Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
◾️Sale & Marketing - Yangon
Company: Win Shwe War Win Trading
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23880
◾️Tele Sale - Yangon
Company: Shwe Pyi Soe Food Indutry
Salary Range: MMK 200,000 - 300,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23879
◾️ယာဥ်မောင်း (Urgent) - Yangon
Company: Global World Insurance Co., Ltd.
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23878
#ကြာဇံဟင်းခါးကြိုက်သူတွေအတွက် #ကြာဇံချက် ချက်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပဲကြာဇံ - ၂၀ သား(ရေစိမ်ထားပါ)
ကြက်သား - ၂၅ ကျပ်သား(သေးသေးရှည်ရှည်လှီးပါ)
ငုံးဥ - ၁၀လုံး(ပြုတ်ပြီး အခွံခွါ)
မှိုခြောက် - ၂ကျပ်ခွဲသား
ပန်းခြောက် - ၅ကျပ်သား
ပဲလိပ် - ၁ပြား
ငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ စွန်း
ငရုတ်ကောင်း - အနည်းငယ်
အရသာမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ စွန်း ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ လုံး (အခွံနွှာ)
ကြက်သွန်နီ - ၆ လုံး အလုံးသေးဆို တလုံးချင်းထည့်ရ အလုံးကြီးရင်တော့ ၄စိပ်လောက်ထည့်ပါဗျာ
ဂျင်း - လက်နှစ်စစ်
နနွင်းမှုန်. - အနည်းငယ်
အရောင်တင်မှုန်. - အနည်းငယ်
နံနံပင် - အနည်းငယ်
သံပုရာသီး - အနည်းငယ်
အရင်ဆုံး ကြက်ရိုးများကို ကြက်သွန်ဖြူ ၅မွှာ၊ဂျင်းဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ပြုတ်ထားပါ။
မှိုခြောက်ပန်းခြောက်များကို ရေစိမ်ထားပါ။ ပွလာလျှင်ရေစင်အောင်ဆေး၍
အနေတော်ညှပ်ထားပါ။
ကဲ စချက်မယ်ဗျာ
ဒယ်ထဲ ဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာရင် ကြက်သွန်နီ ဖြူ ဂျင်း ဆီသ/တ်ပါ။နနွင်း အရောင်တင်မှုန်.ထည့်ပါ။
မွှေးလာပြီးဆိုတာရင် ခုနက
ကြက်သားထည့်ပြီး ခဏမွှေပေးပါ
ပြီးရင်
ကြက်ပြုတ်ရည်ထည့်ပါ။
#အရသာအတွက် ငံပြာရည် အရသာမှုန့် ထည့်ပါ။
မှိုခြောက် ပဲလိပ် ထည့်ပါ။ ၅မိနစ်ခန့် အဖုံးအုပ်ပြီး
ကြာလျှင် ကြာဇံ နှင့် ပန်းခြောက်ထည့်ပါ။
ဆူပြီး ၁၅မိနစ်ခန့်ကြာရင် ငုံးဥထည့်ပါ။
အရသာမြည်းပါ။ အရသာစိတ်ကြိုက်ပြင်ပါ။
အရသာ အနေတော်ဖြစ်လျှင် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ထည့်ပါ။ဒါဆိုရင်ရပါပြီ။
ကြာဇံချက် စားတော့မယ်ဆိုရင် ပန်းကန်ထဲထည့်ပြီး ကြက်သွန်စိမ်း နံနံပင် သံပုရာသီးညှစ် အစပ်ကြိုက်ရင် ငရုတ်သီးအကျက်မှုန်.ထည့်ပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ 😉
credit
#ကြာဇံချက်
အဟာရလို့ ရေးတယ်ထင်ခဲ့တာ ဆိုင်တွေကရေးထားတာက
အာဟာရ လို့ရေးပါတယ်။
တကယ်တန်းက ဖြည့်စွက်စာပါလူကြီးစာပေါ့ဆီးချိုရောဂါရှိရင်တော့ မစားသင့်ပေမဲ့အဟာရဖြစ်မှာတော့အသေအချာပါဘဲ။ ကလေးလူငယ်လူကြီး အားလုံးကြိုက်ကြတဲ့ အစားအစာတမျိုးပါဘဲ။
ပြုလုပ်နည်းနှင့် ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
၁။ ဖီးကြမ်းငှက်ပျောသီး
၂။ ပေါင်မုန့်
၃။ နွားနို့
၄။ နို့ဆီ
၅။ အိုဗာတင်း
၆။ ကွကျဥ
၇။ ကူးလ်ဖီမလိုင်
အာဟာရ အစားအစာဟာ ဖြည့်စွက်အဟာရဖြစ်လို့ ငှက်ပျောသီးကို လူနဲ့တည့်တဲ့ ဖီးကြမ်းကိုသုံးရပါတယ်။ နွားနို့ကိုနို့မှုန့်မပါ၊ ကျွဲနို့မပါနို့ဆီနဲ့ ဖျော်ထားတဲ့နွားနို့ကို မသုံးသင့်ပါဘူးနော်။
ကြက်ဥအစိမ်း မသုံးရပါဘူး။ ကြက်ဥအစိမ်းမှာ ဝမ်းပျက်ဝမ်းလျောရောဂါပိုးတွေပါတတ်လို့ ကြက်ဥအစိမ်းကိုမသုံးပါဘူး။ကြက်ဥအကာကျက်ကိုသာ သုံးပါတယ်။
အာဟာရမှာ နွားနို့အပူကိုသုံးတဲ့အာဟာရနဲ့ နွားနို့အေးကူဖီမလိုင်ထည့်တဲ့ အာဟာရအအေးဆိုပြီး ၂ မျိုးရှိပါတယ်နော်။