သရက်သီး ကျောက်ကျော
**************************
ရေ 👉 ၂ လီတာ
သကြား 👉 ၂၀ သား(ချိုပေါ့)/
ကျောက်ကျော👉 25 g
သရက်သီး 👉 ၅ လုံးကြိတ်ထား( ပိုထည့်လဲရပါ၏ )

အားလုံးကို ကျိုမယ့်အိုးထဲထည့်မွှေပီး စ ကျိုပါမယ်။
ဗွမ်းဗွမ်းဆူလာရင် မီးအားလျှော့ပါမယ်။
မီးအေးအေးနဲ့ ၁၀ မိနစ်ခန့် ဆက်ကျိုပီးရင်
ဗန်းထဲလောင်းထည့်ပီး အအေးခံထားပေးပါ။

သရက်ကျောက်ကျော ဖြစ်သွားပါလိမ့်မယ်။

_______________________________________________

ချိုပေါ့ ဆိုရင် သကြား ၂၀ ကျပ်သားထည့်ပါ။
ချိုလေး ဆိုရင် သကြား ၂၅ ကျပ်သား ထည့်ပါ။

မိမိနှစ်သက်ရာ
မည်သည့်အသီးအနှံမဆို ဤအချိုးအစားနဲ့ ထိုးပါ။

image

#ငါးဇင်ရိုင်းဥလေးတွေနဲ့ရလို့
အချဉ်ဆီပြန်လေးချက်တယ်

ငါးဇင်ရိုင်းကိုအညှိပျောက်အောင်
ဆားနဲ့မကျီးသီးနဲ့နယ်ဆေး
ရေစင်စင်ဆေးပြီးမှအာဖဲ့အူထုတ်
အချိူအငံအရသာနယ်ပြီးနှပ်ထား

ငရုပ်သီးကို ကြက်သွန်ဖြူနီဂျင်းနဲ့ထောင်းပြီးဆီသတ်ပါ
ငရုပ်သီးအရောင်ညိုလာမှ
ငါးထဲ့ပြီးဆီသတ်ပါ
နှစ်ရေလောက်ချက်ပါ
ဆီပြန်လာမှမကျီးနှစ်ထဲ့ပြီး ရှမ်းနံနံအုပ်ပါ

ငါးဇင်ရိုင်းအချဉ်ဆီပြန်ဟင်းရပါပြီ

image

#ငါးသလဲထိုးအိုးကပ်ချက်နည်း

ချက်နည်း ရေးပေးလိုက်ပါတယ်ရှင့်

ငါးသလဲထိုး ငါးလေးတွေကို သံပရာသီးညှစ်ထည့် ဖွဖွလေး ရေစင်အောင်ဆေးပါ(ငါးသလဲထိုးက ညှီစော်နံတတ်လို့ သံပရာသီးနဲ့ဆေးတာပါ)
ငါးလေးတွေကို ရေဆေးပြီး နနွင်းအနည်းငယ် ဆား ဟင်းခတ်မှုန့် ငရုတ်ကောင်းထည့်နယ် အရသာဝင်အောင် ခဏနှပ်ထား

ဆီပြန်ချက်မှာမို့ ဆီလေးပိုထည့် ကြက်သွန်ဖြူ နနွင်း အရောင်တင်(အစစ်)ထည့် ဆီအရင်သပ်
မွှေးပြီး အရောင်လေးလှလာရင် ခရမ်းချဉ်(2)လုံးလောက်စိပ်ထည့် ဆား ဟင်းခတ်မှုန်ထည့် အဖုံးအုပ် နှပ်ထားပါ
ခရမ်းချဉ်အိပြီး အနှစ်ရရင် ငါးနယ်ပြီးနှပ်ထားတာတွေထည့် ရေလေးအနည်းငယ်ထည့် တချက်လောက် နှံအောင်မွှေပြီး အဖုံးအုပ်နှပ်ထားပါ(ခဏ ခဏ မမွှေပါနဲ့နော် ငါးလေးတွေ ကျေကုန်မှာစိုးလို့)
အနံလေးမွှေးပြီး ဆီပြန် တဖျစ်ဖျစ်မြည်လာရင် ငရုတ်ပွစိမ်းလေးညှပ်ထည့် နံနံပင်အုပ် မဆလာကြိုက်ရင် မဆလာခပ် ငရုတ်ကောင်းခပ် ရပါပြီရှင့်

