာ ဖြူးပါ။
၅။ အပေါ်မီး၊ အောက်မီးနဲ့ ဘန်းကို oven ရဲ့ အလယ်အဆင့်မှာ ထားပြီး ၁၀ မိနစ်ဖုတ်ပါ။ အပေါ်မီးသီးသန့်နဲ့ ဖုတ်ဖို့အတွက် ဘန်းကို အပေါ်မီးအနီးရွှေ့ထားပြီး နောက်ထပ် ၁၀ မိနစ်ထပ်ဖုတ်ပါ။ အချိန်လည်းစေ့လို့ မုန့်သား အပေါ်ယံမျက်နှာပြင်လေး ရွှေရောင်သန်းလာရင် အအေးခံပြီး ဓားကို ဆီသုတ်ကာ မိမိနှစ်သက်သလို အရွယ်လေးများလှီးပါ။
ကောက်ညှင်းအနေအထားပေါ် မူတည်ပြီး ရေကို လိုတိုး၊ ပိုလျော့ပြုလုပ်ပေးနိုင်ပါတယ်။ အချိုမကြိုက်ပါက သကြားကိုလည်း လျော့ထည့်ပေးပါနော်။

Credit

image

🍚 ကောက်ညှင်း ငချိပ်ပေါင်း 🍚
********************************
ကောက်ညှင်း ငချိပ်ပေါင်းဆိုတာ
မြန်မာလူမျိုးများရဲ့ အကြိုက်ဆုံး အစားအစာတစ်ခုပါ။
ချက်စားလို့ ရပေမယ့်လည်း မြေပေါင်းအိုးလေးနဲ့ပေါင်းမှ
ကောက်ညှင်းပေါင်း၏ အနှစ်သာရ ပိုပြည့်ဝ၏။
တောင်ရိုးငချိပ်လေးကို မြေအိုးနဲ့ပေါင်းစားရင်
တဖောက်ဖောက်နဲ့ ဝါးစားလို့ အလွန်ကောင်း၏။

ပေါင်းနည်းလေးက ဒီလို။
ကောက်ညှင်း ငချိပ် ( ခေါ် ) ကောက်ညှင်းမဲမကို
တစ်ည ရေစိမ်ထား။
မိုးလင်းရင် မြေအိုးလေးထဲထည့် ရေစစ်ထား။
အောက်ခံအိုးလေးထဲ ရေထည့်ပြီး ရေဆူအောင်တည်။
ရေဆူလာရင် မီးအားသင့်ရုံလေးလျှော့။
ရေတွေ တအားကြီးပွက်နေရင်
အပေါ်ပေါင်းအိုးထဲ ရေတွေ ဝင်ကုန်မယ်။
အပေါ်က ကောက်ညှင်းအိုးလေးကို မြေအိုးဖုံးလေးဖုံး။
ရေငွေ့လုံအောင် အိုးနှစ်ခုကြား အဝတ်လေးနဲ့ပတ်။
တအေးတဆေးပေါင်းထား။
၁ နာရီလောက်ပေါင်းပြီးရင် ရပြီပေါ့။

ကောက်ညှင်းသား အနည်းငယ်မာတယ်ထင်ရင်
အဖုံးလေးဖွင့်ကြည့်ပြီး
ရေလေးတော့ တောက်တောက်ပေးပေါ့။

ကောက်ညှင်းငချိပ်ရရင်တော့ မိမိနှစ်သက်တဲ့
ပုံစံနဲ့ စားလို့ရပြီပေါ့။

ကျမကတော့ ကောက်ညှင်းငချိပ်ကို
နှမ်းတောင်း, အုန်းသီးနဲ့လည်းစားတယ်။

ကောက်ညှင်းငချိပ်ကို အရသာမှုန့် အနည်းငယ် ,
မြေပဲဆီ, ပဲပြုတ်, နှမ်းတောင်း,
ဒါတွေနဲ့ ရောနယ်ပြီး
ငခြောက်ဖုတ်, အုန်းသီးနဲ့လည်း တွဲဖက်စားတယ်။

နှမ်းထောင်းလေး ထောင်းတာကတော့ ဒီလို။
ဒယ်အိုးကို မီးဖိုပေါ်တင် အပူပေး။
ဒယ်အိုးကြီး ပူလာရင် မီးပိတ်။
နှမ်းတွေထည့် မွှေ။
နှမ်းလှော်နံ့လေး သင်းလာရင်
ကျောက်ငရုတ်ဆုံကြီးထဲထည့်
ဆားလေး သင့်ရုံထည့်
မငံစေနဲ့
မညက် တညက်လေးထောင်း
ညက်သွားရင် သိပ်မလှ

