🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image

🔥🌶️အာပူ လျှာပူ ကြက်သောက်ဆမ်း ချဉ်စပ်ဟင်းချက်နည်း🔥🌶️
****************************************************************
ပါဝင်ပစ္စည်း =ကြက်သား /ငပိ/ဆီ/ဆား/
ကြက်သွန်မြိတ်/ရှမ်းနံနံ/ကြက်သွန်ဖြူ/နီ /
နနွင်း/အရသာမှုန့်/ငရုတ်ကောင်း/ စပါးလင်/ဂျင်း/
ငရုတ်သီးစိမ်း/ငရုတ်သီးလှော်/သံပုရာသီး😊😊😊ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေပါ။
_______________________________________________________________
"ပြင်ဆင်ရန်”
ပထမဆုံး = ကြက်သားကို ရေနဲ့ သန့်စင်အောင်ဆေးပေးပါ။
၁။ကြက်သွန်ဖြူ /နီ /ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း /
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ ထောင်းပေးထားပါ။
၂။ရှမ်းနံနံ / စပါးလင် / သံပုရာသီး / ငရုတ်သီးလှော် /
ကြက်သွန်မြိတ် /ငပိတို့ကို အသင့်ပြင်ဆင်ထားပေးပါ။
၃။ ရေဆေးထားတဲ့ ကြက်သားကို ဇလုံတခုထဲထည့်ပြီး အရသာနှပ်ပါမယ် …
၁=ကြက်သွန်ဖြူ /နီ/ဂျင်း / ငရုတ်သီးစိမ်း/
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ရောထောင်းထားတာထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် နနွင်း / ငပိ/ ဆီ/ဆား/အရသာမှုန့် တို့ဖြင့်
အရသာဝင်အောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
_____________________________________
၄။ စချက်ပါမယ် = ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပါ ဆီပူရင်
အရသာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ
ဆီပြန်လာရင် စပါးလင်ထည့်ပြီး ခန မွှေပေးပါ ပြီး
ရင် အရသာနှင့် ကြက်သားလေးတွေ နူးအိလာအောင်
ရေထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး ချက်ပေးပါ။
၅။ ကြက်သားတွေ နူးအိပြီး အရသာလေးအဆင်ပြေ
ပြီဆိုရင် နောက်ဆုံးမှာ ရှမ်းနံနံ /ကြက်သွန်မြိတ် /
ငရုတ်သီးလှော် သံပုရာရည် ထည့်ပြီး သုံးဆောင်
နိုင်ပါပြီနော် ….
☺️ဆီပြန်ဟင်းတွေကြည့်စားနေရတာ ရိုးလာရင် ဒီလို
လေးချက်စားကြည့်ပါ….🍲
🔥🌶️ခံတွင်းမတွေ့ ပါးစပ်ပျက်နေတယ်ဆိုရင်တော့
ဒီဟင်းလေးကို လိုက်ချက်စားကြည့်နော်”🔥

image
image
image
image
24 w - Translate

Ho-tel La-ke (202

ယူမီ ဆိုတဲ့ကောင်မလေးက မိဘတွေမရှိတော့တာကြောင့် တစ်ယောက်ထဲရုန်းကန်နေရပြီး သူမရဲ့ အမေတူအဖေကွဲ ညီမလေး တစ်ယောက်ကိုလည်း စောင့်ရှောက်ရပါတယ်။ အလုပ်တစ်ဖက်နဲ့ဆိုတော့ ညီမဖြစ်သူ ကိုမစောင့်ရှောက်နိုင်တာကြောင့် သူမအမေရဲ့ အရင်းနှီးဆုံးသူငယ်ချင်း ဟော်တယ်မှာ သွားရောက်အပ်နှံခဲ့တယ်။ ဒီဟော်တယ်ကြီးထဲမှာတော့ သူတိုမသိသေးတဲ့အကြောင်းအရာတွေလည်း ရှိနေခဲ့တယ်။ သူမကို ဟော်တယ်ပိုင်ရှင်က တစ်ရက်နှစ်ရက်နေဖို ပြောခဲ့တယ်။ ဝန်ထမ်းကလည်း တစ်ယောက်ပဲရှိတယ်။ စရောက်ချင်းထဲက ထူးဆန်းတာတွေကိုသတိထားမိလာတယ်။ ဝန်ထမ်းကလည်း ဘာကြောင့် မမြဲရတာလဲ။မကောင်းဆိုးဝါးတွေကို အိမ်မက်လိုက် မြင်လိုက်ဖြစ်ပြီး နောက် သူမရဲ့ညီမလေး ဟာလည်း ပျောက်ဆုံးသွားခဲ့ပါတယ်။ ဘယ်လိုအရာတွေက များထူးဆန်းနေတာလဲ။ ညီမနှစ်ယောက် ဒီကြောက်စရာ ဟော်တယ်ကြီးထဲက အသက်ရှင်လျက် ထွက်ပြေးနိုင်ကြပါ့မလား။ နောက်ကွယ်မှာရော ဘယ်လိုဖုံးကွယ်ထားတာတွေရှိနေလဲ။ ဟော်တယ်ပိုင်ရှင် မိန်းမကြီးနဲ့ရော ဘယ်လိုပတ်သက်နေလဲ။ ဘာ‌ေတွဖြစ်လာမလဲဆိုတာ ဆက်လက်ကြည့်ရှုပါ။

