🥣 မြစ်ချဉ် ဝက်သုံးထပ်သားချက်နည်း
📌 လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
• ဝက်သား (အဆစ်ပါဝက်နံရိုး၊ ဝက်အူချောင်း၊ ဝက်ခြေညင်း) – ၅၀၀ ဂရမ်
• မြစ်ချဉ်– ၂၅၀ ဂရမ်
• ကြက်သွန်ဖြူ – ၆-၇ လုံး (ဖျော့ပြီးကြော်ရန်)
• မုန်လာဥရွက်သနပ်ခါးစေ့ – ဆန့်သလောက်
• ဆား – အနည်းငယ်
• ငရုပ်သီးမဲ့ရည် – ၁ ဇွန်း
• ပုစွန်မှုန့် – ၁ ဇွန်း (ရွေးချယ်စရာ)
• ရေ – လိုသလောက်
• ချင်း – အနည်းငယ် (ကြွပ်ကြွပ်လေးဖြတ်ထားသော)
• မျှင်ပင် / အသာလေး – အလှဆင်အဖြစ်
⸻
🍳 ချက်ပြုတ်နည်း
1. ဝက်သား ပြင်ဆင်ခြင်း
ဝက်သားကို ရေနွေးပူနဲ့ ပြုတ်ပြီး သန့်စင်ပါ။ လိပ်အသားရှိရင် ချင်းနဲ့အတူ ပြုတ်ပေးရင် ဆားတင်သွားမှာမဟုတ်ပါ။
2. မြစ်ချဉ်ကို ချက်ပြီးသားဖြစ်တဲ့အခါမှာ ပိုက်နဲ့ထွက်လာတဲ့ရည်ကို မဖြစ်အောင် စစ်ထားပြီး အသားနဲ့ထည့်ပါ။
3. ဟင်းပြုတ်ခြင်း
• ရေနွေးတစ်လုံးထဲမှာ ဝက်သားကိုထည့်ပြီး ဆားနဲ့ငရုပ်သီးမဲ့ရည်နဲ့အနည်းငယ်ချင်းထည့်ပြီးပြုတ်ပါ။
• မနက်ဖြန်တင်အောင် တိုတောင်းချင်ရင် ပေါင်းချင်ရင် အချိန် ၄၅ မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပါ။
• ပြုတ်ပြီးချိန်မှာ မြစ်ချဉ်ထည့်ပါ။ နည်းနည်းအချိန်အနားပေးပြီး သေးသေးလေးပြုတ်ပါ။
• နောက်ဆုံးမှာ ကြက်သွန်ဖြူကြော်ထည့်ပြီး မြန်မြန်ကြော်ထားတဲ့အနံ့ထွက်အောင်လှန်ပါ။
• အပေါ်မှာအသာနဲ့ မျှင်လေးတွေထည့်ပြီးအလှဆင်ပေးနိုင်ပါတယ်။
⸻
✅ အကြံပြုချက်
• မြစ်ချဉ်က မပြုတ်မီ ငံသလောက် ချက်ထားရင် ပိုအရသာရှိပါတယ်။
• ကြက်သွန်ဖြူကြော်နဲ့လှန်ချိန်မှာ မနည်းအနည်း ထည့်ပေးပါ။ အနံ့နဲ့အရသာကို မြှင့်တင်ပေးပါတယ်။
⸻
အိမ်မှာချက်စားဖို့အတွက် လွယ်ကူပြီး အာဟာရပြည့်စုံတဲ့ဟင်းလေးဖြစ်ပါတယ်။ 😋
ချက်ပြီးရင် ထမင်းအေးနဲ့စားလည်းအရမ်းအရသာရှိပါတယ်။