ကဲ တော်ပြီနော်။

အားလုံးပဲ အဆင်ပြေကြပါစေ။

image

ဆေးဖက်၀င် #ဒန့်သလွန် အကြောင်း
ဒန့်ဒလွန်စေ့ ဟာ အသည်း ပျက်စီးမှုမှ ကာကွယ်ပေးနိုင်တဲ့
အာနိသင်ရှိပါတယ်
သွေးတိုးရောဂါတွင်
*ဒန့်ဒလွန် အရွက် သတ္ထု ရည် ကို တစ်ကြိမ်လျှင် လက္ဘက်ရည်ဇွန်း
(၂)
ဇွန်းစာကို တစ်နေ့ (၂) ကြိမ် သောက်ခြင်းဖြင့်သက်သာစေနိုင်ပါတယ်
(သို့) ဒန့်ဒလွန်ပြုတ်ရည် 300 ml ကို နံနက်စောစော အစာမစားမီ
သောက်ပေးခြင်းဖြင့် သွေးတိုးကို ထိန်းပေးနိုင်ပါတယ်
*အမျိုးသမီးများ ဓမ္မတာ ထိန်ခြင်း ငုတ်ခြင်းအတွက် ဒန့်ဒလွန်
အရွက်ကို
မိဿလင်ဥ ၊ ပဒဲကော တို့ကို ပါးပါးလှီး၍ ငရုတ့ကောင်းမှုန့်ခတ်ပြီး
ဟင်းခါးချက်သောက်လျှင် သက်သာပျောက်ကင်းစေပါတယ်
*အအေးမိလည်ချောင်းနာ အသံ၀င်ခြင်းတို့တွင် ဒန့်ဒလွန်မြစ်
လတ်လတ်
ဆက်ဆက်ကို ထုထောင်း ကြိတ်ချေ၍ ရသော သတ္ထု ရည်ကို
စားပွဲတင်ဇွန်း
(၁)ဇွန်းခန့် သောက်ပေးပါက သက်သာစေနိုင်ပါတယ်
အားဆေး
-----------
*ဒန့်ဒလွန်မြစ်မှုန့် နှင့် ပရန္နဝါမြစ်အမှုန့်ကို ဆတူ ရော၍ အုန်းနို့ ၊
ပျားရည်တို့နှင့် ရောစပ်ချက်ပြီး နံနက် ၊ ည ဟင်းစားဇွန်း (၁)
ဇွန်းခန့်သောက်ပေး ပါက ခွန်အား တိုးစေပါတယ်
*ကာမ အားတိုးဆေး
----------------------
ဒန့်ဒလွန် အပွင့်များကို နွားနို့ နှင့် ကျို ၍ သောက်ပေးခြင်း ၊
အပွင့်ဖက်များကို
စားပေးခြင်းဖြင့် အားတိုးစေပါတယ်
*နားကိုက် နားပြည်ယို အတွက် ပျောက်ဆေး
ဒန့်ဒလွန် ပင်စည် အခေါက် လက်လက်ဆတ်ဆတ်ကို
ထုထောင်းအရည်ညှစ်ကာ နားတွင်းသို့ တစက် နှစ်စက်မျှ
ထည့်ပေးပါက
ပျောက်ကင်းစေပါတယ်
*ဆီးလွန် ဆီးများ ရောဂါ
---------------------------
ညဘက်မကြာခဏ ထ၍ ဆီးသွားရသော ဆီးလွန်
ဆီးများရောဂါများတွင်
ဒန့်ဒလွန်သီး အရင့်၏ အတွင်းသားများကို ခြစ်ယူအခြောက်လှမ်း၍
ခံတက်ခေါက်မှုန့် နှင့် ဆတူရော၍ နေ့လည် -ညနေ တို့တွင် ၂ ပဲသား
ခန့်သောက်ပေးပါကသက်သာစေနိုင်ပါတယ်
၀ါတဗျာဓိ (သွေးကျဆေး)
----------------------------
-စမုံမျိုးငါးပါး ၁ ကျပ်သားစီ ၅ကျပ်
-ချင်းခြောက် ၁ကျပ်
-လင်းနေ. ၁ကျပ်
-ဧကရာဇ္​ျမစ္​ ၁က်ပ္​
-ဘုမ္မရာဇာ ၁ကျပ် ၈ပဲ
-ဆင်တုန်းမနွယ် ၂ကျပ်
-နနွင်းခါး ၂ကျပ်
-ဒန့်ဒလွန်မြစ် ၂ကျပ်
ဒန့်ဒလွန်သီးဓာတ်စာ
---------------------
-ဒန်လွန်သီးကို ငါးရံ့ကင်နှင့် ဟင်းခါးချက်သောက်လျှင် မီးဖွပြီးစ
အမျိုးသမီးများ နို့ခမ်းခြင်း ၊ နို့ချောင်းပိတ်ခြင်း ၊ မီးယပ်ချမ်းထခြင်း
သက်သာပျောက်ကင်းစေသည်
- ဒန့်ဒလွန်သီးကို ပုဇွန် ထုပ်နှင့် ချက်စားပါက သွေး၀မ်သက်ရောဂါ
သက်သာစေနိုင်ပါတယ်
- ဒန့်ဒလွန် သီးကို ကြက်သားဖြင့် ချက်စားပါက နာတာရှည် ဒူလာ
ညောင်းကိုက် သက်သာစေပါတယ်
လွန်ကဲစွာ သုံးပါက
Moriginine ဒြပ်ပေါင်းသည် နှလုံးကို လှုံ့ဆော်ပေး၍
သွေးဖိအားတက်
စေရုံမက ခန္ဓာကိုယ်ရှိ ကိုယ်တွင်း ကလီစာ ကြွက်သားများနှင်
sympatheticအာရုံကြောများ လှုံ့ဆော်ပေးသဖြင့် လွန်ကဲစွာ