image

ရေဘဝဲထောင်းနည်း
********************************

ရေဘဝဲကို ဂျင်းထုထောင်းပြီး ရေထည့် ရှာလကာရည်နည်းနည်းထည့်ပြီး မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပါ အကြာကြီးမပြုတ်ရ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအနီ ထန်းလျက် ပုဇွန်ခြောက်တွေကို ထောင်း ထားပါ။ ငံပြာရည် နဲ့ အချိုမှုန့်ထည့်ပါ။ ခရမ်းချဉ်သီး ကိုလှီးပြီးထည့်ပါ။ နောက်ဆုံး ရှမ်းနံနံ သို့ တရုတ်နံနံ ထည့်လိုက်ပါ။ မြေပဲလှော် နှစ်သက်ရင်ထည့်ပါ။ သံပရာသီး ညှစ်ပါ။ ဒါဆို ထိုင်းstyle ရေဘဝဲထောင်းလေးရပါပြီ။

Credit

image

#တောလေးညှင်း
တောလေးညှင်း အပင်ကို အမြစ်မှနုတ်၍ လက်တစ်ဆုပ်ကိုပြုတ်ပြီး သုံးခွက်တစ်ခွက်တင် ကျိုသောက်ပါ။မည်မျှချောင်းဆိုးကြာပါစေ၊ တစ်ရက် ၊ နှစ်ရက်သောက်ရုံမျှနှင့် သက်သာပျောက်ကင်း ပါသည်။အပင်ပုံစံမှာလမ်းဘေးတွင် အလေ့ကျ ပေါက်ပါသည်။အပွင့်မှာ အဝါလေးများဖြစ်၍ အသီးပုံမှာ လေးညှင်းနှင့် တူပါသည်။မိုးတွင်းအခါ အပင်များစွာ တွေ့ရ၍ မိုးကုန်လျှင် အပင်မှာရှားပါးသွားပါသည်။တောလေးညှင်း မှန်ပါတယ်ရဲရဲသောက်ကြပါအတိူ့အဖြစ်စားနိင်ပါတယ်။
မိုးရာသီ မြစ်ဝကျွန်းပေါ် လယ်ကွက်များအတွင်း အလွန်ပေါများစွာတွေ့ရှိရပါသည်။ မြို့ပေါ်တွင်မူ မြောင်းဘေး အနီးပါတ်ဝင်းကျင်တွင်တွေ့ရပါသည်။နွေရာသီတွင်မူ ရေစပ်စပ်နေရာများတွင် ရှာပါးစွာ ရှာဖွေတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။