(၇)ရက်သားသမီးအားလုံး ကျန်းမာစေကြောင်း ဆန္ဒပြုလျှက်

#ဖြိုးလက်ရာငါးသလဲထိုးအိုးကပ်ဆီပြန်

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image
image
image
image
17 w - Translate

Ho-tel La-ke (202

ယူမီ ဆိုတဲ့ကောင်မလေးက မိဘတွေမရှိတော့တာကြောင့် တစ်ယောက်ထဲရုန်းကန်နေရပြီး သူမရဲ့ အမေတူအဖေကွဲ ညီမလေး တစ်ယောက်ကိုလည်း စောင့်ရှောက်ရပါတယ်။ အလုပ်တစ်ဖက်နဲ့ဆိုတော့ ညီမဖြစ်သူ ကိုမစောင့်ရှောက်နိုင်တာကြောင့် သူမအမေရဲ့ အရင်းနှီးဆုံးသူငယ်ချင်း ဟော်တယ်မှာ သွားရောက်အပ်နှံခဲ့တယ်။ ဒီဟော်တယ်ကြီးထဲမှာတော့ သူတိုမသိသေးတဲ့အကြောင်းအရာတွေလည်း ရှိနေခဲ့တယ်။ သူမကို ဟော်တယ်ပိုင်ရှင်က တစ်ရက်နှစ်ရက်နေဖို ပြောခဲ့တယ်။ ဝန်ထမ်းကလည်း တစ်ယောက်ပဲရှိတယ်။ စရောက်ချင်းထဲက ထူးဆန်းတာတွေကိုသတိထားမိလာတယ်။ ဝန်ထမ်းကလည်း ဘာကြောင့် မမြဲရတာလဲ။မကောင်းဆိုးဝါးတွေကို အိမ်မက်လိုက် မြင်လိုက်ဖြစ်ပြီး နောက် သူမရဲ့ညီမလေး ဟာလည်း ပျောက်ဆုံးသွားခဲ့ပါတယ်။ ဘယ်လိုအရာတွေက များထူးဆန်းနေတာလဲ။ ညီမနှစ်ယောက် ဒီကြောက်စရာ ဟော်တယ်ကြီးထဲက အသက်ရှင်လျက် ထွက်ပြေးနိုင်ကြပါ့မလား။ နောက်ကွယ်မှာရော ဘယ်လိုဖုံးကွယ်ထားတာတွေရှိနေလဲ။ ဟော်တယ်ပိုင်ရှင် မိန်းမကြီးနဲ့ရော ဘယ်လိုပတ်သက်နေလဲ။ ဘာ‌ေတွဖြစ်လာမလဲဆိုတာ ဆက်လက်ကြည့်ရှုပါ။

image

ရေဘဝဲထောင်းနည်း
********************************

ရေဘဝဲကို ဂျင်းထုထောင်းပြီး ရေထည့် ရှာလကာရည်နည်းနည်းထည့်ပြီး မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပါ အကြာကြီးမပြုတ်ရ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအနီ ထန်းလျက် ပုဇွန်ခြောက်တွေကို ထောင်း ထားပါ။ ငံပြာရည် နဲ့ အချိုမှုန့်ထည့်ပါ။ ခရမ်းချဉ်သီး ကိုလှီးပြီးထည့်ပါ။ နောက်ဆုံး ရှမ်းနံနံ သို့ တရုတ်နံနံ ထည့်လိုက်ပါ။ မြေပဲလှော် နှစ်သက်ရင်ထည့်ပါ။ သံပရာသီး ညှစ်ပါ။ ဒါဆို ထိုင်းstyle ရေဘဝဲထောင်းလေးရပါပြီ။

Credit

image