image

အိပ်ရာဝင်ဖို့အသင့်တော်ဆုံးအချိန်က ဘယ်အချိန်လဲ
ဘယ်အချိန်မှာ အိပ်ရာဝင်တာက အသင့်တော်ဆုံးဖြစ်မလဲ။ မနက်စောစောမှာအိပ်ရာထနိုင်ဖို့အတွက် ည ၈ နာရီ ၄၅ မိနစ်လောက်မှာအိပ်ရာဝင်တာဟာ အကောင်းဆုံးဖြစ်ပါတယ် တဲ့။ ဒီအချိန်လောက်မှာအိပ်ရမှာက စောလွန်းနေတာပေါ့ လို့ ထင်သွားမိပြီလား။ မစောပါဘူး။ အသေးစိတ်ကို ထပ်ပြီးရှင်းပြပေးပါမယ်။
အိပ်စက်မှုဟာ လူသားတွေအတွက် တကယ်အရေးပါတဲ့အရာဖြစ်သလို အိပ်ချိန်ကို သတ်သတ်မှတ်မှတ် ထားရှိတာကလည်း တကယ်ကိုပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ ည ၁၀ နာရီမှအိပ်မယ်လို့ သတ်မှတ်ချင်တာမျိုးကတော့ မသင့်တော်နိုင်ပါဘူး။ တစ်ခါတလေမှာ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ ဆုံဖြစ်လို့၊ ရှိုးပွဲသွားကြည့်လို့၊ အလုပ်တွေဆက်ပါလာလို့ နောက်ကျပြီးအိပ်ရတာမျိုး ရှိကောင်းရှိနိုင်ပေမဲ့ ညအများစုမှာတော့ ၈ နာရီ ၄၅ ဝန်းကျင်မှာ ပုံမှန် အိပ်ရာဝင်ဖြစ်အောင် ကြိုးစားသင့်ပါတယ်။
အိပ်ရာထဲရောက်လို့ ချက်ချင်းအိပ်မပျော်နိုင်သေးဘူးဆိုရင် စာအုပ်တစ်အုပ်ကို ခဏလောက်အာရုံစိုက်ပြီး ဖတ်နေလိုက်ပါ။တဖြည်းဖြည်းအိပ်ချင်စိတ်ပေါ်လာတာနဲ့ နှိုးစက်ကို မနက် ၅ နာရီ ၁၅ လောက်ထားပြီး အိပ်ပစ်လိုက်ပါတော့။ အိပ်ချိန် ၈ နာရီရလိုက်တာကြောင့် နောက်တစ်နေ့မနက်မှာ လန်းလန်းဆန်းဆန်း နိုးလာပါလိမ့်မယ်။
မေးစရာရှိလာနိုင်တာက အခုလိုစောစောအိပ်တဲ့အခါကိုယ့်ရဲ့လူမှုဘဝအတွက် အချိန်တွေကို မထိခိုက်သွားဘူးလားဆိုတာပါ။ ဒီလိုမျိုး မထိခိုက်လာစေချင်ရင် အပေါင်းအသင်းတွေနဲ့ဆုံစရာ၊ ချစ်သူနဲ့တွေ့တာမျိုး စတာတွေကို ညနေ ၆ နာရီကနေ ၈ နာရီ ၄၅ အတွင်း အချိန်ပေးနိုင်အောင် စီမံတတ်ဖို့လိုပါတယ်။ ဘာပဲဖြစ်ဖြစ် စောစောအိပ်ရာထချင်ရင်တော့ စောစောအိပ်ရာဝင်မှပဲ ဖြစ်နိုင်မှာပါ။
မနက်အိပ်ရာထတိုင်း စိတ်လက်မကြည်မသာနဲ့ အိပ်ရေးမဝတဲ့ဝေဒနာခံစားရတာတွေကင်းဝေးပြီး လန်းဆန်းပေါ့ပါးစွာနဲ့ တစ်နေ့တာလုံးတက်ကြွနေဖို့အတွက်က စောစောလေးအိပ်ရာဝင်ဖြစ်ဖို့ပဲ လိုတာပါ။ ဘယ်အချိန်လဲဆိုတော့ “ည ၈ နာရီ ၄၅ မိနစ်” ဖြစ်ပါတယ်။

image