image

#တောလေးညှင်း
တောလေးညှင်း အပင်ကို အမြစ်မှနုတ်၍ လက်တစ်ဆုပ်ကိုပြုတ်ပြီး သုံးခွက်တစ်ခွက်တင် ကျိုသောက်ပါ။မည်မျှချောင်းဆိုးကြာပါစေ၊ တစ်ရက် ၊ နှစ်ရက်သောက်ရုံမျှနှင့် သက်သာပျောက်ကင်း ပါသည်။အပင်ပုံစံမှာလမ်းဘေးတွင် အလေ့ကျ ပေါက်ပါသည်။အပွင့်မှာ အဝါလေးများဖြစ်၍ အသီးပုံမှာ လေးညှင်းနှင့် တူပါသည်။မိုးတွင်းအခါ အပင်များစွာ တွေ့ရ၍ မိုးကုန်လျှင် အပင်မှာရှားပါးသွားပါသည်။တောလေးညှင်း မှန်ပါတယ်ရဲရဲသောက်ကြပါအတိူ့အဖြစ်စားနိင်ပါတယ်။
မိုးရာသီ မြစ်ဝကျွန်းပေါ် လယ်ကွက်များအတွင်း အလွန်ပေါများစွာတွေ့ရှိရပါသည်။ မြို့ပေါ်တွင်မူ မြောင်းဘေး အနီးပါတ်ဝင်းကျင်တွင်တွေ့ရပါသည်။နွေရာသီတွင်မူ ရေစပ်စပ်နေရာများတွင် ရှာပါးစွာ ရှာဖွေတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။

image

#တောလေးညှင်း
တောလေးညှင်း အပင်ကို အမြစ်မှနုတ်၍ လက်တစ်ဆုပ်ကိုပြုတ်ပြီး သုံးခွက်တစ်ခွက်တင် ကျိုသောက်ပါ။မည်မျှချောင်းဆိုးကြာပါစေ၊ တစ်ရက် ၊ နှစ်ရက်သောက်ရုံမျှနှင့် သက်သာပျောက်ကင်း ပါသည်။အပင်ပုံစံမှာလမ်းဘေးတွင် အလေ့ကျ ပေါက်ပါသည်။အပွင့်မှာ အဝါလေးများဖြစ်၍ အသီးပုံမှာ လေးညှင်းနှင့် တူပါသည်။မိုးတွင်းအခါ အပင်များစွာ တွေ့ရ၍ မိုးကုန်လျှင် အပင်မှာရှားပါးသွားပါသည်။တောလေးညှင်း မှန်ပါတယ်ရဲရဲသောက်ကြပါအတိူ့အဖြစ်စားနိင်ပါတယ်။
မိုးရာသီ မြစ်ဝကျွန်းပေါ် လယ်ကွက်များအတွင်း အလွန်ပေါများစွာတွေ့ရှိရပါသည်။ မြို့ပေါ်တွင်မူ မြောင်းဘေး အနီးပါတ်ဝင်းကျင်တွင်တွေ့ရပါသည်။နွေရာသီတွင်မူ ရေစပ်စပ်နေရာများတွင် ရှာပါးစွာ ရှာဖွေတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။

image

#တောလေးညှင်း
တောလေးညှင်း အပင်ကို အမြစ်မှနုတ်၍ လက်တစ်ဆုပ်ကိုပြုတ်ပြီး သုံးခွက်တစ်ခွက်တင် ကျိုသောက်ပါ။မည်မျှချောင်းဆိုးကြာပါစေ၊ တစ်ရက် ၊ နှစ်ရက်သောက်ရုံမျှနှင့် သက်သာပျောက်ကင်း ပါသည်။အပင်ပုံစံမှာလမ်းဘေးတွင် အလေ့ကျ ပေါက်ပါသည်။အပွင့်မှာ အဝါလေးများဖြစ်၍ အသီးပုံမှာ လေးညှင်းနှင့် တူပါသည်။မိုးတွင်းအခါ အပင်များစွာ တွေ့ရ၍ မိုးကုန်လျှင် အပင်မှာရှားပါးသွားပါသည်။တောလေးညှင်း မှန်ပါတယ်ရဲရဲသောက်ကြပါအတိူ့အဖြစ်စားနိင်ပါတယ်။
မိုးရာသီ မြစ်ဝကျွန်းပေါ် လယ်ကွက်များအတွင်း အလွန်ပေါများစွာတွေ့ရှိရပါသည်။ မြို့ပေါ်တွင်မူ မြောင်းဘေး အနီးပါတ်ဝင်းကျင်တွင်တွေ့ရပါသည်။နွေရာသီတွင်မူ ရေစပ်စပ်နေရာများတွင် ရှာပါးစွာ ရှာဖွေတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။

image
image
image