Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
#လယ်သမားဇာတ်ကားကောင်း
IMDb 7.2 ရထားပြီး အက်ရှင် ဇာတ်ကြမ်း အချစ်အလွမ်းတို
ရောယှက်ထားတဲ့ အိန္ဒိယကျေးလက်ဇာတ်လမ်းလေး တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်
ရှီဗာဟာ အမိမြေကို အလုပ်အကျွေးပြုချင်လို တပ်ထဲဝင်သွားပေမယ့် လေ့ကျင့်ရေးမှာ
မလိုက်နိုင်တာရယ် အသက်ပြည့်သွားတာရယ်ကြောင့် ဝင်ခွင့်ကျသွားတော့ …
ဘိုးဘွားပိုင် လယ် ၇ ဧကကို အထွက်တိုးအောင်လုပ်ပြီး တိုင်းပြည်ကို
စိုက်ပျိုးရေးနဲ့ အလုပ်အကျွေးပြုဖို ဆုံးဖြတ်လိုက်တယ်
စိုက်ပျိုးတာအောင်မြင်သလောက် ရိတ်သိမ်းရောင်းချဖိုကျ အခက်အခဲရှိတာကို
သိရပြီး စက်ရုံပိုင်ရှင်တစ်ယောက်က သူတိုရွာကိုမှ ခွဲခြားနှိမ်ထားတဲ့ အကြောင်းတစ်ခုကလည်း ရှိနေပြန်တယ်
သူ့အိပ်မက်အကောင်အထည်ဖော်ဖို ကြိုးစားရပုံတွေနဲ့အတူ တစ်ဖက်မှလည်း
ဘေးအိမ်က အထာတွေပေးနေတဲ့ ကောင်မလေးနဲ့ရော ဘယ်လိုဇာတ်လမ်းဆက်မှာလဲ
အချစ်နဲ့ ဘဝ ဘက်မျှမျှ တင်ဆက်ထားတဲ့ ဇာတ်လမ်းလေးတစ်ပုဒ် ဖြစ်ပါကြောင်း
အညွှန်းနဲ့ ဘာသာပြန်ကတော့ V ~ ToMo ~ Yunni ~ Alex ~ KKKZ တို ဖြစ်ပါတယ်
Credit...
ဆိတ် ကလီစာ/အူကြမ်းဟင်း
ဆိတ် ကလီစာအူကြမ်းတွေကို
စိတ်ကြိုက်လိုသလို လှီးဖြတ်ပြီး
ရေဆေးပြီးစစ်ထားပါ
ပြီးတော့ ဆား အရသာမှုန့် နနွင်း
နယ်ထားပါ
ကြက်သွန် အနီ အဖြူနှင့်ဂျင်း
ရောထောင်း ပြီးဆီသတ်ပါ စပါးလင် ၂ပင်ထုထုံး
ပြီးထည့်ပါ
နနွင်းထည့်ပါ အရောင်အတွက်
ဗြုပ်ပွရေစိမ်ထောင်းထည့်ပါ(ဗြုပ်သီးအရောင်မှုန့်
ထည့်ပါ)အရောင်တက်ရင်
ဆိတ်အူကြမ်းများထည့်ပါ မွှေပါ
လုံရေထွက်လာရင်ရေခမ်းတဲ့အထိ
လုံးပေးပါ (အဖုံးမအုပ်)
လုံးရေခမ်းရင် အညီနံ့လဲပျောက်ပါပြီ စပါးလင်
လေးမွှေးပါပြီ
ဒါဆိုရင် ရေထပ်ထည့်ပါ
မီးလျှော့ပြီး တည်လေဦးတော့
အသားတွေနူးပြီ ရေလဲကိုယ်စိတ်ကြိုက်အနေထား
မှာ
အရသာမြည်းပြီး လိုတာ ထပ်ထည့်ပါ
ရပါပြီနော်
(ကိုယ်ကတော့ မြန်အောင် လုံးရေခမ်းပြီဆိုတာနဲ့
pressure Cooker ထဲပြောင်းထည့်ပြီး ချက်တယ် )
#credit Win win
#creditoriginaluploaded
ဌက်ပျောဆနွင်းမကင်း
ဘန်းဆိုဒ် ၉+ ၁၁ လက်မ
ဌက်ပျောသီး....၁၇ လုံး (အရွယ်တော်)
ဂျုံမှုန့်.. ..၁၀ ကျပ်သား(160g)
အုန်းသီး.. ..၁လုံး (အမှုန့်ခြစ်ထားပါ)
သကြား...၂၀ ကျပ်သား( အချိူမကြိုက်ရင်
လျှော့ပါ) (320 g)
ထောပတ်.....၁၀ ကျပ်သား (160g)
နို့မှုန့် (pep)....၂ထုပ် (30 g)
ဆား.....၁ဇွန်း (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း)
ဘိန်းစေ့.. ...အနည်းငယ်
Food colour(နီ).....အနည်းငယ်
ရွှေကြည်မှုန့်.. ၅ဇွန်းမောက်(ထမင်းစားဇွန်း)
ငှက်ပျောသီး ကိုကြေအောင်ချေထားပါ
ဂျုံ +ထောပတ် +သကြား+ အုန်းသီးမှုန့်
နို့မှုန့် + ဆား+ ရွှေကြည် ထည့်ပြီးအားလုံးသမသွားအောင် ရောနယ်ပါ
အရောင်လိုသလောက်ထည့်ပြီး နှံ့အောင်
နယ်ပါ (food colour မထည့်လဲရပါတယ်)
ဖုတ်မယ့်ဘန်းကို ထောပတ်သုတ်ပြီး
မုန့်နှစ်လောင်းထည့် အပေါ်ယံညီအောင်
ထောပတ် ၂ဇွန်းလောက် ဆမ်းပြီး
ညှိပေးပါ
ပြီးရင် ဘိန်းစေ့ဖြူးပြီး အပူချိန်
၂၀၀ံ စင်တီဂရိတ်နဲ့ အပေါ်မီး များများ
အောက်မီးနဲနဲ နဲ့ မိနစ် ၄၀လောက် ဖုတ်ပေးပါ
(အောက်မီး ကို ၁၀မိနစ်လောက်ပဲ
ပေးပါတယ်)
မိနစ် ၃၀ လောက်နေရင် ဓားချွန်
လေးနဲ့ ထိုးကြည့်ပြီး မုန့်နှစ်ကပ်မပါလာ
တော့ရင် ကျက်ပါပြီ အပေါ်ယံ နီလာအောင်
၁၀ မိနစ်လောက် ထပ်ထားပြီးရင်
ရပါပြီဗျ
အအေးခံပြီးမှ ကြိုက်ရာပုံဖြတ်ပြီးသုံးဆောင်လို့ရပါပြီ
#မြိန်မြိန်